|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  66 67 [68] 69 70   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: November2009 - 2. del
14.10.2009 12:26:46   
spelap1
lep pozdrav, mene pa neki zanima, a se še kateri dogaja da ji na trenutke zelo na hitro bije srce, meni že to danes cel dan, me zanima če bi lahko bil pritisk, da mi skače????user posted image

(odgovor članu giotti)
Neposredna povezava do sporočila: 1676
14.10.2009 12:40:17   
giotti
Tassika,

posteljica pri recinkotu je taka, da ne gre cela stranica dol, jaz pa želim dojenčka čim bolj ob sebi. Zdaj sem se pa itak odločila, da vsaj prve tri mesece spi tesno ob meni, tako da se mi s posteljico še ne mudi. Čez dan pa ga bom nosila pri sebi v ruti ali pa, ko bo spal, v košarici od vozička, ki ga še nimam Ja, bo treba kupit tudi voziček, samo vsi "najboljši" in meni najlepši so takoooo dragi, da potem čisto razočarana zaprem stran (na primer, mutsy urban rider, peg perego skate... pa rabljeni so tudi še vedno zelo dragi) in kar pozabim na vse skupaj... kar čakam, da se bo nekaj pojavilo od ne vem kod...

Ljubljanska porodnišnica me ne mika, ker je prevelika in so babice prezaposlene. In ker ne pustijo dva spremljevalca, jaz pa bom imela ob sebi dragega ter prijateljico in tukaj res vztrajam, da mi nihče tega ne prepove. Vsaj tukaj me naj prosim uslišijo!!! Pa v Kranju je vsaj možnost sobe, kjer bom sama po porodu, če bo soba frej, za kar v Lj. ni šans.

Ja, čaj malinovih listov se lahko pije mislim, da celo celo nosečnost, ker ne vpliva na predčasen porod, ampak na rahljanje porodnih mišic... Kakorkoli, po vsem prebranem sem vidla, da jih večina začne pit okrog 32 do 36 tedna, najprej manj in potem vsak teden več... Daj si še tu malo preberi, da boš čim bolj informirana:
http://med.over.net/forum5/read.php?1,4683494
Liste sem nabrala kakšnih 14 dni nazaj pri mami in jih oprala ter posušila doma v stanovanju na brisači. Ampak tudi če niso suhi, je čisto vseeno, samo manj jih daj v tem primeru. Pa super, da imaš svoje domače list, tisti kupljeni nimaš pojma, od kje so in kako so vzgojeni... Pa res fino za železo oz. hemoglobin Meni tudi zaenkrat vse funkcionira brez kakršnihkoli dodatkov celo nosečnost. Tudi dodatkom folne sem se izognila, pa magnezij je moj edini vir 1 dcl donata na dan.

Pridna za stopnice user posted image Kaj pa vaje za hrbtenico? Jih še pridno delaš?

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 1677
14.10.2009 12:44:48   
giotti
IZVIRNO SPOROČILO: spelap1

lep pozdrav, mene pa neki zanima, a se še kateri dogaja da ji na trenutke zelo na hitro bije srce, meni že to danes cel dan, me zanima če bi lahko bil pritisk, da mi skače????user posted image

Žal ne vem prav nič o tem. Če je pritisk, je najbrž visok? Ko so ti nazadnje merili, kakšen je bil pritisk? Sicer pa en klic zdravnice - lahko tudi osebne - te ne bo nič preveč koštal, te bo pa vsekakor pomiril oziroma ti dal nadaljna navodila!! Poglej še malo na Pušenjakovo stran tudi. Vsaj jaz bi tako naredila...

Poročaj, kaj boš uredila!

(odgovor članu spelap1)
Neposredna povezava do sporočila: 1678
14.10.2009 12:45:31   
bellamia
ojla!

giotti, jaz sem prvič rodila v KR in sem imela najboljšo babico na svetu (tako mi je rekel tudi dr. Matija URH) -  Majdo Jelovčanuser posted image , zlata ženska, sem se počutila kot bi imela svojo mami zraven, me je božala, spodbujala, hvalila.....
sicer je bil porod zelo boleč, pa tud rezana sem bila, ampak mi je sama rekla, da se pri vsaki trudijo presredek obdržat, ampak če ne gre, ne gre, je bolš prerezat kot da se strgaš. tudi sedaj v drugo bo ona zraven - imam pač srečo, je od moje sošolke mami.
in moram rečt, da me porod v tej smeri nič ne skrb,i ker vem da bom v dobrih rokah (no, želim si edino da dobim EA, da bo vse skupaj manj boleče)

spela, glede razbijanja srca, mi je rekel zdravnik da je to zato ker otrok pritiska na pljuča in posledično na srce, men se je to ful pogosto dogajal ponoči, sem vstala, spila veliko vode in naredila nekaj dihalnih vaj, pa je minilo....

vse dobro!

lep dan vsemuser posted image

(odgovor članu spelap1)
Neposredna povezava do sporočila: 1679
14.10.2009 12:52:07   
tassika
Giotti delam vaje, posledica hrbet ne boli več, zdaj pa ne vem a zaradi vaj a zaradi položaja bibe, me pa obvezno špika pod desnimi rebri, sploh ko takole sedim in tipkamuser posted image

Evo že kličem mojega, naj mi gre nabrat listke, potem jih pa še posušim, ker nam že kurijo to sploh en bo problem.

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu bellamia)
Neposredna povezava do sporočila: 1680
14.10.2009 13:05:35   
Anonimen
Dan user posted image
Sm prišla samo mal pozdravituser posted image . Sm mislila, da bom mela kej več časa za rr pa mi sploh ne znese, prejšnji teden me je laptop neki hecu, zdej mam pa spet Gajo doma. Se ji je spet ponovila tista bakterijauser posted image . Ko pa bo šla v vrtec spet morm pa mal po stenah v sobici za user posted image začet risat. Pa še vse stvari morm naštimat za user posted image , nabavt, pa papirje morm še zrihtat. Ojoj kolk še enih stvariuser posted image .
Zvečer pa sam še dol padm, me vse boli, sploh ko Gajo velik nosim. Komi čakam že, da grem rodit. No sej ne takoj zdej, ampak čez ene 3 tedne pa lahko, ker drugač me bo kr pobraluser posted image . Ah ja, mal sm pršla pojamratuser posted image , zdej grem pa jest

(odgovor članu bellamia)
  Neposredna povezava do sporočila: 1681
14.10.2009 13:22:02   
pearl_shell
giotti, imaš ZS

(odgovor članu giotti)
Neposredna povezava do sporočila: 1682
14.10.2009 13:35:05   
petkapet
Pozdravljene,

Sem prav malo jezna sama nase. Sem doma, ker še moram počivat, ampak, kako mi je zneslo, da se grem prehladit user posted image . Semse zato odločla, da grem dans jaz peške v vrtec po ta mičkenega, se bom vsaj zluftala na burji.

Tako se pridružujem tistim, souser posted image z zamašenim nosom. Si pa delam eno kuro, s fiziološko raztopino. user posted image Je malo zoprna in nenavadna, ma pomaga.

Super za ene, ki lahko malinine liste, kr same trgate in sušite, na našem koncu ne rasejouser posted image . Nabiramo samo šipek in ga sušimo, zdaj pa ravno ni uporaben, ker zapira user posted image .

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 1683
14.10.2009 13:44:01   
MC09
Giotti midva sma vzela previjalno pri njih, je 190€, v trgovini pa ista Lip Polčane 241€, je kr razlika.

lp vsem

(odgovor članu giotti)
Neposredna povezava do sporočila: 1684
14.10.2009 13:50:09   
alexjera
Še enkrat pozdravljene,

sem vedela, da sem nekaj pozabila in sicer:

- velikost modercev - jaz sem v prvo kupila prevelike, ker sem jih merila pred porodom, potem so mi pa prsi tretji dan, kljub morju mleka, malo uplahnile in so bili modrci preveliki, zato svetujem, da nabavite enega za začetek, potem pa boste videle kako in kaj. Je škoda denarja.

- torba za novorojenčka - dekleta ne prehitevajte s pakiranjem; jaz sem v prvo vse pripravila v naprej, potem pa rodila deklico s 3 kg in majhnim obsegom glave, pa je moral ati nabaviti nove manjše bodije in kapice, kar ji je bilo vse preveliko, pa še vreme se je med mojim bivanjem v porodnišnici spremenilo, tako da je bila moj prvotna pripraVA POPOLNOMA BREZ VEZE in se je ati moral znajti sam;

- velikost cunjic - kljub mali kilaži je naša deklica štv. 56 nosila 3t, zato ne kupujte veliko malih cunjic, razen bodijev. Če nisi najbolj vešč v rokovanju z dojenčkom, mu lažje oblečeš malo večje kot premalo. Moje mnenje sicer.

- porodnišnica Kranj - TO MNENJE JE IZKLJUČNO MOJE, DOPUŠČAM PA DA SE MOTIM - mene osebno tam ne bodo nikoli videli, ker sem enkrat v prvi nosečnosti potrebovala nasvet, pa sem namesto tega dobila grajo, očitke in dretje in to v 37 tednu, ko sem močno krvavela, rešitve pa niso našli, samo popolnoma so me prestrašili. To je en vzrok, drugi pa je, da vse moje znanke, ki so razen mene in še ene, katere sorodnica ja tam babica in je zato dobila posebni tretma, rodile v Kr, so imele slabo izkušnjo. Teh pa ni malo, saj sem iz Škofje Loke in tukaj vse odhajajo v KR. Poleg tega mi njihove metode glede poroda in dojenja niso všeč, ker je vse preveč po sili in trenutno veljavni doktrini. Ne me narobe razumet, nobene ne želim odvrniti od KR, samo toplo priporočam, da se dobro pozanimate kako in kaj in to pri mamicah, ki so tam rodile. Sicer pa je to izključno moje mnenje. Zame je najbolj pomembno, da imam občutek, da vedo kaj delajo in da bodo zame in otročička poskrbeli kar najbolje, ter da ne bom že v naprej imela slabega občutka in negetivnega adrenalina, ki zelo slabo, poleg strahu, vplivata na potek poroda.

Pa lp

(odgovor članu pearl_shell)
Neposredna povezava do sporočila: 1685
14.10.2009 14:21:11   
srecna_zvezda
Zivjo punce!

Po nekaj dneh se vam spet malo oglasam. Vidim da ste zeloooo razpisale.Edino pravilno. Jaz sem imela vceraj pregled pri svoji G, zaenkrat naj bi bilo vse ok, se vedno je z glavico obrnjena navzdol, prostora ima baje se veliko, plodovnice tudi. Malo me je zmedla oznaka v MK in sicer mere pg ali pf je napisala 36cm. Kaj bi to bilo, mogoce katera ve??? Meni je vceraj na telovadbi dipl.med.sestra povedala da zna to biti premer glave...user posted image In po teh podatkih naj bi moj otrocek do poroda nabasal vsaj 4kg. Kao po merah sodec da bo kar krepak...js si pa mislim kako ga bom pa potem ven spravila, sama namrec nisem ravno siroka...user posted image CTG se vedno nisem imela, kar me je pa se bolj presenetilo, a veste kdaj me je G narocila na ponovni pregled???? 3.11.!!!!!!! Moj uradni PDP pa je 6.11.! Mislim a je to sploh se lahko normalno?????

(odgovor članu alexjera)
Neposredna povezava do sporočila: 1686
14.10.2009 14:29:26   
rožica13
sanjacka, mogoče G zato ne dela več ctg, ker je zdaj šla pod zasebno ordinacijo, jaz sem to šele včeraj opazila da piše na vratih. Pomoje od takrat, ko so prostore predelali. Ja meni tudi naredi hitri UZ, tako da čisto o.k.

giotti, jaz sem tudi mislila kako so velike te pralne plenice, pol sem pa dojenčka oblekla in so mu bile čisto prav, edino zadaj so višje, kar je pa dobro, da ima oporu v hrbtu in da se kar ne zvija ko ga dvigneš. Eko bodiji na preklop http://www.otroska-trgovina.com/products/Bodiji-na-preklop-%282-v-pakiranju%29.html; eko tetra plenice http://www.ekolife.si/si/tetra-plenica-70-x-70-cm-i482.shtml, za ostale oblekice pa poglej še malo na http://www.soncek.si/si/naravno/oblacila-organ-bombaz-g2224.shtml, http://www.eko-baby.si/si/,  https://www.funchi.si/trgovina/ in http://www.srcek.si/si/darila-za-dojencke/oblacila-in-obutev-g127.shtml

(odgovor članu sanjacka)
Neposredna povezava do sporočila: 1687
14.10.2009 14:32:34   
tassika
Evo malo domačega branja-:

http://bibaleze.si/clanek/starsi/intervju-novorojencki-ne-potrebujejo-plenick.html

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu rožica13)
Neposredna povezava do sporočila: 1688
14.10.2009 15:51:23   
sanjacka
No, imam vprašanje? Kot sem rekla, da malo pogledam, kaj se dogaja pri oktoberkah, je ravno ena pisala o tistem "čepu"in da ko se odlušči pač lahko se še ne zgodi prav nič in da traja predno rodiš še nekaj dni...user posted image Mene pa moja G vedno opozori,če dobim kakšen izcedek rjave ali rdeče barve takoj v avto in v P.  Saj verjetno ta "čep" ima neko barvo,ker res ne vem kako to zgleda, saj sem prvič odšla v P, ko mi je lepo odtekla voda, dobila popadke in rodila.user posted image  
Rožica13,sploh nisem opazila, da je najina G že privat! Ja, ta naš D hodnik v ZD pa vedno nekaj spreminjajo, no zdaj mislim da bo mir za nekaj časa! 
Zunaj pa je prava Sibirija, naše bebice pa kr naj bodo še na toplem in varnem!
LP

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 1689
14.10.2009 16:01:40   
*I.am.happy*
ojla čvekice....

ste pa pridne zadnje dni. se pozna, da se počasi začenjajo porodniške. moja v ponedeljekuser posted image naš pregled je hiter in enostaven in tako bo vsak torek do konca. CTG+urin + pritisk + hiter UZ, da G vidi kako je user posted image obrnjen in koliko ima še plodovnice. sem pa dobila razpredelnico za zapisovanje gibov, ma se mali tako muva, da je brez veze, je cela popisana user posted image

glede vžnje avta, sem pa opazila, da težko not zlezem, ven pa še kr gre. no pa veliko bolj se jezim na vse ostale v prometu. to pripišemo hormonom user posted image

teža...do zdaj pridelanih 14kg, ampak to še ni vse....punce a mate ve tud dodaten celulit? ta zadeva se je čist preveč razpasla!!

tassika...sem preveč na komot. bom mela kr plenice za enkratno uporabo, kaj šele, da jih nebi mel...ne bo šlouser posted image

aja. to sem hotla prašat. rečmo, da imamo že kar nekaj stvari. nekaj bodo še obiski prinesli potem. ampak dudo bomo mogoče rabili kaj kmalu. no in v baby centru se ti kr zmeša, ko prideš do dud tolažilk. mate kakšno favoritko???

srečna_zvezda...tile tvoji pregledi so res malo čudni.ker v večini literature piše, da so na koncu pregledi vse bolj pogosti. bi jest kr mal poklicala. ka pa vem...

modrc...se tud jaz sprašujem kaj hudiča naj kupim?! katerega?! baje pa priporočajo, da so taki, da nudijo dobro oporo, bolš, da mal stisnejo kokr, da ne. baje...

čaj iz malinovih listov in masaža presredka. hja kr nekako se še nisem spravla k temu. se mi zdi še prezgodaj. v petek začnemo 36 teden. grem pa takoj, ko tole napišem na vrt po liste, če so še. a lahko katera napiše kako dolgo se jih suši? a se jih presuši??

no toliko od mene. uživajte v sončku pa pazite, da se ne prehladite!!!

lp

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 1690
14.10.2009 16:02:08   
Metuljcica77
helou čveke,

alexjera super info, tole res prou pride od tistih ki ste že mamice, ravno te dni sem začela razmišljat da bi počasi lahko pripravla torbo za v porodnišnico in nisem vedla kaj lahko pričakujem, koliko hlačk in vložkov ti kaj dajo v porodnišnici ... hvala, zdaj mi je lažje.

giotti jaz sem naročila v Recinkotu posteljico in jogi, imaš prav stranica se ne more spustiti čisto dol, sem ravnokar preverila, mogoče pa je sploh nebi namontirala gor in imaš še vedno lahko postlico čisto ob sebi, imaš pa tudi možnost it do Recinkota in ti vse pokažejo, ker cenovno se res izplača. Kar pa se tiče tetra pleničk, pa v Recinkotu niso najugodnejše, jaz sem najcenejše našla v DMu. Dva partnerja v porodni sobi, mi je kar odleglo da vidim da nisem edina ki razmišlja o tem, ali mogoče veš da je v kateri izmed naših porodnišnic to tudi dovoljeno?

srečna zvezda jaz bi pa kar poklicala G ali pa sestro, naj za sigurno preverijo tele tvoje datume, tole ne bo ok. Meni so se enkrat tudi malo zmotili. Pokliči, sigurno ti bo lažje.

Tale sonček je meni tolk ušeč, da grem še kar na en sprehod user posted image

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 1691
14.10.2009 16:09:49   
*I.am.happy*
aja..giotti...tko kot je metuljcica77 rekla....lahko vidiš pakete v Recinkotu, sam boš mogla v Kočevje. Drugače pa vse lahko vidiš v babiški šoli v LJ, če ti je kaj bližje. lesena hišica za staro porodnišnico.

(odgovor članu Metuljcica77)
Neposredna povezava do sporočila: 1692
14.10.2009 17:10:43   
pikica 28
IZVIRNO SPOROČILO: srecna_zvezda

Zivjo punce!

Po nekaj dneh se vam spet malo oglasam. Vidim da ste zeloooo razpisale.Edino pravilno. Jaz sem imela vceraj pregled pri svoji G, zaenkrat naj bi bilo vse ok, se vedno je z glavico obrnjena navzdol, prostora ima baje se veliko, plodovnice tudi. Malo me je zmedla oznaka v MK in sicer mere pg ali pf je napisala 36cm. Kaj bi to bilo, mogoce katera ve??? Meni je vceraj na telovadbi dipl.med.sestra povedala da zna to biti premer glave...user posted image In po teh podatkih naj bi moj otrocek do poroda nabasal vsaj 4kg. Kao po merah sodec da bo kar krepak...js si pa mislim kako ga bom pa potem ven spravila, sama namrec nisem ravno siroka...user posted image CTG se vedno nisem imela, kar me je pa se bolj presenetilo, a veste kdaj me je G narocila na ponovni pregled???? 3.11.!!!!!!! Moj uradni PDP pa je 6.11.! Mislim a je to sploh se lahko normalno?????

No jaz sem imela zadnji pregled 29.09 in sedaj sem naročena 21.10...PDP pa imam 2.11. in sem vprašala, kako to, da ni bolj pogosto sedaj, ko pa grem proti koncu? Pa mi je lepo sestra razložila, da je vse OK z mojim jenčijem in da pač ni potrebno. Če pa slučajno ga ne bom dovolj čutila, pa le naj pokličem. CTG se pa dela v zadnjem tednu in pa ko si enkrat preko PDP-ja...

Upam, da sem ti kaj bila v pomoč.
Sicer pa še vedno lahko pokličeš in se še sama pozanimaš....

20.10.2010 .. 3170g/51cm
1. mesec: .... 3870g/54cm
2. mesec: .... 4900g/59cm
3. mesec: .... 5930g/61cm
4. mesec:.... 6950g/63cm
5. mesec:......7330g/67cm

(odgovor članu srecna_zvezda)
Neposredna povezava do sporočila: 1693
14.10.2009 17:36:08   
korala
Drage user posted image , moram nekaj pripomniti na porodnišnico KR. Sama od mamic, ki so tam rodile nimam negativnih mnenj. Bile so zadovoljne... Je pa tako, da je vsak porod, porodnica drugačen/na, tako v fiziološkem smislu kot tudi v dojemanju dogodka in ljudi okrog sebe. Lahko se s kom zaštekaš, medtem ko se drugi ne.

Giotti, nekaj si spraševala glede babice, ki je nagnjena k alternativnim porodom v KR. Sodelavka, ki se je tudi za to zanimala, je rekla, da je taka babica Marjeta Žlebnik, vendar, ko sta se dobili, med njima ni bilo prave kemije. Imela je potem eno čisto naključno, ki je zdaj na Jesenicah, in je bila super zadovoljna. Glede bombažnih plenic - sicer ni čisto to, kar sprašuješ, baje imajo v DM neke eko plenice za enkratno uporabo.

Malinov čaj.... Tudi jaz sem v začetku septembra nabrala in posušila liste domače maline. Zdaj čakam na nekje 36 teden, da ga začnem piti.

Kile... 10+ in še gredo gor, ker imam kar apetit. Trebuh, ki je bil včasih majhen, pa je zdaj v dveh tednih eksponentno narasel.

Uf, kaj še. Nekaj cunjic za bebico imam opranih, nekaj jih še čaka na pranje. Previjalno imam v izdelavi. Kupila sva kar navadno komodo, kamor bomo namontirali previjalno in potem odmontirali, ko ne bo več aktualna. Torbe za v porodnišnico še nimam pripravljene, si mislim, da je do konca novembra še čas.

Lepo bodite, ko bom na porodniški, pa se bom večkrat javljala. user posted image  

(odgovor članu pikica 28)
Neposredna povezava do sporočila: 1694
14.10.2009 17:52:25   
divja
en lep pozdravček še od mene,

včeraj imela 2. CTG, ki je bil ok, pregledal me pa ni, mogoče me bo drug teden, ko ga imam spet.

Mi je pa dal napotnico za nosečniški PDC, ker kot kaže imam zelo slabo kri, in ko sem imela operacijo ciste na jajčiku pred 2 leti sem tam skoraj izkrvavela (pa zdravniki tega še opazili niso, šele potem ko sem bila že v intenzivni in sem imela hemoglobina komaj 53), tako da me malo pomiri, in pa da se tudi osebje pri porodu v primeru prehudih krvavitev lahko pripravi.
v glavnem sem bila danes zelo razočarana nad Ljubljansko porodnišnico, oz. z konkretno tem oddelkom kjer naj bi mi naredili te preiskave....saj preden sem jih telefonsko dobila sem morala poklicati na 4 različne številke, potem pa se mi oglasi ena tečna sestra, ki kot kaže ni bila zadovoljna z tem kar sem ji prebrala iz napotnice(kjer zdravnik prosi za celovit pregled) in mi je čisto direktno rekla da je PDC (perinafalni dnevni center), kjer opravljajo preiskave nosečnicam, da si tam 8 ur, kar pomeni da ti pripadata malica in pa kosila, in da je to za njih zelo velik strošekuser posted image in da me ne bo naročila, dokler ne dobim še enega strokovnega mnenja, da je to res potrebno...halo STROŠEK, mislim pa saj plačujemo vse to,mislim...kar nekaj...no v glavnem zdej imam v P v petek pregled v ambulanti, me prav zanima kako bo....
V glavnem se kar boljše počutem ker sem se malo izpovedalauser posted image

Zdele sem si pa ravno skuhala čajček iz domačih zeli...sem bila poleti pridna in sem nabrala materino dušico, rman,... tako da sem malo namešala skupaj z malinovimo listi, in je okus zdaj tako dober, pa še malo sem se pogrela, joj te temperature so že čisto zimske, prav zebe me že celi dan...
aja drugače je pa danes prišel novi katalog od Pikapolonice in ga je tašča prelistala in mi šla takoj kupit komplet posteljnine user posted image (v bistvu posteljnino že imam od kolegice samo baldehina in obrobe nisem imela) tako da zdej je samo še potrebno pobarvati posteljico in vse je skoraj pripravljeno, no razen torbe....aja pa lupinico moram še nazaj obleči, nisem ravno tehnični tip, tkao da mislim da bo na koncu moral kar moj sam se lotiti tegauser posted image

Sem pa res zelo presenečena kako je lahko takšna razlika med G, meni bo delal ctg vsak teden od 35t dalje, za štetje gibom mi ni nič še rekel, vendar zaenkrat ni nobenega problema, saj samo da nekaj pojem se mali zbudi in je zelo živahen...

lp

(odgovor članu pikica 28)
Neposredna povezava do sporočila: 1695
14.10.2009 18:07:29   
divja
punce še eno vprašanje....ali so se kateri naredile strije po trebuhu? jaz sem danes opazila da jih imam full, user posted image pa se vsak dan 2x ali pa 3x na dan mažem 

(odgovor članu divja)
Neposredna povezava do sporočila: 1696
14.10.2009 18:40:04   
sasenka
Ojla dekleta!

Po zares dolgem času se vam oglašam. Že od poletja sem na bolniški in nisem mogla priti do svojega gesla in službenega mejla. Tako sem se odločila, da se iz sasike spremenim v sasenko in malo poklepetam z vami. Na bolniški sem zato, ker sem bila tako slabokrvna, da nisem mogla kaj dosti. Pri tem naj omenim, da mi čisto nobena hrana ni pomagala in niti kemija. Hemoglobin je kar padal in padal. No po 10 injekcijah v rit sem končo prišla k sebi. Sedaj sem kot rožica ;). Še par dni in grem na porodniško. Jupi!

I.am. happy. Meni se je v prvi nosečnosti ene 4 dni prej odluščil čep. Ni izgledal kot krvavitev temveč kot sluz pomešana s krvjo. Če bi izgledalo bolj kot krvavitev bi se pa šla pokazat.

V ponedeljek imam pregled in upam, da se bo fantina obrnil na glavo. Upam, da bom rodila kaj prej user posted image . Imam večinoma vse poštimano tako, da lahko komot pride, če je pripravljen.

Lepo čvekajte še naprej, vse do poroda!!

(odgovor članu divja)
Neposredna povezava do sporočila: 1697
14.10.2009 18:44:23   
Metuljcica77
giotti ja res je kar pravi I am happy, sedaj sem se spomnila, da so nam v šoli za starše na Rudniku tudi en dan razkazali vse artikle iz paketka, to se ti sigurno bolj splača preverit ... sory, nosečniška pozabljivost user posted image

divja tole pa meni ni čist jasno, a če imaš napotnico tud težijo kr za drugo mnenje user posted image  a ne plačujemo zdravstvenega zavarovanja ... kaj nas brigajo stroški ...  a ni dost da smo pridelale vsaka enga potencialnega davkoplačevalca/ko user posted image

(odgovor članu divja)
Neposredna povezava do sporočila: 1698
14.10.2009 18:55:17   
divja
... kaj nas brigajo stroški ... a ni dost da smo pridelale vsaka enga potencialnega davkoplačevalca/ko user posted image

he he Metuljčica si me prav nasmejala user posted image , ja saj meni se tudi zdi smešno....

(odgovor članu Metuljcica77)
Neposredna povezava do sporočila: 1699
14.10.2009 18:59:03   
mashy
Nekaj me zanima; ali ima katera izkušnje s tole zadevo
http://www.soncek.si/si/relaxmaternity-slim-i17401.shtml
Razmišljam o tem, da bi si jih nabavila po porodu.

(odgovor članu divja)
Neposredna povezava do sporočila: 1700
Stran:   <<   < Prejšnja stran  66 67 [68] 69 70   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  66 67 [68] 69 70   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......