Anonimen
|
kpmk - Bravo za fliperja, se res vidi, da uživa ! HB, da ste ga pol uspeli dobit ven . Nalini - Sem zgoraj opisala vaje. Nam so zares zelo zelo pomagale , se je Ela iz uživačke na hrbtu preobrazila v nestrpno raziskovalko, ki je en dva tri na trebuščku. Naju je že detelja pokonektala na FB? Jaz sem te dni zelo malo tam, moje inicialke so HP. Pa vse najboljše! Aja, pa upam, da si si že opomogla od silnega mačka . nmagk - Parket ... Res si prava faca. Ko si omenila, da se ti zdi, da se še pes smeji, sem skoraj padla iz stola. Sonček85 - Ela je tudi čisto nora na svojega očka, se mu vedno tako sladko smeji, pa kao da ji je nerodno in tako malo na stran pogleda in smeji. Se že osvajata, ni kaj . Pa čestitke za pol svečke in super praznovanje ! Pa kako dobra tortica , zdaj vemo, kam pridemo na prvo svečko . veronikab - Tudi Ela vedno spije nekaj vode. Pa ne samo to: ker jo na koncu pobrišem s toto krpico in jo z njo špricam, da se malo igrava, jo seveda vedno dobi tudi v roke in si jo takoj da v usta in začne tako hlastno cucat, da ji je še vzet ne moreš . Imamo pa v vodi olje za telo od Kneippa, ki je 100% natur (mandljevo olje in olje divje vrtnice), tako da se ne sekiram, dobi pač malo maščob . Mi to olje par kapljic dodamo skoraj vedno in ima čudovito kožo. Potem je z ničemer ne mažem, tudi kremice za ritko ji zvečer po kopanju ne dam, da ji koža ponoči lahko diha. Namažem ji edino obrazek, ker ima zadnje čase malo suho kožico na ličkih, pa zdaj ne vem, ali od pregreh s hrano (ti ti mamica ), ali od mraza oziroma tega, ker se tudi zunaj liže in potem veter in vlaga naredita svoje. Pa mi smo že dali kri in vodo in ni takšne panike, tako da brez skrbi. Jim vzamejo iz prstka in je ful hitro. Ela niti zajokala ni. Je pa jokala kot bi jo dajali iz kože, ko je morala dati kri pri 1t in so ji jemali iz pete, ji jo stiskali, da so dobili kaj krvi. Jaz sem mislila, da bom tistega tipa v laboratoriju na gobec (čeprav je samo svoje delo opravljal) ali pa umrla od žalosti, ko sem morala poslušati mojo miško, kako joka . Pa vidim, da imava iste cilje: nič sladkarij, pa večerne vaje za trebušček. A si narediva skupen načrt in se medsebojno vspodbujava? Pst, tistega o Nuteli nisem prebrala . Kar se tiče neuspelega hranjenja s kašico, pa je pri nas tako, da zelenjavi in sadju vedno sledi mlečna žitna kašica, saj prvih dveh Ela ne mara in pojemo le nekaj žličk. brigita23 - Upam, da je glavobol minil . Poskusi takrat na eks spit 2 kozarca vode, baje pomaga . Pa super za novo metodo hranjenja . Sedaj bo mamica lahko šla na daljšo kavo, a ne? Vi že do frizerja, mi pa še vedno plešasti . Pa tudi mene je Ela čisto začarala. Saj sem vedela, da bom nora na svojo ljubico, toda jaz sem tako nora na njo, do roba vesolja in nazaj . Pa yeah za fliperčka, mi vse tako delate lušte, da ne vem, če ga ne bomo tudi mi nabavili . Pa kako lepa fotkica ! Čestitke za prvi zobek, bravo! akina - Držim pesti, da ti spet uspe se upret sladkarijam . Glede na to, da ti je enkrat že uspelo, ti bo ziher tudi drugič . Mene čaka še huda bitka, toda verjamem, da bo. Mustela - Kolikor vem, ne spada med 100% natur kozmetiko kot npr. Weleda in Hauschka, tako da bi bilo možno, da so jo prepovedali, če so ugotovili, da ima kakšne nevarne kemikalije v sebi. Pat74 - Bravo za pregled in mere ! detelja - Ela pri vsakem hranjenju dela mmmmm, tako ji je dobro. Ali pa je tako lačna . Mama pa je potem rekla samo tisti in naslednji dan, sedaj pa me je malo dala na off . Da se slučajno preveč ne navadim in bom naslednjič spet dol padla, ti ti lisička ti . Je pa tudi Ela nora na moje lase, predvsem jo zanimajo ti sladki, ki mi gledajo ven iz čopa, še posebej, če sonce sije na njih. Me včasih tako zagrabi, da kar zatulim . Čeblja pa itak tako, da jo je prav užitek poslušat. Pri nas je sedaj na sporedu črka g . Ja res bo porodniška prehitro mimo , jaz upam, da mi bodo na razvojni dali 3-mesečno podaljšanje, ker to potem pomeni, da bi šla delat šele konec avgusta. Če mi to rata, sem carica ! Pa jaz bi na tvojem mestu kar šla k zdravniku, ziher je ziher. Držim pesti, da bo vse ok . Glede skute in pudinga pa bi jaz počakala, če ima Maja težave z blatom, saj do 1. leta priporočajo minimalne količine KM in izdelkov iz KM. Razumem, da bi rada ugodila Maji, ker ji je dobro, toda tukaj sem ga tudi jaz posračkala, ko me je Ela tako lepo gledala, ko sem jedla hrenovke, pa sem ji malo dala in je potem dobila izpuščajčke na obrazu. Ni kaj, jaz kot mama moram vedet, kaj je dobro za njo in ne smem popustit, ne glede na to, kako lepo me gleda. To sem se jaz naučila iz tega. Activie pa ji jaz sploh ne bi dala, saj je to vse premočno za njo. Raje ji daj več sadja in za pit več vode, pa se bo blato uredilo. zanchy - Držim pesti, da boste čim prej zdravi . kimmii - Elo zaenkrat zaupam samo mojemu dragemu oziroma Elinemu očiju, ki jo edini toliko pozna (in Ela njega), da jo je sposoben čuvat. Drugače pa mislim, da je to zelo odvisno od situacije. Če bi na primer vsak dan videla babico ali dedka, bi ju gotovo že prepoznala in se tudi na njiju navadila in verjamem, da bi potem Elo z lažjim srcem pustila v čuvanje. Toda zaenkrat nimava nobene takšne osebe, je tudi familija bolj kot ne le obisk, zato je zaenkrat izključno samo z mamico in očijem. Drugače sva pa z Elo itak 24h/dan skupaj, ločeni sva le ob torkih zjutraj 3 ure, ko gre mamica na tai chi. zbujanja - Ugotovila sem, da zadnje dni, ko Ela zaspi (med 20h in 20.30), se potem enkrat ali dvakrat zbudi z jamranjem, ker enostavno ne najde prave pozicije. Danes se ji je celo uspelo zvrnit na trebušček, je seveda zajokala, da sem jo obrnila, potem se je premetavala, jaz sem jo obračala na en in drug bok, in ko je našla pozicijo, ki ji ustreza, se je umirila in trdno zaspala. Tako potem spimo do 3h, ko je nočna budnica za hrano, potem gre spat k nama in spi do cca 7h zjutraj, ko se tudi začne premetavat in več ne najde svojega miru. To mi je znak, da bo počasi treba vstat. V glavnem hotela sem rečt, da se mi zdi, da bolj ko so otroci gibalno aktivni, bolj se premetavajo in iščejo pravo pozicijo za spat, tako kot mi odrasli. Cveta28 - Držim pesti, da se čim prej pozdravite . Glede sadja pa tudi pri nas ni nekega hudega navdušenja, še manj pa nad zelenjavo . Tako da smo kar na mlečnih žitnih kašicah, ki pa nam zelo rade gredo v rit. Pardon, najprej v usta . malcekvita - Glede igranja je tudi pri nas tako, da se zna kar fajn sama zaigrat. Predvsem dopoldan in ko je naspana. Ko pa postane zaspana in zvečer po 18h pa me kar rabi ob sebi. To pokaže tako, da igrače meče vstran od sebe in se jezi . Tudi mene kdaj zagrabijo občutki krivde, ko pospravljam, pa kuham kosilo, češ saj nisem na porodniški zato, da bom igrala gospodinjo , toda nekako se vsak dan potrudim, da enkrat do trikrat potelovadiva (vaje, ki nama jih je dala fizioterapevtka), se igrava, bereva knjigice, se cartava, nosiva v slingu, ostalo pa je itak nega (hranjenje, previjanje, kopanje ...) in je dan naokoli. Če greva na sprehod, pa sploh. Moje merilo je sledeče: če je Ela zatopljena v neko igračko in vidim, da se lepo sama igra, je ne motim, saj vem, da se s tem razvija in je čisto ok, da se zna sama zaigrati. Toda, ko postane sitna, pa je to zame znak, da me rabi in da bom morala odložiti delo, ki ga delam. Včasih jo pustim, da še malo pojamra, če sem ravno sredi nečesa, toda nikoli dlje kot par minut in ob tem ji ves čas nekaj govorim, pa seveda je v istem prostoru kot jaz. drekec - Morda malo smešno vprašanje, toda zanima me, kakšen je drekec od vaših zakladkov? Mi imamo namreč že kar kompaktnega, ni sicer klobasica, toda se fajn skupaj drži, pa sedaj ne vem, če je to ok, ali to pomeni, da jo matra zaprtje? Zadnja dva dni je namreč kakala zelo malo, pa še to en dan nič, pa sedaj ne vem, ali jo kaj zapira, toda ne jeva nič takšnega, ne korenčka, ne banan, zelo malo riževe kašice. Sem pomislila, da mogoče vse porabi, ker se ji ful dogaja . Blueeyes - Iiii, glej jo belo princesko ! jernejav - Bravo za pregled in mere . klavdyk - Glej ga, kako je že velik! Pa držimo pesti, da se čim prej pozdravite . Glede kašlja pa ti bodo gotovo tudi druge predlagale Justovo materino dušico namazat po prsih, pa čez toplo pleničko ali majčko, pa kakšne inhalacije. rea27 - U, vidim, da imate vi enake žličke. So super, a ne? Pa tako pridno jeste . prvi pust - Brigita23 kje si že ti? Bomo videli, mogoče kakšna kapica z ušesi in je to to, da ne mučimo naše miške preveč. Pa sem. Lahko noč babuške , z Elo vam pošiljava en veeeeelik objem in poljubček , pa se tipkamo, NenaLena
|