|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  134 135 [136] 137 138   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Z-majčki 2009 - 4. del
9.10.2009 10:01:54   
Dudica1
IZVIRNO SPOROČILO: maja1488

DUDI, sem te ponesreči zbrisala kot sosedo na farmi. A me potrdiš nazaj?

sem te potrdila nazaj...

cebelica super za pregled user posted image

(odgovor članu maja1488)
Neposredna povezava do sporočila: 3376
9.10.2009 10:02:03   
FLASK_A
A greste na Rudnik na kofe? Al kaj?

Si doma? Doma si. http://www.facebook.com/doma.si.vesna

(odgovor članu lake)
Neposredna povezava do sporočila: 3377
9.10.2009 10:04:42   
Tanja_
lake super. Me zanima,kako izgleda.A pol je Rudnik?

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 3378
9.10.2009 10:06:41   
Kasija
dobro jutro!

me je pritegnila tale razprava o gh. meni je prvič pomagala razdelitev problema uvajanja na dva dela. prvi je izločitev potencialno alergenih in nevarnih (recimo med) živil, druga pa vrstni red živil glede na prebavljivost.  kasneje in bolj pozorno sem uvajala živila, na katere je veliko ljudi občutljivih (jagode, arašidi, žitarice, mleko) in na katere je občutljiv kdo od bližnje družine. vrstni red živil sem izbrala glede na prebavljivost. dojenček namreč pije mleko, ki je gosta tekoča hrana. njej najbolj podobna po gostoti so recimo sokec, razkuhano sadje in zelenjava. torej sem začela s sadjem in zelenjavo. vsak naslednji korak k večji gostoti sem uvajala postopno. recimo sadje je bilo najprej močno razkuhano in speštano. ko je bolj osvojil požiranje in prebavljanje, sem recimo pretlačila namesto miksala in do enega leta je že znal jesti bolj in bolj gosto oziroma nakoščkano hrano. drug primer - najprej je samo zelenjavo, potem zelenjavo zgoščeno s polento ali rižem, na koncu zelenjavo v malih koščkihv omaki na polenti. hrano, ki napenja, uvajaš kasneje in v malih količinah (da ga malo zvija).
ribe sem uvajala na morju, da so bile res sveže. če ne bomo šli, bo dobil postrvi user posted image

(odgovor članu ajetam*)
Neposredna povezava do sporočila: 3379
9.10.2009 10:07:51   
petrazg
Lake.... ups... user posted image ma glih med seznami je bilo, tam pa samo s kurzorjem čez potegnem. A pol Rudnik velja?

Slike... sem razmišljala, da bi jih dala na fb in zaprla za ostale... in bi potem dala dovoljenja posameznikom za gledat? Tako ne bo nihče nepovabljen gledal slikc????

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 3380
9.10.2009 10:10:17   
Tanja_

IZVIRNO SPOROČILO: petrazg

Lake.... ups... user posted image ma glih med seznami je bilo, tam pa samo s kurzorjem čez potegnem. A pol Rudnik velja?

Slike... sem razmišljala, da bi jih dala na fb in zaprla za ostale... in bi potem dala dovoljenja posameznikom za gledat? Tako ne bo nihče nepovabljen gledal slikc????

Ja, men je to okej. Da jih ne vidi kar vsak.

(odgovor članu petrazg)
Neposredna povezava do sporočila: 3381
9.10.2009 10:10:41   
majana79
petra, jst mam na FB vse slike tako zaklenjene, recimo ene vidijo samo določeni prijatelji, ene vsi prijatelji, definitivno pa ne maram ko dajejo eni gor vidno vsem in te potem vidi cel FB. user posted image

(odgovor članu petrazg)
Neposredna povezava do sporočila: 3382
9.10.2009 10:12:08   
Kasija
petra zg galovo fotko lahko daš kamorkoli, mojo pa ne na rr prosim. sem raje bolj anonimna, dokler lahko.

(odgovor članu petrazg)
Neposredna povezava do sporočila: 3383
9.10.2009 10:13:35   
lake
Ja lahko se zmenmo na Rudniku, mamo tam vse BC, Mullerja, Pikapolonico, mal bomo šle peš z vozički pa bomo mele še sprehod.

Flaška Prideš?

(odgovor članu majana79)
Neposredna povezava do sporočila: 3384
9.10.2009 10:16:34   
majana79
Kera ni bla pridna, tlele se je kr pooblačilo... user posted image

Men je pa Jure lih zaspau... Če se ne zbudi, bova spet partibrejkerja user posted image

(odgovor članu lake)
Neposredna povezava do sporočila: 3385
9.10.2009 10:17:15   
pokica_
IZVIRNO SPOROČILO: OliveOyl

pokica zate sem pa tako vesela,da bi te kar ke prišla polupčkat..tebe in Aneja,možička pa na skrivaj.user posted image

Oooooooooo Oliva moja! Hvala! user posted image user posted image  Pa ne rečt, da te nismo pogrešale...k smo te full! Si bla ena večjih čvekic, zdaj te pa več sploh ni tle gor. Me smo pa nemest, da bi ble manjše čveke, še postale večje...z KatMatinim novim forumom! user posted image

Anej je malo zaležal, je že pokonc in v igralnem centru. Danes je bil zgodnji...brrrrrr....6.30...pa ni in ni hotu več spat, je kr težil in godrnjal, pol sma pa vstala, kaj pa čem. user posted image

Ati danes ima HB krajši delovnik..sj med tednom dolg skos dela...tk da bo ob 14h že z nama! user posted image  Se veselim vikenda, ...ne gremo v posavje k tašči..k pravi full slabo vreme, bomo rajš k mojim šli ker dan, pa mal okol...pa tko...doma je itak najlepše, ane? user posted image

Na FB ima tud jst tko naštelane slikce...samo za prjatle, nihče drug.

Smo dobli danes izvid iz Maxilo iz LJ in piše, da imamo naslednjo kontrolo v začetku novembra ali po možnosti ob sprejemu, 18.nov. ob 8. uri! Med drugim je napisala tudi, da starši izjemno dobro obvladajo pripravo in tudi učinski se poznajo...v nadaljevanju, pa da so vsa potrebna tkiva pripravljena za OP in da je vse ustrezno,...tako smo njim olajšalo delo pri OP in seveda končni rezultat! user posted image  
Sem kr s knedlom v grlu odprla izviduser posted image .

Zdaj sem pojedla kruh s pašteto in spila hladno Nescafe. Je bil Anej prej tečko, pa nisem utegnila.

Pa smo dočakali najino največjo srečo...sinka Aneja

(odgovor članu OliveOyl)
Neposredna povezava do sporočila: 3386
9.10.2009 10:26:00   
lake
Tale FB je mal tricki. Jst mam tud naštiman da vse vidijo samo moji prijatelji, ampak npr. da jst mojemu prijatelju neki komentiram, recimo slikico, in če gre potem ena od vas na moj profil in klikne tam kjer piše da sm npr. Lake je komentirala fotografijo "janez novak", bo vidla tudi slikico od Janeza Novaka, čeprov ni pod vašimi prjatli.

(odgovor članu pokica_)
Neposredna povezava do sporočila: 3387
9.10.2009 10:27:00   
mama11
Ojoj, kaj pa vidim, da se dobite na Rudniku- jaz tudi, jaz tudi -ali je katera še tu, da javi, kje točno oz. kakšen mobitel na ZS, da se slišimo? Jaz moram tako ali tako v Leclerca, samo čakam še, da se Julija zbudi.

IZVIRNO SPOROČILO: majana79
Eno dobro user posted image za vse naše malčke.

Pri nas pa danes ni delovalo user posted image . Spat ob 20h, jedla pred polnočjo, pa ob 3h, pa malo pred šesto, ob pol devetih je bila pa že auf user posted image . Seveda zdaj že pol ure spet čori.

IZVIRNO SPOROČILO: meduzica
1. Pediatrinja pravi naj uvedem gluten (pšenični zdrob -zelo male količine vzmešam v zelenjavico ) že takoj ko začnemo z GH .. torej med 6 in 7. mesecem. Naj bi bilo v 6-7m okno ko se začne uvajat saj naj bi uvajanje glutena v tem času zmanjšalo verjetnost za pojav celiakije. Patronažna pravi da nikar saj bo otrok že tako bombandiran.

Meni je bilo pri starejši rečeno, da začnemo najprej z neglutenskimi živili. Je pa res, da se navodila hitro spreminjajo.

2. ribe patronažna pravi po enem letu, pediatrinja se mi zdi da je rekla okoli 7. m

Edini problem za katerega vem pri ribah so koščice. Zelo majhen otrok je ne bo znal pljuniti ven, če bi bila slučajno notri.

3. dodajanje rastlinskega olja (olivno, repično, koruzno) - Pediatrinja pravi da je potrebno - ena žlička na koncu priprave hrane od 7.m dalje, patronažna je rekla da ni potrebno dodajat

Olje kar dodajaj, ker otrok maščobo potrebuje, tako za energijo in rast kot za ustrezno izrabo vitaminov.

4. Pediatrinja pravi naj uvajam tako da dajem najprej samo eno vrsto zelenjave (en obrok - kosilo) in po 3 dni dajem samo to zelenjavo da vidim učinek. Patronažna pravi naj začnem uvajati z žličko sadja za dopoldansko malico, žličko zelenjave za kosilo in žličko sadja za popoldansko malico (torej 3 obroke različnih vrst).

Tukaj se strinjam s pediatrinjo. Če bi slučajno imel kakšno alergijsko reakcijo, pri uvajanju 3 različnih živil naenkrat ne boš vedela, katero je "krivo" oz. če je problem kombinacija določenih živil.

5. Pediatrinja pravi naj čakam do dopolnjenega 6.meseca za pričetek uvajanja GH, patronažna pravi naj začnem takoj (sedaj je 5 m star)

Trenutno priporočila so, da se uvaja z dopolnjenim 6. mesecem. Če pa je vidno, da otrok potrebuje konkretno hrano (npr. da se ti ponoči zelo pogosto prebuja oz. se začne pogosteje zbujati in zahtevati hranjenje), pa lahko tudi prej.

6. kravje mleko - patronažna pravi da lahko (ona pravi ja če lahko je meso od krave zakaj pa potem njenega mleka ne bi smel) medtem ko Pediatrinja pravi da prilagojeno mleko ali moje mleko

Ja, tudi to je trenutna doktrina, da je kravje mleko šele za po dopolnjenem enem letu. Tega bi se držala v primeru, da imamo v družini kakšne alergije na hrano. Sicer pa sem starejši pri 6 mesecih takoj dala kašice s kravjim mlekom.

Malo uporabi tudi zdrave kmečke pameti - glavni cilj uvajanja je, da začne user posted image  jesti hrano, ki jo je celotna družina. Torej - ne uvajaj živil, ki jih ne uporabljate v domači kuhinji in končni cilj ti je, da po 1. rojstnem dnevu kuhaš isto hrano za vse.

(odgovor članu majana79)
Neposredna povezava do sporočila: 3388
9.10.2009 10:32:43   
majana79
IZVIRNO SPOROČILO: lake

Tale FB je mal tricki. Jst mam tud naštiman da vse vidijo samo moji prijatelji, ampak npr. da jst mojemu prijatelju neki komentiram, recimo slikico, in če gre potem ena od vas na moj profil in klikne tam kjer piše da sm npr. Lake je komentirala fotografijo "janez novak", bo vidla tudi slikico od Janeza Novaka, čeprov ni pod vašimi prjatli.

Ja, ker ima on tako naštimano, da lahko tudi drugi vidijo, ne ti. Je treba bit ful pozoren pri nastavitvah.

(odgovor članu lake)
Neposredna povezava do sporočila: 3389
9.10.2009 10:32:55   
FLASK_A
Mama, imaš mojo tel. Jaz imam pa od Lake. Se bomo že našle :))

MISIJA RUDNIK: Kadar katera prideuser posted image Okvirno- po 11.uri

< Sporočilo je popravil FLASK_A -- 9.10.2009 10:33:26 >

(odgovor članu mama11)
Neposredna povezava do sporočila: 3390
9.10.2009 10:33:36   
Tanja_
majana sej Hana tud še spi. Sem vmes kopalnice pospravila, po tleh pomila, se stuširala in si lase opralauser posted image

(odgovor članu Dudica1)
Neposredna povezava do sporočila: 3391
9.10.2009 10:36:34   
lake
No sej Taja je tud zaspala, samo pomoje ne bo dolg. To je ponavad tko ko hočjo mamice kam it, pol vsaj moja, si misl evo ne boš, grem spat pa ne boš mogla nikamor. user posted image user posted image

(odgovor članu Tanja_)
Neposredna povezava do sporočila: 3392
9.10.2009 10:47:10   
KatMat
no pocasi sibam v kamnik...drzte pesti da bo kej iz te tozbe nastalo....(kej dinarckov upam)

(odgovor članu lake)
Neposredna povezava do sporočila: 3393
9.10.2009 10:47:45   
FLASK_A
Lake, ti moraš it. Jaz imam samo tvojo tel :)) Sej zdej jo moram še nahranit, pa na pošto grem. Pol se pa primajem :)

(odgovor članu lake)
Neposredna povezava do sporočila: 3394
9.10.2009 10:47:57   
majana79
Kati, držimo!!! user posted image  user posted image  user posted image

(odgovor članu KatMat)
Neposredna povezava do sporočila: 3395
9.10.2009 10:48:11   
FLASK_A
IZVIRNO SPOROČILO: KatMat

no pocasi sibam v kamnik...drzte pesti da bo kej iz te tozbe nastalo....(kej dinarckov upam)

držim pesti! Upam, da bo šlo dobro!

(odgovor članu KatMat)
Neposredna povezava do sporočila: 3396
9.10.2009 10:48:35   
FLASK_A
IZVIRNO SPOROČILO: majana79

Kati, držimo!!! user posted image  user posted image  user posted image

a ti tut še nisi šlauser posted image

(odgovor članu majana79)
Neposredna povezava do sporočila: 3397
9.10.2009 10:51:15   
maja1488
Glede FB: vse slike, ki jih objavite na FB so last FB-ja in lahko z njimi počnejo karkoli, ve kot avtorice oz lastnice slik nimate nobenih pravic več, ko objavite sliko.

Vidi jih res ne nobeden, če tko naštimate, lahko jih pa FB uporablja v bilokakšne namene pač.

(odgovor članu lake)
Neposredna povezava do sporočila: 3398
9.10.2009 10:52:02   
lake
Sej pridem, mam že vse v avtu, samo zbudi se pa pičiva. 

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 3399
9.10.2009 10:53:17   
Anonimen
jz bla na kavi, možek prav da bo sam zlagu krajenkeuser posted image južna se kuha, nika spi, jz grem pa mal pospravlatuser posted image

(odgovor članu maja1488)
  Neposredna povezava do sporočila: 3400
Stran:   <<   < Prejšnja stran  134 135 [136] 137 138   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  134 135 [136] 137 138   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Najbolj zgodaj rojen nedonošenček, ki je p...
Guinnessova knjiga rekordov je potrdila, da je Curtis postavil nov svetovni rekord. Standardna nosečnost traja približno...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?