tintara
|
Shopgirl: hm, saj ne vem kaj naj ti napišem. Verjetno preveč gledam iz svojega zornega kota, ker pri meni se da v službi kar precej zmenit. Normalno, da je zdravje otroka več vredno kot razlika (denarna) med bolniško in dopustom. Sam, a prav zares se ne bi dalo zmenit? sem trmasta, ane. Jaz ti svetujem, da greš lepo do šefa in prosiš, da naj te premestijo v pisarno, če se prav spomnim, si enkrat pisala, da si v avgustu bila v pisarni (torej pisarne obstajajo). Da enostavno ne zmoreš. Drugače obstaja en zakon (pravice v nosečnosti), kjer točno piše kaj nosečnica lahko in česa ne sme delati. Zdaj ne vem kako je s stoječim delom, vem da ti ne smejo natrpati nadur, pa nočnega dela..., priporočam, da si prebereš in greš nato na razgovor. Ker sicer je pa tako, da če ti zdravstveno nič ni, imaš pa neurejene (glede na zakon) delovne razmere, si upravičen do bolniške, ki pa jo vso (ne samo 30 dni) krije delodajalec. Seznani jih malo s tem. Saj vem, da je zoprno, se kregat za svoj prav, sam kolkor se spomnim (lahko pa, da sem te zamešala s katero drugo), so ti že itak dali vedet, da te delovno mesto najbrž ne bo čakalo... No, sicer sem pa prepričana, da se boš že dobro pobrigala zase in za svojega otroka. TAko ali drugače, samo je pa res neumno, da če bi rada delala, da ti to onemogočajo. Uf, ko takole berem, imam pa res srečo v službi. No, saj ne da nisem po prvi in drugi porodniški ostala brez službe in da se mi pčogodba tudi tokrat izteče direkt po koncu porodniške, sam vseeno. Trenutno pa se da dovolj stvari zmenit. In tokrat verjamem, da če se bo denar napraskal z dovolj projekti, me bodo zaposlili tudi naprej. Mi je zadnjič že šef omenjal, da se že meni s kadrovsko zame, ker so me prejšnjič precej zaj***, pa noče da bi se mi še enkrat to zgodilo. Ampak naša vrla kadrovnica mu je že uspela natvezit, da imam jaz porodniško do naslednjega oktobra. Od kod ji to, nimam pojma. Pri ta tretjem se porodniška po ta novem (oz po njenem) torej za en mesec skrajša in ne podaljša... Ah, ja. No, nič. Mejte se. Kile: uf, se bom v bližnji prihodnosti tehtala, morda sem šla pa kaj dol, zdaj ko imam zabasan nos in manj apetita. Na pregledu zadnjič mi jih je pokazal 5 več od prejšnjega, doma pa ene tri. Ma kaj jaz vem, trenutno sem na ene 3 plusa, če štejem od začetka nosečnosti oz na 7 plusa, če pogledam resnici v oči (od najnižje teže v nosečnosti). Mah, pa tolko o dobrih sklepih, da se ne bom zredila.... preveč. čaubau, t
|