|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  75 76 [77] 78 79   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: december 09
4.9.2009 8:59:21   
tintara
Terida, tudi meni je znano, da te koža peče. Treenutno me sicer ne, me pa je kak mesec nazaj. Samo mene je tam okoli popka, nekaj nad njim. Meni je to znano že iz obeh nosečnosti in jaz si to laičnoi razlagam, da se koža razteguje. Meni je to trajalo kak teden, proti večeru je bilo zoprno in sem šla kar spat, sicer je bilo pa znosno. Če sem se dotaknila, me je pa zabolelo nad popkom.
Če se prav spomnim, se stvar med nosečnostjo meni parkrat ponovi. Pomoje ni kaj veliko za skrbet, vsaj mene ni. Sem takrat govorila še z eno in je tudi rekla, da se ji to dogaja občasno.

Shopgirl: morda en nasvet zate. Praviš da si na bolniški, ali nimaš več nič dopusta? Ker septembrska plača se ti bo štela v porodniško in je bolje najprej izkoristit dopust, ter nato bolniško. Jaz sem zdaj dva dni doma (prehlajena), pa nisem niti klicala zdravnika, ampak bom raje koristila dopust. Če bo treba bom že v oktobru mutila s kako bolniško (nekak si predstavljam, da glede na moj dopust za kake dva tedna bolniške v novembru že dobim). Res pa, da imam jaz dosti dopusta in mi ga je ostalo še za skoraj tri tedne. No, če dva dni odštejem, pa za dobra dva tedna.

Sicer sem jaz dans mal boljša. Sem že mal pospravljala, k včer mi tud slučajno ni šlo kaj takega po glavi. Ampak zdaj sme pa vseen utrujena in sem šla mal k vam počivat.

Nič punce, bodite fajn. S trebuhi v službi bo pa res treba še nekak zdržat. LČeprav jaz nimam nekega statičnega dela, no občasno že, ampak kamot vstanem in grem mal naokrog. Pa spet pridem. Pa tudi trebuha nimam ne vem kok velikega, je bil prejšnjič zagotovo večji.

LP, T

(odgovor članu terida)
Neposredna povezava do sporočila: 1901
4.9.2009 9:44:25   
natasa28
Pozdravljene, tudi mene muči kaj s dopustom, tako kot sem si izračunala, bi ga lahko vsak teden do porodniške 1 dan koristila, pa bi se mi ravno izšlo, seveda če ne bo kakšna bolniška vmes. Imam ga še namreč 11 dni, pa še ur se mi vsak mesec še nekaj nabere. Se pa vsekakor bolj splača dopust porabit, je 100% plače, boniška do 1 meseca pa samo 80%. Opažam pa da se vedno bolj začenjajo problemu pri spanju, ta mali mi več ne pusti spati na desnem boku, začne konkretno brcati, tako da mi ostaja samo še hrbet in levi bok.
Vas tudi kaj muči zgaga, mene je zdaj 3 dni konkretno zvečer peklo, tako da malo bolj pazim kaj jem pa ne vem če ima to kak vpliv, malo že verjetno. Se mi pa zdi da paradižnika ne smem, da mi ravo on povzroča probleme s kislino.
Kako pa kaj vaše kile grejo navzgor, jaz sem zdaj 25. teden pa sem na +5, pa še to zadnje 3 tedne kar +2, ne vem če me ne bodo na pregledu 15. 9 skregali.
Poznate še kakšnega drugega izdelovalca posteljic in previjalnih kot Lip Bled, malo namreč gledam po internetu, pa se mi zdi da mi samo tega proizvajalca ven vrže?
lep preostanek delovnega tednauser posted image

(odgovor članu tintara)
Neposredna povezava do sporočila: 1902
4.9.2009 10:42:40   
marusi
nataša: do konca delovnega tedna user posted image user posted image user posted image

koža:  mene tudi skeli, srbeče-pekoče.baje je to zato, ker se koža nateguje, pravijo. če se pa srbečica preseli na celo telo, je pa nevarnost, da je nekaj z jetri??? narobe. dokler je pa to samo po predelih, ki se šririjo, pa po moje ni panike.

sedenje: mene tudi trebuh moti, pa sem v 6!!!! mesecu!!!! jaz ima 3 zadeve, ki mi pomagajo:
1. sprehod - med službo grem an sprehod. imam tako službo, da gremlahko ven, če se pa ne da, se pa vsaj po pisarnah malo sprehodim
2. žuga  tista za pilates, jo ima kolegica še od svoje nosečnosti, ko jo je hrbet bolel, mi je full fina
3. pručka za noge, jaz imam tako gibljivo in je fino, ker še malo pomigam zraven.
sicer pa meni tudi full noge zatekajo in sploh ne vem, kaj bom obula jeseni....

nataša: ceneje od lip poljčane je fortrade z vrhnike, pa ikea, seveda. pa poglej si v teh paketih za novorojenčka, ima to podjetje tudi vse full ceneje, kot je v redni prodaji.

(odgovor članu natasa28)
Neposredna povezava do sporočila: 1903
4.9.2009 13:01:42   
ShopGirl
Ojla,

Tintara, sem jst tut pomislila da bi koristila dopust, ampak je žal tako da mi ga sigurno ne bi odobrili - vsaj ne zdaj, ko je premalo kadra. Torej, si lahko predstavljaš kako je bit v službi če je premal kadra - pokasiraš redno in ekstra delo. Plača je pa enaka... Pri meni je tko da sm 9h non stop na nogah, stranke mam skos - mogoče vmes kakšna minutka pavze, ampak takrat odgovarjam na telefone in maile, urejam dokumentacijo,... Stoje, seveda. Zadnjič sem v celem dnevu spila dva deci vode pa na hitr en sendvič pojedla, ker pač ni blo časa. Pridm domov - zatečene noge, križ bolel za znoret, za sramno kost sem vam že napisala user posted image  Morm bit hitra, skoncentrirana, full mam veliko odgovornost, od mene se pričakuje da sm sto procentna. In mam res poln kufer tega, da so tok nečloveški in da me ne morjo dat v eno pisarno kjer bi komot opravljala vse formalnosti lepo sede in mi sploh ne bi bil problem bit v službi! Tko pa -  jst svojega in otrokovega zdravja ne bom tvegala zarad 100 eur višje plače. Nekak ne vidm računice user posted image  Bom vidla kako se bom počutla zdej doma, če bojo izvidi ok, kaj bo rekla G,... Ne vem no, prou jezna sem, ni bil moj plan ostat doma...sem rajš v službi, med ljudmi, ker sm full družabna in mi ni težko delat če se OK počutim. Tko pa... OK upam, da tole ni izpadlo kot jamranje - sam delim z vami svoje občutke user posted image

(odgovor članu marusi)
Neposredna povezava do sporočila: 1904
4.9.2009 13:06:27   
ShopGirl
Aja še kile... sm glih brala da ste o tem tut pisale user posted image  Jst sm zaenkrat na plus 4kg, bom vidla če bo v pon kej drugače kazalo. Sj se spomnete da sm bla zadnjič opozorjena da sta 2kg/mesec preveč...priporoča se 1kg/mesec user posted image  ma ja, kot da je moje telo sprogramirano kok se more redit...jst jem ko mi paše, zaenkrat je OK, sicer so pa najbolj važni izvidi - ti pa štimajo. Hmm sam bi bla pa full vesela če bi mela še vedno isto kil ko prejšnjič, da bi jim usta zaprla user posted image

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 1905
4.9.2009 14:19:24   
tintara
Shopgirl: hm, saj ne vem kaj naj ti napišem. Verjetno preveč gledam iz svojega zornega kota, ker pri meni se da v službi kar precej zmenit. Normalno, da je zdravje otroka več vredno kot razlika (denarna) med bolniško in dopustom. Sam, a prav zares se ne bi dalo zmenit? sem trmasta, ane.
Jaz ti svetujem, da greš lepo do šefa in prosiš, da naj te premestijo v pisarno, če se prav spomnim, si enkrat pisala, da si v avgustu bila v pisarni (torej pisarne obstajajo). Da enostavno ne zmoreš. Drugače obstaja en zakon (pravice v nosečnosti), kjer točno piše kaj nosečnica lahko in česa ne sme delati. Zdaj ne vem kako je s stoječim delom, vem da ti ne smejo natrpati nadur, pa nočnega dela..., priporočam, da si prebereš in greš nato na razgovor. Ker sicer je pa tako, da če ti zdravstveno nič ni, imaš pa neurejene (glede na zakon) delovne razmere, si upravičen do bolniške, ki pa jo vso (ne samo 30 dni) krije delodajalec. Seznani jih malo s tem. Saj vem, da je zoprno, se kregat za svoj prav, sam kolkor se spomnim (lahko pa, da sem te zamešala s katero drugo), so ti že itak dali vedet, da te delovno mesto najbrž ne bo čakalo...
No, sicer sem pa prepričana, da se boš že dobro pobrigala zase in za svojega otroka. TAko ali drugače, samo je pa res neumno, da če bi rada delala, da ti to onemogočajo.

Uf, ko takole berem, imam pa res srečo v službi. No, saj ne da nisem po prvi in drugi porodniški ostala brez službe in da se mi pčogodba tudi tokrat izteče direkt po koncu porodniške, sam vseeno. Trenutno pa se da dovolj stvari zmenit. In tokrat verjamem, da če se bo denar napraskal z dovolj projekti, me bodo zaposlili tudi naprej. Mi je zadnjič že šef omenjal, da se že meni s kadrovsko zame, ker so me prejšnjič precej zaj***, pa noče da bi se mi še enkrat to zgodilo. Ampak naša vrla kadrovnica mu je že uspela natvezit, da imam jaz porodniško do naslednjega oktobra. Od kod ji to, nimam pojma. Pri ta tretjem se porodniška po ta novem (oz po njenem) torej za en mesec skrajša in ne podaljša... user posted image user posted image  Ah, ja.

No, nič. Mejte se. Kile: uf, se bom v bližnji prihodnosti tehtala, morda sem šla pa kaj dol, zdaj ko imam zabasan nos in manj apetita. Na pregledu zadnjič mi jih je pokazal 5 več od prejšnjega, doma pa ene tri. Ma kaj jaz vem, trenutno sem na ene 3 plusa, če štejem od začetka nosečnosti oz na 7 plusa, če pogledam resnici v oči (od najnižje teže v nosečnosti). Mah, pa tolko o dobrih sklepih, da se ne bom zredila.... preveč.

čaubau, t

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 1906
4.9.2009 15:28:34   
ShopGirl
tintara: ja, sej jst sm tut upala da se bo dalo zmenit, oz. da jim je nekak jasno da nosečnica v 26. tednu ne more stat cel delovnik in da bojo mel več razumevanja. V bistvu je tako, da sem bila pred dopustom v drugi enoti, zdaj po dopustu pa sem premeščena drugam. Pred dopustom sem bila v pisarni in je blo super. Tukaj pa je žal tako, da je pisarna namenjena "pasivnem" delu zasedena, kar bi pomenilo da če dajo mene v pisarno, mora ta iz pisarne na moje delovno mesto... Se mi zdi da se nikomur ne da preveč ukvarjat s tem in kr mal upajo da bom ostala na bolniški - vsaj tak vtis mi dajejo, glede na vse skupi. Zdej kar se tiče službe po porodniški me ne skrbi, ker imam za nedoločen čas. Je pa res, da obstaja velika verjetnost da ne bom ostala na tem delovnem mestu - glede na to, da skoraj vse mamice po porodniški pristanejo na drugem delovnem mestu.
Drugač pa hvala za nasvet user posted image  lepo, da si si vzela čas. Se bom pozanimala kako je z mojimi pravicami, ampak a veš da glede stoječega dela pa res nism nč zasledila zaenkrat? Bom še mal G vprašala, če ona kej ve. Drugač pa čist tko za info: žensk na mojem delovnem mestu je pri nas full malo, mislim da smo 3, tko da ni nič čudnega da delodajalec niti ne ve kako postopat v primeru, ko zanosimo - konc koncev sm jst, kolikor mi je znano taprva pri nas user posted image

Je pa lepo slišat, da se pri tebi da kr precej zmenit - to je res super. Upam, da te bo šef "zaščitil" pred kadrovkinjo, jst sicer ne vem kako je s porodniško pri tretjem otroku, ampak najbrž je kvečjemu daljša in ne krajša - ali kako?

(odgovor članu tintara)
Neposredna povezava do sporočila: 1907
4.9.2009 16:48:05   
Anonimen
ola!
danes sem pa po dolgem času spet doma :D rabim mir, ker se mam za učit .. :D

@ShopGirl: te čist zastopim, kako ti je, ker mam tut bedno situacijo. Delam s strankami,na malco skor ne upam it ( pojem na hitr neki, topli obrok šele doma, če je včasih sem hodila že vmes, ko ti baje pripada 30min ane?! ) ker bi stranke čakale (nobena ni tok, da bi jo postregla!!!!) še na wc ne upam včasih:D pa imam pogodbo za nedoločen !!! Vsaka samo delo deleč stran od sebe, pa rajš čik vsako uro :S Tko, zlo neprijetna situacija!
Ne vem, al so jezne ker bodo "pokasirale" delo, al kaj vem.. skratka, škoda živcev - že tko jih je preveč šlo!
In tut ena smrkla, ki je 100% da me bo nadomeščala (konc koncev je le študentka), se obnaša, k da je cela firma njena; da lahko vsakega oblaja in mu začne ukazovat, kaj pa kako, pa kje se potepa itd.. te kar razkuri!! Sem se pa pri kadrovnici pozanimala že, kako bo z mojim nadomeščanje, in če bo vse po sreči, ona ne bo i!!!! (le v skrajni sili, ki pa je, upam, da ne bo ; ) tko so se pa razmere pri nas ful na negativno obrnile, odkr sm prišla iz bolniške(ki sem jo mela začetk junija), ko so zvedle da sem user posted image , drugega razloga ne vidim!? kar od enkrat te "ignorirajo" pa še s šefom niso lih odnosi kot bi mogl bit.. še dobr, da so v drugem sektorju osebki, s kterim se fajn razumemo :)

Tko da, prav žalostno vse skupaj, ampak se na vse požvižgam, dobre 2 meseca bomo pa že še "zdržal" skupaj, pol bom pa vidla, ko bom nazaj:)
ni jamranje, sam "pogrela" me je najprej tvoja pripoved ShopGirl, da se je tole moje kar "ulilo" z mene
user posted image

zdej grem pa študirat pa napadt sadje;)

lp;N

(odgovor članu ShopGirl)
  Neposredna povezava do sporočila: 1908
4.9.2009 17:38:10   
ShopGirl
Nezy, pridna, ti maš tut dons dan za študirat? user posted image  Jst se že cel dan učim, vmes sm si skuhala pa mal počivala, zdejle bom pa dokončno pospravla knjige. Petek je user posted image

Vidm, da maš ti tut zoprno v službi... Shit ej. Ma če vsaj odnosi špilajo, potem je lažje bit v službi ane? Pol tut mal stisneš pa daš ekstra od sebe, samo če pa odnosi niso ok, pol ti je pa vse nekak "odveč". Men gre full na živce da se ne morem recimo med delom dol vsest pa kaj v miru naredit (tok da mal k sebi pridm), pa da si morm še za na wc rihtat menjavo - sploh zdej ko full bolj pogosto hodim. In pol posledično tut ne pijem tok da mi ni treba tokrat z delovnega mesta (pol mam pa temno oranžen urin, k vem da ni OK!). No sej vidm da maš podobno situacijo... Mi je mal lažje user posted image

Nč punce, lep vikend vam želim - upam, da ste preživele čim manj stresen dan, pa da boste full full uživale med vikendom!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1909
5.9.2009 10:18:03   
*nivea

Zibka in ammam SREČNO DANES user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu terida)
Neposredna povezava do sporočila: 1910
5.9.2009 10:18:48   
*nivea
BeeBee in Neža 7 kak sta vidve in vajina sončka?

(odgovor članu *nivea)
Neposredna povezava do sporočila: 1911
5.9.2009 10:25:24   
*nivea
ojla

se spravljam k pospravljanju. sem zdaj eno omaro malo prerazporedila, da bom tja zlagala cotike za malo. čakam, da bo lepo sončno vreme, da bom te najmanjše cotike oprala in jih potem imela pripravljeno za malouser posted image

Anuš, veš zakaj se mi bolj splača, da se mi še oktoberska plača vpiše za porodniško, ker sem lani bila brezposelna. in da naj čim manj teh 55% minimalne plače mam zajeto v porodniško, boljše da imam plačo, ker bo potem porodniška tud višja..
to je v mojem primeru oz. če je katera druga še bila v lanskem letu brez zaposlitve..

sam ne vem kak se bo to izšlo ali ne.. ker uradni PDP imam 2.12.09, po nuhalni pa 10.12.2009, vendar moj ginekolog to do zdaj še nič ni spreminjal. mu bom omenila na nasl.pregledu. ker zdravnica ko mi je 4D delala, je tudi rekla, da mala v rasti ustreza za ta drugi datum..

bomo videli kako bo s tem...

nisem vas nič brala, tak da moram se zdaj spravit še malo k temu kaj ste napisale. bo popoldan čas za to...

božajte bušije

(odgovor članu *nivea)
Neposredna povezava do sporočila: 1912
5.9.2009 22:31:59   
tintara
Nivea: zakaj ti ne bi uspelo spravit še oktobrske plače notri? A sem prav zastopila? Leta 2006 sem imela jaz rok 1.12. in mi je tudi rekla, da lahko dam notri še oktobrsko plačo, lahko pa končam s septembrsko (da imam ravno tako vnes rok). Hm, čakaj,  v bistvu gre za plačo, ki je izplačana v oktobru, torej je v bistvu septembrska. Ne, pomoje ni šans, da spraviš notri oktobrsko (izplačano v novembru), ker takrat boš že na porodniški - jaz sem takrat začela porodniško s 3.11, torej bi naj ti začela s 4.11., do takrat pa moraš imeti že vse poštimano, vsaj mislim. Oh, oprosti, sem ti hotla dat spodbudne novice. pa ne gre.... Je pa tudi odvisno, kdaj dobiš plačo (že za septembrsko plačo verjetno) - mi jo dobimo že 5 v mesecu.

Shopgirl: ma mi je žal zate in imam zdaj kar mal slab občutek, sam sem res sam dobr hotla. 
Obema (tebi in Nezy) veliko volje pri premagovanju tezav v sluzbi. Saj je sam se dva meseca, ane.

Nic, sibam spat. Dans mi (tako kot ponavadi) kaka fajn tolazba ali nasvet, ne gre prevec.

T

(odgovor članu *nivea)
Neposredna povezava do sporočila: 1913
6.9.2009 7:15:43   
METULJ1
Hoj,

no pa se je začelo. Sem v 24. tednu in zgleda, da ne bomo več spali kot ponavadi. Sem se zbudila ob 6. in ne in ne zaspat naprej. Ni kej. Se bo treba navadit. Drugač počutje še kar ok, razen tega, da imam na trenutke občutek, da imam kožo na trebuhu čist premajhno in da se včasih počutim prov okorno.
Drugač pa bebika iz dneva v dan bolj brca, tko da je včasih prov veselica. Občutek pa tko fajn, da je kej.

Kar se  tiče plače in porodniške je pa najlažje, da obiščete spletno stran
centra za socialno delo in lahko tam narediš informativni izračun nadomestila, ki ga boš prejemala za čas porodniškega dopusta.
http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/izracunOSNOVA.asp

Pozdravčki vsem in pridno božajte svoje trebuščke

(odgovor članu tintara)
Neposredna povezava do sporočila: 1914
6.9.2009 14:34:58   
Anonimen
ola punce!
danes smo šli mal hodit (gor-dol "mali hrib"), ja se že pozna, da nism več tista "stara hribolazka",ker me mali moj že prav fajn zmatra :) ampak se še ne mislm čist odrečt hribom, sam bl u izi ture pa bo :)

en vprašanje: a ima ktera zu3 k se zbudi "zaspančke" na majčki oz.v tistem k spi? Men se je mleko očitno že počas začel delat; ampak le ko spim, čez dan nimam s tem problemov (no, HB, vsaj v službi ne bo tega user posted image )

grem mal pred tv, potem pa učit!
lp

(odgovor članu METULJ1)
  Neposredna povezava do sporočila: 1915
6.9.2009 18:13:28   
ShopGirl
tintara; brez skrbi - jst vem da si hotla sam pomagat, sej jst bi  tut kej podobnega napisala kateri od vas, če bi mela podobne težave. Tko da, kar se mene tiče, ne met nč slabe vesti user posted image  Sej če ne bi hotla vaših komentarjev bi itak zase zadržala kaj se dogaja v službi. Tko mi pa vsak nasvet al pa ideja lahko prideta prav. Bom vidla kaj bo G rekla, najbrž nism prvi primer, mogoče se da še kako drugače stvari uredit. Recimo s kakšnim potrdilom zdravnice da npr."odsvetuje celodnevno stoječe delo". Ker to kar se nam, nosečnicam, zdi samoumevno, se zgleda moškim v njihovem svetu ne zdi...

Nezy, sem mela že na dopustu v mislih da zdej bo pa počasi se začelo mleko kazat na majicah (ker se spormnem da si že pisala o tem). Sam pri meni še nič ni... Tvoje puščajo user posted image  hec hec...

Metulj; ne govor...men s etut zdi da mam premejhno kožo na bušiju, sploh proti večeru. Pa zdej mi je vsa ta teža trebuha začela pritiskat na želodec in ko se najem, me tišči. Tist "skos po malo grickat" pa pri meni ne bo melo ugodnih posledic, ker se bom zbajskala za 5kg/mesec ne pa 1 user posted image  
Glede spanja pa te loh potolažim, da ne bo vedno tko da se boš zbudila in pol ne boš mogla več zaspat. Ene parkrat je res blo tko tut pri meni, ampak pol se nekak al navadiš al si pa tok zaspana da kr zaspiš.

Jst sm neki grdega sanjala ponoči pa v tistem hipu ko sm se zbudila mi je srce full hitro bilo, in je zgleda tut tamala to začutila ker me je res močno brcnila user posted image  Pol je pa še ene parkrat pobrckala - sem jo samo pobožala po bušiju in sva zaspale kr kmalu dalje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1916
7.9.2009 8:20:04   
terida
Dobro jutro, punce!

Shopgirl, nEzY, kar malo žalostna postanem, ko berem vaše zgodbe. user posted image smo po zakonodaji zaščitene bolj kot kakšne alpske rožice, realnost pa je potem nekaj čisto drugega... user posted image user posted image za vse, ki se morate borit za pravice (ki bi vam morale pripadati brez boja) in imate probleme ne samo s šefi, ampak celo sodelavci in še huje -  sodelavkami! Ah, ženska solidarnost...

Jaz imam srečo kar se službe tiče. Pravkar sedim v nekem fotelju, ki so mi ga sodelavci pomagali prinest do pisalne mize in računalnika. To je edini način, ki sem ga našla, da lahko nekako normalno preživim tole sedeče delo. Saj lahko vsake toliko vstanem in se sprehajam - ni problem, da bi morala 8 ur sedet pri miru, a kaj ko edino sede lahko opravljam svoje delo... Upam, da se bo ta poskus obnesel, sicer ne vidim druge kot it na bolniško.

nEzY, mleka še nič ne puščam, sem ga pa v prvi nosečnosti, tako da kar čakam, kdaj se bo začelo. Se je pa tudi meni večinoma čez noč to dogajalo. Če se ti bo čez dan, si kupi tiste blazinice za prsi, ki jih bomo itak sicer med dojenjem uporabljale. Bo pač modrček bolj poln user posted image user posted image user posted image - kot da je to zdaj problem user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1917
7.9.2009 8:48:08   
ShopGirl
terida, kok maš pa ti fajn sodelavce user posted image  fotelj so ti prnesli - full lepo. Čeprav ti čisto verjamem da tudi sedenje cel dan ni ok. A ti kaj noge spijo? Zdej nam bo itak čedalje težje sedet, stat in spat - jst pri sebi to že opažam. Je pa res da sem trebuh dobila šele zdaj v šestem mesecu in da mogoče če bi ga postopoma dobivala ne bi blo tok težko vse skupi.

No, danes nism skoraj nič spala. Sva šla v kino zvečer, gledat Bruna. Mala je brcala ves čas - verjetno zaradi glasnosti in mojega smeha. In seveda s epol tut zvečer ko je blo treba it spat, ni umirila! In mi je brcala CELO noč. Ne pretiravam... Sm kr mal sitna. Bolš da se navadm ane user posted image

Zdej grem pa na pregled. Držte pesti da se uspem kaj pametnega zmenit glede službe, bolniške,... pa da je z mojo bebico vse ok user posted image  

lep dan vam želim user posted image !!!

(odgovor članu terida)
Neposredna povezava do sporočila: 1918
7.9.2009 8:49:26   
Anonimen
morgen!

terida: ja, js tut prej nism mela "problema" s praznim modrčkom, čeprav bi velik rajš to vidla :D sj veš, ponavadi nisi zadovoljen s tistim, kr maš user posted image  dons ni blo nič zu3 tko da sm prou vesela :D

ShopGirl: js sm mela pa dons tmore; tko da sm dobesedno zavpila in skočila v luft! (me je moj pol potolažil, da so le sanje!) bemo eJ, to je ponavad , k sanjam kače user posted image user posted image user posted image  se jih tok bojim da joj!! pa je sam čez travnik šla, js pa krik! kaj pomenijo, če sanjaš  kače? kera ve ?!

nic, grem delat še :)

lep dan user posted image  (saj ga imamo ne)

N

(odgovor članu terida)
  Neposredna povezava do sporočila: 1919
7.9.2009 9:23:57   
zmajči25
Še jaz da vas na hitrico pozdravim.
Služba: tiste, ki nimate problemov v službi ste lahko srečne, sej ni niti meni slabo v službi, ker rada delam, ampak če samo nalagajo, nalagajo,... ker nimajo kadra in potem delaš za dva ali tri človeka je pa too much! Še v normalnem stanju je naporno, sedaj v nosečnosti pa še toliko bolj, ker sem po 10-11 urah službe čisto izčrpana, glava me boli, tamale ne čutim oz. me vse tišči ful dol, kot da mi bo kaj padlo ven. Med vikendi se vidi sprememba, ker lahko normalno jem (ob normalnih urah), si spočijem vsaj za pol urice in si ustvarim ritem, ki mi odgovarja pa še nervozna nisem in se lahko posvetim moji 3-letnici.

Kilogrami: zaenkrat smo na +6,5 kg in je čisto OK, samo da se na koncu ne bi preveč "razlezla". Je pa od 5-7 meseca nosečnosti normalno, da se zrediš 2 kg/mesec, to mi je rekel moj G, pa tudi v veliki večini priročnikov in strokovnih člankov je napisano, da je tako pridobivanje teže priporočljivo!

Shopgirl: ti kar pejdi na bolniško brez slabe vesti, saj je tvoje in otrokovo zdravje sedaj najbolj pomembno. Tudi jaz razmišljam v tej smeri, saj je zadnje čase tudi pri meni preveč stresno in naporno vse skupaj.

Šibam nazaj delat, lepo se imejte!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1920
7.9.2009 9:28:49   
terida
ShopGirl, saj verjamem, da se tebi, ki moraš cel dan stat, čudno sliši, da je težko delat sede user posted image Težava je v tem, da nosim baje "zelo visoko" (karkoli že to pomeni) in me, ko sedim non stop nekaj boli ali špika trebuh - no, pod trebuhom ali nad njim. In ne morem normalno sedet (tako da so noge in telo v kotu 90 stopinj) več kot nekaj minut. Potem pa me vsak dan za povrh še koža začne fejst pečt... Zdaj poskušam z malo zleknjeno turško pozo na tem mojem fotelju, pa da vidimo kako se to obnese user posted image

nEzY, ne vem ali naj ti povem tole s kačami... saj jaz v resnici ne vem ali kaj pomeni, če sanjaš kače, lahko ti samo povem kaj se je meni zgodilo. Glede na to, da si sanjala samo, da je šla čez travnik, gotovo ne bo panike. No, v glavnem, jaz sem v svojem življenju kače sanjala 2-krat. Prvič sem sanjala, da je mojo mamo kača pičila v levo zapestje (sanje so bile zelo moreče). Takrat je mama delala nočno in prišla domov z zlomljenim levim zapestjem. Drugič sem sanjala, da naju s sestro kača lovi, jaz pa sem jo ubila preden naju bi pičila. Takrat sva bili z mamo na obisku pri stricu, sestra pa je bila doma. Jaz sem bila zaradi slabe izkušnje s prejšnjimi sanjami čisto panična in nisem hotela s hiše (še sestro sem klicala naj ne hodi nikamor), mama pa me je tolažila, da sem kačo ubila in bo gotovo vse ok. No, s stricem smo se tisti dan peljali z avtomobilom po cesti, ko je en kamion prehiteval kolono in se skoraj zaletel v nas - stric je moral speljati s ceste na travnik, da nismo čelno trčili vanj. Sestra pa se je isti dan peljala z avtom z enimi kolegi in je kar na lepem avto zagorel (vzroka se sploh ne spomnim). Vsi so prišli normalno ven in ni bilo nobenemu nič. Jaz se pa zdaj seveda zdrznem že ob sami misli na sanje s kačami! Upam, da jih ne bom sanjala nikoli več!

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 1921
7.9.2009 11:07:44   
marusi
terida: jaz imam enak problem... tudi mi je full teško sedet. stati je prav lažje... jaz imam žogo pa jo malo menjam, pa pručko za noge, ki se še istočasno premika, tako, da še malo telovadim... sicer mi pa tudi meni full noge spijo, pa krči me stalno grabijo. pa pojem na dan 2 tableti po 250 mg Mg.

nezy: za kače poglej po netu... mislim pa, da je fullk odvinsko, kaj sanjaš... pa po moje moraš full verjeti v to. jaz imam doma velikos taro sanjsko knjigo, pa ti lahko pogledam, ampak bom doma šele zvečer, pa vem, da moraš vedeti, kaj si sanjal, kja je bilo s kačami.

(odgovor članu terida)
Neposredna povezava do sporočila: 1922
7.9.2009 11:35:05   
*nivea
ojla

tintara-saj meni se je tudi tak zdelo, da ne morem spraviti oktoberske plače v porodniško, ampak mi je referentka na csd rekla,da če imam rok 10.12. potem bomo še oktobersko plačo vpisali. plačo dobim 5. v mesecu. če obvelja ta datum 10.12. potem bom porodniško nastopila z 12.11. in tak bi še šlo.
če pa bo PDP 2.12., te pa pač bo zadnja plača septembrska vpisana..
bom vse izvedela konec septembra. takrat mam pregled in dobim tud potrdilo o pdp in se grem na csd zmenit za vse..

jaz sem tak prehlajena, da bom znorela. zdaj sem si pripravila napitek z lekadolom plus c, upam da mi bo kaj pomagalo.

sem danes bila pridna, vse delo sem že opravila, tak da imam več časa surfati po netuuser posted image

jutri pa grem v nabavo za novimi večjimi cotami, ker kak se je ohladilo, nimam več hlač za oblečti user posted image

spanje in sedenje in večji trebuh - jaz mam tudi probleme s tem. spim fajn, samo če ne bi rabila ponoči 2-3x na wc, bi super bilo. težave s sedenjem so se mi pa nekak zdaj začele..
shopgirl, kak praviš, bi blo okej če bi buši postopoma rasel, ne pa da en čas nič, te pa naenkrat v 6.mesecu zraste tak na velkouser posted image .
aja, pa brez slabe vesti pojdi na bolniško, najvažnejše je tvoje zdravje in zdravje tvoje male.

mejte se

(odgovor članu tintara)
Neposredna povezava do sporočila: 1923
7.9.2009 11:36:22   
*nivea
aja, kaj bo z našimi slikami bušijev? a bomo kaj lepile gor al nič?
zdaj mamo že vse lepe bušije, ali?

(odgovor članu *nivea)
Neposredna povezava do sporočila: 1924
7.9.2009 12:28:07   
Ninča77
Pozdravljene,

nezy- tukaj imaš en link o sanjah in najbolje da si sama prebereš kaj pomenijo sanje.
http://www.piara.net/sanje.html

Drugače pa se jaz počutim dokaj vredu, spim bolj slabo, 3x na noč sem na wc-ju in občasno so prisotni še krči v nogah, bom zgleda mogla pojačat dozo mg.
Mali brca sto na uro. Še en teden pa bom spet videla mojega navihančkauser posted image .

lep danuser posted image

(odgovor članu *nivea)
Neposredna povezava do sporočila: 1925
Stran:   <<   < Prejšnja stran  75 76 [77] 78 79   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  75 76 [77] 78 79   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.