yania
|
Timon je takole: ponoči in zjutraj mleko, če se zbudi le 1x (npr.ob 5.00, pač samo 1x mleko) dopoldan sadje (med 10.in 11.uro) okrog 14.kosilo (zelenjava + meso) 17.00 sadje (z jogurtom ali skuto-manjša porcija kot kosilo oz.sadje zjutraj) 19.30 mlečna kaša (npr. aptamil +kosmiči) pred spanjem mleko, če ga še hoče...če gre takoj po GH spat, potem bolj malo spije, če pa je vmes kaka ura, potem pa kar pije... čez dan pijeva pa kompot... No, to je najin trenutni urnik...mi pa vsak obrok poje kar veliko (180-200), razen mleka ponoči in popoldanska malica je manj , pribl.140ml Se spomnim ene kolegice, ko je bila tudi v dvomih kdaj sadje,,,ali zjutraj mlečni obrok, ko se zbudi, pa sadje popoldan, ali sadje ko se zbudi....no in sva takrat prišle do tega, da itak pravijo, da je sadje fino na tešče jesti, da telo dobro prečisti in da ne gnije v telesu....samo kdaj pa je na tešče, če papcajo na ene 4 ure, skos no se pa tudi zgodi, ko mi je ponoči in zjutraj okrog 7.30 mleko...potem pač že okrog 11.30 skuhava kosilo, zelenjavco in ima sadje popoldan, z jogurtom... Ma sej se je treba znati prilagajati otroku...itak ima on svoj urnik, najbolj pravilen urnik hranjenja, tako da če se nekih ur držiš, potem gotovo ne bo jedel...treba mu je prisluhniti...ma se spomnim Naje ko sem hotla, da mi je na 3 ure...katastrofa...skos na uro gledala...ona pa v jok, ker je bilo prekmalu, pa ni bila lačna... Julam, pa še ene, vidim, da ve pa še več futrate svoje miškone, pa že men se zdi da sem skos z žlico v rok, pa da skos neki pacam po kuhinji....ja je treba, če manj naenkrat pojedo, samo kaj pa če narediš večji razmik med obroki, potem pa ti poje gotovo več...no, jaz sem mojo P vprašala na pregledu, ko je imel Timon 6 mesecev, pa mi je takrat samo to rekla: ja, ene 4 obroke pa že more imeti torej delam prav
< Sporočilo je popravil yania -- 5.10.2009 16:27:45 >