|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Spoštovanje otrok
2.10.2009 9:15:02   
AMEVA
Danes ko sem otroka predala v skupino, sem malce postala pri vratih, ker sem hotela videti kaj otrok dela ko mama odide. Vzgojiteljica je začela deliti hrano. Najprej je pred otroka VRGLA žemljico, nato še pred druge.Potem je metala še žličke.
To obnašanje me je ganilo.A ne učimo otroke, da se hrano ne meče? A jih ne učimo, da se druge ljudi spoštuje?
Nisem občutljiva, se mi pa ne zdi primerno.Zgledalo je kot, da meče hrano živalim, ne pa malim ljudem.Vem da kar se dogaja v vrtcu tam naj tudi ostane, pa me vseeno zanima kaj vi mislite o takem odnosu vzgojiteljic, ki bi naj naše otroke vzgajale in jih učile tudi osnovnih manir. Sem zato, da so stroge, ampak tole me je pa res šokiralo.

lp

< Sporočilo je popravil AMEVA -- 2.10.2009 9:25:17 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Spoštovanje otrok
2.10.2009 9:26:41   
bučkabb
ne iščite dlake v jajcu.
zadnje čase tako na veliko kritizirate vzgojiteljice, da je že groza.

one so glih tako ljudje kot mi vsi in ravno tako delajo napake kot mi vsi.

če vam je tak vse narobe, pa mejte otroke doma in jih same vzgajajte.

(odgovor članu AMEVA)
Neposredna povezava do sporočila: 2
2.10.2009 9:29:29   
ely*
Pojdi najprej do nuje in se pogovori z njo, če ne pa do ravnateljice.
Mi nismo imeli takih problemov, ampak so tamalemu za spanje dajale plenice, potem ko je bil že pol leta suh. Smo se pa res ful namatrali, da smo se jih znebili. Parkrat sem jim rekla in ni bilo učinka. Potem smo pa sklicali njiju, ravnateljico, svetovalno delavko in se je uštimalo.

Se mi pa zdi zelo neprimerno to kar praviš, da počne. Zgleda, da to službo opravlja le zato, da dobi plačo ne pa s srcem. user posted image

(odgovor članu AMEVA)
Neposredna povezava do sporočila: 3
2.10.2009 9:35:58   
AMEVA

NE kritiziram in ne podcenjujem vzgojiteljic ter njihovega dela. Vsi delamo, imamo svoje navade, vsi smo ljudje.  Tako tudi naši otroci. Pa vseeno ne moremo vsakič ko smo slabe volje ali ko imamo probleme doma to prenašati na sodelavce, stranke, otroke.
Vsaj jaz ne mečem hrane pred druge, zato se mi zdi tako obnašanje neprimerno.
Pa še na napačnem forumu sem objavila user posted image

< Sporočilo je popravil AMEVA -- 2.10.2009 9:36:40 >

(odgovor članu bučkabb)
Neposredna povezava do sporočila: 4
2.10.2009 13:06:35   
Splišni
Ma res ne komplicirat.

Najbolj pomembno je, da otrok rad hodi v vrtec, Če to štima, čisto nič drugega ni važno. Pa tudi če zdaj na zečetku še ne bo, da bo kakšna kriza. Vse to je normalno. Le da potem, ko je enkrat uvajalno obdobje mimo, da potem rad hodi. Res, samo imej v mislih, Vse ostalo pa niti najmanj ni pomembno.

(odgovor članu AMEVA)
Neposredna povezava do sporočila: 5
2.10.2009 13:11:38   
Anonimen
Mene najbolj moti to komentiranje na RR, takoj ko nekaj vidiš reagira ne pa potem....
moje mnenje
Lp

(odgovor članu Splišni)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
5.10.2009 21:15:14   
čmrgelj
Sem imela podobno izkušnjo, res ne vem kam to pelje in kdo je odgovoren za to kdo in kako nam vzgajajo otroke, da mi lahko hodimo v službo.  Ali res večina ljudi hodi v službo samo zaradi plače in v tem pra nič ne uživa. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
6.10.2009 11:24:21   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: bučkabb

ne iščite dlake v jajcu.
zadnje čase tako na veliko kritizirate vzgojiteljice, da je že groza.

one so glih tako ljudje kot mi vsi in ravno tako delajo napake kot mi vsi.

če vam je tak vse narobe, pa mejte otroke doma in jih same vzgajajte.

Jst si v službi ne smem privoščiti napak, pa ne delam z otroci.  Vrtec pa je vzgojno varstvena organizacija. Že samo ime pove, da tam otroke varujejo in vzgajajo. A je v prvem postu opisani način vzgoja???!!!

< Sporočilo je popravil jaknik1 -- 6.10.2009 11:25:22 >

(odgovor članu bučkabb)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
6.10.2009 13:15:36   
ronja
Odvisno, kako jih je metala - če jih je v hecu, je to super - če jih je naveličano, v smislu: tle mate, pa žrite, potem ap seveda ni fajn...

(odgovor članu AMEVA)
Neposredna povezava do sporočila: 9
7.10.2009 12:21:58   
Anonimen

Bom malo popravil tvoj zapis:

IZVIRNO SPOROČILO: AMEVA

mislite o takem odnosu vzgojiteljice, ki bi naj naše otroke vzgajala in jih učila tudi osnovnih manir.

Prosim, ne posplošuj. Poznam krasne vzgojiteljice, ki so s srcem in dušo predane otrokom, ki so jim druge mame, včasih še bolj kot prave mame. In te vzgojiteljice učijo (tudi mojo) otroke spoštovanja do sebe in drugih ter do stvari, ki nas obkrožajo, vključno s hrano.

Konkretno glede opisanega primera pa: če ne gre za subjektivno dojemanje, potem mislim, da je na mestu pogovor oziroma omemba dogodka, vendar na bolj prefinjen, diplomatski način za začetek. Če se debatira samo za hrbtom vzgojiteljic(e), torej na forumu, problem(čka) dejansko ni, ker se ga dotična vzgojiteljica ne zaveda.

Nekako tako, kot če sama pri sebi pizd..., ko mož znova ne pospravi umazanih štunfov tja, kamor spadajo. Lahko si tiho in jih bo še naprej puščal po tleh. Lahko ga ozmerjaš z nevzgojeno svinjo, ki te ne ceni in bo štunfe od tedaj naprej dajal v koš za umazano perilo, vendar bo vsakič ob tem občutil jezo in zamero. Lahko pa mu rečeš: lubi, zelo veliko bi mi pomenilo, če bi štunfe dajal v koš za umazano perilo. Tako bi vedela, da ceniš sebe in mene ter najin odnos, ko težimo k tem, da se imamo vsi fajn in se spoštujemo.

(odgovor članu AMEVA)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
8.10.2009 21:25:35   
manna
Sploh nimam še otročka v vrtcu, ker ima šele 4 mesece, ampak to kar tukaj pišete o vrtcih me tako razžalosti da me kar srce boli, ko pomislim da bi dala mojo princesko v vrtec... Pa na žalost sem bila tud jaz priča neljubemu dogodku pred kratkim, ko sem slučajno srečala skupinico iz vrtca na sprehodu. So bili stari tam nekje okrog 2-3 leta. In ko tako šetajo, držeč se za rokice, je en mali fantek padel. In kaj je nardila vzgojiteljica? Nadrla ga je kot cucka. Kričala je nanj da kako je neroden in da če ne zna lepo hodit!  Meni je blo tako hudo! Za božjo voljo, saj ni zanalašč padel ali kaj??!!

Mislim, saj vem, mogoče sem preobčutljiva in bi najrajši zavila mojo pupiko v vatko, ampak..  Take grozne babe je že ne bojo pazile, pa če moram službo pustit   !!
Povejte mi, a ne vpliva tako grobo ravnanje z otročki ful slabo nanje?? A ni mogoče zato dve- ali triletnik potem tako jokav, ihtav, ne spi ponoči, noče ubogat.. ?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
8.10.2009 22:20:42   
ronja
Sigurno vpliva - ampak niso vse vzgojiteljice take. Jaz jih tudi dostikrat srečam na sprehodu, pa so zelo prijazne - upam, da bojo tiste, ki bojo pazile moji punčki tudi.

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 12
8.10.2009 22:46:55   
Pikec
IZVIRNO SPOROČILO: manna

Sploh nimam še otročka v vrtcu, ker ima šele 4 mesece, ampak to kar tukaj pišete o vrtcih me tako razžalosti da me kar srce boli, ko pomislim da bi dala mojo princesko v vrtec...

Mene pa tako razžolosti, ker se vse v povezavi z vrtcem tako negativno dojema, ker je tuki zelo malo tem o takih pozitivnih stvareh. Ker so redke izjeme tiste, ki imajo kaj lepega povedat in ker so take vedno ponavadi preglašene in neopažene.

Mislim, da bi nujno morali uvest poklic mati - na univerzitetnem nivoju in dat ženskam možnost da se zaposlijo kot matere svojim otrokom z vsemi ugodnostmi in plačo iz državne blagajne. Morda bi bilo potem več srečnih in zadovoljnih mater in posledično več srečnih in zadovoljnih otrok.

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 13
9.10.2009 8:56:19   
manna
PikecRR, saj se hecaš s tem o poklicu mati? Kdo bi pa polnil državno blagajno?

(odgovor članu Pikec)
Neposredna povezava do sporočila: 14
10.10.2009 23:00:00   
mokec
Jaz še nisem opazila kaj takega v našem vrtcu. Je pa sigurno grozen občutek potem pustit otroka in lepo odkorakat v službo ter seveda polnit državno blagajno. user posted image  

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?