Anonimen
|
detelja - Glede kašic se sploh ne sekiraj, očitno še ni prišel Majin čas, itak so včasih začeli šele pri 6 mesecih, zadnja leta mame nekaj prehitevajo (kao, da bo otrok čim prej samostojen). Pa si ji dala za poskusit riževo kašico? Glede na to, da jo zmešaš z njenim mlekom, bi ji morala biti dobra. Bomo videli, kako bodo Eli všeč kašice, ima namreč strašansko ogabno mleko (Allernova) . Sem prišla do 37. strani in vidim, da že veselo jeste kašice. Glede uspavanja pa: jaz Elo najprej poskusim uspavat v posteljici, če ne gre, jo vzamem v naročje in zelo hitro vidim, ali je bila to pametna odločitev . Če ima dan za jok, joka, jaz ji nekaj prigovarjam, jo zibam in na koncu po kakšnih 15 minutkah zaspi. Sem pa ugotovila, da ko je zelo zaspana in sitna, jo prav vse moti, samo da ji dam lubčka, že ni ok. Tako da takrat poskušam biti čim bolj nepremična (razen zibanja, če je na rokah), v posteljici pa je ne dotikam, samo prigovarjam, da me sliši, in na koncu jo obračam na bok. Ko jo obrnem nekje 30-ič , ostane na boku in takrat vem, da je bo v minutki zmanjkalo. Sva pa sedaj že kar navajeni, da zvečer zaspiva v posteljici, čez dan pa se kar radi nosiva. Če seveda ni v vozičku, kjer preden zaspi, obvezno jamra (toda ne joka). nmagk - Razumem, da je bilo najbrž težko z Ano, toda po mojem prepričanju te je pač tako zelo potrebovala. Pač eni otroci potrebujejo več pomoči, ko gredo v šolo, drugi pri telesnem razvoju, tretji pa več bližine. Jaz se bom vsekakor trudila, da bi bila Ela samostojna, toda če se bo izkazalo, da želi spati v najini postelji, bo del noči gotovo prespala pri nama. Je pa res, da ko bo večja in vem, da me bo razumela, bo na dan prišla moja stroga vzgoja. Moram reči, da kar imam izkušenj z nečakinjo, ki sem jo čuvala po cele dneve, znam kar dobro prepričati otroke . Veliko stvari, ki jih ne mama, ne babica nista uspeli, sva midve uredili kot keks. Je pa res, da sem ji vse na dolgo in široko razložila in imela čist poseben pristop. Zelo sem ponosna na svojo metodo, ki sem jo izumila v trgovini, kjer je vedno hotela nekaj (bila je stara okrog 3 leta). Razložila sem ji, da je potrebno za vsako stvar plačati, dati denar in da imam v denarnici samo za to, kar imava v vozičku. Da bi ji z veseljem kupila, če mi da denar. Iztegnila sem prazno dlan proti njej, gledala me je začudeno (itak čisto vsega ni razumela), in brez kakršnekoli težave sprejela, da pač igračke ne moreva kupiti. Je pa res, da vsi ti pogovori ne pridejo v poštev pri 4-mesečnem dojenčku . Čeprav pa že vidim, da Ela za vsako stvar, ki jo naredi, pogleda v moj obraz, kako bom odreagirala, tako da neke vrste vzgoja že poteka. Toda takšno majhno punčko lahko samo lubčkam in stiskam k sebi, saj vem, da samo izraža svoje potrebe. Mater sem se razpisala . Pa kako je lepa tvoja Kittyka! Čisto prava kraljična! Veš to jutranje petje Karolince pa mene spominja na kakšno ptičico . Pač mora odpeti svoje, pol pa lahko gre nazaj spat. Kako je ne razumeš? Joj, pa upam, da so roke bolje. Pa upam, da ste našli tigrčka . tinaaja - Super, da sta z Brino šli v njenem ritmu! Se ji pozna, veš? rd voščilo - Hvala vsem za voščilo! Jaz pa častim tole poslastico: Za ljubiteljice pomočnikov pa še tale: Moj najljubši in žal že pokojni igralec, edini moški, ki me iz sveta znanih gane. Ker je moj rd, se boste morale zadovoljiti z njim, pa če vam je všeč ali ne . klavdyk - Upam, da ste že izgnali ušjo familijo. Pa bravo za mere! Nalini - Upam, da je lulček že ok. Katere pleničke pa uporabljata? Mi uporabljamo Moltex Ëko, ki so brez dodanega klora in podobnega sranja. In so super! Sploh ne prepustijo ne lulanja, ne kakanja. Je pa res, da takoj, ko se pokakamo, se previjemo, drugače pa se previjamo na 3 ure. Glede spanja pa je Ela ista: včasih ji paše bit na rokah, včasih pa ne, tako da pač vsak dan poskusiva oboje in eno že pali . citiranje - Jaz sem vsekakor ZA citiranje, toda ne vem, če se bodo ostale strinjale, da NenaLena spet citira . m..tina - Super za pregled in mere! Veliki smo pa isto, samo da imamo mi skoraj pol manj kil . Pa upam, da je vročina že šla in sta ok. Sonček85 - Zares je faca Aleks v gugalnici. Pa ful je že samostojen! Za trip-trap stolček pa javim v roku enega tedna (če še bo, seveda), ker ima sestra nek stolček, pa da vidim, če bo ok. Če ne, bi ga mogoče res vzela. srečka82 - Jupi, da so uspeli ustaviti rast glavice! Sonček85, pa so morda ugotovili vzrok? Samo da je sedaj vse ok in da ni potrebna operacija. matcar - Madonca si pridna, kar vsak dan v fitnes. Jaz bom pa oktobra začela s tai chijem, o katerem sanjam že nekaj let. Je vadba celo zjutraj, kar je super, da ne bo potrebno dragemu Ele uspavat zvečer, saj ne vem, kako bi jima to uspelo . Moja redna telovadba doma z utežmi pa seveda ostaja, saj drugače bom čez nekaj let "kripl" (hrbtenica) . Pat74 - Super, da ste se imeli fajn na morju. Iiii, kako lepe fotke! O morju raje ne bi, ker verjetno bo tudi nam odpadlo v vodo . No, bomo videli, držim pesti, da nam vseeno uspe pobegniti za 3 dni. veronikab - Držim pesti, da se vama nočno spanje čim prej pošlihta . Pa, ko se podojita zaspi takoj nazaj? Potem je mogoče najbolje, da spi pri vama, da se ti ni treba vstajati, ga samo podojiš in spanje naprej. Če je nočno dojenje pogosto, je to najbolj praktična rešitev. In si nas našla na FB? Javi. obmesečnice - Pa čestitke vsem za mini rd oz. dopolnjene mesece . Blancica - Super za plavanje! Pa kako lepa fotka, se vidi, da je užival. rutina - Itak, da otroci rabijo rutino (saj jim da občutek varnosti), toda ker naši zakladki niso švicarske ure, se ta rutina malo menja. Vsaj jaz se prilagajam Elinemu ritmu, ki vem, da se še vzpostavlja in spreminja, saj pospešeno raste in se razvija. Včasih je pač prej lačna, drugič prej zaspana, četrtič ne bi jedla po 3h in tako naprej ... Enkrat bi se samo nosila po rokah, drugič se ful sama zaigra ... jaz pač poslušam Elo in njene potrebe. Konec koncev tudi jaz nimam vedno istih potreb: enkrat bi se večkrat cartala, drugič manj, enkrat več slončkala, drugič manj . Tu naredim rez, pa nadaljujem v novem postu, da ne bo dolg celo stran .
|