mama11
|
Ojoj, kaj pa vidim, da se dobite na Rudniku- jaz tudi, jaz tudi -ali je katera še tu, da javi, kje točno oz. kakšen mobitel na ZS, da se slišimo? Jaz moram tako ali tako v Leclerca, samo čakam še, da se Julija zbudi. IZVIRNO SPOROČILO: majana79 Eno dobro za vse naše malčke. Pri nas pa danes ni delovalo . Spat ob 20h, jedla pred polnočjo, pa ob 3h, pa malo pred šesto, ob pol devetih je bila pa že auf . Seveda zdaj že pol ure spet čori. IZVIRNO SPOROČILO: meduzica 1. Pediatrinja pravi naj uvedem gluten (pšenični zdrob -zelo male količine vzmešam v zelenjavico ) že takoj ko začnemo z GH .. torej med 6 in 7. mesecem. Naj bi bilo v 6-7m okno ko se začne uvajat saj naj bi uvajanje glutena v tem času zmanjšalo verjetnost za pojav celiakije. Patronažna pravi da nikar saj bo otrok že tako bombandiran. Meni je bilo pri starejši rečeno, da začnemo najprej z neglutenskimi živili. Je pa res, da se navodila hitro spreminjajo. 2. ribe patronažna pravi po enem letu, pediatrinja se mi zdi da je rekla okoli 7. m Edini problem za katerega vem pri ribah so koščice. Zelo majhen otrok je ne bo znal pljuniti ven, če bi bila slučajno notri. 3. dodajanje rastlinskega olja (olivno, repično, koruzno) - Pediatrinja pravi da je potrebno - ena žlička na koncu priprave hrane od 7.m dalje, patronažna je rekla da ni potrebno dodajat Olje kar dodajaj, ker otrok maščobo potrebuje, tako za energijo in rast kot za ustrezno izrabo vitaminov. 4. Pediatrinja pravi naj uvajam tako da dajem najprej samo eno vrsto zelenjave (en obrok - kosilo) in po 3 dni dajem samo to zelenjavo da vidim učinek. Patronažna pravi naj začnem uvajati z žličko sadja za dopoldansko malico, žličko zelenjave za kosilo in žličko sadja za popoldansko malico (torej 3 obroke različnih vrst). Tukaj se strinjam s pediatrinjo. Če bi slučajno imel kakšno alergijsko reakcijo, pri uvajanju 3 različnih živil naenkrat ne boš vedela, katero je "krivo" oz. če je problem kombinacija določenih živil. 5. Pediatrinja pravi naj čakam do dopolnjenega 6.meseca za pričetek uvajanja GH, patronažna pravi naj začnem takoj (sedaj je 5 m star) Trenutno priporočila so, da se uvaja z dopolnjenim 6. mesecem. Če pa je vidno, da otrok potrebuje konkretno hrano (npr. da se ti ponoči zelo pogosto prebuja oz. se začne pogosteje zbujati in zahtevati hranjenje), pa lahko tudi prej. 6. kravje mleko - patronažna pravi da lahko (ona pravi ja če lahko je meso od krave zakaj pa potem njenega mleka ne bi smel) medtem ko Pediatrinja pravi da prilagojeno mleko ali moje mleko Ja, tudi to je trenutna doktrina, da je kravje mleko šele za po dopolnjenem enem letu. Tega bi se držala v primeru, da imamo v družini kakšne alergije na hrano. Sicer pa sem starejši pri 6 mesecih takoj dala kašice s kravjim mlekom. Malo uporabi tudi zdrave kmečke pameti - glavni cilj uvajanja je, da začne jesti hrano, ki jo je celotna družina. Torej - ne uvajaj živil, ki jih ne uporabljate v domači kuhinji in končni cilj ti je, da po 1. rojstnem dnevu kuhaš isto hrano za vse.
|