ronja1a
|
Tiste, ki ste imele različne težave s kromosomskimi nepravilnostmi in ki ste imele UPN, me zanima na katere preiskave ste šle v naslednji nosečnosti? Jaz razmišljam, da bi šla samo na amniocintezo, glede na to, da so določena tveganja in na to, da ne rada doživljala še enkrat UPN okoli 20t, me zanima katere možnosti imam že pred 16 tednom. Mislim,da je en test pregled hormonskis resis ali kako se mu že reče. lp Jaz sem v drugi nosečnosti šla na nuhalno (samoplačniško) in DHT (dvojni hormonski test). Že pred tem sem se odločila, da bom šla v primeru slabih izvidov na HB (horionska biopsija), sicer pa na amniocinetezo ali dodatne ultrazvočne preglede. Nuhalna in DHT sta bili v redu, vendar kljub temu nisem mogla čisto mirno uživat preostanka nosečnosti, zato sem se odločila za AC. Je malo in manj boleča in neprijetna od HB (vem, ker so isti dan postopek delali še nekaterim drugim puncam), je pa tko, da če moraš delat splav, ga pri HB delaš kar nekaj tednov prej. To je torej velika prednost HB, ki pa ima še eno slabost, da vedno ni izvedljiva (npr. če otrok tako leži, da ne morejo vzet vzorca, ali pa če vzamejo premalo resic, potem ne morejo narediti analize in moraš tko ali tko še potem na AC). Sicer glede tveganja pri HB versus AC eni pravijo, da tko ali tko ni razlike. Večji procent splavov po HB naj bi nanesli nižji tedni, pri katerih se postopek dela. Torej: ker je nižje v nosečnosti tko ali tko več splavov, jih je tko tudi več po HB kot po AC. Tretja varianta pri meni bi bila še natančnejše ultrazvočno spremljanje (tko so mi napisali na izvidu po prvi neuspeli nosečnosti). Pušenjak mi je potem razložil, da j to zelo nedefinirano, kaj to pomeni. Priporočil pa je UZ na sekundarni ravni, kar potem ni bilo potrebno, ker sem itak delala AC. Sicer pa čestitke, da sta se odločila tretjič poskusit. Ti žlim čimveč mirno prespanih noči ... in zibanje čez devet mesecev. Moj sonček ima zdaj dva meseca. Se je splačalo...
< Sporočilo je popravil ronja1a -- 17.8.2009 21:01:59 >
|