|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  77 78 [79] 80 81   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: december 09
8.9.2009 16:01:33   
taraji
joj, vidim da ste nekatere že zelo pridne z nakupi
Jaz pa vse še kar nekam prestavljam, sam glede na to, da bo kar hitro minilo tole nosečniško obdobje, bo kar treba mal začet po štacunah hodit. No in ravno zaradi tega sem se odločila da je že skrajni čas in grem torej danes po dolgih študijah in proučevanju gledat voziček, ki mi je za enkrat najbolj potegnil, da vidim, kako se obnese tudi v praksi.

Vam poročam ....

No, pa kot opažam imaste po večini tudi že vse izbrana imena. No, pri nas bo to verjetno še zelo pestro, saj smo še zelo daleč od imena, ki bi mi vsaj malo potegnilouser posted image , no pa še glede na to, da niti za spol nismo in ne nameravamo vprašati bo to verjetno še težje.

Upam, da z možem tja do decembra najdeva kaj primernega. No, mi je pa zanimivo to, da sem imela najman zadnjih 10 let vedno kakšno favorizirano ime, ki mi je bilo ful všeč, sedaj, ko smo pa res na tem, da izberem ime, se mi pa nič ne pripelje, nič mi ne ugajauser posted image
Sedaj pa ne vem, ali je to zaradi nosečniških hormonovuser posted image , ali zaradi tega, ker sedaj gre pa zares.
No, upam, da v neslednjih treh mesecih stuhtam kaj pametnega, pa da se bo seveda s tem strimjal tudi možuser posted image

La vita e bella

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 1951
8.9.2009 17:54:04   
blondy_81
Lep pozdravček vsem,

a se danes še katera tako čudno počuti? Ne vem ali je vreme kaj krivo ali se me nekaj loteva. Prvič v nosečnosti se res slabo počutim in nimam več energije za službo. Uvajam novinko, ki me bo nadomeščala in vedno bolj že razmišljam o tem, kdaj bom ostala doma. Res mi za službo kar primanjkuje energije. Včeraj ko sem imela dopust zaradi pregleda je bil tako dober občutek, ker sem bila že ob 9h zjutraj doma in cel dan brez skrbi. Sem si kar zaželela, da bi že doma ostala. A še kateri komplicirajo v službi zaradi pregledov? Sem prosila, če lahko v službo mogoče 1 uro zamudim, pa mi je rekla direktorica naj si kar dopust vzamem. Zdej sem se pa odločila da si bom za vsak pregled bolniško vzela, ker ne mislim dopusta koristit za preglede. Bom rajši par dni prej doma ostala.

(odgovor članu taraji)
Neposredna povezava do sporočila: 1952
8.9.2009 20:01:22   
Ninča77
Tudi jaz se danes počutim zelo slabo in prvič mi je bilo v nosečnosti slabo, ampak mislim da mi je slabo zaradi močnega glavobola.Upam, da se to ne bo ponavljalo sedaj ko prehajo v zadnje trimesečje. Jaz sem včasih cele dneve na nogah, po poklicu sem frizerka in delam na domu. Ampak stranke ne razumejo, da nisem sposobna toliko nardit, kot prej ko nisem bila noseča. No bo že, kakšen mesec še delam, pol pa sem tudi rekla, da si privoščim pavzo.

(odgovor članu blondy_81)
Neposredna povezava do sporočila: 1953
8.9.2009 21:24:41   
Anuš
Ena je vprašala neki glede nagrade občine ob rojstvu. Naš Zoki nič ne dauser posted image

Danes sem tudi jst čist švoh. Zjutraj bruh, popoldne spet, slabo cel dan, tko da nisem mogla niti po tamalo v vrtec... Zdele mam še vročino, jutri pa pregled pri G. Se bom zjutri odločila al nej prestavim.

m_m: a boš zdej m_m? Bo lažje za pisatuser posted image

Lahko noč. Resno mislim lahko user posted image

(odgovor članu Ninča77)
Neposredna povezava do sporočila: 1954
9.9.2009 6:33:27   
anaj22
dobro jutro

jaz se odpravljam na pregled, držite pesti da je vse ok

Mi mamo se fajn
NJJP

(odgovor članu Anuš)
Neposredna povezava do sporočila: 1955
9.9.2009 7:14:44   
natasa28
Sigurno da bo vse v redu na pregledu, slabe misli so v tem obdobju že čisto odveč, niso potrebne.
Mene je včeraj klicala sestra od gin. in me prenaročila na pregled šele na 24.9, nič ni rekla zakaj, imam potem še malo časa da grem na odvzem krvi za sladkorno, drugače sem mislila danes it. Upam pa da se bo končno v torek le pokazalo kaj se v meni skriva user posted image  aliuser posted image  ? Posteljice imate že izbrane?
jaz še kar oklevam, rada bi namreč kupila komplet posteljico in previjalno, pa imam problem tam ko mi je posteljica všeč ni previjalne v enaki barvi ali pa obratno. Se bo treba bolj konkretno zraven nastavit.

(odgovor članu anaj22)
Neposredna povezava do sporočila: 1956
9.9.2009 8:03:03   
*nivea
jutro

moja mala je danes tudi presenetljivo mirna in me že panika grabi, če je kaj narobe user posted image

včeraj sva z user posted image šla v nabavo za hlačami za mene. joj, ubogi moj dragi, koliko hlač mi je prinesel za probat. se mi je že vse smilil. sem si pa kupila v H&M dvoje hlač, ene kavbojke pa ene mal drugačne. tak da sem zdaj do decembra preskrbljena user posted image

pa v babycenter sva šla po bodyje na preklop, tak da sva za malo take tud nabavila.
domov sva prišla vsa utrujena, sem se samo stuširala in padla v posteljouser posted image

taraji dobrodošlauser posted image . in, kak je uspel ogled vozička? kakšnega pa gledata?

shopgirl tebi tudi user posted image za bolniško. boš vsaj mirna in se ne boš sekirala

user posted image ali user posted image , bi blo zanimivo ja, ko bi se dečko rodil pa deklico pričakujemo. pa kak ostale rečete, da že vsi znajo,da bo deklica...

anaj22 user posted image user posted image user posted image da bo vse okej na pregledu

božajte bušije

(odgovor članu natasa28)
Neposredna povezava do sporočila: 1957
9.9.2009 8:03:52   
*nivea
aja,kje pa so novopečene gospe, da se zdaj več nič ne javljajo? user posted image

(odgovor članu *nivea)
Neposredna povezava do sporočila: 1958
9.9.2009 8:06:04   
blondy_81
Dobro jutro vsem,

včeraj je bil potem res en čuden dan, če smo se vse tako čudno počutile. Danes se pa počutim precej boljše. Včeraj zvečer mi je tako pasalo, ker sem šla s psom za eno uro na sprehod in sem imela kar precej hitro hojo. Odkar sem si kupila nosečniški pas in mi trebuh ne vleče več dol, s tako lahkoto hodim, da je kar veselje. Naj bom dopoldne med službo vsa narobe, bom popoldan polna energije in zagona.

A ste vse imele pregled za sladkorno? Meni ga niti omenila ni moja G. Moram en dan doma malce zmeriti sladkor, ker imamo aparaturo za merjenje. Oče je namreč sladkorni bolnik in ima vse te pripomočke.

Ste se že odločile kje boste rodile? Bo katera koristila epiduralno?

No lepo se imejte, uživajte pa se tipkamo user posted image user posted image

(odgovor članu natasa28)
Neposredna povezava do sporočila: 1959
9.9.2009 8:31:40   
*nivea
blondy_81 meni tudi nič ni omenjal pregleda za sladkor.. tak da nevem,kak je s tem.. kdaj bi se naj ta pregled opravljal al kak je to?

Neposredna povezava do sporočila: 1960
9.9.2009 8:37:08   
babysurprise
hvala za četstitke
user posted image

anuš sej maš prav, ker vedno gledam kontra teme glede na nick. ok naslednič se javljam pod starim nickom user posted image
kter zoki to misliš? jankovič? msilim da ima lj nekaj. nekje sem enkrat vidla en seznam za občine in dajejo različno od ničesar, do čestitke, knjige in različne zveske €.
si že kaj bolše?

tintara tebe pa šef čuva user posted image  ampak samo ko je zraven user posted image  

nezy a ja? misliš da je blo samo zaradi spola? možno je vse. 100 ljudi, 100 čudi. če se odločiš za otroka lahk sam upaš da bo zdrav pa da bo mogoče za bonus še spol ko bi ga rajši mel. bom pa do zadnjega na trnih...
ja a francla bote mel? user posted image  bo pa edini v razredu user posted image  anže bi bil najin drugi poba, zdaj pa verjetno ko bo res poba, ne bo anže. tale nagnjenost k imenu je vsako leto drugačna. to je že naš tretji seznam imen pa ko gledam prejšnja dva, skor nimata skupnih imen user posted image  kaj se tak spreminjamo?

anaj22 mene je na začetku parkrat bolela glava, zdaj pa v 3m enkrat, ko me drugače sploh ne. kako je bilo na pregledu?

shopgirl samo da je bolše. Še vsaj 1m mormo zdržat pol bomo pa odštevale tedne... a punčko bosta dobila? no jst še nič ne nakupujem za fantka, ker bo najverjetneje nekaj mesecev kar v rozastem zakrinkan z modro odejico za sprehode user posted image  z mano se ti ne splača hendlat user posted image  bo treba pač razlagat, da ma dve sestrici...

taraji in kateri voziček te je očaral? ali mogoče odčarala njegova cena user posted image
imena, imena, imena... mi smo zbirali celih 8 m (1m tak ne veš) in vedno je padla odločitev zadnja 2 tedna. ti le pohiti s svojimi predlogi, ker je usklajevanje z možekom lahko dolgotrajno.

blondy 81 kakšno imaš pa kri? lahko da ti manjka železa. meni je pomagala telovadba na luftu pa mal sadja, zelenjave. zdaj proti koncu bom pa verjetno spet dobila železo v tabletkah.
aha zdaj vidim da bi lahko bil tudi sladkor. jaz prvič nisem imela merjenja, drugič enkrat in je blo na meji oz. povišano, zdaj pa še nič. sem pa malo prehrano spremenila pa več migam, tako da mogoče pomaga.
kraj? jp. SG skor ziher. V CE ne grem pa če me odvlečejo. potem bom ravno za novo leto doma pri moji sreči. razmišljala sem tudi o MB, pa nisem šla še niti gledat... epiduralna, če bo čas in če bodo mel osebje, bi. nikol ne veš kako dolgo se bo zavleklo.

zdaj pa verjamem v božička :-)

(odgovor članu tintara)
Neposredna povezava do sporočila: 1961
9.9.2009 8:53:47   
anaj22
še enkrat dobro jutro

jaz sem doma iz pregleda in nisem prav nič dobre volje, posteljice se je še spustila namesto da bi se dvignila, MV se Hb ni spustil in je zaprt, imam previsok pritisk in urin tud ni vredu. Čez 14 dni imam ponovno kontrolo do takrat sem pa na bolniški.

Mi spola zgleda da spet ne bomo izvedeli, čeprov mam jaz občutek da bomo imeli še enega fanta. Tko da bo spet vse v rumeni in zeleni barvi.

Jaz v prvo nisem imela pregleda za sladkorno pa tudi sedaj ga ne bom, če G kaj sumi te da na pregled drugače pa ne.

Močno upam da so mi zimske hlače od prvič še prov drogače bom morala v nabavo, si bom morala pa definitivno kakšene majce kupit mam vse sam poletno.

Midva z možev sva glede porodnišnice zmnjena takole, če se kaj začne dogajt pred 37t greva v Lj, drugače pa v Kr. Bom pa tudi v drugo rodila brez EA, ker me je bol strah tiste igle kot pa popadkov, ki v prvo niso bili zelo boleči.

Mi mamo se fajn
NJJP

Neposredna povezava do sporočila: 1962
9.9.2009 9:03:37   
terida
Danes sem prvič sanjala svojega malega! Sem sanjala, da sem ga rodila čisto brez bolečin - kar ven je padel, jaz pa sem šele ko je bil zunaj opazila, da sem rodila user posted image Potem sem še kar nekaj okrog hodila in iskala babico ter ji razlagala, da moramo še posteljico ven iz mene spravit user posted image Je pa bil zelo zelo majhen, pravi drobižek. Ampak je bil tak "buden" - ful je okrog gledal in nekaj momljal, kot da bi za mano ponavljal besede (to je po moje zato, ker zdaj moja 17-mesečnica vsako besedo ponovi in sem njo malo preslikala v bodočega user posted image ). Ni se hotel nič dojit pri meni, ker kao ni bil žejen - k'r neki, skratka user posted image Sanje so bile tako zelo žive, da sem se prav čudila kje je, ko sem se zbudila... A ve že kaj sanjate svoje pikice ali sem samo jaz čudna user posted image  user posted image Meni se je tudi v prejšnji nosečnosti zgodilo, da sem sanjala hčerko - pogledala je ven iz mojega trebuha in sva se vse zmenili (pojma nimam kaj, a vem, da se je dalo vse lepo zmenit z njo kako in kaj bo potem, ko pride ven). Saj vem - imam budno domišljijo user posted image

Vidim, da se druščina še širi - dobrodošla taraji! Nič ne skrbi, nisi edina, ki še nima izbranega imena. Tudi midva z možem sva še daleč od tega. Celo v sanje sem to prenesla, ker sem sanjala, da dojenčka pač nisva še poimenovala in sem ga jaz potem klicala kar Erik - kot "delovno" ime (moja hčerkica je namreč Erika in moja sestra me večkrat vpraša kaj pa Erik dela, ko o dojenčku govori). Jaz se tolažim, da je še čas, čeprav me moti, ker res še tavava v temi...

ShopGirl, super, da so te dali na bolniško, ker tvoje razmere v službi res niso bile primerne za nosečnico! Zdaj pa imajo - namesto, da bi imeli eno sedečo delavko, nimajo nobene. Prav jim bodi!

Meni tudi niso delali kakega posebnega testa za sladkor - pri G mi pogledajo samo kar se vidi preko vode. In ker je bilo do zdaj vedno ok, smo ostali samo pri tem.

Epiduralna - jaz sem jo imela v prvo in bi jo hotela tudi v drugo. Rodit pa bom šla spet v Postojno (tudi zaradi epiduralne, a ne samo zato). No, vsaj tak je plan, bomo videli kako bo potem v realnosti, ker je precej odvisno tudi od tega ob kateri uri v dnevu se bo vse skupaj začelo - ko imaš enkrat že enega otroka doma, ni več tako enostavno, ker je treba nekoga najti, da bo njo pazil...

Denar ob rojstvu v Ljubljani je odvisen od socialnega stanja družine - samo "slabo stoječi" dobijo nekaj, ostali pa nič.

anaj22, user posted image user posted image user posted image da se ti do naslednjega pregleda stanje izboljša!

(odgovor članu taraji)
Neposredna povezava do sporočila: 1963
9.9.2009 9:15:55   
m_m
evo mene tokrat s prvotnim nickom user posted image

anaj22 user posted image  o 2 tedna bolnške bo pa ja pomagal user posted image  a tamali je v vrtcu? potem počivaj, leži, skuhaj kaj na hitro pa nazaj ležat. boš vidla da se bo pol dvignila.  za nižat pritisk nimam recepta, vem sam kak ga zvišat, ker mam js prenizkega. čuvaj se, da te ne bojo v bolnico sprejeli. pa mislim da se bo vse uredilo user posted image   drži se pa imaš nas tukaj

terida user posted image  

* Čas je najboljši učitelj, a kaj ko na koncu ubije vse svoje učence.
* * Ni bogat tisti, ki ima največ, ampak tisti, ki najmanj potrebuje.
* * * Če mislite, da zmorete ali da nečesa ne zmorete, imate v obeh primerih prav.

(odgovor članu anaj22)
Neposredna povezava do sporočila: 1964
9.9.2009 9:32:55   
taraji
ozdravljene, drage souser posted image

Anaj, user posted image user posted image user posted image , da se ti stanje izboljša

Hvala vsem za dobrodošlico.

No, vidim da vas je kar nekaj na bolniški - jaz tega namena sicer še nimam - imam zelo svobodno službo (sem namreč sama svoj šef) tako da če se ne počutim ravno najbolje ali pa me daje utrujenost grem lepo domov počivat - imam namreč tudi to srečo, da imam službo dokaj blizu doma.

O vidim, da že razmišljate o porodnišnicah. Jaz imam namen iti v Postojno, glede na dejstvo, da pa rodimo pozimi pa znajo biti kakšne vremenske nevšečnosti se pa zna zgoditi da pristanem kar v Ljubljani.

Me pa nekaj zanima (neizkušena prvonosečkauser posted image ) - zasledila sem namreč, da od svojega G. dobiš napotnico za v porodnišnico - pa me zanima ali se lahko "zadnji" trenutek odločiš kam boš šel, ali si moraš sobo,porod...že v naprej "rezervirati"?

Vidim tudi, da vas je kar nekaj imelo pregled za sladkor - no meni g. do sedaj ni še nič omenila. Imam pa pregled čez en teden in jo bom vprašala kako je s tem.

Vozički....ja me je očaral in to zelo, namreč Bogaboo camelon, me je pa seveda tudi cena odčarala kot pravi babysurpriseuser posted image .
No, ampak ker sem trmasta, pa me je bolj težko premakniti mislim da bom kar ostala pri tej izbiri.
Seveda moram sedaj malo pobrskati po netu če obstaja kakšna web stran s temi vozički, kjer bi se ga lahko naročilo da bi prišel ceneje kot v bušiju.
No, upam da mi uspe kaj izbrskati, če pa ima katerakoli od vas morda kakšne informacije v zvezi s tem jih bom pa seveda zelo vesela.

Vsem želim čimmanj naporen in lep dan.
Uživajte

La vita e bella

(odgovor članu terida)
Neposredna povezava do sporočila: 1965
9.9.2009 10:33:00   
natasa28
Za pregled krvi za sladkorno mislim da obstajajo neka merila, da te napoti:
starost nosečnice -če si ob porodu 30 let, predhodni splavi, nepojasnjeni. Pa mislim da če so urinu beljakovine ali nekaj podobnega. Meni je dala napotnico zaradi prvih dveh meril, bomo videli kaj bo test pokazal, samo spravit se moram tja, mi je največji problem da potem ne morem zjutraj nič v usta dat (nobenega rogljička in kave-groza)

(odgovor članu taraji)
Neposredna povezava do sporočila: 1966
9.9.2009 11:19:18   
zalbi
hej!

mene na test za sladkorno ni dalal že pri Sari, zdej pa zaenkrat tut še ne.

shopgirl - ej prou vredu da si na bolniški - ker že samo sedenje ubija, kaj šele stanje.

izbira imena - midva tut še nimava izbranega, v bistvu še psloh nisva nevem kaj govorila o tem... zdej bodo jesenski večeri kot nalašč za take stvari... he he he. Ne že pri Sari sva do konca neki odlašala, eh bo že.

anaj22 - user posted image da bo vse OK!

porodnišnica - LJ, ker mi je najbližja in da bo moj user posted image  pol še kej na obisk prišel - ker do POstojne pa rabiš že več časa - ker sem iz LJ, mi je to vseenonajbližje in enostavno.

ooo zdej pa sam še minute osštevam da grem na malico... mmmm lačna...

26. 4. 2007 - postala mami našmu sončku Sari in 16. 12. 2009 smo dočakali drugega sončka Žaneta.

(odgovor članu natasa28)
Neposredna povezava do sporočila: 1967
9.9.2009 11:34:15   
m_m
taraji mislim da vem kateri je, je luškan ja. sej za več otrok se ti pa splača bolšga kupit user posted image  če ne pa za rabljene poglej...

natasa28 meni G na pregledih vzame iz prsta, tak da je čist ziher kolko Hb in kolko sladkorja mam.

* Čas je najboljši učitelj, a kaj ko na koncu ubije vse svoje učence.
* * Ni bogat tisti, ki ima največ, ampak tisti, ki najmanj potrebuje.
* * * Če mislite, da zmorete ali da nečesa ne zmorete, imate v obeh primerih prav.

(odgovor članu taraji)
Neposredna povezava do sporočila: 1968
9.9.2009 12:51:11   
METULJ1
Porod - Jz sem se odločila, da bom rodila v NM. Baje imajo tam možnost epiduralne po želji. Kar pomeni, da te lahko vpišejo na seznam in se šele v porodni sobi odločiš ali jo boš imela ali ne. Ker sicer bi raje rodila brez nje, tko da bomo videli, kako bo potekal porod.

Pregled sladkorna - ob rojstvu otroka bom stara 29 pa bom imela vseeno pregled za sladkorno. Nimam pa nobenih posebnih potencialnih razlogov, da bi mi pregled sploh delali. Ampak, hvala bogu. Če želijo naj pač pregled opravijo. Še boljše zame. Pregled imam 24.09.09 -bom v 27. tednu.

Sanje - tud jz sem mela že 2x sanje, da sem rodila neizmerno lepo in drobno punčico. Sanje so bile tako žive, da malo še danes vidim pred sabo. Ja bomo videli, mogoče bom pa presenečena. Za spol namreč nismo vprašali.

Pozdravčki vsem

(odgovor članu m_m)
Neposredna povezava do sporočila: 1969
9.9.2009 15:44:31   
blondy_81
babysurprise kri imam odlično, vodo tudi, tako da mislim, da mi ti dve zadevi ne bi smeli delati problemov. Mi je ginekologinja rekla, da mi ni treba jemati nobenih vitaminskih dodatkov, ker imam tako dobro kri user posted image . Sladkor si moram pa danes doma izmeriti, da sploh vidim na čem sem. Vedno sem ga imela še celo premalo, ampak previdnost vseeno ni odveč in bom raje preverila. Pritisk imam pa tudi v mejah normale. Sicer v nosečnosti višjega kot sem ga imela prej (prej je bil vedno prenizek, sedaj pa v primerjavi s prej kar visok).

(odgovor članu METULJ1)
Neposredna povezava do sporočila: 1970
9.9.2009 18:05:49   
Ninča77
No tudi jaz sem imela danes "nenapovedan pregled". Šla sem samo po potrdilo za podaljšanje bolniške, nakar je sestra rekla, da ne bom drug teden še enkrat hodila, me bo kr danes naprej vzela. In glej ga, sicer imam že celo nosečnost malce višji pritisk, danes pa je bil nekaj neverjetnegauser posted image (165/100),tako, da mi je ginekolog predpisal tabletke za znižanje pritiska.  In za po vrhu vsega, tega naše zdravstvo nima, ampak jih morem it iskat v avstrijo s predhodnim naročilom, katere so za plačat.  Na koncu pregleda vseeno nisem imela, ga bom imela naslednji teden, ko imam še kontrolo zaradi pritiska. Če se stanje ne izboljša, pa bom mogla it malce v bolnicouser posted image . Imam tudi dieto, čeprav sem se celo nosečnost zredila za samo 2,5 kg.No upam da se stanje poleže in bom doma.

Za tolažbo pa sem danes nabavila za mojouser posted image  nekaj bodijev na preklop, en lep termoflis, dudice in flaške.To so bile prve stvari, razen jogija i sva ga kupila v ponedeljek.

Lepo bodite in čuvajteuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1971
9.9.2009 20:04:24   
*Mojca*
Čeeer!

Joooj meni pa čas tako leti da ne znam povedat. Se zato bolj malo jamram, berem pa vse user posted image

anaj user posted image user posted image user posted image user posted image zate da bo vse ok. Pa le pridno miruj, še ene 10tednov bo treba počakat user posted image

porodnišnica: vidim da nas gre kar nekaj v Postojno. A se zmenimo za kako šifro, da se bomo spoznale? Si predstavljate da bomo cimre pa ne bomo vedele user posted image user posted image In pol na RR pisale: fak, sem imela eno tako tečno cimro user posted image user posted image user posted image No, jaz bom verjetno vzela nadstandard, ker bom tam vsaj 7 dni (bom imela spet CR). Obljubim da vas bom pozdravljala na hodniku user posted image user posted image

Test za sladkorno: nisem imela prvič, tudi zdaj ne bom imela.

vijolica: imaš prav user posted image user posted image

Sanje: uffff, pred 2 dnevoma sem sanjala statistiko, ker sem imela včeraj izpit user posted image

Shopgirl: super za bolniško user posted image user posted image

taraji: dobrodošla user posted image Glede napotnice je tako, da ti G napiše samo Porodnišnica, x-ta nosečnost, x-ti porod. S tem greš pol v P ko se začne dogajat. Kamorkoli v Sloveniji. Je pa tako, da če greš recimo v Ljubljano in te pošljejo domov, moraš pol nazaj v Ljubljano, ker ti napotnice ne vrnejo.

Pomoč ob rojstvu otroka v Ljubljani: Katastrofa. Sem zadnjič klicala, ker je moj še študent in v bistvu živimo od moje plače. In smo prebogati za pomoč user posted image user posted image Plača mora biti max 500e da prideš not. Pri Lukcu sem živela še v Novi Gorici in vsak je dobil 417e neglede na status. Brezveze...pa saj ni vse v denarju a ne??

Drugače pa je za nami zelo uspešno uvajanje v vrtec. Smo zrihtali vse v 4 dneh. Luka nič ne komplicira in ful uživa, midva pa sva zelo vesela user posted image

Nič, zdaj me pa muči malo glavobola in bom šla kar počasi v horizontalo...

Follow your dreams and keep on trying...

Luka, 24.6.2008
Sara, 26.12.2009

(odgovor članu Ninča77)
Neposredna povezava do sporočila: 1972
9.9.2009 20:53:54   
Anonimen
Sporocam,da je vasa BeeBee v bolnisnici ker jo user posted image  nekaj heca.. Popadke ima ampak je HB se cisto zaprta. In se nekaj drugega! Upa,da se vam bo v naslednjem tednu lahko javila.

(odgovor članu ShopGirl)
  Neposredna povezava do sporočila: 1973
9.9.2009 22:28:21   
ShopGirl
BeeBee ima že zdaj nagajivo punčko - jaz držim pesti, da se mala umiri in še malo počaka, bo njen čas že še prišel... Upam, da bo BeeBee kmalu z nami!!!

Welcome newcomers user posted image  Pozdravljene sonosečkice user posted image  Vidim da ste danes spet klepetulje...full dobr! Jaz sem imela kar naporen dan, tale bolniška je res super. Zdele sem navijala za naše košarkaše user posted image  In potem še za fuzbalerčke user posted image  Midve s tamalo sva čist navijaško razpoložene... Hja tko vam je to, če mate doma enga pravega športnika user posted image  

Anaj22: a pa dovolj vode spiješ? Jaz pred pregledom še ekstra velik spijem, da mi ja kej ne omenjajo urina. Za posteljico mi je pa res žal, da se ni dvignila. Ne vem kaj čaka user posted image  Lepo božaj bušija, sej bo vse ok! Pa sej veš - horizontala vabi user posted image  

Test za sladkorno: men ga nč ne omenjajo. Če ginekolog nima razloga za sum, ga tut ne dela, eni ga pa zgleda delajo tut preventivno.

Jst bom šla tudi v Postojno! Jupi, full nas gre. Jst predlagam, da si na koncu razkrijemo naša imena - vsaj te nosečke ki gremo v Postojno. Ker bi blo res fajn met zraven kakšno "poznano" nosečko user posted image  
Epiduralna - definitivno user posted image  jst sm taka občutljivka, da mi ni jasno kako bom rodila, ampak baje je še vsaka, pa tut tiste ki so mele najbolj grozen porod in milijon komplikacij se odločajo še za drugega otročka, tko da je to dost obetaven podatek user posted image  

Da se vam pohvalim da mam nove nosečkaste kavbojke iz Benettona - jupi, pa en pulovrček iz Zare. Buši raste...euri kopnijo user posted image  
Uspešno sm se uprla nakupu enih kjut kjut hlač za punčko in zaključla šoping s pobegom iz trgovine... Mislm - neumorna sm res. Tok je vse lepo in mehko, da te zavede mimo grede. Obup. Odločla sm se da ji v tem mesecu ne kupim več nobene stvari. Šparam.

Mojca - se strinjam s tabo da je meja 500 eur katastrofa. In mislm da bi morali za pare v katerem je en partner še študent tudi uvest denarni dodatek, sploh če pričakujeta otroka.
Čeprav mi je ravno zadnjič prijateljica razlagala, da so ji na CSD-ju rekli, da so študenta ki redno študira dolžni preživljat starši...no zdej ko si ti njegova žena si pa najbrž to ti user posted image  Loh ga daš v olajšavo.

Ninča77 - waw, samo za 2,5kg si se zredila - kako ti pa to uspeva? Jst jih mam 5 več. Kakšna dieta...a misliš da zaradi pritiska? A veš, da je meni v pon na pregledu ob prvi meritvi pritiska pokazalo 150 in je rekla da ji ni všeč, da bo kr še enkrat zmerla -  no pa je pokazalo 128! Čist tko za info ti povem... Lahko da ti je pritisk zrastel tut zarad nervoze, ker nisi pričakovala pregleda. Upam, da se izogneš bolnici!

Anuš, upam da si mela dons boljši dan. Blondy, želim ti da bi našla še malo energije za službo, če bo prenaporno je pa tut doma čist fajn user posted image  Nivea, želim ti da bi te mala čimveč brcala in da boš v naslednjem postu "jamrala" glede bolečin in ne strahu user posted image  Ker mene je včeri tako našutirala nekam spodaj, da sm še par minut bla vsa skremžena ob 4h zjutri!

Nočko*****

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1974
10.9.2009 8:32:29   
terida
Ninča77, držim pesti, da se bo pritisk znižal user posted image user posted image Jaz tako rada jamram čez svoj nizek pritisk (tudi v nosečnosti mi ne gre nikoli čez 100), a vidim, da imam prav srečo, ker je z visokim res hudič.

BeeBee, drži se! user posted image user posted image

Kg... Joj, ko berem te vaše 2,5 kg pa 5 kg ne vem ali bi se smejala ali jokala - danes sem po dolgem času spet stopila na vago in sem že na +9 kg user posted image Je pa zanimivo kako je oštevanje glede kg odvisno od G - meni moj še nikoli ni rekel, da sem se kaj preveč zredila, medtem ko ste bile mnoge take, ki ste se zredile veliko manj od mene, že večkrat kregane...

Postojna... spet bo gužva, kaj? user posted image Mogoče bi pa res morale neko vrsto šifre iznajti, da bomo vedele, da se poznamo. Ali pa tako kot pravi ShopGirl - se predstavimo prej (mogoče preko ZS). No, jaz sem za user posted image Se mi zdi fajn, da imaš v porodnišnici zraven kak prijateljski obraz.

(odgovor članu Ninča77)
Neposredna povezava do sporočila: 1975
Stran:   <<   < Prejšnja stran  77 78 [79] 80 81   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  77 78 [79] 80 81   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.