|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  18 19 [20] 21 22   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: decembr-ke/čki 2006 - nadaljevanje
5.10.2009 22:14:40   
tintara
Evo, zdaj ko sem pa varnostno stisnila copy, mi je pa lepo objavilo...

(odgovor članu tintara)
Neposredna povezava do sporočila: 476
5.10.2009 22:23:01   
Najaa
tintara aja, isem dobro prebrala tvojega posta. Pol je tak ok, če naj bi imel več? Ne skrbi, vse je ok s tvojim pikcem. Pa sej mora bit ena mera od-do?
Zarad driske pa po moje ni panike, ker otrok bo vedno imel zase, čeprav bo od tvojih zalog črpal. Da bi zarad driske on bil za kaj prikrajšan, težko verjamem. Razen če bi ti bila kakšna hudo shirana nosečnica v kakšnih hudo kriznih območjih.
Oprosti, nisem hotla vnest dvomov vate. user posted image
Sej res, zakaj ti pa ne pregledajo blata, če pa to že nekaj časa traja?

(odgovor članu tintara)
Neposredna povezava do sporočila: 477
6.10.2009 10:13:44   
emaa
Ne se sekirat za težo, jaz sem jih gor dobila slabih 7kg, domov sem šla s težo s prvega pregleda, se pravi brez vseh 7kg. Prav fino. 

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 478
6.10.2009 14:30:03   
tintara
Ne, Naja, saj vem da nisi hotela nič slabega. Meni je v bistvu všeč, da folk napiše tako kot misli in ne da poslušaš samo, ah zagotovo bo vse v redu in to na primer takrat, ko se točno ve da je več šans, da pač ne bo v redu. Jaz sm v takem primeru  raje tiho, kot da vnašam neko lažno upanje. No, to je zdaj čisto out.

Ja, danes sem imela pregled pri internistki zaradi pritiska in ko sem ji povedala, da imam že 14 dni drisko, je kar mal zadevo v svoje roke vzela in me poslala na odvzem blata (nesem jutri) in še en odvzem krvi. Blato nato baje gojijo 48 ur, tako da pred petkom ne bom nič vedela. Tako da, morda pa le izvem, kaj se paca tukaj pri meni. Je pa rekla, da po njenem je nek parazit (ko sem ji omenila salmonelo, je sam rekla, da upa, da to ni), da pa okrevanje pri nosečnicah poteka počasneje.

Hm, zakaj me na odvzem ni poslal moj osebni zdravnik lahko samo ugibam. Pa raje ne bom.

Ja, teža za ta teden naj bi bila okrog 1400, tako da če upoštevam zmoto, potem smo tam tam. Vsaj mislim.

Emaa, saj zaradi nepridobljenih kilogramov se nič ne sekiram, sam najbrž prevelik padec teže tudi ni Ok. Ooo, ti si bila pa pridna s samo 7 kilogrami. No, če se meni driska umiri, potem te bom gotovo še nesla. Tudi 10 tednov je dovolj, da nadoknadim, ni panike. Je pa res, da nonstop nekaj jem, sicer res bolj banane in prepečenec, sam vseen. In ko (če) se bo stanje umirilo, in bom jedla z istim tempom, se bo mimogrede poznalo.

Emaa, kdaj si šla že lahko domov? Četrti ali peti dan? Jaz kar bolj na četrtega upam, čeprav bom videla, kako se bom takrat počutila.

Najaa: kolk so se pa tebi zmotil v teži? Saj Ema, tebi so tudi obljubljali nekaj bolj majhnega, kajne. Zdaj mate pa čist fajn velko bejbo. Meni so pri Nadji kar trofnili, pri Gašperju so pa tudi trdili, da bo zahiran in ne vem kaj, pa je potem prišel na svet z dobrih 3100. Je bila pa takrat zraven ena mamica (rodila potem kak dan pred mano), ki so ji obljubljali več kot 4 kilsko punco, je pa rodila punco z manj kot 3 kilami. Vem, da sem jaz takrat Gašperja že videla v inkubatorju, ker sem pač od ocene samo odštela, v resnici so se pa obratno zmotili. No, če tole kolobocijo kdo zastopil....user posted image

Nič, imejte se. Jaz moram še kosilo skuhat. Imamo dane sv vrtcu neko prireditev.

Čau, T

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 479
6.10.2009 14:44:51   
emaa
PO carskem grše zdaj domov 4. dan, prav fino, obliž ti dajo dol 2. dan popoldne, odvajalo dobiš drugi dan, dajo kar dve tableti, nič ne čakajo, če greš na WC sam. Ja meni so napovedovali pol kile lažjo punco. Je pa že drugi dan pridobila na teži, tako da je hitro nehala zgubljat, za dojit se je pa tudi pridna. 

(odgovor članu tintara)
Neposredna povezava do sporočila: 480
7.10.2009 15:13:06   
tintara
Super, za zgodnji odhod domov. A pa šive ti potem že 4 dan pobirajo, ali ti jih patronažna doma?
Upam, da se glede odhoda ne spremeni do decembra.
Sicer znajo pa meni ziher kaj zakomplicirat glede pritiska, pa me še kaj obdržat notri. Kot da kaj pomaga...

Hja, glede tabletk za WC pa takole. Jaz pomoje niti klistirja ne bom rabila, kaj šele teh tabletk po porodu. Se trenutno bolj bojim, da bom mogla že v prvi uri po operaciji ene 3x na WC letetuser posted image . Ne hecam se, saj danes sem ful optimistično naspidirana in se mi zdi, da zdaj se bo pa res uštimal.

Lp, T

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 481
7.10.2009 17:58:16   
emaa
Šive pobere patronažna, za pritisk po porodu se ne sekirajo za vse kar je do 160/120, je vse to baje normalno. Tako, da boš šla kar domov hitro, je imela cimra 140/100, pa niso komplicirali. Lejla je danes že presegla porodno težo. 

(odgovor članu tintara)
Neposredna povezava do sporočila: 482
7.10.2009 21:00:18   
Najaa
Vau, po CR 4. dan domov?! user posted image Februarja je blo rečeno, da si po CR vsaj 7 dni v P in šele 7.dan so pobrali šive ven. Če je katera šla na lastno pest prej domov (ampak ne prej ko 5.dan), je prišla 7.dan nazaj šive dat ven. Nič ni imela patronažna s tem. Se pa hitro spreminjajo navodila. Tako kot npr. glede glutena. Po novih študijah se ga naj bi ponudilo čim prej, da se telo navadi na njega. user posted image Ne vem, se ne poglabljam, itak je pa Nika kor. že 6m stara tak da ji ga že dajem in je vse ok.

tintara, zmotili so se za malo manj kot pol kile pri teži s tem, da pri nedonošenčkih pol kile kar dost pomeni. In G je rekla, da je mala zahirana, pa zastoj v rasti je omenjala... Poleg tega je sestri navrgla opazko, "a je gospa bila na nuhalni?" user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Jaz sem bla čist paf zarad tega in sem celo noč tuhtala in iskala po netu, kaj bi lahko bilo narobe... Res, ena opazka, ki ni pomenila nič kakor sem kasneje vidla, pa ti tako štalo naredi.

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 483
8.10.2009 9:06:08   
tintara
Ja, Najaa, vem, da s kakšnimi opazkami te tako zbodejo, pa čeprav nočejo. A februarja so bila pa še taka navodila? Ma, to se res spremnija. Upam, da se do decembra ne bo in grem jaz tudi 4 dan domov. Za gluten pa tudi pšrvič slišim, včasih je bilo po 8 mesecu ali nekaj takega, ane. Ma, saj ta priporočila, glede lupince so se tudi 100% obrnila, pa glede podiranja kupčka. Ma, najbolj da sebe upoštevaš. več kot zdravniki že ne moreš zgrešit.

Veš, Ema, to sme pa že doživela. Pri Nadji je imela soseda precej višje pritiske kot jaz (sicer pa nima povišanega), ampak težili so pa meni. No, pa je potem eden prišel in le rekel: pa kaj je zdaj, a mislite, da ji ga boste znižal. Če taka je, potem taka je. In sem šla lahko domov. Pa tudi pri Gašperju je bilo podobno, sam tam sem itak zaradi njega not ostala.

Mi smo pa dobili na posodo lupico in jo moramo imeti zdaj privezano v avtu, notri se pa vidra prevaža.user posted image

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 484
8.10.2009 20:32:20   
Shorty_
Sam na hitro da povem da sem se konkretno nasmejala Tintarini vidriciuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tintara)
Neposredna povezava do sporočila: 485
9.10.2009 11:03:13   
tintara
Me veseli, me veseli Shorty. Smeh je pol zdravjauser posted image

No, da še tu poročam: sem klicala zdravnico in pravi, da imam lepe izvide krvi in da ni znakov, da bi kaj manjkalo... Kot da driske ni, samo da je. Izvidi blata pa še niso (saj, če morajo biti 48 ur na gojišču), moram klicat v ponedeljek.

V glavnem, vesela sem, da otroček očitno lahko dobi iz mene, kar potrebuje in kar si želi (npr: Jaffa piškote, ki sem jih ravno snedla celo!!! škatlo). Itak bodo šli venuser posted image

Lp, T

(odgovor članu Shorty_)
Neposredna povezava do sporočila: 486
12.10.2009 10:35:21   
tintara
No, da nas mal višje spravim. (ne za dolgo verjetno).

Klicala zdravnico, pravi da so izvidi blata negativni, torej nisem salmonele pojedla. Verjetno da je šlo za pokvarjeno hrano in zato uničeno črevesno sluznico. V nosečnosti se stvari baje celijo počasneje in temu ustrezno časovno daljše. Druge možnosti (manj verjetna) sploh nisem točno zastopila, ampak mislim, da je lahko tudi doživljenskauser posted image user posted image  Vem, da vsebuje pregled črevesja, ampak po nosečnosti, tako da zaenkrat sem varna in imam še čas, da se stvari izboljšajo. Zdravnica pravi, naj se s tem ne obremenjujem in se tudi ne bom. Vsaj zaenkrat.

Na žalost se mi je pa tudi pritisk dvignil, tako da sem ga zdaj že 3x namerila čez ali okoli 150/100. Zdravila sicer jemljem, ampak nekako mi ne primejo. Sem svedeay povedala tudi to in pravi, da večja doza najbrž ravno tako ne bo učinkovala in naj še dva dni redno preverjam pritisk. Če bo vztrajal tako visoko, naj pridem k njej, sicer šele čez 14 dni. Ma, upam, da bo tole slednje. Ker sicer bom pomoje kar kmalu v P pristala in to kar do poroda. Brr, me kar zmrazi, če pomislim, da bi me dva otroka doma čakala, pa bolj ko ne si brez obiskov, pa vse bi na moža padlo, pa nič še ni prištimano.... ne, ne to ne bo šlo. OK????

V glavnem, kakšne spodbudne besede so dobrodošle.user posted image user posted image

Lp, T

(odgovor članu tintara)
Neposredna povezava do sporočila: 487
12.10.2009 11:47:39   
emaa
Tintara upam, da se poštima tale tvoj pritisk, umirjeno prosim, da do decembra doma počakaš.

(odgovor članu tintara)
Neposredna povezava do sporočila: 488
12.10.2009 18:28:00   
tintara
O, Emaa, upam da res. Nekako si tolko zaupam, da se mi zdi, da se tolko ne bo poslabšalo, da bi mogla kar rodit, sam pod nadzorom čakat notri še dva meseca je pa tudi mučno. Tako da res, upam, da se stvar umiri.
V bistvu mi gre na živce, ker točno čutim, da mi živčnost (in s tem pritisk) tik pred merjenjem ful naraste. Pa ne znam tega odklopit. Če bi vsaj eno normalno meritev sestavila, potem bi šlo samo dol. Ampak kako???

No, bo že. Kako pa ste vi? Sta Luka in David ponosna brata? Imaš očkata doma lai si že obosjena na samoto?

No, mejte se. T

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 489
12.10.2009 21:11:37   
emaa
Brata sta že ponosna ampak drugače neubogljiva, ampak bo že. Oči je pa doma na očetovskem. 

(odgovor članu tintara)
Neposredna povezava do sporočila: 490
12.10.2009 22:44:38   
Najaa
tintara jaz mislim nate (in na vse vas, drage moje user posted image ) tudi če se ne javljam pogosto. In držim pesti, da boš do dec. v enem kosu. Ti pa čisto verjamem, da ti naraste pritisk tik pred merjenjem. Jaz sem vedno to čutila, da postajam nervozna, kakor hitro sem vzela merilnik v roke. In nisem mogla odklopit.
Ma daj ti počivaj, beri kake dobre knjige, ob katerih se boš narežala... Resno, pa vrži brigo na veselje. user posted image Tale mali Vane naj bo kar na toplem pri mamici do konca. user posted image

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 491
14.10.2009 9:53:38   
tintara
Ha, ha, kako fajn ste se navadile na ime. user posted image  Tudi pri nas doma se sploh ne pogovarjamo več o dojenčku, ampak samo še o Vanetu in sploh ne vem, kaj če je slučajno punca. se spomnite, ko sem bila razočarana, da ni puncauser posted image user posted image . Pa zdaj si sploh ne predstavljam, da bi bilo obratno.
Nadja je včeraj zlezla k meni v posteljo in začela govorit trebuhu: Vane, jaz sem, tvoja sestrica, Nadja. Pa to je mami, a jo imaš kaj rad. In si potem odgovorila, ja imam jo rad. Kaj pa mene imaš kaj rad? Ja, mene imaš tudi. Pa Gašperja? Tudi. Pa očija? Tudi.user posted image user posted image

O, Naja, a potem se je tebi tudi to dogajalo. Mah, včasih se mi zdi bolje, da sploh ne bi merila, potem bi imela vsaj cel dan normalne pritisk. No, včeraj sem meritev prespala. user posted image user posted image  Sem imela cel dan oba doma in sem bila zvečer precej utrujena, pa sem zalegla. Itak da bi zaspala tudi, če bi si naštimala manšeto, ker to se mi je že ful velikrat zgodilo.

Hnm, nič grem zdaj pomerit.

Mejte se, T

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 492
14.10.2009 13:45:38   
emaa
Ne vem kaj naj rečem, ker moj pritisk je bl zmeraj nekej 110/60, ko sem šla peš do G sem prišla na 120/80. Imam prej nizkega, po operaciji pa itak, tako da res nisem v veliko pomoč, kar se tega tiče. 

(odgovor članu tintara)
Neposredna povezava do sporočila: 493
15.10.2009 14:53:44   
emaa
Da povem kaj se je nam naredilo. Včeraj je bila Lejla nekam razdražljiva, kar se je zvečer stopnjevalo (je jokala v spanju), ponoči je ratala vroča, če si jo prijel je jokala od vročine, je imela vročine 38,4. Sva jo skopala, da se je shladila, da je mal pojedla, zjutraj pa 38,8, do pediatra, pa na pediatrično. je na neonatalnem oddelku, zaenkrat vse kaže na to, da je viroza, da ni bakterijsko, je ful boga, vsa švoh, samo spi, če se je hočeš kaj več dotaknit, premaknit, joka od bolečine. Tako, da dobiva proti bolečinam, glukozo, moje mleko malo po flaši, da se ne bi preveč utrudila, tako, da sem doma, ker pri njej v sobi ne morem bit, dojit je še ne smem. Ko bojo rekli, da lahko dojim, upam da jutri, pa da gre čim prej domov, bom pa sprejeta. Zdaj pač leži v baby thermu, priklopljena na cel kup naprav, mi pa čakamo. 

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 494
15.10.2009 14:55:20   
tintara
JA, Emaa, saj vem, Večinoma iamte nižjega, no jaz sme pač bolj leteča. Ampak, a vam nekaj povem? Doma sem, doma sem, doma sem in bom še in bom še.user posted image user posted image user posted image user posted image

Ne morem povedat, kolk me je moril. Ma valda je pritisk ostal enak, sem šla danes k internistki in sploh ni pomislila, da bi me strpala v P. Dvignila je dozo in pravi, da upa, da bodo zdravila zdaj prijela, da pa se vsake toliko zgodi, da kakšni pač ne primejo. Ma, jaz sem čudo od čuda, zdravila ne prijemajo, drisko imam že skoraj en mesec pa se sploh ne vidi na izvidihuser posted image user posted image
No, če ne primejo, potem prešaltava na druga. Pristisk je treba obrzdat, ampak druga zdravila niso patentirana za nosečnice, tako da upam, da bo zdaj vseeno prijelo. v glavnem, bolnice sploh ni omenjala.

In uganete kaj je bilo prvo vprašanje, ko sme stopila skozi vrata? O, pozdravljeni, kako kaj vaša driska. MAdonca, od kar ve za drisko, me pozna po priimku, izgledu, glasu....

Ooooooooo, jaz sem pa doma, jaz sme pa doma.user posted image

Nič, grem počas do konca skuhat, krompir je pomoje že pol ure razkuhan. Lp, T

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 495
16.10.2009 8:02:12   
Shorty_
Ema user posted image Pošiljam vam koš pikapokic za vašo malo Lejlo, držim pesti da bo čimprej domauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tintara)
Neposredna povezava do sporočila: 496
16.10.2009 9:14:21   
tintara
Ojoj, Ema, včeraj sploh nisem videla tvojega posta. Upam, da je danes že bolje in da boš kmalu pri njej, nato pa kmalu obe doma. Ja, tele viroze so zoprne, še posebno za tele male, ampak ni kaj. Ta veliki neovirano nosijo stvari iz vrtca in je hitro kaj.

Pa malo za tolažbo: ko bo šla v vrtec, bo pa manj bolezni, ker bo že prekužena.

Držim pesti za vas, T

(odgovor članu Shorty_)
Neposredna povezava do sporočila: 497
16.10.2009 9:39:59   
emaa
Stanje je nespremenjeno, še vedno ima vročino, pa vsak dotik/premik jo boli. Vsaj slabše ni.
Fanta sploh bolna nista, saj v tem je keč, pa nobeden, ki ga poznamo, da je bil v kontaktu z nami, ni bil takrat nič bolan. Tako, da ne vem od kje je fasala, ker fanta mi pa res redko zbolita. Je pa rekla sestra tam, da se to hitro zgodi in da ni tako redko. 

(odgovor članu tintara)
Neposredna povezava do sporočila: 498
16.10.2009 13:55:39   
r1ta
Ema držim pesti za vas in za Lejlo!

Evo, na hitrco vas še preberem, vaše prigode, prigode vidrice in sem vesela, da bo vidrica še doma!user posted image

Mi smo v redu. Ana je živa, rada hodi v igralnico, še vedno imamo doma živalski vrt, za katerega smo se odločili, da ga prepovemo, ker ne samo da je doma bilo včasih moteče, ampak je moteče postalo tudi v vrtcu/igralnici. Ob tem sem jezna in žalostna hkrati, ker nisem poslušala sebe in svoje intuicije. To reč je prinesla iz vrtca in zdaj se v vrtcu bunijo. Presneto!!!!
Jaz sem začela hodit 2x na teden na nizozemščino, ob večerih pa šivam. Skratka zaposlena 100%.

Lepo bodite!

I have no special talents. I am only passionately curious.
(A. Einstein)

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 499
16.10.2009 21:02:44   
Najaa
Emaa, pošiljam ti user posted image user posted image user posted image za malo Lejlo. Revček mali, upam da bo kmalu zdrava. 

(odgovor članu r1ta)
Neposredna povezava do sporočila: 500
Stran:   <<   < Prejšnja stran  18 19 [20] 21 22   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  18 19 [20] 21 22   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Praznično voščilo
Zbirajte trenutke, ne stvari!
Najlepša praznična hiša, ki osvetljuje spo...
Hiša Weingartnerjevih v Zagorcih je letos znova zasijala v več kot 100.000 lučkah. Družina je obudila tradicijo dedka Fr...

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?