Žaži
|
IZVIRNO SPOROČILO: miapia Pozdravljene! Sem slučajno iz firbca kliknila na ta forum, ker sem imela PDP 5.1.2009, rodila pa sem točno na Silvestrovo. Glede oblekic za domov v tem zimskem času in tudi za naprej do spomladi, sem jaz prakticirala takole: 2xbody na preklop, plišast oz bolj topel pajac, čez pa zimski pajac, najbolje je puhast. Na glavico bombažno kapico, čez pa kakšno toplejšo, na rokice rokavičke. Pod pajacek sem dajala nogavičke, čez pajacek pa so najboljši pleteni copatki iz volne. Ker lahko drugače navlečeš 5 nogavičk, pa so lahko nogice še vedno mrzle. To vzemite s seboj v porodnišnico, poleg tega pa 2 pamperski, pa tetra in povijalno plenico za primer, da kolki ne bodo v redu in bo potrebno široko previjanje. Nikar pa ne komplicirajte preveč. Če boste imele kake hude kompletke za čez glavo, boste dojenčka s strahom oblekle, ker se zdi tako tini mini ter se pri tem strašno namučile. Že tako se po porodu nenormalno potiš. Če vas še kaj zanima, kar vprašajte. No, saj zato pa pravim, da so ti seznami res malo smešni in bolj malo v pomoč, ker če samo logično razmisliš, le kam bi naj to vse na otroka dal, seveda pa vse ki so oziroma smo bile enkrat prvič mamice tega ne vemo in nesemo en kufer v porodnišnico . Saj sem jaz tudi prvič tako naredila, pa sem na današnji dan rodila in je bilo vroooče, jaz pa cunj s seboj, kot da je ravno januar . No, jaz računam bolj na en debel bodi, drugače naj bi bila dva ali pa dve mako majčki (ker smo primorci in je tukaj nekako povprešna zimska temperatura 10 stopinj,no, razen ko burja piha), žabice, termo nogavičke čez žabice spodaj (če ne rade dol padajo če jih damo čez pajacka), žameten pajac s stopalci (tokrat raje takega v enem delu, ker ga je lažje obleči (sem se tudi od prvič naučila praktičnosti )), tanko bombažno kapico in preko debelejšo zimsko za do avta, rokavičke in čez ali pajaca, če bomo jo peljalo domov v košeku ali jaknico, če bomo jo peljali domov v lupinici (veliko lažje sleči kot pajacka v avtu) in seveda dekico za pokriti. Rodila bom pa v Postojni, če bo po planu in se mož zapelje ritensko direktno do vhoda v avtu, ki ga je že prej segrel, tako da je brez heca do avta ravno 5 korakov in smo že na toplem (porodnišnice so tako ali tako prevroče in se kuhaš tam noter) in doma smo v hiši, kjer se pripeljemo spet direktno do vhodnih vrat, zato je ne bom oblačila prevroče in predebelo.
|