|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   cepljenje DA ali NE?
13.6.2005 18:01:58   
Magi*
tamala je bila do zdaj že 2x cepljena in enkrat v porodnišnici. vse je prenesla brez problemov. pred 3. cepljenjem pa sem še malo poštudirala literaturo in se prijela za glavo, koliko je lahko resnih stranskih učinkov. Ali je katera/kateri med vami zavrnil obvezno cepljenje?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   cepljenje DA ali NE?
13.6.2005 18:19:04   
Anonimen
Ne, mi smo se cepili.

(odgovor članu Magi*)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   cepljenje DA ali NE?
13.6.2005 18:28:36   
Primoza
Ne, stranski učinki so sicer so možni ampak malo verjetni. Cepljenja preprečujejo nastanek epidemij.

Ko dobimo v telo oslabljene viruse, pomeni to dober trening imunskega sistema.

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   cepljenje DA ali NE?
13.6.2005 18:40:18   
mika
Jaz sem studi brala o hudih stranskih učinkih in me je pred vsakim cepljenjem malo strah, ampak kljub temu nameravamo dat vsa cepljenja skozi.

Aja, pa še očetova teta me je prestrašila, da ni dobro, če otrok nima nobene reakcije, pol pa sem prebrala, da pri današnjih cepivih ima samo polovica otrok rahlo reakcijo. naša, hvalabogu ni imela nobene in upam, da bo tako naprej.

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   cepljenje DA ali NE?
13.6.2005 18:55:13   
Gina
Vsi vemo, da so cepljenja do neke mere nevarna. Vendar vseeno cepimo otroke.Če ne bi generacije in generacije cepile svojih otrok, pa to še v časih, ko je bilo cepljanje veliko bolj nevarno, bi toliko več ljudi umrlo, mogoče tudi vaši starši ali vi, tako da zdaj ve ne bi razmišljale o prednostih in slabostih cepljenja. Če ve ne boste dale svojih otrok cepit, sicer vašim otrokom nič ne bo, ker smo ostali dali cepit svoje, kljub pomislekom, ki so nas obdajali in kljub temu, da imamo morda nekateri mnogo resnejše razloge, da ne bi dali cepit otrok, kot so bolezni v družini, ki jih cepljenja spodbujajo. Vendar v primeru, da bi tako razmišljale množice ljudi, pa da nihče več ne bi dal otrok cepit, potem pride spet do epidemij. Meni se zdi skrajno egoistično, da otroka ne daš cepit, jaz ga pa moram dat, ker tebe baš brigajo generacije tvojih vnukov, mene pa morajo. Cepljenje je obvezno z razlogom, ne zato, ker bi se nekdo norca delal iz tebe. Jaz sem proti takim egoističnim foram. Zakaj bi pa jaz morala otroka dat cepit, če boš ti s svojim necepljenjem pokvarila cel sistem tega, ki sloni na množičnem precepljanju otrok?

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   cepljenje DA ali NE?
13.6.2005 19:02:22   
Anonimen
V avtu peljat jih je tudi nevarno, pa zato nismo skoz doma.
Jaz sem jo brez pomislekov dala cepit.

(odgovor članu Magi*)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   cepljenje DA ali NE?
13.6.2005 19:32:29   
mata
Se podpišem pod Gino - skrajno egoistično:(

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   cepljenje DA ali NE?
13.6.2005 20:06:36   
Anonimen
Tudi jaz sem parkrat odprla link na kako povezavo o problemih po cepljenju ampak potem nisem nikoli brala. Pa enkrat nekaj od ene mame, ki za avtizem svojega otroka krivi cepljenje. Pa tudi tistega nisem brala do konca.
Težave, ki se lahko pojavijo, če otrok ni cepljen, so veliko hujše od opisanih. Pa tudi sicer povezave še nihče ni dokazal, lahko, da je bil vzrok kje drugje.

Ampak baje je v Sloveniji neko društvo staršev, ki so proti cepljenju otrok, in svojih otrok niso dali cepit in nihče jih za to ni preganjal, čeprav zakonska osnova je.

(odgovor članu Magi*)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   cepljenje DA ali NE?
13.6.2005 20:41:53   
Magi*
namreč: danes srečam sosedo, ki je defektologinja (sicer je to tudi moja sestra, ki pa nima tako skrajnega mnenja glede cepljenja) in ta me je tako prestrašila z raznimi zgodbami, da se mi je zmeglilo. tudi sama sem do zdaj vedela tako za pozitivne kot negativne učinke cepljenja (tudi o avtizmu kot možni posledici cepljenja), pa sem kljub temu dala tamajčkeno cepit. hotela sem pa slišati še mnenja staršev malih otrok, ki se jih ta zadeva najbolj dotika. hvala za vaše poglede.

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   cepljenje DA ali NE?
13.6.2005 20:47:08   
niki5
Se popolnoma strinjam z Gino.

Imam pa sosede, ki vseh svojih otrok niso dali cepiti, plačali kazen, ni mi sicer jasno kje so potem otroci bili v varstvu, ker naj bi take vrtec zavrnil.

Mi pa smo dali oba otroka cepiti, drugi še nima vseh dokončanih, sem pa prepričana da obstaja en odstotek otrok, ki se negativno odzove na cepljenje, ampak pač ta riziko je treba vzeti v zakup, glede na to če pomislimo kaj vse bi lahko bilo če teh cepljen ne bi izvajali. Priznam, da nisem navdušena, ampak sem sprejela.

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   cepljenje DA ali NE?
13.6.2005 20:54:17   
Petra P.
mi smo si mislili, da boljše malo glavobola in rdečice na mestu cepljenja kot pa otroška paraliza ipd...

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   cepljenje DA ali NE?
13.6.2005 20:56:22   
Anonimen
Se popolnoma strinjam z Gino.
Že tako evropi spet grozi epidemija otroške paralize.

(odgovor članu Magi*)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   cepljenje DA ali NE?
13.6.2005 21:43:18   
Magi*
Gina, ne morem mimo tvojega posta. jaz sem pač razmišljala na glas. razumem aspekt, ki ga ti opisuješ. po drugi strani pa vem, da dejansko zaradi cepljenja lahko pride do resnih zapletov pri otroku, ne samo rahle vročine in rdečice pri vbodu z iglo.

predvsem pa vem, da množično precepljanje otrok kroji neka politika, motivi, lobiji itd. na žalost. denimo obvezno cepljenje proti tuberkolozi je s 1. januarjem ukinjeno, čeprav je ta bolezen v Sloveniji v porastu. (moj otrok je bil še cepljen, nekaj dni zatem niso več cepili). proti klopnemu meningitisu pa kolikor vem tudi ni obvezno, pa je tudi ta bolezen zelo razširjena. tako, da sem se po mojem (in se tudi mnogi starši) povsem legitimno spraševala, ali dobre plati cepljenja odtehtajo riziko, ki ga ta prinaša ter kako premišljen sistem zares imamo? kako dobra in varna cepiva imamo?

ali lahko pravici do odločanja rečemo "egoistična fora" je pa že druga tema. tak sistem, kakršnega imamo, tudi to pravico očitno omogoča. pa da ne bo pomote. jaz sem tamajčkeno dala cepiti in jo bom tudi še vnaprej. razmišljam pa kljub temu lahko, kajne?

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   cepljenje DA ali NE?
13.6.2005 21:58:48   
Zea
Mi smo našo dali cepiti in jo bomo tudi naprej. V osnovi se strinjam z Gino vendar menim tudi, da bi se veliko lahko naredilo na izboljšanju cepiv, da bi še zmanjšali tiste redke primere, ko grejo stvari narobe. Kolikor sem si tudi jaz prebrala o tem so cepiva že zastarela in proti nekaterim boleznim, ki naj bi jih preprečevala, sploh ne učinkujejo. Zdi se mi neodgovorno od zdravstva, da torej tega ne posodobijo. Morda bi bilo tudi smiselno, da bi dojenčka pred prvim cepljenjem morda testirali z manjšo količino snovi, ki so najbolj problematične. Ne vem sicer, če je to sploh možno, ampak jaz si to predstavljam kot nek kožni test. Vprašljivo se mi tudi zdi nasplošno samo cepljenje dojenčkov, saj so že tako zelo občutljivi. Zadnjič sem slišala, da v Novi Zelandiji (ne vem kako je drugje) sploh ne cepijo otrok pred 1 letom starosti ravno zaradi prevelikih reakcij. Je pa res, da nekateri od njih že pred tem lahko zbolijo za nevarno boleznijo, ki bi jo drugače s cepljenjem lahko preprečili. Toerj veliko se da o tem razmišljati...

Torej cepljenje DA, vendar naj ga posodobijo!!!

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   cepljenje DA ali NE?
13.6.2005 21:58:54   
soseda
Mislim, da jih ne smeš zavrniti, čeprav tudi meni ne diši cepljenje pri 1letu, ker baje so ga v ZDA že prepovedali, ker je bilo veliko otrok po cepljenju avtističnih:((

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   cepljenje DA ali NE?
13.6.2005 22:01:41   
Gina
Magi, če sistem ne bi temeljil na tem, da mora biti praktično vsak otrok cepljen, če hočemo da stvar uspe, bi bilo čisto logično, da bi se lahko vsak starš odločil sam. Dokler je pa moj otrok in sosedov in še sosedov odvisen od tega, ali boš ti svojega cepila ali ne, pa mislim, da se tvojemu zmišljevanju reče egoizem. Veš, obstaja grupa otrok, ki se jih ne sme cepit, ker vedo, da so v rizični skupini, bi umrli če bi zboleli in če bi bili cepljeni, ker imajo oslabljen imunski sistem. In oni so še bolj odvisni od tega, da damo res vsi svoje otroke cepit. Moj otrok ali sosedov bi mogoče celo imel možnost preživeti en tetanus, bi mu sicer nogo odrezali, ampak preživel bi, tisti iz rizične skupine bi pa zanesljivo umrl. Zaradi tega, ker ti, ki si imela npr. možnost, nisi (hipotetično) cepila svojega. Razumeš povezavo???

Seveda je druga stvar vprašanje, koliko je smiselno cepiti proti nekim boleznim, ki niso življenjskega pomena, se pravi otrok ne umre, npr. ošpice, rdečke, mumps. Ampak pri teh boleznih gre po moje za druge stvari. Če ima otrok rdečke, njemu ni 99% nič. Če pa tak otrok sreča nosečnico, je pa otrok, ki ga le ta nosi 90% možnosti prizadet. A naj gre družba v tak riziko? Če otrok dobi ošpice, v veliki večini ni nič, ampak enim otrokom se bolezen zakomplicira, lahko tudi oslepijo. Če otrok dobi mumps, v veliki večini ni nič, lahko pa ne more imeti otrok ko odraste.
No, pri teh boleznih bi se bilo za vprašat, ali res rabimo obvezno cepljenje. Ampak ne vsak posameznik, družba se bi morala.

Hemofilus influenco so izsilili starši, mislim cepljenje. Ko je bila moja Lana stara par mesecev, tega še ni bilo. Par otrok v Sloveniji je takrat umrlo zaradi tega. Vsi so bili histerični, če ni slučajno njihov otrok zdaj na vrsti in bentili čez sistem, zakaj ni tega v obveznem cepljenju. Evo, pa imamo zdaj še to zraven. Ampak ljudem zdaj spet ni všeč....

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   cepljenje DA ali NE?
13.6.2005 22:05:16   
Magi*
Free, v bistvu so v ZDA prepovedali uporabo ene od sestavin tega cepiva, ki naj bi povzročalo avtizem pri otrocih. cepijo še vedno, vendar z izboljšanim cepivom. ne vem pa, koliko avtističnih otrok so dejansko povezali s tem cepivom.

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   cepljenje DA ali NE?
13.6.2005 22:18:45   
Anonimen
Obstaja društvo teh mamic, ki ne cepijo svojih otrok. Kolegica je v tem društvu, njen sin ni cepljen, pa je hodil v vrtec, sedaj v šolo, nikoli še ni bil bolan, na srečo.
Kako se reče temu društvu, pa sem podabila:zmeden2::zmeden2::zmeden2:.
Jaz sem ga dala cepiti, tudi proti klopnemu meningitisu ga bom dala.

Zanima pa me, za katere bolezni cepijo do enega leta?

Lp!:rozica:

(odgovor članu Magi*)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   cepljenje DA ali NE?
13.6.2005 22:24:45   
Gina
-Davica, tetanus, oslovski kašelj, hemofilus influenzae tipa b in otroški analizi (to je cepljen otrok v prvih treh zaporednih cepljanjih)

-ošpice, mumps, rdečke - pri enem letu

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   cepljenje DA ali NE?
13.6.2005 22:35:02   
Zea
Društvo o katerem govorite se imenuje: DRUŠTVO ZA SVOBODO ODLOČANJA - SVOOD

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   cepljenje DA ali NE?
14.6.2005 9:22:46   
Magi*
da utemeljim mojo skeptičnost o vakciniranju, sem zbrala nekaj internetnih naslovov, za tiste ki vas zanima:

http://www.vaccinationdebate.com/

http://www.kid-pina.si/~svod/Peklstroj.htm

http://www.vaccination.co.uk/

in še bi jih lahko našteli.

srčno upam, da se moja odločitev, da dam svojo punčko cepit, ne bo pokazala kot napačna. zgodovina bo tako ali tako povedala svoje. ne bo ne prvič, ne zadnjič, ko bi ugotovili, da smo živeli v zmoti.

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   cepljenje DA ali NE?
14.6.2005 11:49:08   
Tashaia
Moj Mark je imel zelo hudo reakcijo po di-te-per cepljenju. Ninkomur ne privoščim, da bi doživel tako grozo! Šele po tem sem se začela bolj informirat o cepivih... Res ne vem, kaj naj si mislim. Načeloma nisem proti cepljenju, vendar mislim, da bi morali vsakega otroka temeljiti pregledati in testirat pred cepljenjem.Od takrat ga nisem več pustila cepit. Imamo pa avgusta testiranje... in potem se bom odločila kako naprej. Priznam pa, da če ne bi doživela kar sem, bi bila sigurno zagovornica cepiv.

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   cepljenje DA ali NE?
14.6.2005 13:40:47   
Gina
Joj, punce, če mislite, da je tako zgrešeno vse skupaj, zakaj ne daste predlog za spremembo zakona, ali kar predlog za referendum. Najmanj kar lahko naredite, je pismo ministru za zdravstvo i n podobne reči.

Tashaia, ravno zaradi otrok, ki ne smejo biti cepljeni in morda je ravno tvoj med njimi, je tako pomembno, da ostali cepijo svoje otroke, drugače bo tvoj še bolj ogrožen. Ker če je imel tako strašno reakcijo na tako blaga cepiva, a si predstavljaš, kako hudo reakcijo bi potem imel na bolezen samo? A si predstavljaš, kako bi te bilo strah, če nihče ne bi bil cepljen proti tem boleznim in bi te bolezni v resnici ful razsajale med nami? A si lahko predstavljaš tvojo paniko??? A si vendarle zdaj bolj pomirjena, ker smo vsi ostali cepili svoje otroke in teh bolezni pri nas ni???
Če oboje pretehtaš, kaj meniš pa zdaj? Ali meniš, da naj niti jaz, niti nihče več sploh (nikar ne razmišljaj samo o sebi) ne da več cepit svoje otroke? Samo zagotavljam ti, da bo veliko teh bolezni spet med nami. Pretehtaj.

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   cepljenje DA ali NE?
14.6.2005 13:44:36   
Anonimen
Pri meni je odločilno to, da se v tem primeru ne upam in ne drznem postavljati nad zdravnike.

(odgovor članu Magi*)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
   cepljenje DA ali NE?
14.6.2005 14:25:31   
Magi*
recimo v Nemčiji celjenje ni obvezno - je prostovoljno (samo rizične skupine otrok cepijo rutinsko). torej ta teorija, s katero nas prepričujejo ne zdrži, saj gotovo ni precepljenega 95% prebivalstva, kar bi bilo potrebno za zaščito populacije (pri nas je delež precepljenih 93% - na račun tistih, ki ne smejo biti cepljeni in onih drugih, ki cepljenju ugovarjajo). Gina, sploh pa ni poanta, da bi morali zdaj na vrat na nos s to prakso prekiniti. jaz še vedno nisem prepričana ne v prvo, ne v nasprotno teorijo (torej: celjenje je koristno vs cepljenje ni koristno). zahtevam pa (od svojega pediatra, od stroke), da starše bolje in objektivno informirajo o prednostih in slabostih. ne pristajam v nekaj zgolj zato, ker se pri nas tako dela in nimam pravice spraševati zakaj.

zato ne jemat te diskusije tako osebno, meni se zdi zelo v redu, če slišimo katero še z drugačnim mnenjem. tudi tebe. pa bodite dobro.


(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




OŠ Valentin Vodnik
tastara

Vprašanje za starše, katerih otroci obiskujejo OŠ V.Vodnik.

S šolo smo zelo zadovoljnji (56%)

Šola je povprečna (23%)

Šola ni OK, če bi še enkrat izbirali, bi izbrali drugo. (21%)


Število vseh glasov: 597

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!