yania
|
Dolči, mogoče pa bi morala z GH še malo počakati, glede na njeno korigirano starost...sej bo, zdej če sta že začeli, pač nadaljujta....je pa tako, da se starši preveč obremenjujemo koliko naenkrat hrane spravi mali vase...npr.meni timon že par dni poje z užitkom ene 6-7 žličk , potem pa se kar hecava, da še poje...in vedno imam v glavi: Timon, pojesti moraš 180 ml...zakaj že???? a zato, ker je to polni obrok? A zato, ker to rečejo pediatri?...veš kaj, če poje manj, bo pač hitreje lačen in bo pač prej jedel....vem kako ti je, te čisto razumem, samo da boš vedela, marsikoga poznam, ko so se pri matrali da je kaj spravil vase, pa bil čisto suhcan, kot najstniku pa so branili vse živo, ker je bil predebel....no, in kaj je potem prav...to kar ti reče P- vsak poje kolikor rabi...mi imamo v zdr.domu tudi enega zdravnika, ki je kolegici rekel, ko je bila zaskrbljena zaradi hrane....je rekel: glej, pa če poje 2 žlički čokolina, pa pač toliko...mu že ne paše...no ja, jaz ne vem, kako bi to sprejela,,,samo kratkotrajno že, če pa bi se to vleklo, je pa velik problem... Pa še nekaj, ne primerjaj z nobenim...tvoj je edinstven in napreduje po svoje...sej če preveč jedo je pa spet problem...tudi to poznam, ko se starši skrivajo za pultom, da jih mali ne vidi, ker bi non-stop jedel...grozno, a ne?... Pa še to, tvoja je stara šele 5 mesecev no...pišek mali....