|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  62 63 [64] 65 66   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: November2009 - 2. del
12.10.2009 13:00:23   
Nezy85
tassika, probaj tale vodni kamen z čistilom Domestos atlantic fresh jaz ga zlijem pod rob školke okrog in okrog pol pa z krtačko podrgnem pa pustim ene 10 min delovat pol pa potegnem vodo, to nardim vsaj 1x na teden!!

Dobili smo najlepše darilo:
Sinčeka Patrika: 3850kg;52cm
1mesec-4400kg;54cm
2mesca-5470kg;58cm
3meseci-6500kg,61cm

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 1576
12.10.2009 13:00:38   
juniorka

IZVIRNO SPOROČILO: tassika

Sem hotla imet sabo neko mini torbo, uno za na avion za osebno prtljako, pa sem samo vložke notri spakirala in je bila polnauser posted image , če vzamem sabo še copate kot piše in pa za rezrevno kakšno brisačo bom rabila tavelik kufer, tak, ki ga vzamem za 10 dnevni dopustuser posted image .

Jaz bom pa zgledala, kot da se selimuser posted image , ko moram se brisace, pizamo, haljo... pa se en kufer s plenicami in cotami zauser posted image . dobr, da je samo za 1 dan, ce pa bova morale dlje not ostat, bom pa mojemu v vrecko nastimala stvari, ker po moje tudi kje imamo brisace takrat ne bo vedel, ce se na prvi porod spomnimuser posted image . Kaj sele zdaj, ko bo moral za malega poskrbet zraven.

Pa za ime se nisem 100%, joj.
Aja, tole pa en link o handlingu
http://www.youtube.com/watch?v=WfZDWtXDewA

za prvic mamice, da vidite, kako to zgleda pribliznouser posted image

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 1577
12.10.2009 13:15:08   
tassika
Tudi jaz sem mu pripravila torbo za dojenčka, kar na lupinico, nima kaj falit samo prime in prineseuser posted image

Ime ni še določeno, pomoje bo šele v porodniuser posted image

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu juniorka)
Neposredna povezava do sporočila: 1578
12.10.2009 13:18:48   
petkapet
Sem šla zdej na balkon. No zdej je ta pravo user posted image je takoooo zahladilo. Jaz naj bi počivala, ma tle bi blo treba it malo v šoping, ker dolgih majčk ravno nimam user posted image .

Nikolinca Jaz sem kupila 1paket tetra (10kom). Plenice bo kupil dragi ko se rodi, pravtako kot ti Pamperske, najbrž pa številko 1, to je od 2-5 kg, ker naj bi bil tudi tale mišek dolg pa suh. Pri prvem smo prvi mesec rabili št. 1, pol pa prešli na 3-6 kg.
Vse oblekice za prvi mesec imajo vse št. 56, razen ene dve s št. 52. Pol pa kasnejše mesece po večjih številkah. Ma nisem kupovala, ampak imam še od prveda.

Tassika, jaz pa imam za Wc ene tablete iz Millerja, od njhove znamke blink. Vržeš notri, čez pol ure pa z metlico podrgneš. Komot pa lahko vzameš kaj močnega proti vodnemu kamnu.

(odgovor članu nikolinca)
Neposredna povezava do sporočila: 1579
12.10.2009 13:22:26   
Lupinca
Ojli čveke...spet se js malo oglašam, da vidim na čem smouser posted image
vas niti kaj preveč redno brati nisem mogla zdele zadnjih par dni, ker sem finiširala seminarsko nalogo, imela danes zagovor, tako da zdej pa končno lahko mislim samo na malo žabikouser posted image je bilo pa prov smešno...zagovor pred celo predavalnico, meni pa buši plesal ko pri norcih. user posted image

Lažni popadki
...o ja...poznamo tudi mi že to. Iz petka na soboto, je manjkal samo še eden ali pa dva, pa bi šla z mojim v P. Ker me je že 45 min zvijalo, en na sredini je bil prav "grozen", ker me je tiščalo in bolelo, kod da bi mogla it kakat???user posted image user posted image user posted image No, potem pa se je umirilo in sem šla raje spat. Tako da ja...smo že blizuuser posted image

tassika...tole za wc. Mi je ravno murkica zadnjič razlagala o enem strahu in trepetuuser posted image , ti to trdovratno zadevo čist u izi spere...daj praši njo. Mislim da je kupila neko rumeno zadevo v mullerju?

(odgovor članu juniorka)
Neposredna povezava do sporočila: 1580
12.10.2009 13:23:08   
ninka80
Jo, ste pridne s pripravami.user posted image

Ma zdej moram pa jst tut začet. user posted image user posted image

MC lupinica... jo je katera slekla in oprala. Pomoč, kako sleči, prosim. Pri prvem je nisem prala, ma zedj je čist preveč prašna.
Lanolin... men so full bolj kot krema pomagale njihove hladilne blazinice za razbolele prsi.
Tetra plenice, tko kot je že ena napisala, čist odvisno, ali otrok poliva, al imaš sušilca... jst jih imam 30 (kupila 20, nato še dobila 10).
Torba za P... je še ni user posted image user posted image . Pri prvem sem vzela samo nahrbtnik (tisti ala šolski). Noter pa toaletno torbico, natikače in telefon, pa seveda mat. knjižico s papirji. Ostale stvari (vložke, mrežaste hlačke....) je bilo vse v P.

pikica28,
dej povej, s katero babico si se zmenila. A v B?

Tassika...jst za WC uporabljam Frosch.

http://nina80.moj-album.com/

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 1581
12.10.2009 13:59:34   
Metuljcica77
Ojla user posted image ,

vas moram pohvalit, tko pridno čvekate, je vedno več za brat user posted image user posted image user posted image

bi pa vas povprašala glede ušesnih termometrov, nekako se ne znam odločit .... katere pa imate ve oziroma ste jih kupovale in zakaj ... se mi zdi da vsi delujejo po enakem principu, ampka cene so pa zelo različne user posted image

Pozdravček od mene

(odgovor članu ninka80)
Neposredna povezava do sporočila: 1582
12.10.2009 14:09:40   
rožica13
Živjo!

Mi smo cel vikend delali, spodaj pri starših so menjavali okna, tako da sta danes prvič spala v novi spalnici. Midva sva njuno staro prebelila tako da danes pa vse omare nazaj not in po treh tednih bom končno spet spala v spalnici namesto v dnevni sobi. Komaj čakam, da se tole naredi že enkrat do konca, ker je vse umazano in se po tleh sploh ni splačala prati, ker se je nosilo od spodaj! Sem bila pa že pošteno utrujena včeraj ker sem 2 dni kar naprej po stopnicah gor in dol in pospravljala, itd. tako da sem ponoči komaj priracala do wc-ja, so me tako podplati boleli in noge. Danes pa bolj v izi, likala sem ko pa pride moj domov bova pa stvari spet ven iz omar zložila in potem nazaj že drugič user posted image

(odgovor članu ninka80)
Neposredna povezava do sporočila: 1583
12.10.2009 14:11:53   
tassika
Ninika80 jaz sem jo čisto lahko slekla, no lažem, ker sem se matrala več kot eno uro je bil pa čisto simpl princip, samo da sem poštudirala je pa trajalo, zajebavalo me je pa najbolj tisti del, ko zategneš pas ko je otrok notri.

Gre pa tako, najprej sem dala vn vse pasove, potem sem jo slekla od zgoraj, pri ročaju ko je pokonci imaš dva zatiče, tam se tudi odtakne, to se potem da zelo težko nazaj, meni je moj pomagal, tam kjer je senčnik, lahko plastiko malo vn potegneš in je lažje, na koncu sem se pa lotila tega dela pri zategovanju kot sem napisala, je pa tako simpl, midva sva e skoraj lupino podrla, potem sem pa ugtovila, da je en dela traku samo nataknjen ima dva zatička v redini pa nič in gre še tam dol.

Nisem ravno razumljivo napisala, če boš rabila, ti lahko slikam navodila in malo pripišem.

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu Metuljcica77)
Neposredna povezava do sporočila: 1584
12.10.2009 14:13:27   
pikica 28
ninka80 No ta babica več ne dela kot babica ampak je delala deset let kot babica, sedaj je pa hm...ne vem nekaj več...Je pa ženska, ki ji ni panike prisostvovati pri porodu, če jo lepo prosiš. Gre s tabo v NM ali v B. Jaz grem v B, tam tudi dela. Ime ji je pa Bernarda. Ona tudi vodi MŠ. In sva doma pri njej ponovile določene stvari, ki jih tu v Krški MŠ niso kaj prida povedali.

ninka80 a ti greš v B rodit kaj ne?

20.10.2010 .. 3170g/51cm
1. mesec: .... 3870g/54cm
2. mesec: .... 4900g/59cm
3. mesec: .... 5930g/61cm
4. mesec:.... 6950g/63cm
5. mesec:......7330g/67cm

(odgovor članu ninka80)
Neposredna povezava do sporočila: 1585
12.10.2009 14:16:50   
pikica 28
torbo za v P imam kar skoraj v celoti pripravljeno (mala potovalka), pa tudi imam vse spakirano za jenčija...kar pripravljeno torbo na lupinici - da očka lahko samo vzame in pride po naju....user posted image user posted image Ker drugače se bi on med vsemi temi malimi stvarmi še zgubil...he he...

< Sporočilo je popravil pikica 28 -- 12.10.2009 14:31:09 >

20.10.2010 .. 3170g/51cm

(odgovor članu pikica 28)
Neposredna povezava do sporočila: 1586
12.10.2009 14:37:26   
rožica13
Punce, dajte mi pomagat, naju je kolega pustil na cedilu, je rekel da nama posodi lupinico, sedaj se pa vedno zgovarja da nima časa ko hočeva priti na obisk da jo dobiva. Tako da sem se odločila da jo bova kar sama kupila, pa me zanima, tiste ki ste delale podrobnejše "študije" o lupincah, katere so najboljše?

Neposredna povezava do sporočila: 1587
12.10.2009 14:42:15   
pikica 28
rožica 13 predlagam ti maxi cosi lupinico, Midva bi jo tudi kupila, pa naju je njegov brat prehitel in nama kupil eno drugo, druge firme...ki mi pa žal ne paše na voziček (quinny), sedaj jo bova pa pač mogla nosit naokoli...Pa jo pač bova...sam, da naju je prijetno presenetil in sem tudi zadovoljna z njo...

< Sporočilo je popravil pikica 28 -- 12.10.2009 14:43:02 >

20.10.2010 .. 3170g/51cm

(odgovor članu rožica13)
Neposredna povezava do sporočila: 1588
12.10.2009 14:45:00   
Menta

IZVIRNO SPOROČILO: tassika

Punce, jaz imam pa čist kontra vprašanje, v wc-ju se mi tam spodaj, kjer je že voda, dela taka rjava obloga in je sploh ne spravim stran, predvidevam, da je vodni kamen in se ful grdo pozna, s čim bi to vsaj omejila, če ne že ostranila.

Znamko ti bodo druge povedale, jaz ti samo svetujem, da cim gostejsi gel za wc nalijes not zvecer, pol pa zjutraj z metlico zdrgnes in ma da gre stran, tako jaz delam... Samo mi imamo 2 wc, tako da ponoci ne spuscas vode v tistem, ki se cisti...

WC net Tornado actice powder - Jaz uporabljam ta prašek in je super. Se naredi taka pena, pustim delovati nekaj časa (ne vem, koliko piše na škatli), pol pa z metlico zdrgnem po podnu wcja in gre vse dol.

< Sporočilo je popravil Menta -- 12.10.2009 14:47:45 >

(odgovor članu juniorka)
Neposredna povezava do sporočila: 1589
12.10.2009 14:45:09   
ninka80
pikica28, pa je bla pred 2 leti ena babica Bernarda. je bla fenomenalna, resnično. A j to ta? Rdeče lase, očala...Ja, v B. grem

Tassika user posted image user posted image user posted image user posted image bom poskusila. A so navodila na netu.

rožica13, mi imamo Maxi Cosi, pa sem bila zelo zadovoljna z njo. Na testih je odlična pa tudi ena izmed večjih in širših je.

http://nina80.moj-album.com/

(odgovor članu rožica13)
Neposredna povezava do sporočila: 1590
12.10.2009 14:50:38   
Bojana82
rožica13, tudi jaz ti predlagam maxi cosi lupinico!

Neposredna povezava do sporočila: 1591
12.10.2009 15:06:05   
tassika
Nažalost navodil na internetu nisem našla, pri meni je pa tudi samo v 4 alinejah napisano, ti kar začni, če se ti bo pa ustavilo pa napiši pa bom poskusila pomagat.

Jaz priporočam maxi cosi lupinico, malo pobrskaj, včasih se jo dobi tudi v akciji. Evo priporočam nekaj takega, moja je samo cabri, ampak take se ne dobi več nove, jo bom imela pa pripeto s pasom ,ker iso fix tudi če paše nanjo stane enako kot sama lupinica:
http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=192666

Cene so pa tam tam, za vse enake, samo da je ta bolje ocenjena.
Da pa ne boš kupovala v BC k je dražji jo ima tudi recinko:
http://www.recinko.si/proddetail.php?prod=18Ae-09

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu Bojana82)
Neposredna povezava do sporočila: 1592
12.10.2009 15:45:03   
pikica 28
hm...sedaj ima črne lase...mogoče pobarvana...Malo manjša in taka bucika in full simpatična...Lahko, da je ona...

20.10.2010 .. 3170g/51cm

(odgovor članu ninka80)
Neposredna povezava do sporočila: 1593
12.10.2009 15:51:25   
valerija77
Pozdravljene

Tassika jaz ti za vodni kamen svetujem kar navadno varekino. Enostavno vlij v wc in počakaj kake pol ure, potem pa splakni. Jaz to naredim in imam vedno belo školjko na dnu.

Metuljčica za ušesni termometer ti pa svetujem tega:
http://www.mimovrste.com/artikel/3080015522/usesni-termometer-braun-irt-4020-thermoscan

Mi smo najprej kupili enega v lekarni, pa sem ga vrnila, ker je bil čist za en drek. Potem sem kupila tega in še po treh letih mi dela pa sem medtem samo enkrat menjala baterije. Nastavki se pa itak kupijo posebej (nekaj jih je priloženih).

Drugače pa sem danes že čist adijo. Najprej me je sin zbudu že ob 4h, pol smo pa sam mal še dremal do pol sedmih. Pol sem peljala mojga v službo, tamalga pa v vrtec. pridem pa domov, pa mi je avto skor zakuhu, ker mi je crknu termostat in sem pelala avto k mojmu v službo in sem misla da se bo do tja kr vžgal, tolk se je kadil iz njega. Na koncu sem morala pa it še 2 km peš, čeprav sem lezla po polžje. k sreči me vsaj dež ni pral.
Sem pa za povrh staknala še prehlad, tak da mam čist zabit nos pa še grlo me peče. Sam na vročino še čakam, pol sem pa itak adijo.user posted image

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 1594
12.10.2009 16:04:14   
bellamia
ojla!

lep pozdrav še od mene...pridno vas berem, mi je to že kar obred... zvečer pred spanjem.
morem rečt da se je moje spanje HB izboljšalouser posted image , ker je blo že prov neznosno, pa tudi vseh ostalih milijon težavic je "skoraj"minilo, ne vem al je to sam obdobje, al lohk čakam na novo "pošiljko"user posted image (upam da ne), al sem se pa navadla z bolečinami "tu" in "tam" pa "tle" živet, ne vem. mi je pa zadnjič en kolegica rekla, da se je zadnji mesec nosečnosti počutila najbolje, ko se ji je tamala spustila je blo menda konec z vsemi težavami...

tassika, oprosti, ampak mene si na seznam dodala kot novo, sem pa že "registrirana" pod št. 84. (mislim, da še), nč hudga te morem sam pohvalit, ker sploh urejaš te številkice in datume.....user posted image aja, naslednji pregled imam 27.10.

moj G je sedaj dr.URH, ki je prej delal v P Kranj in je res zakon!!!!!!! drug teden grem na povet v P Kranj za epiduralno, mi jo je čist priporočal, edino kar je, da je lahko drugi porod tako brzinski, da ne bo časa za EA.... upam da bo čas.

ena je spraševala za krčne žile "tam spodaj" (intimni del, ne hemeroidi), jaz jih imam, pa je rekel G da nič ne moreš nardit.... načeloma minejo s porodom. kot sem rekla sem se na bolečino najbrž že tok navadla, da jih sploh ne registriram več, razen, če sem ful dolg na nogah, me pa itak začne vse bolet, pa se mal usedem, al uležem, da mal mine...

ok, vsem želim lepe nosečniške dni in noči, pa brez bolečin in čimveč spanjauser posted image

pa pa

(odgovor članu juniorka)
Neposredna povezava do sporočila: 1595
12.10.2009 17:10:55   
rožica13
Oh hvala vsem za nasvete o lupinci, bova očitno kar Maxi cosi nabavla, ker vse prisegate na to firmo!

(odgovor članu bellamia)
Neposredna povezava do sporočila: 1596
12.10.2009 17:18:31   
mayamaya
ejla.
tukaj se je tako zelo shladilo, da mene resno skrbi tale zadnji mesec. bom mogla še v šoping, če misli biti tako naprej user posted image

glede vložkov: vir 80 in vatiranci...kaj ni to eno in isto user posted image . nimam pojma kako izgledajo vatiranci (sem čudna najbrž).
v Izoli naj bi menda dobil vse, samo jaz bi vseeno imela kaj sa sabo. za sigurno.

sem pa bila danes na posvetu za epiduralno in so me totalno razočarali. jaz sem jo imela nekako za opcijo, če bi bilo prav tako zelo hudo...pol mi pa tam rečejo, da morem že prej 100% povedat ali jo bom vzela ali ne. v glavnem, če jo imaš, jo imaš od začetka, ali je pa nimaš user posted image ...mislim, da je ne bom imela

torba za v P...je še sploh nimam, kaj šele stvari za sabo.

itak ne vem kje naj se sploh lotim česa, koliko vsega je treba zbasat na kup. včeraj sem zlikala 20 tetra pleničk (še 10 jih morem) in oprala še nekaj cunjic, pa sem vidla da imam kar lep razpon od 56 do 62. nekaj je tudi 50, pa izgledajo takoooo majhno user posted image . aja, pa ene kapice mislim, da so se fajn skrčle v sušlnem. bom vidla ko jih prelikam in malo raztegnem user posted image

sem pa prepiričana, da se mi je user posted image spet na mehur vsedel, ker je že dva dni kar pestro user posted image . no, vsaj na križu ni več

aja, tassika za wc jaz že nekaj časa uporabljam samo cilit bang - oranžen. za mene je edini ki res spuca, da je belo

kaj ve ste vse prale prevleke za vozičke in lupinice?

evo spet cel roman user posted image

Neja...sonček, ki ne zaide!!!

(odgovor članu bellamia)
Neposredna povezava do sporočila: 1597
12.10.2009 17:39:26   
petkapet
Mayamaya, user posted image , ja je ta pravo zunaj!

Ko mi je rekel G, da pritiska mateernica na vrat, sva se zmenila z miškom v buščku, da ne sme priti ven, preden ne stisne mraz, na evo ti ga, pa je že tu mraz user posted image . Ampak danes sva se zmenila, da bo vseeno še malo počakal user posted image . Upam, da me bo upošteval.

Ja, z epiduralno je na hribu tako, kot si napisala. V prvo sem si rekla,da grem podpisat tiste papirje in se bom na licu mesta odločila. Ko sem bila že v porodni, so me na začetku vprašali, če bi želela imeti ali ne, (kao da kasneje ne dajo). No, jaz sem se pol odločila za naraven porod. Zdaj, pa itak tudi.

Sem prala vse cunjice, ma prevleke za voziček in lupinco pa ne bom. Mogoče sem ena redkih user posted image , ma se mi zdi brezveze, ker bo dojenček itak oblečen, v košarici od vozička pa bo tudi imel podloženo dekco.

(odgovor članu mayamaya)
Neposredna povezava do sporočila: 1598
12.10.2009 17:47:01   
mayamaya
petkapet a potem si ti tista, ki je klicala mraz user posted image (se hecam)
si me pa potolažila, sem misila, da bom samo jaz tista, ki tega ne bom prala user posted image . tako kot si rekla, itak bo podloženo z dekico ali rjuhico.

no,potem je pa to z epiduralno res kot ko so rekli. sej ni važno itak sem že v štartu vedla, da grem brez user posted image

Neja...sonček, ki ne zaide!!!

(odgovor članu petkapet)
Neposredna povezava do sporočila: 1599
12.10.2009 17:55:42   
Perlica76
Prevleke za lupinice,vozičke-a to perete?Petkapet,ne boš edina,jaz tudi tega nisem oprala,ker otroček ne bo direkt gol ležal gor in se tudi meni zdi brez veze prat še novo stvar,ker bom itak podložila pod dojenčka z dekicami,pleničkami,.....

Odločbe CSD
Jaz sem najprej dobila tisto o paketu oz. denarju,potem pa točno na dan porodniške še odločbo o nastopu porodniške(sem že hotela poklicat,če so me morda pozabili,pa je poštar pozvonil user posted image  )

Torba za P
Jo imam pripravljeno,kar nahrbtnik,sem pa prej začela pripravljat še torbo za dojenčka,pa se je ustavilo......ne vem,kaj vzet za obleč pod debeli pajacuser posted image Pomoč punce-kaj boste vi vaše sončke oblekle oz. kaj vse boste pripravile za v P?(plenice vem,zanima me predvsem oblekica).

(odgovor članu petkapet)
Neposredna povezava do sporočila: 1600
Stran:   <<   < Prejšnja stran  62 63 [64] 65 66   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  62 63 [64] 65 66   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Česa očetje ne bi smeli nikoli reči?
Malce za šalo, malce zares: Preberite si, česa očetje nikoli ne smete reči svoji partnerici, materi vašega otroka. Če že...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......