|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  80 81 [82] 83 84   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Upanje po splavu-2.del
9.8.2009 20:32:30   
krtekxx
Tiste, ki ste imele različne težave s kromosomskimi nepravilnostmi in ki ste imele UPN, me zanima na katere preiskave ste šle v naslednji nosečnosti? Jaz razmišljam, da bi šla samo na amniocintezo, glede na to, da so določena tveganja in na to, da ne rada doživljala še enkrat UPN okoli 20t, me zanima katere možnosti imam že pred 16 tednom. Mislim,da je en test pregled hormonskis resis ali kako se mu že reče.

Biopsijo horionskih resic se dela nekoliko prej, mislim, da v trinajstem tednu, moja G je pa rekla, da je nekoliko bolj rizična. Jaz sem šla 2x na amniocintezo in je obakrat bila OK, vem pa, da pri marsikateri ni bilo tako.
Je pa tako, da ti amniocinteza pokaže le kromosomsko sliko, nič pa ne pove o drugih napakah, ki bi lahko bile prisotne. Na koncu se moraš itak sama odločiti. Poseg je pa enak pri obeh - z iglo v trebuh. Le da se pri biopsiji HR odvzame tkivo iz posteljice (no, nisem čisto prepričana) pri AC pa se vzame plodovnico v kateri plavajo odmrle celice kože.

Kako pa drugače, punce? Vidim, d aje veliko novih, kar me žalosti. Je pa res ena posebna izkušnja, ko je vse to uspešno za tabi in rezultat spi v otroški posteljici. In potem komajda da kdaj pomisliš na preteklost. Res pa je, da jih veliko nima take sreče, kot smo jo imele Andreja, Lana, Tinaaja, jaz in še katera. Vsem tem en velik objem.

(odgovor članu natasarobi)
Neposredna povezava do sporočila: 2026
9.8.2009 23:01:52   
Špela100
Natasarobi v tretje gre rado, držim pesti, da čimprej zagledaš user posted image in itak, da bo v tretje vse ok, tudi pri nas je bilo.....

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu krtekxx)
Neposredna povezava do sporočila: 2027
10.8.2009 7:06:20   
lana38
natasarobi, kot je že krtekxx napisala lahko greš na bopsijo horionskih resic pad tednov prej. Jaz osebno se za BHR ne bi odločila, ker je večje tveganje kot pri AC. Mislim pa tudi, da 3 tedne razlike ne naredi kaj dosti. Čisto vseeno je, če greš na UPN v 16. ali 20. tednu. Obakrat je bolečina neznosna, ker izgubiš svojega otroka. Jaz sem bila v tej zadnji user posted image še na NS, ki sem si jo sama plačala. Hotela sem biti nekako psihično bolj pripravljena. Milamay je bila na BHR. Morda se bo kaj oglasila tukaj gor in ti več povedala o samem posegu. Želim pa, da čimprej zagledaš user posted image in tokrat zdravo user posted image do kona.
LP

lana38

(odgovor članu Špela100)
Neposredna povezava do sporočila: 2028
11.8.2009 13:29:58   
andreja2000
natasarobi jaz sem se v naslednji user posted image  po UPN odločila samo za AC.
želim ti,da čim prej zagledata user posted image  in da bo tokrat vse kot mora bit!user posted image

Kjer je upanje,je tudi pot...

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 2029
11.8.2009 13:45:55   
barvar
Pozdravček! Po dolgem času se oglašam spet na tej temi. Bi vam rada sporočila, da sem danes zjutraj zagledala user posted image /user posted image . Tako, da sem v tem letu že drugič user posted image .
Upam, da tokrat speljem srečno do konca user posted image .
Držite pesti user posted image .

Pa je prišel! Najin Maj - 6.5.2010

(odgovor članu andreja2000)
Neposredna povezava do sporočila: 2030
11.8.2009 13:52:41   
pikica36
bomouser posted image  na rokah in na nogahuser posted image . seveda pa ČESTITKE!!user posted image  IN SREČNO DO KONCA

pa smo spet tam, kjer smo bili- nikjer!!

(odgovor članu barvar)
Neposredna povezava do sporočila: 2031
11.8.2009 15:24:45   
lana38
barvar!user posted image user posted image user posted image
LP

lana38

(odgovor članu pikica36)
Neposredna povezava do sporočila: 2032
11.8.2009 19:58:47   
andreja2000
IZVIRNO SPOROČILO: barvar

Pozdravček! Po dolgem času se oglašam spet na tej temi. Bi vam rada sporočila, da sem danes zjutraj zagledala user posted image /user posted image . Tako, da sem v tem letu že drugič user posted image .

ti že držimo pesti in seveda iskrene čestitke in naj se srečno konča! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu barvar)
Neposredna povezava do sporočila: 2033
11.8.2009 20:15:18   
Teni_
IZVIRNO SPOROČILO: barvar

Čestitke user posted image user posted image user posted image  in držim pesti.

(odgovor članu barvar)
Neposredna povezava do sporočila: 2034
12.8.2009 9:01:30   
zaljubljena23
Barvar neizmerno sem vesela zate, čestitke punce user posted image user posted image user posted image user posted image in vedi, da tokrat uspešno do konca user posted image user posted image user posted image user posted image

23.4.2009, plusek...17.5.2009 si odšel med angelčke...
23.4.2010, plusek...17.12.2010 si prijokal na svet...
23.4.2012, plusek... 26.12.2012 PDP...

(odgovor članu krtekxx)
Neposredna povezava do sporočila: 2035
12.8.2009 16:32:07   
katra55
barvar čestitkeuser posted image Držim pestiuser posted image

(odgovor članu zaljubljena23)
Neposredna povezava do sporočila: 2036
15.8.2009 16:55:20   
krtekxx
Bavaruser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu katra55)
Neposredna povezava do sporočila: 2037
16.8.2009 23:10:27   
Mavrica32
zdravo,
sicer bi mogla odpret novo temo. A tega ne znam naredit.
Rada bi spoznala še kako, ki ima podobne težave kot jaz, ker se počutim popolni vesoljec.  Vse okoli mene deluje tako apatično.  jaz pa bi rada že malce akcije, saj mi postaja vedno bolj mučno čakat....
Moj mož je lani prebolel pljučni limfom. Pred kemoterapijo so mu vzeli semensko tekočino in pred meseci mi je priznal, da so mu rekli, da je ok. Jaz  pa sem mislila, da so mu jo res pregledali. Njegova onkologinja mu je lani obljubila, da mu jo bodo po pol leta po zadnji kemoterapiji ponovno vzeli in pregledali. Nakar je snedla obljubo in je rekla, da ne svetuje moje nosečnosti še eno leto...ker se limfom po drugem letu rad ponovi. Menda pa ni nobene raziskave, da bi bilo kaj narobe z njegovo spermo. Samo zaradi njegove psihe bi bilo menda bolje. (Kot da nama je sedaj lažje gledat nečake in nečakinje, otroke prijateljev... in postajat vedno bolj podobna starim zakoncem) Ker se zdi to nama obema čudno, sva prepustila zaščito usodi. Verjetno bi bilo lažje čakati, če ne bi imela sama pred njegovo boleznijo že tri čiščenja in še vedno je megla, zakaj se otrok v mojem v mojem telesu ne razvije po oploditvi. Sedaj jem aspirin protect.... ker sem mejni primerek antifosfolipidnega sindroma. Res bi rada ugotovila, če je to res vzrok. Vedno mi je uspelo zanositi po drugem ciklu. Sedaj je že pol leta pa nič. kemoterapija lahko menda povzroči tudi sterilnost. Kaj bi storile ve?  Mene vse skupaj enostavno vsaj enkrat mesečno spravi v totalni obup... priplavat na površje a vzame toliko energije...in silno se trudim, da ne bi sitnarila vsem drugim...
ta negotovost res ubija... 

(odgovor članu krtekxx)
Neposredna povezava do sporočila: 2038
17.8.2009 7:05:59   
lana38
Mavrica32, samo ne obupaj.user posted image user posted image user posted image Vsaka situacija po svoje je težka. Če boš kdaj prebrala našo temo za nazaj, ali pa tudi njen 1.del, boš videla, da nam je več ali manj skoraj vsem uspelo, ki smo se tolažile tukaj gor. Imele smo različne težave, pa nismo obupale. Zdaj ne bom spet na dolgo in široko opisovala skozi kaj vse sem šla, ampak na koncu sem dobila svojega sončka. Pa mi je na koncu celo G priznal, da z medicinskega stališča sploh nisem imela nobenih možnosti, tudi če bi takrat šla na operacijo, je rekel, da je mislil, da nikoli ne bom zanosila, pa me je vseeno spodbujal. Pa tudi jaz sem vstrajala in nisem obupala.
Lp

lana38

(odgovor članu Mavrica32)
Neposredna povezava do sporočila: 2039
17.8.2009 20:54:23   
ronja1a

Tiste, ki ste imele različne težave s kromosomskimi nepravilnostmi in ki ste imele UPN, me zanima na katere preiskave ste šle v naslednji nosečnosti? Jaz razmišljam, da bi šla samo na amniocintezo, glede na to, da so določena tveganja in na to, da ne rada doživljala še enkrat UPN okoli 20t, me zanima katere možnosti imam že pred 16 tednom. Mislim,da je en test pregled hormonskis resis ali kako se mu že reče.
lp

Jaz sem v drugi nosečnosti šla na nuhalno (samoplačniško) in DHT (dvojni hormonski test). Že pred tem sem se odločila, da bom šla v primeru slabih izvidov na HB (horionska biopsija), sicer pa na amniocinetezo ali dodatne ultrazvočne preglede.

Nuhalna in DHT sta bili v redu, vendar kljub temu nisem mogla čisto mirno uživat preostanka nosečnosti, zato sem se odločila za AC. Je malo in manj boleča in neprijetna od HB (vem, ker so isti dan postopek delali še nekaterim drugim puncam), je pa tko, da če moraš delat splav, ga pri HB delaš kar nekaj tednov prej. To je torej velika prednost HB, ki pa ima še eno slabost, da vedno ni izvedljiva (npr. če otrok tako leži, da ne morejo vzet vzorca, ali pa če vzamejo premalo resic, potem ne morejo narediti analize in moraš tko ali tko še potem na AC).

Sicer glede tveganja pri HB versus AC eni pravijo, da tko ali tko ni razlike. Večji procent splavov po HB naj bi nanesli nižji tedni, pri katerih se postopek dela. Torej: ker je nižje v nosečnosti tko ali tko več splavov, jih je tko tudi več po HB kot po AC.

Tretja varianta pri meni bi bila še natančnejše ultrazvočno spremljanje (tko so mi napisali na izvidu po prvi neuspeli nosečnosti). Pušenjak mi je potem razložil, da j to zelo nedefinirano, kaj to pomeni. Priporočil pa je UZ na sekundarni ravni, kar potem ni bilo potrebno, ker sem itak delala AC.

Sicer pa čestitke, da sta se odločila tretjič poskusit. Ti žlim čimveč mirno prespanih noči ... in zibanje čez devet mesecev. Moj sonček ima zdaj dva meseca. Se je splačalo...

< Sporočilo je popravil ronja1a -- 17.8.2009 21:01:59 >

Neposredna povezava do sporočila: 2040
18.8.2009 12:35:49   
lana38
Vse se splača potrpeti, da pridemo do svojih sončkov.user posted image
LP

lana38

(odgovor članu ronja1a)
Neposredna povezava do sporočila: 2041
18.8.2009 21:57:15   
natasarobi
ronja1a - hvala za izčrpen odgovor. Kdaj si pa delala DHT - v katerem tednu?

Katere tablete folne kisline ste jemale, če sploh? Jaz imam sedaj elevit, ker pravijo, daje dober (kao en najboljših, ker ima ogromno drugih vitaminov(, ampak imam čist temno blato zaradi železa (tega imam očitno že po naturi velik), ki je v tabletah, pa še tako velike so, da gredo komaj dol. Razmišljam kar o centramed mami, ker Folacin se dobi samo na recept. Imam pa septembra pregled pri moji gospe g. pa me zanima kaj bo povedala,ker me dolgo ni bilo tam in ali mi bo dala recept ali ne. Če bo posreč bo pa mogoče takrat že plusek.

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 2042
19.8.2009 7:09:38   
lana38
natasarobi user posted image , da čimprej zagledaš user posted image in srečno user posted image do konca in seveda zdravega user posted image . Le veselo user posted image user posted image na delo.
LP

lana38

Neposredna povezava do sporočila: 2043
20.8.2009 9:20:31   
pikica36
AHOJ! ker nas je na tem furumu kar precej, ki smo dale skozi razno razne kalvarije, bi prosila katero, če je že bila na genetskem posvetu , kako to izgleda??

pa smo spet tam, kjer smo bili- nikjer!!

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 2044
21.8.2009 10:34:16   
lana38
pikica36, jaz sem bila na genetskem posvetu, ko so me klicali, da je izvid AC slab. To je bil en razgovor z genetikom, ki je pač povedal, kaj pomeni moj izvid in kaj lahko pričakuje, da bo z otrokom narobe. Potem pa mi je rekel, da se lahko odločim za UPN, ali pa ga obrdžim. Verjetno pred samo user posted image ta posvet izgleda malo drugače. Mislim pa, da gre v glavnem za razgovor, potem ti pa priporočajo razne preiskave.
LP

lana38

(odgovor članu pikica36)
Neposredna povezava do sporočila: 2045
25.8.2009 19:10:24   
natasarobi
Pozdrav!

oikica36 - Jaz sem bila 2x na genetskem posvetu in nisem bila prav nič zadovoljna. Prvič mi je razlagal in risal nekaj glede kromosomov, pa če čist po pravic povem, me prav ni nič brigalo kaj govori in kakšna so razmerja, da se to zgodi in ponovi. Res brez veze.

Drugič, ko sva šla na posvet, mi pa tako ali tako ni znal nič povedat, samo, da imam res smolo. Z mojim sva dala kri in potem dobila domov izvide, da je vse ok in po domač rečen 'več sreče prihodnjič'.G. mi je pač rekla, da to tako je in da nisem primer za umetno, ker ne vedo zakaj se mi je to zgodilo kar se mi je.

Mogoče sem si želela več od tega posveta, ampak sedaj ko razmišljam kaj bi sploh lahko rekel? Itak sem bila v položaju, ko me ni nič zanimalo, edino kar sem hotela je, da povedo zakaj se mi je to zgodilo dvakrat zaporedoma in kako bo naslednjič. Vprašat pa itak nisem vedla kaj (strokovnega).

No, se opravičujem, sem mal nataknjena danes. Ni nič posebnega ta posvet, tako, da iz mojih izkušenj ne bi preveč pričakovala.

Pa srečno!

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 2046
28.8.2009 14:46:56   
andreja2000
pikica36 tudi jaz nisem bila pri tem posvetu nič kaj zadovoljna,tudi meni je nekaj risal in razlagal,da se je to pripetilo naključno...skratka,jaz sem od tega posveta pričakovala več,bilo pa je podobno kot takrat
ko so me poklicali zaradi slabega izvida AC in je bilo tako nekako kot pri Lani38.

Neposredna povezava do sporočila: 2047
28.8.2009 21:59:15   
ronja1a
IZVIRNO SPOROČILO: natasarobi

ronja1a - hvala za izčrpen odgovor. Kdaj si pa delala DHT - v katerem tednu?

Katere tablete folne kisline ste jemale, če sploh? Jaz imam sedaj elevit, ker pravijo, daje dober (kao en najboljših, ker ima ogromno drugih vitaminov(, ampak imam čist temno blato zaradi železa (tega imam očitno že po naturi velik), ki je v tabletah, pa še tako velike so, da gredo komaj dol. Razmišljam kar o centramed mami, ker Folacin se dobi samo na recept. Imam pa septembra pregled pri moji gospe g. pa me zanima kaj bo povedala,ker me dolgo ni bilo tam in ali mi bo dala recept ali ne. Če bo posreč bo pa mogoče takrat že plusek.

sorry za malo pozen odgovor, a nisem bila na tem forumu - dht sem delala vzporedno z nuhalno, le na rezultate moraš potem čakat kake 14 dni, odvisno kje delaš. dht +nuhalna ti skupaj data veliko bolj natančen rezultat, torej veliko bolj natančno povesta, kolikšna je možnost, da je kaj narobe, seveda le statistično, ker to ni diagnostični test kot ac

za folno pa sem uporabljala centramed mami

Neposredna povezava do sporočila: 2048
29.8.2009 9:44:09   
ency
Pozdravljene punce,tudi jst sem bila pred kratkim na abraziji, v 8.tednu, ker ni bilo videti ploda.Čez tri dni sem dobila hude bolečine, visoko vročino...skratka vnetje maternice,morala sem tudi še enkrat na abrazijo, saj ni bilo prav sčiščeno. Z besedami ne morem opisati, kaj sem doživljala v tistem tednu-totalen polom....
Na dojenčku sva delala 2leti in sedaj morava še eno leto počakat, šele potem lahko začneva delat na dojenčku. Namreč pri meni ni prišlo do prave nosečnosti, ampak sem imela popolno molo (molarna nosečnost). Tako da sedaj si moram vsak teden kontrolirat kri (beta hcg), ki mora padati, ne sme pa se povišati ali ostati enak.Na dan abrazije sem ga imela 180.000, 2dni nazaj pa 400. Tako da lepo pada in upam, da bo kmalu 0. In da tako ostane celo leto!!! In upam, da bom tudi jst nekoč zanosila in rodila zdravega dojenčka...pa tako sva se veselila...user posted image user posted image user posted image

Pozdravček

(odgovor članu ronja1a)
Neposredna povezava do sporočila: 2049
29.8.2009 19:55:14   
andreja2000
ency jočem s tabouser posted image ....trenutno je res težko in popolnoma razumem tvojo bolečino,vendar resnično upam na najboljše v prihodnosti,ter ti stiskam pesti,da se uresniči vajina želja,tako kot se je po dolgem boju meni in še večim tukaj,vse ostale pa še pridete za nami,srečno in ostani močna.

(odgovor članu ency)
Neposredna povezava do sporočila: 2050
Stran:   <<   < Prejšnja stran  80 81 [82] 83 84   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  80 81 [82] 83 84   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...
Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?