Anonimen -> RE: Spoštovanje otrok (7.10.2009 12:21:58)
|
Bom malo popravil tvoj zapis: IZVIRNO SPOROČILO: AMEVA mislite o takem odnosu vzgojiteljice, ki bi naj naše otroke vzgajala in jih učila tudi osnovnih manir. Prosim, ne posplošuj. Poznam krasne vzgojiteljice, ki so s srcem in dušo predane otrokom, ki so jim druge mame, včasih še bolj kot prave mame. In te vzgojiteljice učijo (tudi mojo) otroke spoštovanja do sebe in drugih ter do stvari, ki nas obkrožajo, vključno s hrano. Konkretno glede opisanega primera pa: če ne gre za subjektivno dojemanje, potem mislim, da je na mestu pogovor oziroma omemba dogodka, vendar na bolj prefinjen, diplomatski način za začetek. Če se debatira samo za hrbtom vzgojiteljic(e), torej na forumu, problem(čka) dejansko ni, ker se ga dotična vzgojiteljica ne zaveda. Nekako tako, kot če sama pri sebi pizd..., ko mož znova ne pospravi umazanih štunfov tja, kamor spadajo. Lahko si tiho in jih bo še naprej puščal po tleh. Lahko ga ozmerjaš z nevzgojeno svinjo, ki te ne ceni in bo štunfe od tedaj naprej dajal v koš za umazano perilo, vendar bo vsakič ob tem občutil jezo in zamero. Lahko pa mu rečeš: lubi, zelo veliko bi mi pomenilo, če bi štunfe dajal v koš za umazano perilo. Tako bi vedela, da ceniš sebe in mene ter najin odnos, ko težimo k tem, da se imamo vsi fajn in se spoštujemo.
|
|
|
|