MalaČebelica
|
dobro jutro. tečno vreme pa gremo malo po trgovinah yassy - pri nas sem tudi podobno morala poslušat - kak sem se spremenila... ampak ne toliko zaradi tega, ker nimam nič več časa, ampak bolj na začetku ko so še tirsi hormoni pa to v igri in si ful občutljiv itd. v glavnem, se je pa zdaj nekak izboljšalo stanje - malo sem bolj postala podobna sama sebi, malo se je on navadil pa nekak gre.... izpadi vsake toliko časa p aso seveda postali normalna stvar MamaM - z našim Vinkecom ni dosti dela. mi imamo malo večjo kletko za njega, ki odprta nonstop pol pa ima eno leseno ograjico, da ima še malo prostora okoli za laufat. ven ga pa ne spuščamo kaj preveč, da bi sam okrog hodil, ker rad gricka pohištvo (sedežno je malo pogrickal, ko smo jo imeli šele en teden - je moj skoraj znorel) pa tudi kable pregrizne, če so kje na poti. tak da je spuščen samo pod nadzorom. v bistvu je važno, da mu dokaj redno pucaš kletko, ker drugače hitro zasmrdi. jaz mu jo spucam (dam svež časopisni papir) vsako jutro. enkrat na teden pa jo obvezno umijem in s krtačko zdrgnem, če je kje kaka svinjarija. ko je velik ponavadi lula in kaka v en kot (nekateri kupijo celo taka plastična stranišča in en pesek se dobi, kot za mačke in pol samo tisto menjavaš - samo naš tega ni maral...), ko pa je mali pa lula in kaka povsod. za jest je pa večino kot en zajček. obvezno more met seno (se ga da kupit v šparu, če nimate kje drugje za dobit), pol pa kak korenčke, solato, olupke od kumar al pa bučk naš obožuje, zelje itd. jaz mu kupim še ena semena, ko se dobijo za prašičke al pa celi rožič rad gloda. v glavnem jaz nabavim to seno pa semena, ostalo pa kar je v kuhinji - kaki ostanki zelenjave.... jaz mu dam tudi vodo (nekateri je ne dajejo). samo če ima ful zelenajve na sporedu, pol nič ne popije. če pa nimam glih kaj pri roki pa ful popije in še kar prosi za več. sedi pri posodici in čivka aja pa tudi sadje mu lahko daš - kako jabolko. predvsem ma rad bolj olupke, ko so trdi in ne tako sočni... pol še more dobit kaki brusilni kamen za zobke al pa kos lesa za glodat. sam naš nima nič, ker nič maral pa si ravno tak lepo zobke obrusi in ni problemov... so pa meni prašički bolj fajn kot hrčki, ker hrčki baje cele dneve spijo in ponoči kolovratijo, da ne moreš spat zraven pa prašički so taaaakeeee carte. ful primerne za take kot je Žigec, ker se bo lahko z njim igral. hrčki so bolj boječke pa se skrivajo in ne moreš kaj dosti z njimi počet. moj brat je mel prašička, ko je bil mali in sta spala skup v postelji in vse. to je bila velika ljubav