|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  36 37 [38] 39 40   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Otročki po IVF/ICSI
24.10.2009 11:02:53   
Kruce Fiks
IZVIRNO SPOROČILO: Goldy

Jutro!!!

Pa jst sem res ena štorasta mama. user posted image Me je skoraj kap. Tale naša živahna punca, se je udarila na rob previjalne. Imela sem jo na rokah in ne vem, nekak nama je uspelo se udarit in zdej ima buško na čelu. Mami pa joka kot deeeež.user posted image user posted image user posted image user posted image  Sej jo kmal še na rokah ne bom upala met.user posted image

A se je to kteri že zgodil, al sem sam jaz taka neroda? Moža bo itak kap, ko bo vidu. Pa še P imamo ta teden in še patronažno. Bojo itak mislili, da otroka tepemo. Ej. Ma, res sem žalostna.........user posted image

Hjoj Goldy, sej bo! To se vsakmu zgodi enmu mal prej enmu kasnej....
Zadnjič se je kolegici s kavča zvalila..

NISAM GINEKOLOG, ALI MOGU DA POGLEDAM :)

(odgovor članu Goldy)
Neposredna povezava do sporočila: 926
24.10.2009 12:43:12   
Sempervivum
Goldy, ej nič ni to takega. Ne si preveč k srcu vzet user posted image

Jest sem imela že več takih bližnjih srečanj, je šlo na milimetre mimo user posted image  Pa to sem tudi že pisala, da sva revčku že glavico potunkala po nesreči. Čeprav pri nas je tako, da če oči to naredi, pol ni hudega, če pa mami, pol je pa user posted image  

(odgovor članu Kruce Fiks)
Neposredna povezava do sporočila: 927
24.10.2009 14:47:18   
lučka 25
Goldy, nimaš kaj. Se zgodi in se še bo. Ti se kar potolaži. Margarina, maslo je pa zakon za buške. Lahko tudi med. Če pa si kje na terenu, pa tudi tekoče milo pomaga. Preizkušeno že vse.

(odgovor članu Sempervivum)
Neposredna povezava do sporočila: 928
24.10.2009 16:57:09   
spelka12
Evo meeeeee. No evo najuuser posted image user posted image .
Končno se vam lahko pridružim. Zaenkrat se samo pofočkam, mi zmanjkuje časa. No pa saj veste, kako to gre.
Slikca pride kmalu, zaenkrat so še v obdelavi.
LP vsem mamicam

(odgovor članu lučka 25)
Neposredna povezava do sporočila: 929
24.10.2009 17:18:09   
Kruce Fiks
IZVIRNO SPOROČILO: spelka12

Končno se vam lahko pridružim. Zaenkrat se samo pofočkam, mi zmanjkuje časa. No pa saj veste, kako to gre.
LP vsem mamicam

Dobrodošla!user posted image

NISAM GINEKOLOG, ALI MOGU DA POGLEDAM :)

(odgovor članu spelka12)
Neposredna povezava do sporočila: 930
24.10.2009 17:47:20   
obayifo
lucka, lepo prosim, ko bos utegnila, ce mi posljes glede mleka.. Morm se pa mal pohvalt, mali je vcerej zvecer prvic po dveh tednih bl rumeno rjavo kakal, ocitno tale brezmlecna vela.
spelka, welcooomeuser posted image user posted image

Mi smo bli pa od vceraj na obisku pr mojih (so vsi torto jedl, razn mene..pa mami tkooo dobro kostanjevo nardi..), zjutraj me je pa dedi hotu pocrklat in sou po sveze mlecne strucke in ker niso mel puranjih prsi,je kupu piscancje v ovitku in je valda mlek not..tko da sm pojedla vsazga en koscek,da ni bil cist razocaran. Se je pa topil,k se mu je mali smejal in grgral. Dedki... Je pa on slisou, kako se je mali drl, k smo hotl, da gre ob enih spat, sam dedi je vseen zaspal, mi smo pa do pol treh...
Aja, mi se nismo bli na testiranju, sam ko je zacel zeleno kakat, sm poklicala P in zdej bomo vidl, kako se bo obneslo brez mleka, nasledn teden mamo pregled in bomo takrat ukrepal, ce ne bo izboljsanja. Sm pa ugotovila, da ma mleko iz leve joske drugacen vonj kot iz desne (po blazinicah za v modrc), tko da sm pomisla tut na to, da pa mogoce z mojim mlekom kej ne stima.
goldy, se dogaja, mi loh pa cakamo in smo na trnih, kaj in kdaj bo pa pr nas tazga.. Mi je mami dons povedala, da je njej moj brat s kuhinjskega pulta telebnu..

Aha..mama dej jooskooo

< Sporočilo je popravil obayifo -- 24.10.2009 17:51:06 >

(odgovor članu Kruce Fiks)
Neposredna povezava do sporočila: 931
24.10.2009 17:58:03   
Sempervivum
IZVIRNO SPOROČILO: lučka 25

Goldy, nimaš kaj. Se zgodi in se še bo. Ti se kar potolaži. Margarina, maslo je pa zakon za buške. Lahko tudi med. Če pa si kje na terenu, pa tudi tekoče milo pomaga. Preizkušeno že vse.

Lučka, a maslo pa margarina direkt iz hladilnika, pa pol gor položiš, al kako user posted image  Sprašujem tko, preventivno, bom vedla kaj narest, ko se bo pri nas kaj takega zgodilo user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: spelka12

LP vsem mamicam

Špelka in Špelinko, končno user posted image user posted image user posted image  Slike pa ni treba kar preveč obdelovat (da ne bo slučajno Oskar že hodu na njih, pa zobke imel user posted image ), kar pripopat, ajde user posted image

Neki sem vas mislila še vprašat, pa sem pozabila user posted image  Eh, bo že user posted image

(odgovor članu lučka 25)
Neposredna povezava do sporočila: 932
24.10.2009 18:00:39   
Sempervivum
Aha, že vem user posted image

A vas, dojilje (a ni fajn beseda user posted image ) tudi kaj v prsih zbada??? Ne ob dojenju, ampak kar tako ... kot bi te nekaj špikalo notri user posted image  A mislte, da je to kaj narobe?

Neposredna povezava do sporočila: 933
24.10.2009 18:57:52   
obayifo
semper, ja, mene tut kdaj kej spika, tko cudno, nekje not na sred dojke, pa nimas kej nardit. Ampak mine.. Prej sm si jih sla s toplo vodo umit in dokler sm prsla do blazinc, je ze tko teklo.. Sm spuro za sabo vlekla user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 934
24.10.2009 19:06:30   
Reby
IZVIRNO SPOROČILO: Sempervivum

Aha, že vem user posted image

A vas, dojilje (a ni fajn beseda user posted image ) tudi kaj v prsih zbada??? Ne ob dojenju, ampak kar tako ... kot bi te nekaj špikalo notri user posted image  A mislte, da je to kaj narobe?

Jp, tut mene špika, kr tak čudn občutek, včasih prav fejst boli.

No, mi se nekako rihtamo, ati pač pomaga, kolikor more, bo moral pa biti najmanj 6 tednov doma. Sem vesela, da tašča kuha, no vsaj nekje pride prav, pa morm kr mal slino pogoltnit user posted image
Goldy - pošljem, ko bom šla kam ven, dej mi na mail pošlji tvoj naslov. Drugače pa ni to zadnja buška, ki ste jo dobili, hvala bogu, da ni hujšega. Moji sestri je tamala s previjalne padla, pa ji ni nč blo. No, jaz sem tud padla mami iz rok, ko me je dajala na kahlo (pri 6 mesecih?!?), sem mela pretres možganov.  No, pa sem vseeno cela in zdrava user posted image
blanči - kje si, te pogrešam. Kako kaj Lara in Berniček? Aja, šele zdej vidla, da si postregla kavico user posted image
spelka - dobrodošla med nami mlada mamica. Sem pošpegala na FB slikco, ki jo je Benika objavla. Kako sta oba lušna, Oskar je pravi mali lepotec user posted image
obi - bravo za nezelen kakec user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 935
24.10.2009 19:44:06   
lučka 25
IZVIRNO SPOROČILO: obayifo

lucka, lepo prosim, ko bos utegnila, ce mi posljes glede mleka.. Morm se pa mal pohvalt, mali je vcerej zvecer prvic po dveh tednih bl rumeno rjavo kakal, ocitno tale brezmlecna vela.

Takoj ko tamalo uštimam, pa napišem.user posted image

(odgovor članu obayifo)
Neposredna povezava do sporočila: 936
24.10.2009 19:44:19   
lučka 25

Lučka, a maslo pa margarina direkt iz hladilnika, pa pol gor položiš, al kako user posted image  Sprašujem tko, preventivno, bom vedla kaj narest, ko se bo pri nas kaj takega zgodilo user posted image

Ja, ja kar iz hladilnika.user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 937
24.10.2009 20:43:48   
lučka 25
Evo obi in še katera druga, če bo potrebovala:

ALERGIJA NA MLEKO

PREPOVEDANA ŽIVILA:
  • kravje, kozje in ovčje mleko (vsako mleko živalskega izvora)
  • skute, siri, sirni namazi, kisla in sladka smetana
  • kislo mleko, jogurt, kefir, pinjenec, sirotkin napitek
  • mlečni sladoled, sadni sladoledi na mlečni osnovi, pudingi na mleku
  • maslo, margarina z dodatkom mleka v prahu
  • drugi izdelki, ki vsebujejo mleko v prahu ali kazeni/kazeinat ali sirotke:

-pekovsko pecivo vsebuje mleko v prahu (žemlje, kajzarice, kornspitz, bombetke,...)
- mlečni kruh in temni kisli kruh
-pecivo (torte, kremne rezine, piškoti, biskvitna peciva, čokolade, mlečni bomboni,...)
-mesni izdelki (jetrne paštete, hrenovke, posebne salame)
-rastlinska smetana z dodatkom mlečnih beljakovin (kazein ali sirotka)

NADOMESTKI MLEKA ALI JEDI BREZ MLEKA:

• hipoalergenska nadomestna formula (Allernova, Pr5egomil, Aptamil ADC)
  • rižev napitek z dodatkom Ca, Mg ali brez (proizvajalci: Isola Bio, Vitariz, Lima)
  • ovseni napitek (proizvajalci Isola Bio, Lima, Vitariz)
  • "Srink plus" napitek - soja, riž in oves z dodatkom Ca in D2 (Isola Bio)
  • sojin napitek (proizvajalci: Isola Bio, Vitariz, Lima, Provamel)
  • rižev puding (Vitariz)
  • sojin puding (proizvajalci: Isola Bio, Vitariz, Lima, Provamel)
  • puding Royal - vanilija (Kolinska ) v prahu na riževem ali sojinem napitku ali na kompotu
  • rastlinska smetana brez dodatka mlečnih beljakovin (Vitariz)
  • mehka margarina brez mlečnih beljakovin (Vitaquell Omega 3, Vitaquell m"oliivo, Vitaquell bio, GEA 40% margarina)
  • polbel kruh, črni kruh, polnozrnat kruh (Žito - Martinov, Jelenov, Grosuplje - Krjavlov) ali doma pečen brez dodatka mleka
  • piškoti žitini brez mleka in jajc (Medex - bio Žita, Riž, Roine)
  • doma pripravljeno pecivo brez mleka in z ustrezno maščobo
  • mesni izdelki : naravno prekajena puranja prsa (mesarstvo Ferlin Jože mlajši - LJ Črnuče)

Trgovine s temi izdelki:
MERCATOR, INTERSAPAR, DM, SONITAL (Šentvid), BIOS (Štepanjsko naselje Lj., mesarstvo Ferlin Jože - Črnuče 

(odgovor članu lučka 25)
Neposredna povezava do sporočila: 938
24.10.2009 20:46:04   
sonček33
Živa, samo rada bi ti svetovala, da ne pretiravajte s sojo.

...svet je poln lepih rožic tete Pehte...

(odgovor članu lučka 25)
Neposredna povezava do sporočila: 939
24.10.2009 21:47:02   
Serendipity
Punce - samo na hitro *hugs* smo mi malo potepinski zadnje čase user posted image user posted image user posted image

Jutri bo naša pupika stara 2 meseca! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 940
24.10.2009 21:51:00   
Serendipity
IZVIRNO SPOROČILO: sonček33

Evo naš palček!
user posted image

Eh, pa daj! Pa ti si resna? Že je tak velik? Kak je luškan! Sonček! Pravi zapeljivec! Niti ga ne bom Zarji pokazala, se bo zaljubila v sekundi... user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu miska73)
Neposredna povezava do sporočila: 941
24.10.2009 21:54:23   
Sempervivum
Obi, Reby, hvala za odgovor. Jest sem se že malo ustrašila, da je to kakšen začetek mastitisa user posted image  Ja, res je, včasih kar fejst boli user posted image  Mi pa nikoli še ni špricalo iz jošk, Obi, očitno maš mleka za izvoz user posted image

Lučka, zdej razumem, da vzameš maslo iz hladilnika, a pol je to samo v tem fora, da je mrzlo (k pol lahko tudi kaj drugega vzameš) ali z maslom dejansko otroka namažeš tam, kjer je buška user posted image user posted image  Sori, če tko težim, ampak res se mi zdi, da mi bo to znanje še prav prišlo user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu obayifo)
Neposredna povezava do sporočila: 942
24.10.2009 22:17:07   
Goldy
Ojla!

Dete z buško oz. pravzaprav z rdečico spi, mama pa na računalniku klofle.user posted image

Hvala vsem za tolažbo. Sem jo rabila. user posted image  Sem se jaz bolj ustrašila, kot da bi res kaj bilo....hudega. Dala gor maslo, pa obkladke.... Sva bili na obisku pri kolegici in je njeni 2 dojenčici. Naši je bil apunčka ful zanimiva, jo je hotela božat.user posted image

sonček - Lovro je tak cotekuser posted image

reby - dobiš naslov. Ko boš lahko, ti kar v miru. So te pa hitro navajali na kahlo!? user posted image

obi, semper, reby - mene tudi prov fajn špika v joškah. Če je mrzlo še bolj.user posted image

lučka - se pravi, margarina, maslo, med in celo tekoče milo...? Da dol padeš!user posted image

špelči - dobrodošla

miška - dobrodošla

Pa smo 4!!!

Neposredna povezava do sporočila: 943
24.10.2009 22:42:20   
lučka 25
IZVIRNO SPOROČILO: sonček33

Živa, samo rada bi ti svetovala, da ne pretiravajte s sojo.

Točno tako, ker sojino mleko je dostikrat lahko alergeno, če je močna alergija na mleko.

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 944
24.10.2009 22:44:07   
lučka 25

Lučka, zdej razumem, da vzameš maslo iz hladilnika, a pol je to samo v tem fora, da je mrzlo (k pol lahko tudi kaj drugega vzameš) ali z maslom dejansko otroka namažeš tam, kjer je buška user posted image user posted image  Sori, če tko težim, ampak res se mi zdi, da mi bo to znanje še prav prišlo user posted image user posted image user posted image

Ja, otroka namažeš tam kjer je buška. Pa ne na tenko, maslo daš kar na debelo gor, ampak ne pa spet toliko, da otroka vrže iz ravnotežja zaradi teže masla na buški.user posted image  Maslo se potem lepo stopi in počasi vpije v buško, ki se lepo zmanjšuje.

Neposredna povezava do sporočila: 945
24.10.2009 23:19:39   
Sempervivum

Ja, otroka namažeš tam kjer je buška. Pa ne na tenko, maslo daš kar na debelo gor, ampak ne pa spet toliko, da otroka vrže iz ravnotežja zaradi teže masla na buški.user posted image  Maslo se potem lepo stopi in počasi vpije v buško, ki se lepo zmanjšuje.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  NO, hvala, zdej mi je pa vse jasn.

(odgovor članu lučka 25)
Neposredna povezava do sporočila: 946
25.10.2009 7:31:23   
Reby
Dobro jutro!

No, najprej da voščim naši lučki user posted image

user posted image

Želim ti vse naj naj, veliko crkljanja s tvojo Nežo in da bi še naprej ostala takšna krasna punca kot si user posted image  user posted image  user posted image

Pa še kavica za dobro jutro user posted image

user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 947
25.10.2009 8:30:34   
sonček33
Lučka... bodi še naprej tok fajn punca. Vse najboljše.user posted image user posted image

...svet je poln lepih rožic tete Pehte...

(odgovor članu Reby)
Neposredna povezava do sporočila: 948
25.10.2009 9:01:05   
lučka 25
Hvala, hvala user posted image

Saj v taki dobri družbi, kot ste ve, sem lahko dobra punca. user posted image

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 949
25.10.2009 11:09:52   
obayifo
lucka, vse najboljse!
user posted image user posted image
user posted image user posted image user posted image
In hvala za seznam. Men bi blo sicer najbols, ce bi nam kr jedilnike dal, pa se recepte zravenuser posted image

(odgovor članu lučka 25)
Neposredna povezava do sporočila: 950
Stran:   <<   < Prejšnja stran  36 37 [38] 39 40   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  36 37 [38] 39 40   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Mojca Fatur: Kako sem premagala težko bolezen
Morda bomo pa sedaj zaradi korone končno našli pravo ravnovesje – najprej znotraj sebe, nato pa še v življenju nasploh, ...
Skupno spanje - da ali ne?
Kje naj spi otrok? V svoji postelji, v svoji sobi že od rojstva dalje ali v skupni postelji skupaj s starši? Večno vpraš...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.