|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  64 65 [66] 67 68   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: November2009 - 2. del
13.10.2009 10:30:24   
sanjacka
Samo na hitro,da se vam oglasim, saj imam danes  tudi jaz G pregled. Me prav zanima, kaj bomo delali? Vam sporočim, kako in kaj. Sem že nekje med 37 in 38 t in se kr bojim, da sem še čist dol zaprta, hahhaa..Prvič je bilo tako, 8 dni čez rok je bila prava muka.user posted image Sem skoraj jokala, ko so me samo pošiljali domov, saj ni bilo še nič, tako da upam, da bo zdaj kako drugače! Obvezno grem kupit malinov čaj v Sanolabor, sam me pa zanima, koliko ga lahko na dan spijem? Verjetno bo prodajalka mela kaj pojma, da mi bo strokovno razložila!!!user posted image   Ja nič, grem pod tuš, mojga zbudim, ki je bil danes v nočni, vidim pa, da ni edini, ki ponoči dela, eh, te nočke saj jaz tud tako spim, kot da delam celo noč, pa wc, pa krči, pa premetavanje, ko bi pa majčkeno zaspala pa je treba vstat in sinkota za šolo uštimat. Bo že, ženske smo taka bitja, vztrajna, vzdžljiva....

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 1626
13.10.2009 10:40:26   
Nezy85
Jaz sem pridelala nekje +13kg, jem pa še vedno isto kot pred nosečnostjo!!Ufffff me krči dajejo, ko da bi hotla menstrucijo dobit!!!
Jaz tudi ne štejem gibov ker se skoz premika pa kolovrati po trebuščku, včeraj me je vredi nabincav, je kr cele kolene al stopala al karkolo že, ven tiščav, sem mislila da bo kaj ven pokukalo!!!user posted image

Dobili smo najlepše darilo:
Sinčeka Patrika: 3850kg;52cm
1mesec-4400kg;54cm
2mesca-5470kg;58cm
3meseci-6500kg,61cm

(odgovor članu Menta)
Neposredna povezava do sporočila: 1627
13.10.2009 10:42:50   
tassika
Nezy85 do 37t komot piješ magnezij, da omiliš krče, potem pa nič več, ker lahko zavira popadke, tako da če te boli kar spij eno tabletko. Jaz si moram it pa kavo skuhat, ker bom kar zaspala tukajuser posted image

aja trenutno sem na 10+ samo kaj ko imam še 5t pred sabouser posted image

< Sporočilo je popravil tassika -- 13.10.2009 10:46:07 >

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu Nezy85)
Neposredna povezava do sporočila: 1628
13.10.2009 11:19:09   
Nezy85
A ste vedele da ni za dobit NIKJER v nobeni lekarni Magnezola, vse do konc Novembrauser posted image user posted image

1mesec-4400kg;54cm
2mesca-5470kg;58cm
3meseci-6500kg,61cm

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 1629
13.10.2009 11:32:40   
lelyka
pozdravček..
evo pri nas vse po starem..počutim se uredu..malo me daje živčnost,ker jutri mam pregled pa skoz kaj novega pove..ampak nič v dobrem smislu,tako,da upam,da bo vsaj jutri kaj lepega povedala..pa komaj čakam drug teden,da začnem s porodniško..da se rešim te bolniške..pa da bom veselo pa mirno po mestu šla..ne pa se skrivala,da me kakšna sodelovka ne vidi..
a res magnezola še ni..pa men so skoz v lekarni govorili,da bo oktobra sigurno prišel..
sedaj so pa verjetno podalšal še za en mesec..groza..še  dobro,da ga ne pijem več..
jaz tudi drugače ne štejem gibov,ker se mi zdi,da če jo čez cel dan čutim,da nima biti kaj narobe..

nič šibam sedaj mal kosilo narediti..
vam pa lep dan...

(odgovor članu Nezy85)
Neposredna povezava do sporočila: 1630
13.10.2009 11:37:24   
mayamaya
ejla souser posted image

od danes sem uradno na porodniški user posted image . prav paše nič delat, pa malo hodit okoli. sem ravnokar gledala za zavese za otroško sobo in me je una prodajalka totalno razočarala. mislim, kaj prodaja zavese, če ji ni nič jasno user posted image . morem iti drugam gledat

kile. jaz sem danes v 36t in sem na + dobrih 4. me vsakič ko grem na pregled zaskrbi, da jih imam premalo. pa jem vse kot prej. o.k. sej številka kg je kar solidna, ker glih nisem med suhimi user posted image

bom pa danes začela prakticirat malinove liste, pa da vidimo kako bo.
sem pa od ene prijateljice ki je rodila februarja izvedela za ene točke na nogi, ki si jih masiraš, pa menda tudi pripomorejo k hitrejšemu in lažjemu odpiranju, brez prereza presredka. če katero zanima: na notranji strani gležnjev, 4 prste na kostjo masiraš vsak dan enih 10 min vsako nogo. jaz bom probala

lep dan si naredite

Neja...sonček, ki ne zaide!!!

(odgovor članu Nezy85)
Neposredna povezava do sporočila: 1631
13.10.2009 11:40:10   
lenybaby
No tako! Pa smo na dopustu! Sicer mal podaljšanem pred porodniško ampak v glavnem je to to. Dans že pridno pucam omaro, zlagam cote, ta male oblekce si morm preložit da bojo bl pri roki, seznam spisat kaj je še za kupit, oprat male cotke pa unih par stvari k sva jih "podedvala" od kolegic in sorodstva, zrisat previjalno mizo da mi jo bo moj pol naredu zdej končno en dan (še dobr da smo v tišleriji doma! :)) ), naročit vozek in lupinco,... uf! Pa sm se hvalila vsem da bom mela zdej ves cajt na svetu! Bahaha! Jooooooj pa še na csd morm klicat za podpis starševstva! Upsi! Ajde, sej še nism tolk pozna! Pol pa likat, pol nardit za jest, pol posesat in pomit po tleh.... Morm zdej vse zrihtat, ka pa vem kolk časa bom še tolk gibčna... :)

Maste pa res vse pregled dans, madona! ;) js pa šele 21.! Komi čakam da mojga mini Samkota vidm! ;) Vidm da maste debato o ušesnih termometrih? Js sm v ljubljanskih lekarnah zasledila eno akcijo zdej - s šestimi jabolki zvestobe (nek njihov bonus v glavnem) je okol 35 eur. Mislm da bom kr tega šla kupt.

BTW: Punce, kar se tiče tega paketa ob rojstvu otroka - se ga dobi šele ko je otrok rojen al kej prej? Kera kej ve o tem?

(odgovor članu sanjacka)
Neposredna povezava do sporočila: 1632
13.10.2009 12:06:29   
Lupinca
Nezy85, ja Magnezola se že kaka 2 meseca ne dobi več. Tako da pijem ta FidiMag300 in ravnotako pomaga.

Mi je pa G rekla, da lahko magnezij pijem proti krčom, dokler mi paše, da ko bo prišlo do pravih popadkov, jih tudi ta magnezij nebo ustaviluser posted image

(odgovor članu lenybaby)
Neposredna povezava do sporočila: 1633
13.10.2009 13:15:22   
Bojana82
Punce, mene pa nekaj zanima......vse pišete kako fino čutite svoje user posted image , nekatere celo da imate včasih občutek da bo kaj ven pogledalo, druge pišete da vas kar malo boli ko se otroček premakne oz. vas brcne itd..Mene pa zanima, če ja kakšna taka, ki otročka komaj še čuti, pa še to zeeeeelooooo slabo ( to mislim brez kakšnega izbočenja trebuha, bolečine ob premiku oz. brci....) in komaj našteje tistih 10 premikov na dan?

(odgovor članu Lupinca)
Neposredna povezava do sporočila: 1634
13.10.2009 13:21:02   
petkapet
Ojla,

Gibov še ne štejem, zgleda pa ima ta mišek dneve, ko je žur in dneve, ko po tri ure spi user posted image , me ma da bi že štela, ma pol se spet zbudi.

Nezy85, tudi na Obali že dober mesec ni magnezola. Pa sem v septembru tudi poklicala Krko in so mi rekli, da bo v začetku oktobra, ma zgleda, ne bo še nič. Tudi jaz pijem Fidimed 300. S tem, da pol tablete spijem zjutraj, pol pa zvečer. Ker je bila ena tableta magnesola 150mg.

Oblekce za porodnišnico imam tudi jaz naštimane, podobno kot ostale, samo,da bom imela 2 mako majčke. Sem pa napravila še rjuhco, ker imam volneno "domačo" dekco in ne bi rada, da ga bo kej špikalo user posted image .

Zame, pa nimam še napravljeno, ker skor vse še rabim user posted image , materinsko, copate, dokumente, ščetko. Bom pa si pa napisala en seznamček, da fliknem vse notri, ko bo čas.

Sončen pozdrav z zahoda! Bo lepo še par dni, prav za sprehode....eh, jaz kr odštevam, kdaj bom nehala počivat. Še dva tedna sem si rekla, pol pa mam pregled, pa da vidimo, kako je tam spodaj user posted image .

(odgovor članu Nezy85)
Neposredna povezava do sporočila: 1635
13.10.2009 13:25:12   
tassika
IZVIRNO SPOROČILO: Bojana82

Punce, mene pa nekaj zanima......vse pišete kako fino čutite svoje user posted image , nekatere celo da imate včasih občutek da bo kaj ven pogledalo, druge pišete da vas kar malo boli ko se otroček premakne oz. vas brcne itd..Mene pa zanima, če ja kakšna taka, ki otročka komaj še čuti, pa še to zeeeeelooooo slabo ( to mislim brez kakšnega izbočenja trebuha, bolečine ob premiku oz. brci....) in komaj našteje tistih 10 premikov na dan?

Bojana moja sodelavka je imela tako in je bila baje vmes 5x v porodnišnici na ctg-ju, da je videla, da je vse ok, je pa njena mala še zdaj bolj mirne sorte, če te bo skrbelo jih kar pokliči in povej situacijo ali pa svoji g. in bosta malo več preverjali ali je otroček bolj miren in več spi ali je kaj drugega. Moja je zadnje čase se tudi malo umirila, so pa dnevi, ko je čisto hiperaktivna, odvisno od dneva.

Na tukaj čvekam in sem prismodila segadin, še dobro da čisto malo, se je še dalo rešituser posted image

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu Bojana82)
Neposredna povezava do sporočila: 1636
13.10.2009 13:30:07   
Bojana82
Tassika, si me kar malo pomirila in bom tudi takoj jutri poklicala svojo G, da mi pove svoje mnenje.....klinc, saj zato jih pa imamo! Ampak me pa zanima, kaj bi lahko bilo narobe, če se otroček takole umiri, pri meni je  sedaj že par dni tako zatišje user posted image ( v primeru, da sploh je kaj narobe )......slišala sem da se nekaterim umirijo pred porodom...... ampak do PDP imam še tri tedne!

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 1637
13.10.2009 13:34:57   
pikica 28
oj, mene bo pa tale prehlad pobral...pa je že bolje, pa se v trenutku spet poslabša....kašlam, kiham, iz nosu mi teče, okice imam čist solzne in še v glavi me tišči. Pijem čaj (mi že gleda čez ušesa ven), med in limonce...Pa ni nič bolje. Se že tole vleče 5 dni...Hvala bogu nimam vročine. Pride mi tam do 37 C in pade...Sploh ne vem kaj naj naredim, da se pozdravim... Se bojim, da bom šla rodit z zaštopanim nosom...to bo potem pravo dihanje ena a....

20.10.2010 .. 3170g/51cm
1. mesec: .... 3870g/54cm
2. mesec: .... 4900g/59cm
3. mesec: .... 5930g/61cm
4. mesec:.... 6950g/63cm
5. mesec:......7330g/67cm

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 1638
13.10.2009 13:39:15   
Menta
Glede gibov... otroček se naj ne bi umiril, samo drugače čutimo gibe. Mora biti pa aktiven skozi cel dan. Sicer je lahko tudi več ur miren in ne čutimo gibov, samo da jih nekako skozi cel dan. Če je bil prej bolj aktiven in si opazila spremembo, da je zdej manj, bi jaz na tvojem mestu poklicala G, da preveri, če je vse ok.

Sej verjetno je vse ok, samo res je bolje iti preverit!!!!

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Bojana82)
Neposredna povezava do sporočila: 1639
13.10.2009 13:50:43   
rožica13
Na pregledu je bilo vse o.k., na hitro je narezila UZ, obrnjena je na glavo, plodovnice dovolj, zmerla je glavco in sem šla. Naslednjič imam 22.10. Sem se pa tko matrala brit zjutraj pa me ni nč pogledala user posted image . S kilami sem na +11-12, bomo vidl če mi bo ratal do 60kg pridt. Tiste, pa ki se zelo pazite pri hrani, pa vas G še vedno krega, mu pa povejte, da zdravo jest, se zelo pazite in da gre samo od sebe gor, sicer pa ne vem kaj komplicirajo če je ktera na +15, kaj šele tiste ki se za 30 kg zredijo, to je veliko.

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 1640
13.10.2009 13:53:04   
tassika
Ja rožica s kolk kg si pa štartala, če sem jaz zdaj na 62 pa sem bila med bolj suhimi user posted image

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu rožica13)
Neposredna povezava do sporočila: 1641
13.10.2009 14:02:09   
Eva19
No, da se še jst mal javim. Mam komi še kej moči, sem bla danes res pridna. Sem se spravla pucat kuhinjske omarce, pa hladilnik, pa štedilnik...vse te rinke pa mrežco pa vse zdrgnt...se je kr zavlekl, sem mislla da bo hitrejš. user posted image ampak je pa zdej res lepo. oprala sem že 5 strojev, perem še od bebice cunjice, ker smo včer spet neki zapravljal zanjo,sem bla v kiku in si nisem mogla pomagat, pri tako nizikih cenah, da nisem par stvari še kupila. potem me pa čaka še gora likanja, no pa nekje vmes morm čas najdt še za kosilo,dans bom delala rižoto. user posted image

Drugač sem pa tko slabo spala danes, po nekej časa me je spet prov grdo zgaga matrala, pa še tablet mi je zmanjkal, tko da sem se celo noč z mlekom cajtala...in na koncu mi je blo sevede še slabo od tega... user posted image user posted image

No,ampak vse potrpim sam da je naša user posted image ok..ma pa zadnje dni take akrobacije, da se mi res zdi na trenutke kot da bo vn pogledal neki user posted image

Sem pa prebrala, je ena  napisala da jo kosti tam dol bolijo user posted image no mene isto sramna kost že en mesec sigurno, pa tut mal ne pusti, tko da  mam ponoči cel projekt, ko se hočem obrnit z levega na desni bok..ker me tko boli, da je že to težko ratal...no ampak vse se pripravlja na porod, tko da...upam da mi bo zarad tega kej laži potem, ko bo treba rodit user posted image

Je pa danes zelo lep dan, čeprav bolj hladen kot prejšnji, zato ga čim lepše izkoristite user posted image user posted image

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 1642
13.10.2009 14:37:33   
valerija77
Pozdravljene

Jaz sem ravno iz pregleda. Imela sem ctg in tamal se je cel čas premetaval. Pogledala je ctg in rekla da bi mi lahk kr čez trebuh ven ušel.  user posted image
Potem pa sem imela še uz in mi ga je malo pokazala. Je pa tudi že obrnjen z glavico dol. Kazala mi je trebuščka in mi rekla da je pravi bajsi. Očitno je res, saj je bil prvi sin pri 35t takrat težek 2700g, ta pa je okroglih 3000g. Je rekla da ni čudno da imam težave, če je tako težek. In da se zna do konca zrediti 1 kg ali celo več. Upam da bom šla prej rodit in da mi ne bo treba čakat še čez rok, ker se zna do takrat zrediti do 4,5 kg.  user posted image
Dobila pa sem še 3 škatle železa, ker mi je malo padlo pod mejo. Naslednji pregled imam pa čez 14 dni, torej 29.10. in spet ctg. Takrat je rekla da ga bo še enkrat zmerla, da vidi kolk je težek.

(odgovor članu Eva19)
Neposredna povezava do sporočila: 1643
13.10.2009 15:02:51   
sanjacka
Danes sem točno 37 t in 1 dan. Na pregledu je bilo kratko in jedrnato. Najprej sem kr urin dala v pogled sestri, vse ok, pritisk nizek, kile so vredu sem na plus 9, in ponovno ultrazvok, zdaj ga imam za vsako, ker je sestra rekla (ZD CE), da do pdp ne delajo ctg, potem pa kr v porodnišnici. Rodila bom v CE.  In spet sem vidla naše dete, je že 3200 težek, zelo živahen in vse naj bi bilo normalno. Plodovnice dovolj in je čista, srček in dihala ok.  To je to, aja kupila sem čaj, naslednji pregled pa imam čez teden dni, 20.10. Gibov tudi jaz ne štejem, ker ga zelo pogosto čutim, zato pa vse, ki ste v skrbeh, kr v akcijo in nič čakat. Boljše je preverit pa da ste ziher! Lep pozdrav!

(odgovor članu valerija77)
Neposredna povezava do sporočila: 1644
13.10.2009 15:07:41   
Nezy85
Bojana82 ti kar čim prej lepo pokliči G. in ji povej kako je na stvari!!!Zagotovo ti bo rekla da takoj greš na ctg in da te pregleda, nič ne čakaj!!!

čestitke vsem za uspešno opravljen pregled, jaz ga tudi imam 21.10 pa še ctg boma delali.

1mesec-4400kg;54cm
2mesca-5470kg;58cm
3meseci-6500kg,61cm

(odgovor članu valerija77)
Neposredna povezava do sporočila: 1645
13.10.2009 16:18:12   
Nončika
IZVIRNO SPOROČILO: Bojana82

bojana, točno tako je bilo pri meni v 1.nosečnosti. mala je bila tako mirna. to dete pa je totalno kontra.

3 datumi v mojem življenju: 2.8.2005, 24.10.2009 in 22.5.2010.

(odgovor članu Bojana82)
Neposredna povezava do sporočila: 1646
13.10.2009 17:33:06   
Perlica76
Ojla!

No,zdaj sva pa oba z dojenčkom spakirana!Jutri imam pregled pri G in že komaj čakam.Zredila sem se 8kg,zadnji dve kar v dveh tednih!!!

Jaz pijem kar Donat,včasih šumečo tableto Mg,v glavnem sem pa na Donatu,2dcl zjutraj,2dcl zvečer,pa včasih še kaj vmes-po potrebi,predvsem zaradi prebave.Sem tudi pred nosečnostjo že uživala Donat zaradi slabe prebave,pa ga pijem kot kako Radensko-brez posebnega okusa,medtem,ko šumeče tablete so mi kar malo bljak.Mi je pa rekel,da ga naj uživam kar do pregleda,torej do jutri,jutri bom pa vidla kako dalje.

Akupresurna točka-zanimivo,bom tudi jaz poskusila z masažo!

(odgovor članu Nončika)
Neposredna povezava do sporočila: 1647
13.10.2009 17:43:27   
Perlica76
Sem vedla,da bom še kaj pozabla napisat!

Brce tudi jaz ne štejem,ker jih pač čutim razporejena prek celega dneva in včasih tako močno,da imam občutek,da bo dojenček kar ven skočil.
Bolečine tam dol-jih imam predvsem v dimljah(boli ko hodim),ampak je danes že boljše(trajalo kake 3 dni).Po moje se vezi raztezajo,ker se dojenček spušča ......

Glede noči pa spim tudi jaz slabo,ker ko grem ponoči na wc,ne morem nikakor zaspat in traja tudi več kot 2 uri,včasih vstanem,pa grem kaj pojest,pa nazaj spat,včasih pa se premetavam in me počasi zmanjka.

Drugače pa...........še 3 tedne-jaz že komaj čakam user posted image  v roke prijet!!!!

(odgovor članu Perlica76)
Neposredna povezava do sporočila: 1648
13.10.2009 18:55:40   
luan
Ojla.
Evo bila na pregledu, naredila mi je UZ in je še z glavco dol obnjen.Vzela mi je tudi brise in sem morala plačat 15 evrov.Naslednji pregled imam 27.10. in takrat bom imela že ctg.Sem pa se do zdaj zredila 20 kilogramov in ne manjka veliko, da jih bom osemdeset. Ja no začela pa sem z okoli 56 kg.Pa se ne bojim, saj sem jih tudi prvič izgubila v slabih dveh mesecih.Me pa kile ful matrajo saj nimam konstitucije za tako kilažo.Tako, da sem prav boga, sicer pa sem si sama krivauser posted image .

Sem pa včeraj posteljico sestavila oz. sva jo s tastom, sva imela kar delo.Tako, da smo zdaj čisto pripravljeni na prihod novega družinskega člana.

Punce uživajte večer še naprej in mirno noč vam želim.
LP

(odgovor članu Perlica76)
Neposredna povezava do sporočila: 1649
13.10.2009 19:04:56   
spelap1
lep pozdrav

tassika kaj je z miško73, a je novemberka in je že rodila?

me je kr presenetilo ko sem tole prebrala, a smo že na vrsti? mi smo še kr vredu imam pa ponoči kr krče v trebuhu in vsak dan sem bolj okorna, ponoči še kr dobro spim razen 3-4x na wc. zadnje čase mi pa zelo nagaja zgaga, ampak večina po raznih sokovih in sedaj pijem samo navadno vodo.
danes sem dala kri in vodo (za hepatitis in toksoplazmozo), 20.10 imam ctg in bris za tisto bakterijo.

lepo se imejte

(odgovor članu sanjacka)
Neposredna povezava do sporočila: 1650
Stran:   <<   < Prejšnja stran  64 65 [66] 67 68   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  64 65 [66] 67 68   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......