|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  91 92 [93] 94 95   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilčice 2010
23.10.2009 16:03:41   
aprilski hrošček
Pozdravljene!

Jaz sem si danes vzela dopust in s hčerko uživava na ta deževen dan. Res paše!

Agrojuhica moje iskreno sožalje user posted image user posted image !!

Getreal vse naj naj user posted image in čestitke za pupko user posted image !!!!

Didi full lepe stvari!!!!

Jaz sem si kupila črne nosečniške pajkice, črn puli, čez pa oblečem daljšo tuniko, krilo z elastičnim pasom zelo pisano, ali pa poletno oblekico ki ima pas pod prsmi (desigual). Vse to mimam že iz obdobja pred nosečnostjo in bom nosila tudi potem. Upam, da mi bo še prav user posted image user posted image user posted image .

Lep pozdrav, se tipkamo!!!

(odgovor članu didi5)
Neposredna povezava do sporočila: 2301
23.10.2009 16:56:19   
neka_noč
Getreal user posted image VSE NAJBOLJŠE!

Meni je pa stran z nosečniškimi zadevami ful ful všeč in res je škoda, ker tega ni pri nas. Cene - cene se mi v primerjavi z našimi v Kepici, ter npr. v Popek trgovini sploh ne zdijo visoke. Nazadnje sem si kupila v trgovini Kepica (BTC, LJ.) eno bombažno simpatično jopico, ki me je stala dobrih 35€ in je ful tanka. Videla sem tudi oglas za rabljeno (daljšo) budnico za nosečko in je bila cena 90€!!!! Če primerjam plašček na internetni strani, ki mi je mimogrede zelo simpatičen, ter bundico , ki mi ni bila niti malo všeč (brez zamere, a bila je videti kot balon, pa še srebrne barve!!!!), cenovno sploh ni primerljivo. Že na oko izgledajo zadeve veliko lepše kot pa jih lahko kupiš tu pri nas v Slo. . Mislim, da naši trgovci na nas (user posted image ) krepko služijo.

(odgovor članu aprilski hrošček)
Neposredna povezava do sporočila: 2302
23.10.2009 19:11:55   
tatly
cestitke vsem za super opravljene pregledeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
mi smo vceraj za nasega bodocega novega clana kupli nov vozicek qinny buzz4 in smo ga sestavli ce je vse noter in ga je stella krstila in je spet v skatli,v ponedeljek verjetno dobim lupinco sem jo danes narocla samo nekje se morem najdet kosaro po ugodni ceni.

1.9.2008 ob 10.02 se nama je pridruzila najina stella tezka 3140g in velika 50cm
5.5.2010 ob 6.10 se nam je pridruzila se nasa druga princeska anella tezka 3530g in velika 52cm

(odgovor članu neka_noč)
Neposredna povezava do sporočila: 2303
23.10.2009 20:42:24   
Di_Di
Getreal vse vse najboljše! user posted image in user posted image user posted image user posted image za vse dober novice še posebaj za user posted image
in kako je kej v novi ikei? a jo je težko najt za nas k nismo iz vašga konca?

didi5 jaz mam lahko cel dan falško pred sabo tud dva tri dni, pa je ne bom taknla user posted image ko sem žejna pač pijem in če ne ne... ne morem se slilit, ker pol mi gre sam na bruhanje..

Lep preostanek večera

(odgovor članu Izabela_07)
Neposredna povezava do sporočila: 2304
23.10.2009 22:32:01   
Argojuhica
So pa res lepa nosečniška  oblačilca. Sedaj bo pa res čas, da kaj nabavim, saj mi trebuh zmrzuje, ker imam zadrgo odprto:).

Di-DI imela sem rahle glavobole pred M, ampak ne tako hude, da bi vzela tableto.

Punce, hvala vam za lepe misli. Danes sem bla pri sosedi in je v žari, tako, da je občutek boljši. Je pa hudo, ko vidiš punčko. Tisti dan, ko je njena mama odšla je bila pri nas in mi je blo tako hudo, ker je spraševala take stvari o njeni mamici, da mi je kar srce pokalo. Od tega če jo bo v nebesih čuvala, pa kdo bo njena mama... Ju3 se pa poslovimo od nje.

Danes pa na srečo ni glavobola, mogoče, ampak res potiho upam, da so bile krive tablete Dabrostona. Včeraj sem nehla jemat.

Lahko noč in uživajte.

(odgovor članu Di_Di)
Neposredna povezava do sporočila: 2305
24.10.2009 8:04:58   
neka_noč
Dobro jutro!

Danes ko bi lahko spala mi sin ni dal tega užitka, ker je zj. navsezgodaj vstal, da ne bi zaspal, ker mu je oči za danes obljubil, da bo šel z njim v službo. Tam je viličar, pa traktor, dvigalo,... kar njega strašno zanima in ni ravno pogosto, ko gre lahko z njim v službo. Pa je bil tako navdušen, da je bil že zelo zgoden. Ko bi bilo tako navdušenje za v vrtec! user posted image   Po cca dveh uricah v službi (mu samo nekaj pripeljejo in razložijo) pa gresta na kavico - moja moška. Se je sin pri petih letih pričel parfumirati z Malizio, da bo dišal kot moški! user posted image Kavica pa je "in", ker dobi tam celo skodelico orehovih piškotkov (brezplačno), naroči si jagodni sok, potem pa gre tudi sam vse plačat.

Argojuhica upam, da te danes ne bo bolela glava. Pri tebi gre lahko tudi za stres glede sosede, ter njene punčke... Veš, to vse vpliva. Lahko da je vse skupaj; vreme (beri pritisk), tbl., stres.

Tatly napisala si, da si naročila voziček Quinny Buzz, ter lupinico - pa me zanima kje si naročila? Preko net-a pri nas ali imaš kako cenejšo opcijo iz tujine? Zanima me lupinica, ker je še nimam. Potrebovala bi Maxi Cosi City za na Quinny-a, ki ga imam od prej od sem se že zanimala v Baby centru in pravijo, da nekje čez cca 1-2 meseca pride na tržišče nova lupinica in bo nekoliko dražja, pa me zato zanima kje in kako si naročila zase, da vem pogledat glede cen...

Za košaro pa nimam pojma. Sama je pri prvem nisem potrebovala, ker se je rodil konec junija, za sedaj pa imam eno rabljeno, ki sem jo dobila od svoje kolegice.... Pravijo pa nekatere (ki že imajo otroke), da se pri ponovnem user posted image ne bi odločile za nakup košare, ker jo otrok zelo hitro preraste oz. nekateri sploh ne marajo biti  v njej. user posted image Je pa tudi precej odvisno od tega kdaj rodiš user posted image oz. kolikšne temperature bodo takrat.
Sama bi si jo, v kolikor bi rodila npr. oktobra (oz. pozimi), sigurno omislila, zdaj jo hvala bogu imam, ker sem bila v resni dilemi ali naj jo sploh kupim ali ne. 

(odgovor članu Argojuhica)
Neposredna povezava do sporočila: 2306
24.10.2009 8:34:15   
Chi_Pita
Dobro jutro

Getreal
... z zamudico, je pa iz srca ... VSE NAJBOLJŠE user posted image
Aja, a si pol šla v Ikeo ... in?

Pa čestitke vsem za preglede ... samo da je vse v redu user posted image

Ta stran z nosečniškimi oblekami, je tudi meni full všeč, pa cene se niti meni ne zdijo pretirane ... problemček je zdaj glede naročanja ... hmm, kako naj vem prave mere ... koliko je čakalna doba in kako je glede plačila ... A katera ve?

tatly a mi zaupaš koliko si dala za voziček? user posted image   ...

Punce to glede tekočine je pa res ... probajte se prisilit, da pijete ... pa magari požirek po požirek ... kasneje to res pride v navado. Jaz zdaj ne grem nikamor brez flaške z vodo user posted image

Želim vam čimlepši vikend ... user posted image

"Držite se svojih sanj. In naredite vse kar je treba, da jih spremenite v resničnost!"

(odgovor članu neka_noč)
Neposredna povezava do sporočila: 2307
24.10.2009 8:55:13   
tintin
evo tu imate 11 strani nosečniških oblačil, dobavljajo tudi v Slo, poštnina je pa 5 evr na paket (ne glede na težo), plačilo pa z Viso ali Mastercardom.

http://www.nextdirectory.eu/page.asp?b=G45&p=150&o=1

(odgovor članu Chi_Pita)
Neposredna povezava do sporočila: 2308
24.10.2009 9:08:49   
BELA BUČA
Getreal vse naj naj za rojstni dan. user posted image

A je katera naročila na ringaraja Vodnik?

lp

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 2309
24.10.2009 9:13:22   
flora1983
Dobro jutro vsem. Danes sicer zame dan verjetno ne bo nič kaj dober ker sem včeraj zvedela eno zelo slabo novico. Kolegica, ki je pred kratkim rodila, mi je včeraj sporočila, da je končno zvedela kaj je narobe z njenim otročkom. Namreč takoj po porodu so ga odpeljali v KC Lj, ker je imel otroček povečane notranje organe, poškodbe srčka, možganov itd...Zdaj pa so ugotovili, da se je med nosečnostjo okužila z virusom CMV, ki ga večinoma prenašajo otroci in 90% ljudi ga preboli do svojega 4. leta starosti. Virus je zelo zahrbten, saj praktično ne daje nekakšnih posebnih znakov, mogoče imaš takrat ko se okužiš z njim lahko imaš samo kakšen prehlad oziroma virozico, skratka za odraslega nič hudega, otroku pa bojda pusti trajne nepopravljive posledice.

Za ta virus obstaja testiranje, ki ga ni treba plačati, vendar ga zaradi tega ker je zelo drago med vsemi testiranji v času nosečnosti ne izvajajo in ga je treba posebaj zahtevati od ginekologa. Pri okužbi s tem virusom, ki se prenaša s telesnimi tekočinami in stikom npr. rok (karenca je lahko tudi do 12 tednov), je pa namreč zelo pomembno zgodn je odkrivanje v času nosečnosti, saj lahko s tem preprečimo oz. omilimo poškodbe pri otročku (dobi se namreč zdravilo, ki ga potem preko posteljice zaužije tudi otroček in se s tem ozdravi virusa). Če namreč virusa ne zdravimo so lahko poškodbe zelo hude in trajne.

Tako da sem se jaz odločila, da takoj v ponedeljek pokličem svojo gin., da me da na testiranje in preventivno jemanje zdravila, saj sem bila v stiku s tem virusom. Je pa s tem virusom tako, da če ga enkrat preboliš si nanj kasneje odporen, podobno kot je pri rdečkah. Samo pač dokler ne greš na testiranje ne moreš vedeti, če si ga prebolel, ravno zaradi tega ker zanj ni nekih posebnih bolezenskih znakov.

Tako, da če je imela katera izmed vas kakršne koli prehlade  in viroze zdaj v času ko ste noseče in ste bile v stiku z otroci (kar verjamem da nas je dosti takšnih), DAJTE SE TESTIRAT, ker so lahko posledice res hude za otročka. NE ODLAŠAJTE S TEM PROSIM, KER JE LETOS ŠTEVILO PRIMEROV OKUŽBE S TEM VIRUSOM ZELO V PORASTU. Samo v tem obodbju so v KC LJ 3 otroci s takšno okužbo, mnogo bolnic pa otrok tja sploh ne pošlje.

Zato je najmanj kar lahko storimo, da se damo testirat in po enem tednu so rezultati znani in je super, če je okužba prebolena pred nosečnostjo.

Toliko zaenkrat od mene in še nekrat Vam na srce polagam DAJTE SE TESTIRAT.

(odgovor članu Chi_Pita)
Neposredna povezava do sporočila: 2310
24.10.2009 10:10:44   
neka_noč
Flora1983 zelo mi je hudo za tega otročka! user posted image

Hvaležna sem ti (verjetno kar vse, ki bodo še prebrale tvoje sporočilo) za tvoje izčrpne informacije. Tudi sama bom v torek, ko imam pregled, od g zahtevala testiranje. Je dovolj če rečem testiranje za virus CMV?

BELA BUČA jaz sem naročila Vodnik po nosečnosti. Ne vem, ali si ti tista, ki je pred kratkim pisala, da ga je naročila, pa nič? Če si to ti, sem ti že odgovorila nekoliko nazaj in če nisi videla, ti lahko napišem še enkrat... Če pa nisi to ti - kaj te zanima? Z veseljem ti povem/pomagam.user posted image

(odgovor članu flora1983)
Neposredna povezava do sporočila: 2311
24.10.2009 10:36:49   
flora1983
NEKA NOČ je dovolj če rečeš samo za terstiranje za CMV, saj ti ga lahko opravijo med splošno preiskavo urina in krvi, le na rezultate je treba čakat en teden.

(odgovor članu neka_noč)
Neposredna povezava do sporočila: 2312
24.10.2009 10:57:22   
Chi_Pita
Flora ... hvala ti za obvestilo in upam, da bo z otročkom vse v redu ... jaz imam tudi v torek pregled in bom svoji g.  omenila to testiranje. A mi lahko prosim še razložiš kaj pomenijo kratice CMV?

"Držite se svojih sanj. In naredite vse kar je treba, da jih spremenite v resničnost!"

Neposredna povezava do sporočila: 2313
24.10.2009 11:09:36   
tropical
Getreal
user posted image

Argojuhica moje iskreno sožalje !!

Jaz sem doma cel dan že, se kar slabo počutim, me boli v spodnjem delu trebuha.
Zelo ste se razpisalae,
A je šla katera v Ikeo v Vilesse , a je kaj gužve tam med tednom. Mi smo imeli namen iti danes , ampak moje počutje je takšno da bolje da ne lazim okrog.
Nč grem kosilo kuhat. Nekaj nahitro ker danes prav zares ni moj dan.user posted image
Se pišemo kasneje.

(odgovor članu aprilski hrošček)
Neposredna povezava do sporočila: 2314
24.10.2009 11:27:48   
flora1983

IZVIRNO SPOROČILO: Chi_Pita

Flora ... hvala ti za obvestilo in upam, da bo z otročkom vse v redu ... jaz imam tudi v torek pregled in bom svoji g.  omenila to testiranje. A mi lahko prosim še razložiš kaj pomenijo kratice CMV?

Chi_Pita kratica CMV pomeni CITOMEGALOVIRUS. O tem priše nekaj tudi na ringaraji, vendar dajte se prej raje testirat preden greste brat te stvari, ker so res težke. Jaz moram rečt, da se sploh  ne morem spravit k sebi, samo na jok mi gre ko sem vse to prebirala in bi bilo lepše če ne bi in bi šla samo na testiranje. Tako, da moj nasvet je pojte na testiranje, da boste vedele pri čem ste in potem, ko boste imele rezultate po potrebi (upam da Vam ne bo treba) poiščete dodatne informacije o tem na netu, kjer je res dosti objavljenega na to temo.  

(odgovor članu Chi_Pita)
Neposredna povezava do sporočila: 2315
24.10.2009 12:20:47   
Kepica83
PUNCE daj povejte malo kje boste rodile?? Jaz bom v MB! a ve katera če imajo tam nadstandardne sobe?? Jaz bi rada bila sama v sobi če bi bilo možno. Aja pa kdaj boste šle na ogled porodnišnic??

Najin sonček je privekal:
28.3.2010 ob 17:41 uri. Težek 3410g in velik 50cm.

1.Mesec: 4620g in 54.5cm
2.Mesec: 5690g
3.Mesec: 6400g in 63cm
5.Mesec: 7860g

Neposredna povezava do sporočila: 2316
24.10.2009 13:36:18   
neka_noč

IZVIRNO SPOROČILO: flora1983

NEKA NOČ je dovolj če rečeš samo za terstiranje za CMV, saj ti ga lahko opravijo med splošno preiskavo urina in krvi, le na rezultate je treba čakat en teden.

Hvala za odgovor!

(odgovor članu Kepica83)
Neposredna povezava do sporočila: 2317
24.10.2009 13:49:59   
neka_noč
Povzemam s strani Velenje.com:Zdravniška linija:dr. Sonja Levak Hozjan      tekst;

Virus, ki ga imenujemo citomegalovirus se lahko v našem telesu po okužbi potuhne in se znova pokaže kasneje v življenju npr.: v nosečnosti, po transfuziji krvi, ob zdravljenju rakastih bolezni ali po presaditvah organov. Ljudje smo z tem virusom okuženi kar v 60-90%! V času, ko se okužimo s CMV imamo lahko le malo povišano temperaturo, povečane bezgavke ali nobenih znakov. CMV lahko izoliramo iz grla, urina, semenske tekočine ali materničnega vratu tudi več let po okužbi.Ker je CMV lahko v vaginalni sluzi, nekateri štejejo to infekcijo za spolno prenosno bolezen. V nosečnosti se lahko prvič okuži do 4% nosečnic. Nosečnica nima težav, lahko pa infekcija okvari plod. Veliko bolj, če je okužba v zgodnji nosečnosti, manj pa če se nosečnica okuži proti koncu nosečnosti. Lahko je to tudi vzrok za spontani splav. Otrok se lahko okuži tudi v času poroda pri prehodu skozi porodne poti in protitelesa porastejo v otrokovi krvi šele 3-4 mesece po porodu. Ti otroci ob porodu nimajo znakov infekcije ali okvare. Kasneje se pokaže zastoj rasti, zlatenica, vnetje možganskih open, kalcifikacije v možganih, manjša ali prevelika glavica. Kasne posledice so lahko epilepsija, okvara vida, sluha, govorne napake in slabša koordinacija gibov. Danes vemo, da so le pri 10% otrok znaki vidni že ob porodu.

ter od Prof. dr. Bojana Beović, dr.med. na Vizita.si     :

Prisotnost igg (IgG) protiteles pomeni, da ste se okužili v preteklosti. Možnost okužbe nerojenega otroka, ki lahko povzroči okvare, je, če je mati že okužena s CMV, zelo majhna, veliko večja je, če prej ni bila okužena in se prvič sreča z virusom v nosečnosti. Prisotnost virusa v izločkih matreničnega vratu med nosečnostjo pa poveča možnost okužbe otroka ob porodu. Taka okužba je manj nevarna kot okužba med nosečnostjo, navadno gre za prizadetost dihal, ki se povsem popravi. Okužba s CMV se zdravi z ne povsem nenevarnimi zdravili, zato jih uporabljamo le pri bolnikih, pri katerih poteka okužba s CMV zelo hudo. To so bolniki z aidsem, bolniki s presajenimi organi, z levkemijo in podobno. Pri sicer zdravih je okužba neopazna ali pa poteka v obliki blage viroze, včasih je podobna infekcijski mononukleozi. Izjemoma zdravimo novorojenčke, ki se rodijo s CMV okužbo, vendar učinek takega zdravljenja ni dobro preverjen. Zdravljenje med nosečnostjo ne prihaja v poštev, saj je nevarnejše od same bolezni. Z običajnimi preiskavami krvi med nosečnostjo okužbe s CMV ne ugotavljamo. Lep pozdrav, Bojana Beović Prof. dr. Bojana Beović, dr. med., 25.12.2002

Iz tega povzemam, da torej nimamo kaj narediti četudi se testiramo, kajti zdravljenje tako ne pride v poštev user posted image

(odgovor članu neka_noč)
Neposredna povezava do sporočila: 2318
24.10.2009 14:38:03   
flora1983
Neka noč poglej si izsledke o tem še na tujih internetnih straneh kjer piše marsikaj tudi o zdravljenju nekaj pa je o tem napisanega tudi tukaj http://www.vestnik.szd.si/st6-11/727-732.pdf. Sicer je pa to čisto osebna odločitev vsake posameznice, jaz vem da se bom dala testirat ker sem dejansko bila v stiku z virusom in sem tudi videla kaj virus lahko naredi otroku. Ostale se pač morate same odločit, jaz sem Vas pač samo seznanila s tem, ker vem da marsikatera tega sploh ne ve in mislim, da je edino pravilno, da vemo kaj lahko od naših zdravnikov sploh zahtevamo. Ker Vam tega sigurno nobeden izmed zdravnikov ne bi povedal. poleg tega se vidijo spremembe in povečani organi tudi na Uz, če je gin. dosti vesten, da to preverja.

Lp.

(odgovor članu neka_noč)
Neposredna povezava do sporočila: 2319
24.10.2009 15:18:16   
flora1983
Zanima me še nekaj, a je katera izmed vas slučajno zasledila kakšne so cene stokke previjalnih mizic v tujini. Pri nas jih ima namreč samo baby center in stanejo okrog 500 evrov, ker je pa absolutno preveč, so  mi pa full všeč.

Neposredna povezava do sporočila: 2320
24.10.2009 15:30:51   
neka_noč
Flora1983 ne razumi me napačno - absolutno sem ti hvaležna za tvojo informacijo in bom kljub vsemu svojo g o tem v torek vprašala, ter prosila za testiranje... Kar sem napisala je bilo moje glasno razmišljanje kar sem do tedaj prebrala. (Glede na to, da je napisano, da je odsvetovano zdravljenje v nosečnosti user posted image )
Na tvojem mestu  bi se vsekakor takoj odšla testirat, ker si bila v neposrednem stiku.
Veš da si vse želimo zdrave user posted image in bi zanje naredile karkoli in tudi ne vemo o vsem, tako da res hvala za tvojo informacijo. Si bom (malo sem že) prebrala na link-u ki si ga pripela. Mimogrede - Martino Mlaker iz Gornje Radgone (ki je sodelovala pri tem tekstu) poznam. Kako majhen je svet!

Pa brez zamere. Vem, da si napisala dobronamerno, še posebno, ko te "take" zgodbe v bistvu najbolj ganejo...  Mene vedno! Tudi sama poznam en hud primer, ko z otročkom ni vse ok, bolezen je šele ne dolgo odkrita (v ameriki), pri nas zelo malo poznana, vsa literatura v angl. jeziku, vemo, da otroček ne bo dolgo živel.... Hudo zelo hudo. In s tem, ko pravim "zgodbe" - za nas,ki poznamo teh nekaj primerov je to življenje. In to hudo grozno, stesno in nerazumno življenje. Žal.

Neposredna povezava do sporočila: 2321
24.10.2009 16:01:57   
flora1983
Neka Noč jaz tvojega odgovora sploh nisem vzela kot nekaj slabega. Je pa res, da je o tem premalo informacij, tudi na slovenskih straneh praktično o zdravljenju piše zelo malo je pa dejansko uspešno. Namreč ravno danes sem ponovno poklicala prijateljico, saj si sama glede na moje stanje ne upam it na infekcijski oddelek na obisk, ker bi res lahko še kaj staknala tam po nepotrebnem, in mi je potrdila to, da izmed teh treh otrok, ki se trenutno zdravijo tam, pri dveh nosečkah okužba ni bila pravočasno ugotovljena pri eni pa je bila. To srečno žensko so zdravili pod nadzorom na KC in je danes z otročkom vse vredu, zato je tam samo na opazovanju, ne rabi pa nobene terapije in tudi zaenkrat niso vidne posledice okužbe. To sicer ne pomeni, da mogoče posledic sploh ne bo, možnost pa je večja za to. Je pa jemala nekakšno zdravilo ki se začne z imenom na g.... se ga ne spomnem več, bilo pa naj bi testirano na živalih, na nosečnicah pa ne, zato ga tudi pogosto nepredpišejo.

Jaz pa sem trenutno v fazi optimizma, da bodo moji izvidi tako OK, ker sem namreč imela v četrtek UZ, kjer mi je naredla celotno morfologijo in je blo takrat vse Ok, pa tudi na krvi ni blo nobenih posebnosti. Ampak vseeno bom šla na testiranje zarad previdnosti, ker če ne bom šla in bi blo kaj narobe me bo zelo pekla vest. 

(odgovor članu neka_noč)
Neposredna povezava do sporočila: 2322
24.10.2009 16:25:42   
flora1983
Ja sem pa malo jezna na gin., ker bi nas lahko tudi malo seznanili s preventivo glede tega oz. nam sploh povedali da ta virus obstaja, tako kot nas opozarjajo glede sladkorne, toksoplazmoze itd. O tem pa če sam ne vprašaš in ne zahtevaš kaj pa se pač ne govori. To ni prav in to je treba prekinit. Vse ženske namreč nimajo časa brskat po internetu ne sodelujejo na takšnih forumih, da bi  dobile dodatne informacije, saj marsikatera verjame, da bodi vse potrebne informacije pri ginekologu in kaj bi jim falilo, ko jim moramo tako povedat za vsako vročino, prehlad itd., da nas seznani s tem. Res je da je marsikera ženska, ko dobi informacije o tem prestrašena zaradi možnih posledic, ampak pravo imamo vedet. Ne pa da ti dve uri po rojstvu odpeljejo otroka na KC, ker ne vejo kaj mu je, je pa vse narobe z njim. Ženska pa otroka še vidla ni. Veste kakšen šok je to, ga najhujšemu sovražniku ne želim doživet. Ona pa je mogla ostat v Celjski bolnici še celih 5 dni, potem ko je bil otrok že v KC. Kar je svinjarija, da ni smela it zraven. Najhujše pa je to, ker ji je gin. nostop delala UZ in je pri tem nadzorovala samo težo otroka, ostalega pa ne. namreč že prej sem nekje zapisala, da se to na UZ vidi, da je nekaj narobe. Jezna sem tudi, ker ji bojda ni dala delat testa za sladkor in so šele na KC ugotovili, da je imela tudi nosečniški diabetes in je bil otrok zato še v abstinenčni krizi  in na infuziji glukoze. Kar je pa taka malomarnost.

Zato pravim, da zahtevajte preiskave, ki vam pripadajo, ker se dogajajo svinjarije v našem zdravstvu in mnogim se fučka za svoje paciente. Moja gin. hvala bogu ni taka in upam, da imate tudi ve takšne.

TESTI iN PREISKAVE, ki vam pripadajo so sledeči:
  • določitev krvne skupine in Rh faktorja
  • osnovne preiskave urina (2 - 3 X)
  • osnovne preiskave krvi (2 - 3 x)
  • toksoplazmoza (3X)
  • test za sladkor in obremenitev z glukozo
  • test za CMV
  • UZ (3x) - enkrat na začetku za potrditev nosečnosti, morfologija in okoli 30. tedna za preveritev če je otrok v pravem položaju.
  • CTG v zadnjem mesecu nosečnosti vsak teden.

Če se katera še spomni kakšne preiskave naj prosim dopolni moj seznam, saj je seznam sestavljen po mojem spominu iz prve nosečnosti.

Neposredna povezava do sporočila: 2323
24.10.2009 17:55:22   
neka_noč
Flora1983 me veseli, da nisi vzela mojega odg. za slabo. user posted image Tudi ni bilo mišljeno tako.
Res je premalo inf. o tovrstnem zdravljenju - očitno. Kot menim tudi, da marsikdaj premalo povedo pri zdravnikih; npr. pri g . Tudi ko se je moja prejšnja nosečnost končala in sem izvedela za Molo, je bila moja g kar nekako zmedena, ko sem jo spraševala razne stvari. Dokler nisem imela vsega zadosti, šla na net, prebrskala raznorazne zapiske, nato pa jaz njo "podučila" kako in kaj glede Mole. Haloo??!! Ja, v zdravstvu se res marsikaj dogaja in če se sam ne zavzameš zase, se ne bo nihče oz. moraš imeti user posted image srečo, da se kdo. Žal je tako. Zato pa sem že mislila sedaj v tej user posted image zamenjati svojo g, ker sicer je ona čisto ok - dokler ni kaj narobe, ko pa je, takrat popolnoma odpove. Pa še na začetku mi je povedala (pri tej user posted image ) napačno - da z user posted image ni vse ok in bila poslana na abrazijo????!!!! Pa je danes vse ok z user posted image . Si predstavljaš, da bi šla in naredila splav????!!! Zaradi njene napačne presoje??????!!!! Zdaj pa user posted image v meni pridno raste, miga in je vse ok.

No ja, da pa ne bomo samo vse o črnih stvareh.....  Sem pristaš oz. verjamem, da je v vsaki stvari (še tako slabi) VEDNO nekaj dobrega. 

Danes se počutim ok. Bili smo na Lumpi teku in sin je žarel, ko je dobil medaljo, pa seveda bonbone. user posted image Res mi je bilo všeč, ker sem se nekako bala, da sina ne izgubim, pa moram reči, da je bilo zelo dobro organizirano. Drugo leto gremo ponovno.

Kako ste kaj ostale user posted image ? Ne vem, ali ste vse bolj v ležečem položaju in upam, da uživate, ker se vas nič kaj ne "javlja" danes. user posted image

V torek imam pregled in resnično upam, da dobim termin za morfologijo. Bi bil že čas. Tole "šparanje" z UZ je pa res neverjetno. Zelo si že želimo eno konkretno slikico.user posted image

Pozdravljam vas vse  user posted image !  Cawci...

Neposredna povezava do sporočila: 2324
24.10.2009 18:13:39   
flora1983
Ja šparanje z UZ je tudi pri nas problem, zato sem bila v četrtek na samoplačniškem plačala sem 31,3 evra, dobila 5 slikic in gledala svojo pikico celo uro in je blo full fajn mi ni blo žal dat tega denarja, če drugače ne naredjo UZ.

(odgovor članu neka_noč)
Neposredna povezava do sporočila: 2325
Stran:   <<   < Prejšnja stran  91 92 [93] 94 95   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  91 92 [93] 94 95   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?