barbchen
|
Dobro jutro so , očitno je bil včerajšnji dan za več nas naporen ...jaz sem na materinski šoli skup zlezla...je prišlo tok naenkrat, da sem mojmu lohk sam rekla, da se neki ne počutim dobro, naslednje kar se spomnim je pa, da sem ležala na boku na šolskih klopeh...nimam pojma kaj je bilo, res da sem bila cel cajt, kot da imam mravlje v riti in se nikakor nisem mogla udobno namestiti, ampak sicer je bilo počutje OK. Skratka ginekolog, ki je predaval je bil čist navdušen, da so vsi prisotni lahko videli kako to zgleda in da je to kar pogosto v zadnjem tromesečju pa hecal se je, da bi mi lohk en del honorarja pripadal - kokr je bil dolgočasen na predavanjih, sem se mu na koncu kar malo nasmejala. Potem sem bila zaspana in lačna in sem preostanek večera lepo preležala, pa tudi noč je bila za razliko nekaj zadnjih kar dobra . Danes sem pa OK in bom na veliko počivala, mi je moj prepovedal vse aktivnosti . vse, ki ste imele včeraj preglede in nimate najlepših novičk, držim pesti in navijam, da bodo vaši malčki še kar nekaj časa koristili usluge mama hotela tassika, za seznamček in hvala za navodila, bom enkrat sprobala, mogoče že danes, ker je kar nekaj popravkov nezy85, držim pesti za podaljšanje bolniške merjenje MV - meni ga je nazadnje izmeril z navadnim ultrazvokom čez trebuh, potem pa še takoj z vaginalnim, ker je bolj natančen. Hkrati z meritvijo mi je povedal in pokazal tudi, da je ustje lepo zaprto. Če bi se že odpirala, bi izgledalo tako kot, da se je začel delati nekakšen lijak. strahovi - mene je nekaj cajta nazaj nekaj preganjalo v smislu kakšna mama bom, kako bova z mojim vse zmogla, pa so kar čudežno izginili . Strahu pred porodom (še) nimam, ker sem tako naštimana, da me stvari, ki jih ne poznam ni strah, ampak jih vzamem take kot so, pa že kar od nekaj mamic sem slišala, da je 90% poroda v glavi, se pravi kakor se vsaka posameznica pripravi psihično nanj - priporočale so mi knjige Izziv poroda in Modrost rojevanja in glih dans grem v knjižnico po njih. Strah glede otročka - prvi stik, zdravje, negovanje - glede zdravja sem tudi jaz malo na trnih, ampak se prepričujem, da bo vse v najlepšem redu. Ostalo pa sem prepričana, da bo steklo kar samo od sebe, tako kot je že tassika napisala. Sem nekje prebrala lepo misel: ''Z rojstvom otroka se rodi tudi mama'' Lep dan vam privoščim! B.