Olivija*
|
IZVIRNO SPOROČILO: leda dober večer bejbe, evo mene po dveh mesecih. sem mal tuhtala, ker nick mam :) zgodilo se je veliko, ravnokar smo se vrnili iz stockholma, kjer sem najprej malo delala. je bil najljubši samohranilec in je bil res car. ampak kaj ko se ni mogu hvalit naokrog, ker za švede je to, da fotr pedena dva palčka, medtem ko mati dela, nekaj čisto vsakdanjega...no, si je vsaj kupu ta visoke startaske, ozke in strgane kavbojke pa sem z vetom spravila iz naše povratne prtljage. ma res, cel stockholm zgleda (modno) kot ljubljana v osemdesetih; za une, ki ste premlade, da bi to doživele v živo, ne bom opisovala. apfuj. no, po otvoritvi razstave smo se še deset dni družinili in ugotovili, da za družine je švedska a place to be. ma res. igrišča carska in kot da ni dovolj majo na vsakem malo večjem eno hiško, kamor pride vsak dan en mladunc, da ven trikolesa, platna, barve, milijon lopatk, kanglc, ostale nujne peskovniške krame. skuha kafe, not na razpolago kuhna, mikrovalovna, previjalna, ...vse zastonj. vsi busi primerni za vozičke in btw za porivalce vozičkov zastonj...in najbolše; na švedskem so otroci taglavni, kar v praksi pomeni, da sta moji dve vreščački, ki nekak ne spadata v strogi avtroogrski okvir slovencelske vzgoje, tam bili med strašno nemotečimi. tlele pa še vedno obžalujem, da so turisti zapustili ljubljano, ker me domorodci samo še očitajoče gledajo. sem seveda že v službi in v moje veliko presenečenje se mi je na sredini prvega dneva že zdelo, kot da nisem nikoli manjkala leto in pol. hm. hm. gloria in ostale dinozaverke, tudi midve se še dojiva v obojestransko veselje. in se še nekaj časa bova. čeprav je po vseh ostalih kriterij že otrok; spi enkrat dnevno, je z nami (vsakič, ker je njen am am in ukazovalno stegnjeno roko težko spregledat) in hodi. ah ja, res je hitro šlo. tako da punce, eno res lepo leto vam želim. predvsem zdravo. ostalo že bo. leda, kako lepo si to napisala!
|