alexjera
|
Še enkrat pozdravljene, sem vedela, da sem nekaj pozabila in sicer: - velikost modercev - jaz sem v prvo kupila prevelike, ker sem jih merila pred porodom, potem so mi pa prsi tretji dan, kljub morju mleka, malo uplahnile in so bili modrci preveliki, zato svetujem, da nabavite enega za začetek, potem pa boste videle kako in kaj. Je škoda denarja. - torba za novorojenčka - dekleta ne prehitevajte s pakiranjem; jaz sem v prvo vse pripravila v naprej, potem pa rodila deklico s 3 kg in majhnim obsegom glave, pa je moral ati nabaviti nove manjše bodije in kapice, kar ji je bilo vse preveliko, pa še vreme se je med mojim bivanjem v porodnišnici spremenilo, tako da je bila moj prvotna pripraVA POPOLNOMA BREZ VEZE in se je ati moral znajti sam; - velikost cunjic - kljub mali kilaži je naša deklica štv. 56 nosila 3t, zato ne kupujte veliko malih cunjic, razen bodijev. Če nisi najbolj vešč v rokovanju z dojenčkom, mu lažje oblečeš malo večje kot premalo. Moje mnenje sicer. - porodnišnica Kranj - TO MNENJE JE IZKLJUČNO MOJE, DOPUŠČAM PA DA SE MOTIM - mene osebno tam ne bodo nikoli videli, ker sem enkrat v prvi nosečnosti potrebovala nasvet, pa sem namesto tega dobila grajo, očitke in dretje in to v 37 tednu, ko sem močno krvavela, rešitve pa niso našli, samo popolnoma so me prestrašili. To je en vzrok, drugi pa je, da vse moje znanke, ki so razen mene in še ene, katere sorodnica ja tam babica in je zato dobila posebni tretma, rodile v Kr, so imele slabo izkušnjo. Teh pa ni malo, saj sem iz Škofje Loke in tukaj vse odhajajo v KR. Poleg tega mi njihove metode glede poroda in dojenja niso všeč, ker je vse preveč po sili in trenutno veljavni doktrini. Ne me narobe razumet, nobene ne želim odvrniti od KR, samo toplo priporočam, da se dobro pozanimate kako in kaj in to pri mamicah, ki so tam rodile. Sicer pa je to izključno moje mnenje. Zame je najbolj pomembno, da imam občutek, da vedo kaj delajo in da bodo zame in otročička poskrbeli kar najbolje, ter da ne bom že v naprej imela slabega občutka in negetivnega adrenalina, ki zelo slabo, poleg strahu, vplivata na potek poroda. Pa lp
|