špelin@
|
IZVIRNO SPOROČILO: tilči IZVIRNO SPOROČILO: špelin@ Midva sva nazaj iz vrtca in se je Gregor spet fino zabaval Edino piti noče, pa tudi poje le za vzorec. Jutri bo ostal tam malo dlje. IZVIRNO SPOROČILO: tilči Tudi pogovorila sva se že,pa vedno pravi,da bo priden,da bo ubogal,da ne bo nagajal,a čez pet minut je isto. Je pa nekaj:Nejc se zelo težko izraža z besedami,sploh mi ne zna povedati,kako se počuti,dobesedno mu moram jaz polagati besede na jezik.Tudi govori bolj slabo,vsaj meni se zdi tako Špelin@..kako tvoja mala pika govori? Tvori cele stavke z razločnimi besedami? Ker naš Nejc pol besed poje.Drugače imam namen to P omeniti,pa naj naju pošlje k logopedu Tudi knjigice sva začela na veliko brati,da se bo ja naučil besede Hja, naša P. zna izredno lepo govoriti, če ji je do tega. Je pa res ona od vseh mojih 3 otrok najhitreje spregovorila in je nasploh govorno bolj napredna. Pravilno formira stavke, uporablja pester nabor zaimkov, veznikov (najraje ima "ampak" ),... Zna pa tudi tako spakedrati besede, da je noben ne razume - to počne, kadar je slabe volje, tečna ali jo popade žlehtnob'ca. V takih stanjih tudi ni sposobna povedati, kaj točno jo moti, je narobe,... Pri njej je to absolutno povezano s psihičnim stanjem in ne z njenimi sposobnostmi. A Nejc drugače, kadar je dobre volje, sproščen in zdrav, pravilno govori, zna pripovedovati zgodbice (magari kaj izmišljenega, samo, da čveka)? Gregi Nejc zelo slabo govori,kdaj te res preseneti in tako lepo pove stavek,da smo kar šokirani.Samo to je redkost.Zgodbic pa ne zna pripovedovati Ej, nekako takole je v isti starosti govorila moja velika pika. Potem pa sem ji začela res vsakodnevno brati knjige + v vrtcu so imeli eno tako vzgojiteljico, ki je bila "mahnjena" na zgodbice in je otroke navajala, da so po sliki pripovedovali zgodbice oz. si jih izmišljali. Hvala špelin@,Jana in Mafi za vaše nasvete.Bova se resno pogovorila,za vikend se bom zmenila z ,da bova šla z Nejcem nekam sama na izlet.Mogoče me pa res pogreša in tako išče pozornost,saj sem bila prej samo njegova.Čeprav imam oba enako rada,se obema posvetim,pa se verjetno počuti zapostavljenega. Saj sva marsikaj počela skupaj sama tudi sedaj,ko je Tilen z nami. prav spomnim se,ko sem Tilna še nosila,kako je zjutraj prišel k meni v posteljo in sva še malo poležala,se pogovarjala,....sedaj pa tega ni več,saj Tilen zahteva takojšnjo akcijo Odlična ideja Pa vedi, da ti ni treba vsakič vzeti si veliko časa, da si samo z njim, bolj pomembno je, da to počneš vsakodnevno.
|