|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  162 163 [164] 165 166   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijski sončki 2009
16.10.2009 8:07:00   
Hanuši
IZVIRNO SPOROČILO: bjondi

IZVIRNO SPOROČILO: lenika

Goste hrane jaz še ne bom probala vsaj kakšen mesec.
Kar se tiče mleka se pa strinjam z Manno. Pa še to. Začetno mleko je bolj vodeno in se dojenček z njim odžeja, nato pa je bolj gosto, da se otrok še nasiti. Tudi to je res, da več dojiš, več mleka imaš. Kar pa se tiče pogostosti dojenja je pa tako, da eni jedo večkrat pa po malem, eni pa manjkrat in več. Po noči se pa nekateri dojeni otroci zbujajo tudi samo zato, da se malo pozartajo na joškici, ne pa, da bi bili resnično lačni.

...se podpišem pod tole...

manna-mleko nastaja  sem bila dvakrat primorana dajati žigata na joškice praktično cel dan vsako uro,ker sem se nekaj napsiherala in mi je mleko usahnu dobesedno čez noč...vsako uro sem ga menjavala da je bil na vsakem podoju dvakrat na eni strani se pravi leva,desna,leva,desna...pol sem pa šla za foro spumpat ,da vidm če je kej mleka al nič,ker je blo vidno in občutno manj mleka oz. takrat ga ni bilo vsaj zame...no in na moje začudenje je res bilo,tako da potrjujem da se dela sproti...
no kok prehrana vpliva na kvaliteto ne vem...je pa res da je lahko mleko manj kalorično in s tem otrok več povprašuje ali pa ne napreduje...je pa mleko na začetku skoraj prozorno-ta je za odžejat in na koncu čisto belo to je pa hranljivo...in če mene vprašaš je ravno od kvalitete mleka tudi odvisno na nek način koliko naši otroci pridobivajo na teži...mah ja bi se dalo razpredat še in še o tej temi...ma važno da so zdravi...

no punce s tem se pa jaz NE strinjam. Ja so mene tut une kure iz LLL napsihirale, da mleko JE. Moram poudarit, da sem imela tut babco obsedeno s tem dojenjem.
To je bilo pri Hani. Meni naj bi mleko začelo usihati in po navodilih LLL, sem Hano skos pristavljala na vsake pol ure. Otrok se je histerično jokal 24 ur, jaz pa vztrajala. Po 4 dneh pa babca, ravno tako obsedena samo z dojenjem, meni začne Hano vagat, ugotovitev, Hana ful zgublja težo. Po ponovnem posvetovanju z LLL damo otroku en obrok AM, zato, da med podoji počakamo dobro uro, da se mleko lahko naredi. Rezultat: ponovno visenje na dojki 24 ur, jok in teža ne napreduje. Po naslednjih 3 dneh pa babca reče naj dam vsak drug obrok AM, vmes jo skos pristavljam pa bomo videli.

Punce res sem se trudila, ker sem bla full napsihirana s tem dojenjem. Pa mleka ni bilo!!!!!!!!

Priznam pa, da se pri Binetu pol tok nisem trudila, ker sem rekla, da ne grem več čez to kalvarijo in psihiram sebe, ter mučim otroka

Ene imate srečo in mleka za izvoz in take lahko rečete, ja valjda mleko je, sam pristavljaj. Jaz sem pa pri Hani res poskusila VSE in ugotovila, da pač nekatere ga pa nimamo tok.

< Sporočilo je popravil Hanuši -- 16.10.2009 8:10:13 >

When they placed you in my arms, you slipped into my heart

(odgovor članu bjondi)
Neposredna povezava do sporočila: 4076
16.10.2009 8:11:04   
manna
alina, ČESTITKE ZA POL LETA!!!! user posted image user posted image user posted image Danes pa hitro polovičko torte spečt user posted image Jaz sem rekla da jo bom, ko bo mela naša pol leta.

Tok mi je smešna Mančika, jaz sem tu na računalniku ona pa na tleh na igralni površini pa me gleda kaj delam in ful nekej tuhta zraven!

lino, njami super jedilnik si mela user posted image Ampak glede na slike, nevem kam daješ ti te kalorije? user posted image  

Moje hujšanje po stricu Montiju tudi ne gre preveč dobro, sem pa začela bolj počasi. Najprej bom vse testenine in riž zamenjala za polnozrnate, pa sladkarij ne bom jedla. Potem bomo pa vidli če mi gre.

(odgovor članu *alina*)
Neposredna povezava do sporočila: 4077
16.10.2009 8:19:45   
Hanuši
Joj, punce se vam opravičujem, sem zdele prebrala post in je izpadel kot napad.

Nisem tko mislila. Hotela sem samo povedat, da pri vsem trudu, se meni mleko ni delalo.

(odgovor članu Hanuši)
Neposredna povezava do sporočila: 4078
16.10.2009 8:24:42   
Hanuši
alina čestitke tebi in tvoji princeski

user posted image

(odgovor članu Hanuši)
Neposredna povezava do sporočila: 4079
16.10.2009 8:36:42   
majana79
Hanuši, ni panike user posted image Jaz sem tudi že napisala kako sva se trudila in hvala bogu? je pri meni mleko potem začelo nastajat. Se pa strinjam da ni vredno živcev in vprašanje če bom imela drugega in se bo zgodilo isto, če bom vztrajala 2 meseca z raznim probavanjem in matranjem.

Čestitke vsem, ki ste praznovali in današnjim slavljenkam user posted image Se mi zdi kot da smo alini in njeni user posted image čestitali en teden nazaj...

(odgovor članu Hanuši)
Neposredna povezava do sporočila: 4080
16.10.2009 8:59:46   
manna
Hanuši, sploh ni bil napad. Tud jaz se strinjam, da pri enih pač mleko ne teče v potokih tako kot pri drugih...Tudi pri meni je bil tak začetek, pa se je potem uneslo. Je pa res da še zdaj ne uspem načrpati s črpalko niti 30ml. Manca pa očitno dobi kolikor rabi. Najbolj me je pa bolelo na začetku to, da so mi vsi govorili da VENDAR MORAM DOJITI, jaz pa sem se sekirala cele noči...no ja, bo že, zdaj je mimo.

(odgovor članu majana79)
Neposredna povezava do sporočila: 4081
16.10.2009 9:15:32   
10ka
ZVIRNO SPOROČILO: *alina*

IZVIRNO SPOROČILO: 10ka

šoping - lahke stvari grem iskat sama, težke stvari in velike nakupe pa zame opravi moj "spletni najboljši sosed" https://www.mercator.si/trgovina/ . Pri nakupu nad 60€ je dostava brezplačna. Ne vem kaj bi brez njih...

Mogoče veš kako je z dostavo, če živiš v bloku. Jaz sem namreč v 4. nadstropju brez dvigala pa ne bi imela nič proti, če bi mi prinesli do vratuser posted image user posted image .

...tole zadevo morm probat,sam da mi ne bo pobrala več časa kot pa če grem v trgovino user posted image ...ker če mi je pa kej odveč mi je pa to da morm vsak torek v nabavo...

*alina* - meni mercatorjevi fantje prinesejo škatlo do hladilnika, če rečem, ne samo do vrat. Tudi, ko sem živela v 14 nadstropju in se je dvigalo pokvarilo so pač nesli po stopnicah. so itak močni (pa kak lušen se najde za oči odpočituser posted image ).

bjondi - torkovi popusti v spletnem mercatorju žal ne veljajouser posted image . so imeli vsa naročila samo še v torek in niso sfolgali, pa so morali to ukiniti.

http://liliputi.blogspot.com/

(odgovor članu bjondi)
Neposredna povezava do sporočila: 4082
16.10.2009 9:34:56   
*alina*
10ka to je pa super informacija. Bom pa tud jaz prek spleta kdaj naročila, tud brez tistega popusta bo šlo...Kako pa je s pikami, ti jih naložijo? Oziroma ali lahko plačaš s kartico tako kot v trgovini?

(odgovor članu 10ka)
Neposredna povezava do sporočila: 4083
16.10.2009 9:42:43   
lenika
Alina čestitke Lari za pol leta.

Hanuši jaz se popolnoma strinjam s teboj. Pri tistih, ki mamo mleko je mleka vse več, večkrat ko pristavljamo, za tiste, ki mleka nimate pa absolutno nisem za dojenje za vsako ceno.

< Sporočilo je popravil lenika -- 16.10.2009 9:43:44 >

(odgovor članu *alina*)
Neposredna povezava do sporočila: 4084
16.10.2009 10:01:48   
princ_princeska
IZVIRNO SPOROČILO: lenika

Hanuši jaz se popolnoma strinjam s teboj. Pri tistih, ki mamo mleko je mleka vse več, večkrat ko pristavljamo, za tiste, ki mleka nimate pa absolutno nisem za dojenje za vsako ceno.

sem enakega mnenjauser posted image

Tukaj je, mamicina in atijeva princeska...

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 4085
16.10.2009 10:04:25   
princ_princeska
Alina in Lara......čestitkeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Tukaj je, mamicina in atijeva princeska...

(odgovor članu princ_princeska)
Neposredna povezava do sporočila: 4086
16.10.2009 10:30:24   
bačko
Lara vse naj naj za 6 mesecev!user posted image user posted image user posted image
Hanuši se pridružim tvoji zgodbi.Moja je bila malenkost drugačna.
Ko smo prišli domov seveda sem samo dojila.Vsako uro je bila na joški.Vlekla in vlekla.No pa pride babca in reče da imam full mleka.Ok zakaj pa se potem moj otrok kar naprej dere?Ampak ona že ve.In dojim še naprej.Tretji dan ko smo bile že doma pa meni prekipi in rečem mojemu da nekaj ni uredu in gremo k pediatru.In kaj ugotovijo.Žana je imela visoko vročino.Takoj dobimo napotnico za pediatrično.Letimo v pedatrično in najprej vse popišejo.Nato gremo gor in mi vzamejo Žana.Jaz v jok.user posted image user posted image Kaj se dogaja?Iz hrbtenice so ji vzeli tekočino ker so mislili da ima neko bakterijo.In potem ugotovijo da je moj otrok dehidriran.Halo kako če pa dojim!Saj mi je rekla patronažna da imam veliko mleka.A veste kako sem se počutila?Kot največji butel in najslabša mama na svetu.Joka sem kot dež.Bilo mi je grozno in še danes se tolčem po glavi.Kako nisem vedela da je moj otrok lačen.Še danes mi gre na jok ko pomislim nato.user posted image user posted image user posted image
Tudi pri Lori sem se trudila in sem lahko dojila samo 1,5 meseca ampak sem bila zelo vesela.Zravn pa je seveda dobila še dodatek ker pač nisem imela dosti mleka.Ampak tokrat sem vsaj vedela kaj pomeni jok.
No naša Lora pa je danes velika tečka.Komaj je zaspala.Saj bo!

(odgovor članu *alina*)
Neposredna povezava do sporočila: 4087
16.10.2009 11:22:22   
*blu*
Živjo! Sem videla, da sem že med pogrešanimi. No sedaj sem si pa le vzela malo časa, da kaj napišem.

Kar se tiče dojenja, je moje mnenje tako: mleka res nikdar ne zmanjka, če otroka pristavljaš in je sigurno dobre kvalitete, ne glede na to kaj ješ. Problem je če si zraven živčen. Meni se zdi, da ko te začne skrbeti al je dosti al ne, a je to ali uno, to je že skoraj začetek konca. V bistvu je res najboj da ne premišljuješ pa je. Pri prvi moji tamali sem videla, mleka ni bilo v izobilju, pa sem jo pristavljala pa je bilo bolje, pa se je začela zbujati ponoči, pa sem rekla sigurno se ne naje in sem že posegla po dodatku in potem zapadla v začaran krog. Nekje do petega meseca sem vztrajala malo joška malo AM.
Pri Hani sem se odločila da se ne bom ukvarjala z vsemi možnimi varijantami. Odločila sem se da bom dojila in dojim, čeprav tukaj se je pa pojavil en drug problem. Prejšnji mesec tamala noče jesti, ko vidi joško v jok. Sem že mislila, evo konec. Po dveh dneh bojev jaz dobim menstro. Potem je bilo še par dni tako tako nato pa normalno naprej. Ta mesec enako, ko dobim otrok noče jesti. Dojenje ali ne- ne splača se sekirat.

Drugače smo pa ok. Poletje smo orng izkoristili. Z morja smo prišle šele proti koncu septembra. Hana raste, lepo se že vali, uživa v vozičku odkar je nimamo več v košari. Naslon ima dvignjen na prvo stopnjo da vidi okrog sebe. Sara tudi zaenkrat ni še imela kakšnih ljubosumnih izpadov, tako da je res fajn. Na srečo je naša Hana res en zelo potrpežljiv in dobrovoljen dojenček.

Spat gre vsak dan med 7 in 8 in spi včasih do enih, včasih do treh, se podojiva in potem do 6 ali 7. Samo dudo ji je treba včasih večkrat včasih manjkrat popravit. Spi pa v svoji postelji, v bližini najine. Zaenkrat nam gre kar super, upam, da bo tudi naprej tako.

Želim vam lep dan

Sprememba je kot vdih kisika, ki te poživi.

(odgovor članu bačko)
Neposredna povezava do sporočila: 4088
16.10.2009 11:49:32   
*blu*
Še malo slikc mojih punc!

user posted image

user posted image

user posted image

(odgovor članu *blu*)
Neposredna povezava do sporočila: 4089
16.10.2009 11:52:57   
*blu*
Bačko, to je pa res grozna izkušnja. Samo da se je vse dobro izteklo.

(odgovor članu *blu*)
Neposredna povezava do sporočila: 4090
16.10.2009 12:19:53   
lino

IZVIRNO SPOROČILO: princ_princeska

Alina in Lara......čestitkeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Alina tudi od mene prejmita z Laro ČESTITKE za 6 mesecev in prav tako pošilljam ČESTITKE za 4 mesece še fragoli in njeni Lani, ter mandreji in Tari, prav vsem želim vse najNAJ, obilo zdravja, veselja, prespanih noči in veliiiko igreuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu princ_princeska)
Neposredna povezava do sporočila: 4091
16.10.2009 12:20:52   
lino
Aja, Blu, imaš full lepi punciuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu lino)
Neposredna povezava do sporočila: 4092
16.10.2009 12:23:20   
*blu*

IZVIRNO SPOROČILO: mojjaka

Razmišljam pa kateri stolček za hranjenje bi nabavila, katere imate ve?

Mi smo za Saro kupili Peg Perego Prima Papa. Meni je bil sprva všeč, ko je tamala not sedela, pa naklon je imela malo nazaj spuščen. Ko je pa začela pacati s hrano pa...ajmene. Spucat stol na tako varijanto je vse prej kot preprosto. Pa še zelooo veliko prostora zavzamejo. Smo ga kar kmalu prodali in kupili Stoke Trip trap z nastavki za dojenčka in blazinico- ful dobr stol, še sedaj ga obožuje. Za hano bomo pa kmalu kupili stol v Ikei- Antilope (upam da sem prav napisala), ker ni tako robusten, fajn za pucat, stane pa 15evrov. Za naprej bo dobila pa svoj Trip trap.

(odgovor članu mojjaka)
Neposredna povezava do sporočila: 4093
16.10.2009 12:25:49   
lino
Jst grem pa sedaj kuhat...

Ju3 smo pa povabljeni na 2 rojstna dneva in kar ne vem, ali naj z Maksijem greva...me muči to, ker je eden na lovski koči in bo verjetno mrzlo ko user posted image , pa se mi zdi, da ima že sedaj mal nosek zamašen...no na drudi r.d. bova šla, ga ima Maksijeva teta in bo v hiši...ne vem kako se bomo zorganizirali, jst računam na to, da bova lahko enkrat dopoldan z Maksijem dragega peljala na prvi r.d. in ga potem tam pustila (mu ni nikoli za hodit k Maksijevi teti-od njegovega brata ženi, so stare zamere in gre iz vljudnosti, če že mora...) no tako je to rešeno, mi pa lahko lepo v miru gremo na 2 r.d. in potem nazaj grede poberemo dragega-al pa tut neuser posted image

(odgovor članu lino)
Neposredna povezava do sporočila: 4094
16.10.2009 12:37:31   
manna
blu, res lepi princeski imaš.
Tudi jaz sem se odločla da bomo meli kar trip trap stolček, pa v Ikeo bomo šli pošnofat malo kakšen je ta antilop stolček ki ga vsi hvalijo. Drugega pa ne bom kupovala ker so večinoma res tko veliki in nerodni ti stoli da celo kuhinjo zavzamejo. Pa še dragi so. Sploh pa mi je všeč pri trip trapu to, da ni mizice - tako da ga lepo primakneš k glavni jedilni mizi, da je otroček čim bliže vsem ostalim, ne pa en meter stran kot da ne spada zraven.
bačko, res huda huda izkušnja s tvojim dojenjem.

(odgovor članu lino)
Neposredna povezava do sporočila: 4095
16.10.2009 12:47:57   
Tira
Alina uau že pol leta... noro, najine čestitke Lari user posted image , mamici pa eno user posted image  

Bačko grozna tale izkušnja... tud jz imam neprijetno glede dojenja, samo ne tako hudo kot vidve. Jz sem prej odnehala, preden bi ratala še bolj slabe volje zaradi tega dojenja in HB sem imela še dobro patronažno, ki mi ni pridigala ali rekla, naj vztrajam, ampak mi je lepo razložila, da če ne gre pač ne gre in da bo ravno tako ob MF gor zrasel user posted image  No pa še res je, ornk raste user posted image  Včeraj sta se z atijem tehtala in po domači tehtnici ima naš Marcel že okoli 8500g user posted image

Končno spimo celo noč... od 19.30 do 6.00 user posted image  Sem že pozabila, kako je prespati noč user posted image

Punce a poznate kakšno, ki bi prodala stolček Bumbo. Jz bi ga ful rada imela, pa se mi zdi nov malo predrag user posted image  Če poznate koga, kar na ZS user posted image  Bom ful vesela.
Za hranjenje imamo pa pri nas kar tak stolček, ki se kasneje da tudi v mizico in stolček zraven, lesen je.

Naš user posted image  spančka svoj popoldanski spanec, jz bom šla pa malo likat, pa palačinke se mi luštajo user posted image  . user posted image  gre pa danes itak na fax in sva sama z user posted image

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 4096
16.10.2009 12:52:25   
manna
tira, ena od naših junijk je ponujala bumbota nekej časa nazaj sam nevem kjera. Pa če se ne motim je rekla da ima roza barvo...žal.

(odgovor članu Tira)
Neposredna povezava do sporočila: 4097
16.10.2009 12:57:22   
bačko
Blu lepe slikice!user posted image user posted image user posted image
Ja izkušnja ni bila nič lepa zato sem zdaj vedno ko sem vidla da je jokala po dojenju dala še dodatek.Zdaj je samo na daodatku.Žana pa je tudi punca in pol.Problem je bil tudi ta da je Žana rabila več hrane na začetku ker je bila zelo težka.Važno je da se je res dobro končalo.

(odgovor članu *blu*)
Neposredna povezava do sporočila: 4098
16.10.2009 13:38:41   
lenika
Blu lepe slikice.

Bačko grozna izkušnja. No saj zato pa pravim, da ni fajn forsirat dojenje za vsako ceno, če ne gre.

(odgovor članu bačko)
Neposredna povezava do sporočila: 4099
16.10.2009 14:52:26   
bačko
Ja zato pa ga jaz v drugo nisem in tudi od brata punci sem rekla da če bo otrok jokal naj ji doda še malo dodatka.Danes pa sta šli k zdravniku in so ju napotili v pediatrično.Nekaj v zvezi z dihanje.Komaj čakam da pokliče in pove kaj več.Boga Zoja.Pa še en mesec ni stara.Resnično upam da je vse uredu.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 4100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  162 163 [164] 165 166   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  162 163 [164] 165 166   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Najbolj zgodaj rojen nedonošenček, ki je p...
Guinnessova knjiga rekordov je potrdila, da je Curtis postavil nov svetovni rekord. Standardna nosečnost traja približno...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?