|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  116 117 [118] 119 120   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: gorenjske mamice
4.8.2009 11:19:36   
pikapolona2
A Urban pa kr v gnoj pikira...haha....ga je izučilo?

(odgovor članu pikapolona2)
Neposredna povezava do sporočila: 2926
4.8.2009 12:07:21   
nancy300
Živjo punce,

Tudi jaz sem gorenjska mamica, iz Kranja in sem se odločila, da se vam malo bolj pridružim, ker sicer malo pišem. Prav rada bi s kom poklepetala. Imam dve punčki, Nastja je stara 5 let, Mija pa 2,5 meseca. Upam, da me sprejmete medse.

Zanima me še, ali še katera mamica hodi na nevrofizioterapijo z otrokom v Kranj? Jaz sem sicer že z Nastjo hodila tja skoraj tri leta, zdaj pa smo tam pristali še z Mijo. Obe sta nedononošeni. Me je kar groza in res rabim spet malo podporo. Eno mamico sem sicer že našla, pa upam, da še s katero poklepetamo. Bodite fino.

LP, Neda

Neposredna povezava do sporočila: 2927
4.8.2009 21:36:49   
Peli
Vau, prebujenje pr gorenjkah user posted image !!!

Pikapolona, Urban bi še vedno hodu h gnoju lulat, kot Aljaž user posted image , tko da ga je treba kr gledat.

Tira - jest bi šla z veseljem na dopust, če mi ga le kdo da user posted image , mislil smo it še v toplice za par dni v septembru, pa zdej bolj na konec oktobra kaže ... do takrat je še dolga.

nancy300 - pozdravljena. Jest sm oba vozila na FT, junija sm z Urbanom zaključila, morm pa rečt da sta oba zdej čist v redu, nista bla pa nedonošenčka. In kaj je vas pripeljalo do FT?

Men je kr mal dolgčas po Aljažu, sicer se zamotim... .
Urban štrajka s hrano, pa ponoč se večkrat zbudi, ga trojkice matrajo, da ne govorim kakšna sm zjutrej - bi rabla zobotrebce da bi oči podprla, pa enga taksista.

Za kakšno kavo bi men šlo drug teden dopoldan, samo že ob 9h, k morm bit okol 11:30 doma, da pojemo, pa otroke spat spravm preden grem v službo.

LP

(odgovor članu nancy300)
Neposredna povezava do sporočila: 2928
5.8.2009 20:46:59   
Urša08
Ojla!

Mi smo čist dopustniški user posted image . Malo smo na vikendu, ene tri dni smo bili na morju, pa mal hribčki,... skratka uživamo user posted image Včeraj je bil Žiga že  6 mesecev star, jaz sploh ne vem kam gre čas. Ma tok hitr mi gre vse. Je kar pridkan, dobrovoljček, vozička ravno ne obožuje user posted image , ponoči se še vedno dojiva in najbrž bo tako kar do enega leta, sem že navajena na nočno bujenje. Mi pa čez dan še kar precej spi, vsaj trikrat in od tega je ena tadolga runda. Nejc je tud priden, če ga ne zagrabi kaka trma - ponavadi ko je zaspan. Pleničke smo ukinili, no razen ponoči jo še ma. Smo pa zgleda tudi dnevno spanje ukinili, ker smo se itak samo pregovarjali dve uri in potem zvečer jovo na novo. Sedaj pa opoldan ne spi, gre pa med 7 in 8 zvečer spat in mam čisti mir.user posted image Smo vsi bolj veseli.

uf cel roman sem spisalauser posted image user posted image user posted image

Pikapolona koga ste srečali na morju? Nisem čist zastopla user posted image

Peli a Aljaž je pa na morju ostal user posted image user posted image user posted image super. Moji so tud hoteli Nejca samo nimamo dokumentov zrihtanih, da gre lahko z babi in dedijem čez mejo, tako da je šel kar z nami domov.

Kavica drug teden lahko user posted image user posted image user posted image

sedaj pa šibam mal na kavč

papauser posted image

(odgovor članu Peli)
Neposredna povezava do sporočila: 2929
5.8.2009 20:57:09   
Peli
Urša sej zdej za na Hrvaško otroci ne rabijo nobenih papirjev če ne grejo s starši. Lepo se mate, dej mi mal dopusta šenkej, prosm!!!user posted image

(odgovor članu Urša08)
Neposredna povezava do sporočila: 2930
6.8.2009 15:27:34   
nancy300
Peli hvala! Ja, obe sta bili nedonošeni, tavečja je mela zelo nizek tonus, tamala je pa baje nekje vmes, malo mehka v trebuščku, ponekod pa precej bolj zategnjena. Nisem čisto razumela... Je možno oboje? Ne vem kako to, da spet hodimo.user posted image

Kam pa ste vi hodili, h kateri terapevtki?

(odgovor članu Peli)
Neposredna povezava do sporočila: 2931
6.8.2009 21:25:52   
Peli
Mi smo obakrat hodil k Vesni. Ja po teh njihovih izrazih, in po njihovih izvidih, ne veš nč, včasih mal zlo zakomplicirajo, ampak moja sta zdej dobra, mojadva sta imela oba asimetrijo, ta velik ekstenzijski vzorec...pa kaj jest vem kaj še vse, na začetku te je kr groza kaj vse vidjo na njih, potem pa se navadiš in nazadnje ko vidš da je t otrokom vse v redu, veš da se splača mal potrudt.

(odgovor članu nancy300)
Neposredna povezava do sporočila: 2932
8.8.2009 14:13:55   
lutiropan
Jaz sem tudi s tavelikima dvema hodila. Z enim k Marjani , ki je zdej v kliničnem...s ta drugim pa tudi k Vesni... Zadovoljni z uspehom pri obema....je pa hudo na začetku...sploh  z drugim je nekaj časa slabo kazalo...imaš res občutek da je vse narobe na tvojem otroku...midva sva bila še dvakrat demonstratorja študentom... Mi je Veličkovičeva omenla, če lahko ene dva študenta gledata pri njej  in vesni uro terapije...pa sem rekla ok....potem je bila to cela predavalnica študentov...meni pa kar na jok...komaj sem solze zadrževala..tako sem bila šokirana...pa saj vem da morajo nekje izkušnje nabirati...ampak vseeno takrat sem imela kar cmok v grlu...
Drugač smo pa mi konstantno od prvega do zadnjega obiska jokali kot nori...to je mene kar ubijalo....doma smo ogromno delali...pa ni nobeden ni jokal....ko smo pa Veličkovičevo srečali...da sta jo samo po glasu spoznala pa dretje ne samo jok...user posted image

(odgovor članu Peli)
Neposredna povezava do sporočila: 2933
8.8.2009 14:15:02   
lutiropan
drugač pa lep pozdravček...se beremo čez en teden...gremo jutri še malo na morje

(odgovor članu lutiropan)
Neposredna povezava do sporočila: 2934
24.8.2009 14:59:10   
Tedi77
Nancy, tudi jaz z Nežo hodim na FT v Kranj, k Špeli. Pri kateri pa sta vidve? Neža ima nizek mišični tonus, pa malo ekstenzije, pa asimetrična je. Posledično je glavico držala šele pri 5. mesecu, zdaj, ko jih ima dobrih 8 pa šele samostojno sedi. Na FT hodiva od njenega 6. meseca dalje. Na začetku sem bila tudi jaz čisto prestrašena, zdaj pa pač vem, da z mojim otrokom ni nič narobe, z vajami in z malo truda se da vse popraviti. Bo pač malo bolj počasna v gibalnem razvoju.
Na začetku so bile te terapije en sam krčevit jok, zdaj pa včasih že zdrži nekaj časa, ne da bi se jokala. Danes se je celo zabavala, veselo klepetala in se igrala. Morda se pa navadi.
Peli, do kdaj pa sta vidva morala hodit? meni so rekli, da je običajno, dokler otrok ne shodi. A si imela podaljšano porodniško?

Neposredna povezava do sporočila: 2935
26.8.2009 23:45:27   
Peli
Tedi, potem je Aljaž imel zelo podobne težave kot tvoja Neža, shodil je pr 14. mesecih, Urban pa mesec prej in oba je spustila takrat ko sta shodila. Sva pa imela z Urbanom v začetku meseca kontrolo v razvojni in sm pozabila nanjo user posted image , tako da morm v drugi polovici septembra se še 1x naročit.

Zgovorne pa smo ful, no men se zdele res ne da več, pa še cunje mam za zložit. Lahko noč!

(odgovor članu Tedi77)
Neposredna povezava do sporočila: 2936
4.9.2009 20:29:54   
barba
Joj joj na 3. strani sm najdla tole temo!

Nikjer nobene ...

LP, barba
9.4.2006 - moja punčka Meta
27.1.2009 - moj fantek Tine

(odgovor članu Peli)
Neposredna povezava do sporočila: 2937
5.9.2009 11:04:04   
lutiropan
Ja, sam res čist  je zamrla ta tema.... Se vidi, da peli dela...user posted image
Dejmo no malo več življenja....Oh kdo se oglaša...se je šola začela...bom sigurno imela tolk člasa, da bom vsak dan pisala tle...user posted image ...malo heca...

Ja pri nas kot rečeno fantini v šolo, Kaja je začela z vrtcem...ta teden sva imele uvajanje...v ponedeljek jo bom šla po kosilu iskat, v torek bomo pa probali spati v vrtcu...  DRugač je kar ok...jokca samo takoj, ko jo oddam potem je pa ok...

No lepo bodite in se malo razpišite...

(odgovor članu barba)
Neposredna povezava do sporočila: 2938
5.9.2009 11:33:49   
barba
Lutiropan - ane, kok je tle zamrlouser posted image

Naša Meta je tud v vrtcu vsa srečna. Tok težko je čakala, da bo spet šla. Doma je bla prov zatežena k je skoz spraševala kdaj bo jesen.user posted image
Tine je ful gavnar. Zdej je pogruntal, da se lohk naprej in nazaj gunca na kolenih. Skoz prakticira in se zraven reži, pol se pa kar spusti in užge na nos.user posted image user posted image user posted image Pestro!

Nimam kej druzga napisat kt to, da spet šivam k so otroc vse trenirke prerasl.user posted image

LP, barba

Neposredna povezava do sporočila: 2939
7.9.2009 22:28:46   
pikapolona2
tudi mi smo začeli prejšnji teden v vrtec hodit.....uvajanje ni bilo potrebno ker je naša češplja komaj čakala da gre v vrtec in je tako že prvi dan ko sem prišla po njo pred spanjem rekla da ne gre domov.....da bo spala v vrtcu....in sem lepo šla domov in se vrnila ob 3. Z njo nobenih problemov. upam da tako ostane.

Smo pa dobili že prvo virozo in je tako tale teden že doma...teče ji z nosa in čist je zahripana, vročine sicer nima....ampak da srede bo lepo doma....mogoče pa kar do konca tedna.

V petek še mogoče skočimo na podaljšan vikend nekam na morje......kar tako na slepo.....se bomo že nekam sparkirali......vreme bo baje lepo.user posted image

Barba
.....a maš kak fajn kroj za trenerke. Ravno zadnjič sem, študirala da bi lahko kakšen spodnji del zašila...ker imajo samo roza .......in viola pa kakšne sive še najdem. Jst bi pa Brini še kakšne rumene pa zelene zašila. Sej sem že gruntala da bi kr po enih starih vzela kroj pa jih mal podaljšala. Se moram lotit....sem zdej čez počitnice kar pozabila na šivalni stroj.

Peli....delaš delaš? Danes sem tvojo mami od daleč videla.

Urša ti se pa tudi nič ne javišuser posted image

(odgovor članu barba)
Neposredna povezava do sporočila: 2940
8.9.2009 7:45:58   
Urša08
ojla1

Eto se že javljamuser posted image

Kaj naj napišem. Dopust smo maximalno izkoristili in bili kar 4 tedne skupaj. Šli smo 3 * na morčija pokukat in kar nekaj hribčkov smo obletali. Na morčiju je Žiga čofal v vodi, mu je bilo res všeč, Nejc je bil pa raje v čolnu.

Še malce o Nejcu. Tale moj fant je po večini kar priden in lepo uboga dokler ga ne zagrabi trma. Pleničke smo uspešno dali preč (razen ponoči, ampak tudi nočna je velikokrat suha), je kar samostojen in z njim ni toliko dela.

Žiga - ta pa raste, raste  in raste. Sploh ne vem kam gre čas. Že sedem mesecev ima, meni se pa zdi kot bi ga ravno prinesla domov. Je pa on mali moj občutljivček, taka nežna dušica. Sedaj smo eno spanje čez dan skenslali in spi 2 * na dan, s tem da je ena ura dolga od 1,5 - 3 ure. Druga runda je pa krajša. Imava že dva obroka goste hrane in je čist navdušen samo da žlico vidi.

Lahko rečem, da uživamuser posted image

Pikapolona res se morve kej vidt. Dej , ko boš čas imela se kr oglasi al pa če jaz pridem.  A mate mogoče nov avto? Mislim, da sem zadnjič vidla tvojga možička z Brino, pa nism sigurna?

Barba kako je pri vas s Tinetom? Mal napiši kako kej hrana, plazenje, ...

Če mate čas se lahko tud za kakšno kavico zmenimo (lahko tud popoldan)?

en lep pozdravček

Neposredna povezava do sporočila: 2941
8.9.2009 11:55:54   
barba
Pikapolona - jst nekej krojev mam, večina pa stare predelujem in dodelujemuser posted image . Čist odvisn kva se mi da in kok mam cajta. Če rabiš povej, pa ti posodim.

Urša - naš Tine je tud navalil na žlico. Je vso zelenjavo in sadje, dala sm mu tud že purana in ribo, enkrat tud rumenjak. Doji se samo še ponoči, drgač mu dajem pa AM. Plazi se še ne, se pa kotali in tko prepotuje celo dnevno. Postavlja se na kolena in gunca naprej in nazaj, ni pa še skapiral kako se kam pride, razn seveda s kotaljenjem.user posted image user posted image user posted image Aja, vsede se tud še ne sam, sedi pa v vozičku k ga itak vse tok zanima in ni variante, da bi kej zamudu. Drgač je zlo dobrovolen, velik se smeji, drugih ljudi se ne boji in ni problem ga komu pustit v varstvo.

Sta si Nejc in Žiga kej podobna al sta čist različna?
Naša dva sta čist različne v vsem. Meta je bla pri 7,5 mesecih ful bolj mirna, sedela je in se igrala. Tine pa skoz akcija, drgač je dretje. Sploh pogrešam pr Tinetu več spanja. Mulo spi 1*/dan 2 ure in pol nč več. Če je dober dan še v vozičku kakšne pol ure. Pol ga zvečer popokam ob pol 7h skopat, flašo in spat. Pol spi od ene pol 8h do polnoči, se doji, pol pa spet ob 4h dojenje. Vmes pa en kup premetavanja in stokanja, butanja v posteljo.... ni da ni.user posted image

Za kavo mam jst tud cajt. Ni važn kdaj, lohk tu popoldne, edin ta teden ne morem.user posted image

Še slikce:
user posted image
user posted image

< Sporočilo je popravil barba -- 8.9.2009 11:59:25 >

LP, barba

(odgovor članu Urša08)
Neposredna povezava do sporočila: 2942
8.9.2009 13:27:06   
pikapolona2
urša...Marko ima nov avto...ja eno veliko belo kravo......jaz še kar mazdico furam :-)) Zdej ste vi na vrtsi da se oglasite pr nas :-)) Pokličite pa pridite. Lahko tudi sama z otroci če imaš avto.....al pa peš če ti znese

Barba kaj imaš čedne otroke...sploh Meta je tak fletna s temi malo daljšimi laski user posted image Če bom rabla kak kroj te pa res zagnjavim...hvala!

(odgovor članu barba)
Neposredna povezava do sporočila: 2943
10.9.2009 12:20:07   
Peli
Ja Peli je začela delat, pa včasih komej sama sebe lovi user posted image .

Mamo kr pestro moža sm imela v bolniški, krompir smo pobiral, še clo 2 dni dopusta sm imela, itak za brezveze - nism imela varstva, pa sm takoj izkoristla, smo španciral..., drug tedn mam z Urbanom posvetovalnico, pa sama pulmologa, tko da gre spet 2 dni dopusta nekam...

Urban je en tak lump, karnaprej ga je treba lovit, nič ne uboga, ko pa kakšno ušpiči pa se tako lepo zasmeje, da mu že kej dost ne morš. Zdej se že kar lepo sprehajava, tko da gre tudon peš, sicer se porabi po 3x tolk časa kot navadno, ampak gre, moj mož pa ne trpi sprehoda z njim brez voza.

Aljaž je kr priden, z izjemami ko ga napade trma, ma pa spet eno obdobje ko bi samo risal in sestavljal. Plenice so zdej čist pozabljene. Se mi je pa ravno prejle ornk zasmilil, ko je šel lulat pa mu je deska od WCja padla dol - je revež tolk jokaluser posted image .

Maledva sta si drugače precej različna, pri taki starosti je Aljaž že kr razločno kej povedal, Urban pa razen hvala in amam, ne govori nič. Po drugi strani pa Urban že naredi preval in sonožno poskoči, kar Aljaž ni počel do 3.leta.

Pikapolona, tud mi smo tvojga prejšn tedn opazil v drugem avtu - ful dobr!!! Brina pa je tud tolk fletkana s tistimi kravželjčki!

Barba - pridna k tolk šivaš, sm gledala slikce, prav dobr ti gre! Sta pa maladva tud tolk fletna, se mi zdi Tine tolk velik.

Nč, uživajte!

Neposredna povezava do sporočila: 2944
12.9.2009 10:37:58   
Urša08
Barba ja tud mojedva sta si ful različna. Na srečo Žiga več spi kot Nejcuser posted image Ga moram vsaj dvakrat dati spat, včasih celo 3 x.

Peli ti v službo hodiš pa praviš da včasih komi sebe loviš, kaj pa jaz k sem domauser posted image Včasih sploh ne dojamem pa je že teden naokoli. Ful gre hitro čas, se mi zdi da gre sedaj še hitreje kot pri Nejcu.

Pikapolona enkrat uletimo, prej pokličemuser posted image

Sedaj pa šibam nekaj za kosilo pripravit, ker grem ob enih že od doma. Mam frej popoldan - grem na deklišno user posted image user posted image user posted image user posted image

uživajte

(odgovor članu Peli)
Neposredna povezava do sporočila: 2945
12.9.2009 16:27:11   
lutiropan
No tako...pohvalno...se je čvek mal vrnil med Gorenjke...user posted image user posted image user posted image

Mi smo tudi kar na polno zaštartali z vrtcem in šolo....

Jutri gremo k mojim domov v Krško, upam da bo vreme vsaj približno ok. Mi je naša malo ozimnice pripravla, pa okrasne buče ima zame...  Skratka ,upam na lepo preživeto nedeljo v mojem koncu...user posted image

(odgovor članu Urša08)
Neposredna povezava do sporočila: 2946
23.9.2009 23:13:29   
Peli
Joj punce

Neposredna povezava do sporočila: 2947
23.9.2009 23:16:19   
Peli
A veste kaj???

Neposredna povezava do sporočila: 2948
23.9.2009 23:23:04   
pikapolona2
smo grooozno redkobesedne...Peli še sreča za FB....vsaj tam kej preberem kaj počnete VI
user posted image user posted image

urša ima FB itak sam za okrasek

(odgovor članu Peli)
Neposredna povezava do sporočila: 2949
24.9.2009 17:52:04   
barba
buuuuuuuuuuuuuuser posted image

LP, barba

Neposredna povezava do sporočila: 2950
Stran:   <<   < Prejšnja stran  116 117 [118] 119 120   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  116 117 [118] 119 120   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Pesem za moža, ki ponoči spi, namesto da b...
Potem ko je večino noči prebedela s svojim dojenčkom, medtem ko je njen mož spal, se je neka mama odločila, da bo ob šti...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?