|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  182 183 [184] 185 186   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrke 2009 2.del
5.10.2009 21:40:11   
LINDI
SASY ja,potem imaš tudi take skrbi kot jaz jaz previjalne sploh še nimam in niti ne vem,kdaj bo,tisti,ki jo dela skoz nekaj vleče...noro,sami izgovori...tako,da upam,da bo do poroda,ja kar skupaj imava  PDP tudi jaz vidim,kje boš pa rodila...jaz v Ljubljani...Ne boš verjela,streha je,razen špenglarji morajo še nekaj zrihtatiuser posted image bom pa potem zdaj samo dol padla.
NATY go go,smo vse s tabouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Meliitak)
Neposredna povezava do sporočila: 4576
5.10.2009 21:52:28   
stuhica
user posted image user posted image user posted image dejmo ninči dejmo naty... akcija za obe navijamo in mislimo na vaju!!!! user posted image user posted image user posted image

Februarka pojdi raje počivat,  če te res slučajn kaj zagrabi d aboš spočita.. k če si utrujen je pomje ful težko... ne vem no predvidevam je pa en tak zoprn dan za popent... sem jaz dons vstala že ob pol sedmih d ane govorim da sem zasplana ko vol saj celo noč nism spala pa še Alvinn se je skoz neki zbujal in jokal neki v sanjah in potem ob petih se prikobacal s svojga pograda k nama... ja pa zgaga me je pekla ko hudič--- ne vem kaj naj nardim da  me ta zgaga ne peče več.. zdravil nobenih ne meme, po mleku je malce bolje pol pa spet isti šit... user posted image

Michelle kje si da se nič ne javljaš? Si gulila šolkse klopce dons?? Madonca jest se še kr nisem sprvla pisat tiste zadnje seminarske naloge za znoret?!

Melitak ja jest sem tud tolk utrujena tele dni ... pa še ena je napisala da ima več stvari na tleh kot pa kje drugje... ja men tud kr padajo z rok... popoldne morm rečt d akako stvar mi celo moj mali lumpek pomaga pobratuser posted image  sam se mu pol morm  res lepo odkupt...

je ratal prava papiga... dons me je čist presenetu k sem mal grdo govorila " A ne se je.... " in me je slišal in je najmanj ene 10 krat ponovil, pol pa pozabu čez kkao uro sva klicala našga na šiht mu dam tamlaga in mu sred pogovora ponovi " A ne se jeb.... " jest sem se mogla nasmejat ker je bil tolk dobr naš pa na drugi strani čist šokiran če je prav slišal........ jojjjjjjj zdej res morm ornk pazt kako govorim ker že res vse živo pobira...

Rozilu no upajmo d abo akcija danes, se lahk zgodi da danes mal preskočmo in šele jutr pride kak oktobrček  na svet...

Chrystal hvala ti......  Punce a mislite da ta malinov čaj res pomaga? Pa ima kaj dodanega sladkorja- ker če je kaj zraven takega potem ga jaz ne smem pit  al sem že prepozna...

Februaraka ja sej to vem da preverjajo plodovnico, ampak da so jo tebi delali že tako zgodaj.user posted image user posted image .. pa sploh ker s ja baje ne izvaja več? A to zarad cerklaže al kaj... sem pa firbčna kako to zgleda?? Pa boleče verjetno zna bit tud...

Tea85- kilogramčki ane kolk je fajn če vidiš d an šlo nič gor, vsja jest tud posvoje... ker jaz pa šport sva se oddaljila ko sem našga spoznala a to je že dobrih 13 let... tako da prej pa ful športala raznorazne športe... no zdej sem pa lena kar se teh stvari tiče... no sej to je razlog tudi da sem se preveč zapustila in tud zredila potemm, zdje mam spet kg uredu ( zrad nosečnosti in diabetesa) ampak ko rodim upam da mi bodo kg mirovali oz, da jih uspem zadržat take kot bodo ostali po porodu.... tako da  bomo vidl pri tamalmu sem se pa vsak mesec dojenja zredila kilogram...pa čeprav naj bi šle kilce z dojenjem dol... no ja pr men je bilo obratn...

Alvin in Lejla cel moj svet..

(odgovor članu Meliitak)
Neposredna povezava do sporočila: 4577
5.10.2009 22:02:07   
Februarka08
Nič, jaz grem v mižule, trebuh noro otrdeva, je boleče kot user posted image za piko na i sem pa danes fasala en velik hemeroiduser posted image tako da se komaj premikamuser posted image zdaj morm tole pozdravit, če ne bo samo še huje po poroduuser posted image eh... ni glih moj dan, zato pa komaj čakam jutriuser posted image

Nočko, jutri pa novi oktobrčki, ne?user posted image

Moja dva škratka:
Larisa, 29.2.2008
Blaž, 15.10.2009

(odgovor članu stuhica)
Neposredna povezava do sporočila: 4578
5.10.2009 22:22:57   
najčka
Lahko noč. Lepe sanje. 

(odgovor članu Februarka08)
Neposredna povezava do sporočila: 4579
5.10.2009 22:59:32   
skačica
že vse spite?

Jaz sem šele dobr do računalnika pršla. Cel dan sem letala okrog. Nekaj časa smo bili pri moji mami, potem smo šli na prireditev, ki je potekala pred našim vrtcem in je blo prav fino. pečen kostanj, palačinke, Iza je izdelala jesensko ogrlico, se igrala na igralih,...fajn je blo, no. Potem smo šli pa še v LJ iskat eno ribico, mal smo skočil še v Lidla, Pikapolonico, Big Banga in na konc v McDonaldsa. Po moje sem pojedla zadnji BigMac pred porodomuser posted image , edin če se bo tole vleklo še nekaj dni. Zna bit, da se bom s futrom tolažilauser posted image .
No, kar vsi mi napovedujejo, da bom rodila 10.10, sestra je celo nekaj računala, da lahko pridem na njeno žurko 17.10. še 2v1. Sem bla besna kot user posted image . Ja, to bi blo pa fajn, nosit 14 dni čez rok.

Aja, mami je včeraj končala še ene copatke s cofki, so tko kjut, da bi jih kar gledala in so že v ruzaku, da jih bo imela tamala za iz P. user posted image user posted image user posted image

Jutri imam spet ctg, upam, da se začne kaj dogajat, fajn bi blo, da bi bla že kaj odprta, ampak vprašanje, če me bo kdo pregledal.

No, tud slabe volje nisem več, bom jutri dalje, ko bom prišla domov iz ctgjauser posted image .
Je mal pomagal tudi to, da je moj prišel kmalu iz službe in je Izo mal on štimal. Men se je tko težko pripognit, še čevlje ji težko obujem in zavežem, kaj šele kaj drugega. K sreči se vsaj obleče sama.
naty- go go gouser posted image user posted image user posted image

Sem popila en dober šejk, k mi ga je naredil moj možek in zdej ima mala v trebuhu celo fešto. Ta otrok bo po moje tud med porodom brcal in se premetavaluser posted image .
Zdele grem pa pod tuš in glavo prat. Se mi ne da, ampak kar se mora, se mora.

Lahko noč.

(odgovor članu najčka)
Neposredna povezava do sporočila: 4580
5.10.2009 23:10:33   
tea85
eee jaz še ne spim, sem mogla pogledat razočerane gospodinje user posted image user posted image

ja res je fajn ko vidiš da nisi še nič zraven kg pridelal, ker jaz sem jih kar dovolj, mislim da enih 15 kg ma se bomo pol s tem ukvarjali ko bomo rodili user posted image sicer morem rečt da malo le popazim že kaj dam v usta ker vsaj kaj se tiče sladkarij, ker to je groza blo zadnji čas, tako da v trgovini se na velikooo izogibam polic s sladkarijami user posted image

stuhica, upam da meni nebojo šle kg gor ko bom dojila ampak upam na to da bojo šle dol user posted image user posted image

vse ki se bopste danes mantrale v P pa želim vso srečo in naj vam čim prej mine, meni se lahko jutri začne dogajatm ker te pa že mam res vse od opreme za bebija user posted image user posted image

prej se mi je tako spalo zdaj pa sploh ne večuser posted image hmm

aaa mam pa eno vprašanje, a je katera tukaj ki je kadilka?? in je kadila tudi kaj med nosečnostjo?

prišla sem 30.10.09, težka 2.990 g, velika 48,5 cm...Taja

(odgovor članu skačica)
Neposredna povezava do sporočila: 4581
5.10.2009 23:14:19   
tea85
IZVIRNO SPOROČILO: skačica

Jutri imam spet ctg, upam, da se začne kaj dogajat, fajn bi blo, da bi bla že kaj odprta, ampak vprašanje, če me bo kdo pregledal.

No, tud slabe volje nisem več, bom jutri dalje, ko bom prišla domov iz ctgjauser posted image .
Je mal pomagal tudi to, da je moj prišel kmalu iz službe in je Izo mal on štimal. Men se je tko težko pripognit, še čevlje ji težko obujem in zavežem, kaj šele kaj drugega. K sreči se vsaj obleče sama.
naty- go go gouser posted image user posted image user posted image

Sem popila en dober šejk, k mi ga je naredil moj možek in zdej ima mala v trebuhu celo fešto. Ta otrok bo po moje tud med porodom brcal in se premetavaluser posted image .
Zdele grem pa pod tuš in glavo prat. Se mi ne da, ampak kar se mora, se mora.

Lahko noč.

jaz sem tudi upala danes da bom kaj več vedla kaj se dogaja, na koncu pa me sploh pregledal ni, sem bla tak jezna, kak bo pa vedel da je tam vse ok user posted image

glavo sem si prala tudi jaz prej, pa se mi tudi ni dalo sem bla tak zaspana, zdaj pa se mi sploh ne spi, ejej

prišla sem 30.10.09, težka 2.990 g, velika 48,5 cm...Taja

(odgovor članu skačica)
Neposredna povezava do sporočila: 4582
5.10.2009 23:51:35   
rozilu
Oj,
eno vprašanje za tiste, ki ste že rodile (pa ne nujno zdaj user posted image ). Kaj se je zgodilo z joškami potem? user posted image V bistvu me zanima kaj naj z modrcem nardim - a mi bojo OK tile ki jih imam zdaj (že nekaj časa nazaj sem si kupila 2 za dojenje v H&M in jih redno nosim), al moram razmišljat o novih?  Upam da kake drastične spremembe ne bo... ali??? Res ne bi rada pošiljala mojega, da mi kupi modrc...ne vem če bi se dobro končalo user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tea85)
Neposredna povezava do sporočila: 4583
6.10.2009 6:48:41   
Nej@
Naty6 je sporočila: Mami v veselje in atiju v ponos, na svet sem prijokal brez zobkov in bos: Anej, 3150g, 50cm.

Čestitke za drugega sinčka, želim vam veliko crkljanja in sreče in zdravja user posted image user posted image

pa je nov oktoberček tu user posted image

(odgovor članu rozilu)
Neposredna povezava do sporočila: 4584
6.10.2009 7:20:42   
boob
iiiiii to pa je za dobro jutro

čestitke naty user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Nej@)
Neposredna povezava do sporočila: 4585
6.10.2009 7:32:57   
gorenka
Jutro!

Čestitke naty! Bravo za zdravega sinčka! Veliko srečnih trenutkov![sm=bravo.gif]user posted image user posted image user posted image

mucamaca - je tko, mislm u četrtk mal prehtevat z RD k drgač en tedn kasnej uhka sama pr žabarju sedim s kelnarjemuser posted image user posted image

(odgovor članu boob)
Neposredna povezava do sporočila: 4586
6.10.2009 7:43:32   
Meliitak
Dobro jutroooo punce

lepa dobrodošlica za dobro jutro vidm user posted image ...
Naty6...lepo si napisala SMS user posted image user posted image user posted image ...ISKRENE ČESTITKE in veliii cartanja želim!!!

user posted image

stuhica...ne se sekirat kar se tiče grdih besed in otrok...iskreno upam, da boš malčku razložila (bo že razumel boš vidla) kako pa kaj postopat s temi besedami...ker kokr sem jest sledila pr nečakih je treba sam večkrat lepo povedat, pol se jim itak ne zdi več zanimiv...ampak kaj vse prnesejo iz vrtca to je pa druga zgodba...kao angelči v vrtcu, doma pa vse nadoknadjo

ja tud men vse po tleh pada tko da redno delam počepe, če je pa kdo zraven pa mi nikakor ne pusti da se sklonim...pa sj je težko, sam treba je tud mal trenirat počasi seveda, ker pol zna zaštihat...

jest bi tko spala pa me vse boli že po 15.minutah, da grem kr s postle in rajš sedim, pa pol vajo ponovim...kaj je to od spanja...

skačica...upam, da se res ne bomo pol s futrom tolažile, ker jest ne mislm pridelat še kil, sj sm že tko mal bl okrogla...sicer do zdaj nabrala 14kg+, pa gredo še kr gor...ja kam si mislm, sj a ni tko da se kao v zadnjem mescu ne rediš več, al sm jest to narobe interpretirala???

kar se tiče pa modrčkov pa tud jest nimam pojma, tko da mam dva enga mal večjega pa enga za zdej normalnega, sicer pa trenutno tud nosm športne modrčke ker so mehki in ne tiščijo, pol pa bomo vidl kako bo, upam, da res ne bo visok porast he, he...sj če do zdej v nosečnosti ni blo pol tud kasnej ne bo, se tolažim he, he...no ja, kakor bo bo...bomo pa poslal druge v šoping z oooorng velkim listkom in obrazložilom, da ne bo zmede he, he

kaj čem dons jest? aha sm rekla da si bom jajčka spekla...eno mini omletico

(odgovor članu boob)
Neposredna povezava do sporočila: 4587
6.10.2009 8:03:40   
karmen b
Dobro jutro user posted image

Naty čestitke za malega Eneja, naj vam še polepša družinsko idilo. Verzek je pa res posrečen user posted image

Špela je naše največje veselje :)

(odgovor članu Meliitak)
Neposredna povezava do sporočila: 4588
6.10.2009 8:26:29   
pinky girll

Naty čestike!!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Tiste, ki pijete malinov čaj, koliko ga spijete na dan?

(odgovor članu karmen b)
Neposredna povezava do sporočila: 4589
6.10.2009 8:36:22   
Februarka08
Jutro!

Sem prišla samo pogledat, če mamo kakšnega oktobrčkauser posted image

Naty, iskrene čestitke!!!user posted image user posted image user posted image
user posted image

Moja dva škratka:
Larisa, 29.2.2008
Blaž, 15.10.2009

(odgovor članu pinky girll)
Neposredna povezava do sporočila: 4590
6.10.2009 8:42:17   
Aniiita
Dobro jutro user posted image

danes sem pa tudi jaz spet boljše volje in energije user posted image

Naty, čestitke za sinčka. Vse lepo v življenju mu želim.

Joj,včeraj sem se pakončno najedla kostanjev..tolk sem ji jih želela..zdej grem pa lahko takoj rodit user posted image

Malinov čaj- jaz ga tudi pijem (pa presredek mi moj user posted image tudi redno masira- upam, da bo pomagalo, ja..vedet pa ne moremo, dokler ne probamo)..spijem ga ene pol litra na dan, čeprav sem nekje slišala, da naj bi dve skodelici. Glede na to, da sem začela bolj pozno, se mi zdi, da lahko malo več user posted image Škodit itak nima kaj..poznam eno, ki ga je od 16. tedna naprej pila in nič ni bilo narobe.

(odgovor članu pinky girll)
Neposredna povezava do sporočila: 4591
6.10.2009 8:46:03   
gorenka
Ima kera kej novic od Nine??user posted image

Eno vprašanje: koš za plenice? Ga misli katera od vas prakticirat, oziroma ima katera kej izkušenj s tem? Pa katere vrste: kasetni/brezkasetni?user posted image

(odgovor članu Aniiita)
Neposredna povezava do sporočila: 4592
6.10.2009 8:47:26   
karmen b
No jaz se bašem s totalno presladkim mlečnim rižem z nutelo. Me kar zvija v trebuhu, tako je sladek. Ne vem, kako mi je to ratal, ampak je vseeno zelo slsten, čeprav načeloma ne jem rada presladkih jedi. Danes mi pač paše.

Vidim, kako zelo si želite it rodit in kako vas jezi, če ne izveste pri G stvari, ki se vam zdi, da bi jih morale. Meni se to ne dogaja. Mogoče razmišljam drugače, kot ve. Rada sem pozitivna in dobre volje. Ko mi naredijo CTG, sem vesela, če povedo, da je vse super, pa četudi še ne zaznajo poapdkov, ker se mi nikamor ne mudi. Nočem vsak dan razmišljat, če bom že šla rodit. Mam ta teden že vse do konca splaniran, kam bom še vse šibala in to nameravam tudi narest. Do roka imam še 9 dni. Pa tudi mene ne pregleduje spodaj, če sem že kaj odprta, ker nima smisla. Poznam punce, kiso ble odprte po 4 cm skor 3 tedne in kaj potem če veš, da si toliko odprt? samo živčen si, kdaj se bo začelo dogajat. Nima smisla. Jaz vam svetujem, da se sprostite in nehate razmišljat, kdaj vas bo dokončno zagrabilo, ker boste to takrat gotovo vedle. Do takrat pa uživajte mirne dni in kobacanje v trebuščku. Jaz že zdaj vem, da ga bom pogrešala.

No sem se malo razpisala, da povem svoje mnenje o tem nestrpnem pričakovanju, pa upam, da mi katera ne zameri...nič osebnega, le nasvet za lažje preživljanje nosečnosti, kolikor je je še ostalo user posted image

(odgovor članu Februarka08)
Neposredna povezava do sporočila: 4593
6.10.2009 8:52:22   
karmen b
IZVIRNO SPOROČILO: gorenka

Ima kera kej novic od Nine??user posted image

Eno vprašanje: koš za plenice? Ga misli katera od vas prakticirat, oziroma ima katera kej izkušenj s tem? Pa katere vrste: kasetni/brezkasetni?user posted image

Joj gorenka, zdej si me spomnla, kaj mi še manjka! Jaz bom kupila unga v pikapolonici, ki je za plenice ampak daš notri navadno vrečko. Zgornji del ima dve odprtini, eno na vrhu in eno spodaj in ko daš skozi zgotnjo odprtino plenico, se pokrov zavrti na drugo stran in se ti odpr nasprotna odprtina. Upam da sem kao razložila, da bo kdo razumel. Jae pa zaprt tip, tako da ne smrdi ven.

(odgovor članu gorenka)
Neposredna povezava do sporočila: 4594
6.10.2009 8:56:07   
gorenka
A to je tak koš k ti ga je s prakse priporočila tvoja žlahtnica? Pa pravš da nič ne smrdi vn tut če ni vsaka plenica posebej zavita? in kako deluje pol k ga sprazniš? je takrat zaprt a te po tleh ubriše od smradu?user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil gorenka -- 6.10.2009 8:57:33 >

(odgovor članu karmen b)
Neposredna povezava do sporočila: 4595
6.10.2009 9:06:28   
Aniiita
Midva sva zaenkrat kupila potem kar en malo večji za smeti..navaden s stopalko. Vsako plenico bova posebej zavijala in redno odnašala..pa bomo videli, koliko bo smrdelo in če bo sploh potreba po tem košu.. Se mi zdi škoda to kupovat, potem pa vidiš, da itak ni panike tudi z navadnim košem.. pa še tako je vellik ta brezkasetni (imamo majhno kopalnico).

(odgovor članu gorenka)
Neposredna povezava do sporočila: 4596
6.10.2009 9:10:16   
Meliitak
karmen b...lepo si to napisala...res je treba je bit čimbolj sproščen in se čimmanj sekirat, kot praviš sj bomo tko al tko vedle kdaj bo naš čas, no ja razen če bi mele kake probleme kot npr naty6 k je glih rodila zarad premal plodovnice...kok vpliva na rojevanje in popadke odprtost pa pojma nimam...moja mami je rekla, da je mela tko švoh popadke da jih sploh ni čutila (pri vseh nas treh), tko da so ji dal umetne...po moje se punce bolj bojimo da nebi blo kaj narobe z user posted image še preden ven pride kot pa to da bi za vsako ceno rade rodile...ja kako naj pa drugač vemo če je vse v redu, če so pa G več al manj tiho al pa tud ne morjo vedt če je kaj, čeprav mislm da bolj ko gremo proti koncu nosečnosti je tud G bolj previden in nas opozarja...za CTG je pa tko, da pač če te G tja pošlje pač greš, kaj si pa oni tam notr misljo pa naj si misljo, čeprav včasih gremo ven kot ta najhujše hipohonderke, ker nas tko debel gledajo kaj sploh delam tukej če je vse ok...itak, kaj pa jaz vem...tud jest sm vesela ko rečejo da je zaenkrat vse ok, itak pa se sprašujem kdaj bo tisti moment k bo treba notr ostat he, he

(odgovor članu gorenka)
Neposredna povezava do sporočila: 4597
6.10.2009 9:13:45   
Meliitak
aja koš za plenice nam je kupila tašča (ja spet-ker ga rabmo) in sicer unga od Sangenic s kaseto...je enostaven ja, ne smrdi (baje), kok bo pa zdržal pa pojma nimam...vem da ga svakinja ni imela pa sta imela v wc-ju en tak koš...po moje tak kot je karmen napisala in je bil čist v redu, na začetku je bil čist navaden dost, ker pleničke baje na začetku ne smrdijo ker pije bejbi sam mleko, pol ko pa začne hrano jest pol pa se je treba zavarovat he, he

(odgovor članu Meliitak)
Neposredna povezava do sporočila: 4598
6.10.2009 9:33:01   
Anonimen
Živjo, no pa sem tukaj po parih dnevih. Mi je nekaj internet stavkal.

Čestitke Natyuser posted image user posted image

Jaz sem danes že iz pregleda ( 3 dni pred PDP ). Popadki so danes skočili na 60 ( ampak to ni nekako merodajno ), odprta pa 1 cm. glede na to da je naš user posted image bolj miren na CTG-jih, gremo ta teden na amnio v porodnišnico, če prej ne bo kakšne akcije.

(odgovor članu Meliitak)
  Neposredna povezava do sporočila: 4599
6.10.2009 9:52:33   
karmen b
Ni mi tega koša žlahtnica priporočila, pač pa prijateljica, ki ima dve pupi. Pri prvi je mela takega na kasete in je mogla tiste drage kasete kupovat in ugotovila da se ne splača. Zato je v drugo kupila tega za navadne vrečke in ravno tako nič ne smrdi ven, je pa bistveno ceneje. Sam koš sicer ni tako poceni, vendar se na dolgi rok izplača.
Evo link http://nakup.pikapolonica.com/nega-in-kozmetika/brezkasetni-koS-za-plenice/201108715834020118

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4600
Stran:   <<   < Prejšnja stran  182 183 [184] 185 186   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  182 183 [184] 185 186   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Nakupovanje prek spleta
Splet.Ka

Kaj za dojenčke in malčke bi najraje kupovali preko spleta?

igrače (56%)

oblačila (18%)

plenice + vse za previjanje (19%)

ostalo kozmetiko (6%)

Število vseh glasov: 186

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!