Hanuši
|
IZVIRNO SPOROČILO: bjondi IZVIRNO SPOROČILO: lenika Goste hrane jaz še ne bom probala vsaj kakšen mesec. Kar se tiče mleka se pa strinjam z Manno. Pa še to. Začetno mleko je bolj vodeno in se dojenček z njim odžeja, nato pa je bolj gosto, da se otrok še nasiti. Tudi to je res, da več dojiš, več mleka imaš. Kar pa se tiče pogostosti dojenja je pa tako, da eni jedo večkrat pa po malem, eni pa manjkrat in več. Po noči se pa nekateri dojeni otroci zbujajo tudi samo zato, da se malo pozartajo na joškici, ne pa, da bi bili resnično lačni. ...se podpišem pod tole... manna-mleko nastaja sem bila dvakrat primorana dajati žigata na joškice praktično cel dan vsako uro,ker sem se nekaj napsiherala in mi je mleko usahnu dobesedno čez noč...vsako uro sem ga menjavala da je bil na vsakem podoju dvakrat na eni strani se pravi leva,desna,leva,desna...pol sem pa šla za foro spumpat ,da vidm če je kej mleka al nič,ker je blo vidno in občutno manj mleka oz. takrat ga ni bilo vsaj zame...no in na moje začudenje je res bilo,tako da potrjujem da se dela sproti... no kok prehrana vpliva na kvaliteto ne vem...je pa res da je lahko mleko manj kalorično in s tem otrok več povprašuje ali pa ne napreduje...je pa mleko na začetku skoraj prozorno-ta je za odžejat in na koncu čisto belo to je pa hranljivo...in če mene vprašaš je ravno od kvalitete mleka tudi odvisno na nek način koliko naši otroci pridobivajo na teži...mah ja bi se dalo razpredat še in še o tej temi...ma važno da so zdravi... no punce s tem se pa jaz NE strinjam. Ja so mene tut une kure iz LLL napsihirale, da mleko JE. Moram poudarit, da sem imela tut babco obsedeno s tem dojenjem. To je bilo pri Hani. Meni naj bi mleko začelo usihati in po navodilih LLL, sem Hano skos pristavljala na vsake pol ure. Otrok se je histerično jokal 24 ur, jaz pa vztrajala. Po 4 dneh pa babca, ravno tako obsedena samo z dojenjem, meni začne Hano vagat, ugotovitev, Hana ful zgublja težo. Po ponovnem posvetovanju z LLL damo otroku en obrok AM, zato, da med podoji počakamo dobro uro, da se mleko lahko naredi. Rezultat: ponovno visenje na dojki 24 ur, jok in teža ne napreduje. Po naslednjih 3 dneh pa babca reče naj dam vsak drug obrok AM, vmes jo skos pristavljam pa bomo videli. Punce res sem se trudila, ker sem bla full napsihirana s tem dojenjem. Pa mleka ni bilo!!!!!!!! Priznam pa, da se pri Binetu pol tok nisem trudila, ker sem rekla, da ne grem več čez to kalvarijo in psihiram sebe, ter mučim otroka Ene imate srečo in mleka za izvoz in take lahko rečete, ja valjda mleko je, sam pristavljaj. Jaz sem pa pri Hani res poskusila VSE in ugotovila, da pač nekatere ga pa nimamo tok.
< Sporočilo je popravil Hanuši -- 16.10.2009 8:10:13 >