Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Upanje po splavu-2.del 8.7.2009 11:14:28
|
|
|
|
Milamay
|
Pikica - ja, najprej sem dobila histološki izvid - to je tisti, kjer je samo pisalo nekaj v latinščini - neki residua placentae ... Ne spomnim se več natančno. No, zdaj pa sem dobila tega citogenetskega. Kaj pa ti piše na tistem odpustnem pismu, ki smo ga prejele kmalu po odpustu iz bolnišnice? Ti tam piše, da je bil material poslan na histološko in citogenetsko preiskavo? Načeloma pošiljajo samo na histologijo, razen če je bil 3 SS, takrat pošljejo še na citogenetiko. NO, upam, da boš izvid dobila kmalu, v nasprostnem primeru, pa lahko tja pokličeš in vprašaš. Bravo za Betty (upa)!!! Koliko pa je ona dala skozi ... Super, da je končno uspelo. Natasaxy - oh, teh SS ni konca! Vsak dan izvem, d aje katera imela SS. Ne vem, ali sem samo jaz bolj pozorna alki pa je tega res dosti več kot včasih. Drži se in pogumno naprej.
|
|
|
|
RE: Upanje po splavu-2.del 8.7.2009 12:49:25
|
|
|
|
pikica36
|
na odpustnem mi piše, da je bil material poslan na histološko in citogenetsko preiskavo. skratka popolnoma isto kot si ti opisala. ja, upam da se bo ta teden kaj zgodilo, če ne bom pa pol poklicala in vprašala. a to je bil tudi tvoj že tretji ss?? nisem toliko sledila drugače pa zdravniki pravijo da ni danes nič več SS kot včasih, le da se o tem bolj govori in ženske že zelo zgodaj izvemo za nosečnost . natasaxy zdaj nas je pa že kar nekaj januark tukaj
|
|
RE: Upanje po splavu-2.del 8.7.2009 14:49:47
|
|
|
|
Milamay
|
Pikica - pravzaprav to ni bil moj tretji SS, ampak sem imela enkrat ugotovljeno trisomijo v 23 t (sledila UPN), potem sem šla na horionsko biopsijo v 11 t, en teden kasneje ni bilo utripov (bila bi zdrava deklica) in zdaj tretjič missed ab v 10 t. Torej je bila to tretja izguba otročička. Ti si pa imela vsakič SS? Ja, piše nama isto na odpustnici. Jaz bi še počakala do začetka naslednjega tedna, potem pa bi poklicala. LP
|
|
|
|
RE: Upanje po splavu-2.del 8.7.2009 14:59:31
|
|
|
|
pikica36
|
ojoj, to pa je res za ja , jaz sem imela vsakič SS . prvič marca 08, v devetem tednu na1 pregledu ni bilo utripov (plodek 4 mm) torej nekje v 6 tednu je zgleda odmrl. drugič julija 08 , 6t2d. začela krvaveti se je sčistilo samo, tokrat pa tudi se je pojavil plodek v šestem tednu pa tudi ni bilo utripov , tako da zgleda da se vse konča tam nekje pri šestih tednih. upam, da bodo genetske preiskave kaj povedale , kajti s prejšnjim partnerjem , kot že veš imam dva otroka obe bp, brez težav, tako da mi res ni najbolj jasno kaj se dogaja. ah, ja verjetno moj emšo
|
|
RE: Upanje po splavu-2.del 8.7.2009 15:37:04
|
|
|
|
Milamay
|
Pikica - mi nujno, da je to EMŠO. Si bila že na kakšnih preiskavah maternice? Ponavadi so kakšne pregrade krive, da se plod ne razvija. Mogoče pa je kaj takega pri tebi?
|
|
|
|
RE: Upanje po splavu-2.del 8.7.2009 17:21:56
|
|
|
|
pikica36
|
nisem bila še na nobeni preiskavi- očitno do zdaj to ni bilo potrebno oz. še po drugem ss je rekel G da je najverjetneje naključje, glede na to da sem že rodila. glede pregrade pa sem ga tudi že vprašala, pa je rekel(tudi Pušenjak)da je to prirojeno in da je najverjetneje izključeno. jaz upam da se bodo zdaj malo bolj"dali zraven" in da me da na kake preiskave- no, vsaj rekel mi je da ko dobim izvide citogenetike, da naj pridem, da se pomeniva kako naprej- če bomo seveda šli naprej ali pa bomo kar "uživali" v tem kar imamo lp
|
|
RE: Upanje po splavu-2.del 8.7.2009 20:23:52
|
|
|
|
Milamay
|
Pikica - če si še želiš, da bi ponovno zanosila, potem vztrajaj naj te dajo vsaj na kak UZ maternice. Moja kolegica je tudi pred leti rodila, zdaj pa imela tri SS. In so zdaj ugotovili, da ima pregrado. Zdravniki so tudi njej rekli, da je to prirojeno in da ne vejo, kako je lahko prvič pred leti zanosila in rodila. Očitno je vse možno. Naj raje ugotovijo, kaj ti povzroča splave v tako zgonji nosečnosti, kot pa da spet daješ vse to skozi - veselje ob plusu, slabosti in druge simptome, potem pa spet tista grozna žalost ob izgubi.
|
|
|
|
RE: Upanje po splavu-2.del 8.7.2009 22:17:30
|
|
|
|
pikica36
|
ja res je , v medicini je vse mogoče in ni vedno 2+2=4, ja, sem sem se odločila, da bom zahtevala preiskave, pa tud če se odločiva , da ne bova več poskušala, že zaradi tega,da zvem zakaj je prihajalo do tega. sicer je res, da ene s pregrado uspešno zanosijo in donosijo,pa jim šele potem ugotovijo, da jo imajo. pač, bomo videli kaj bo in kako naprej. pustimo času čas!! si že dobila prvo M po abraziji? moja se je včeraj končala,počakam še izvide citogenetike , pol pa se naročim na pregled. nočko!!!!!!!!!!!!!!
|
|
RE: Upanje po splavu-2.del 8.7.2009 22:41:42
|
|
|
|
andreja2000
|
pikica36 ja,le vstrajaj pri preizkavah.Jaz sem prvega zanosila brez problemov in rodila zdravega otroka,potem so pa sledili 3 ss in ugotovili so,da bi naj bila kriva toksoplazmoza.Kasneje sem spet zanosila in rodila,nato pa je sledil ss v 13 tednu in UPN v 21 tednu.Preizkave pa baje delajo po treh zaporednih ss,tako,da ti le vstrajaj pri tem.Želim ti,da se ti izpolne tvoja želja,tako kot se je meni.Srečno! milamay veliko mislim nate
< Sporočilo je popravil andreja2000 -- 8.7.2009 22:42:18 >
|
|
RE: Upanje po splavu-2.del 9.7.2009 7:17:34
|
|
|
|
lana38
|
pikica36, ti kar vstrajaj. Jaz sem tudi rodila že. Pa so mi potem po abrazijah, ki sem jih imela po UPN v maternici nastale zarastline, ki so ovirale zanositev. Z medicinskega stališča nisem imela nobenih možnosti za , mi je rekel G, pa vendar se je zgodil čudež in imamo zdaj Tima. Pa še na operacijo mi ni bilo treba. čudeži se res dogajajo. LP
|
|
RE: Upanje po splavu-2.del 10.7.2009 13:09:33
|
|
|
|
Milamay
|
Andreja - hvala, da misliš name. Pikica - ja, M sem dobila zdaj v torek. Sem ravno razmišljala, da smo vse tri (s Taliko) imele isti dan abrazijo in da smo vse dobile skoraj skupaj M. Ja, na tvojem mestu bi tudi vztrajala, naj naredijo preiskave. Se mi zdi, da je bolje, če veš pri čem si. Čeprav seveda ni nujno, da bodo kaj odkrili.
|
|
|
|
RE: Upanje po splavu-2.del 14.7.2009 7:12:53
|
|
|
|
lana38
|
Včeraj sva imela s Timom sistematski pregled. Naš Tim ima 13 kg in 83 cm. Prav lepo napreduje. LP
|
|
RE: Upanje po splavu-2.del 14.7.2009 7:48:13
|
|
|
|
pikica36
|
bravo za Tima, pravi korenjak mojega izvida citogenetskih preiskav še ni
|
|
RE: Upanje po splavu-2.del 14.7.2009 10:44:50
|
|
|
|
pikica36
|
milamay- sem klicala v Mb , menda bodo izvidi drugi teden
|
|
RE: Upanje po splavu-2.del 15.7.2009 8:03:00
|
|
|
|
krtekxx
|
Oj punce. Jaz ta mesec "praznujem" 5. obletnico od 1.splava in pričetka živčne vojne za otročka, ki pa se je zelo zelo srečno končala. Naša punca je zdrava polletnica, zelo živahna, dolga 69cm, težka pa 7 kg. Fanta sta pa prava fanta: akcija 14 ur na dan, vsaj 10 jih pa prespita.
|
|
|
|
RE: Upanje po splavu-2.del 17.7.2009 18:39:13
|
|
|
|
pikica36
|
pozdravljene, zgleda , da ste že vse na dopustu jaz sem danes dobila izvid citogenetske preiskave, če katera kaj ve o tem naj mi prosim malo objasni. metode dela: kariotip, FISH, MLPA VZOREC: HORIONSKE CELICE KARIOTIP: zaradi odsotnosti metafaz v celični kulturi horionskih resic ni mogoče izdati citogenetskega izvida. REZULTAT MLPA: ANALIZA KAŽE NA NORMALNO ŠTEVILO KROMOSOMOV IN ŽENSKI SPOL V GENOMSKI DNA IZOLIRANI IZ HORIONSKIH RESIC. MLPA brez odstopanj, negativen Yq11. če si prav razlagam , naj ne bi šlo za kromosomsko napako in da je bil plod deklica
|
|
RE: Upanje po splavu-2.del 17.7.2009 20:29:20
|
|
|
|
zaljubljena23
|
KOlikor sem jaz razumela, ti citogenskega izvida niso mogli izdati. Ostali rezulati pa so bili ok... Tako sem vsaj jaz to razumela
< Sporočilo je popravil zaljubljena23 -- 17.7.2009 20:30:47 >
|
|
RE: Upanje po splavu-2.del 17.7.2009 20:55:45
|
|
|
|
Teni_
|
Jaz sem imela včeraj pregled pri ginekologinji. V glavnem moram še enkrat tik pred 2. menstruacijo, ker še niti prve nisem imela in bova takrat pregledali, če gre za kakšno pregrado, ampak je rekla, da verjetno ne. Po izvidu sodeč je verjetno šlo za neko gensko napako, ker drugega ni bilo nič takega. Zdaj morava počakat 3 M, pol pa veselo na delo.
|
|
|
|
RE: Upanje po splavu-2.del 18.7.2009 19:07:25
|
|
|
|
katra55
|
Oj, tudi jaz sem bila Januarka 2010 in sem 9.6. imela abrazijo v 10.tednu. Imela sem že prvo M po abraziji(27.dan) in bom počakala še eno, ki naj bi prišla 3.8., potem pa začneva delati na . Meni je že na začetku nosečnosti odmrl en plodek, drugi pa nekje v 9. tednu. Po mnenju G je šlo za genetsko napako, ki so pri dvojčkih zelo pogoste.
|
|
|
|
RE: Upanje po splavu-2.del 20.7.2009 12:37:19
|
|
|
|
andreja2000
|
katra55 žal mi je in veliko sreče za naprej pikica36 žal ti jaz nič ne znam razložit,sem pa tudi jaz razumela iz napisanega,da ti citogenskega izvida niso mogli izdati.
|
|
RE: Upanje po splavu-2.del 22.7.2009 15:54:43
|
|
|
|
zaljubljena23
|
Katra, zelo mi je žal JAz sem tudi bila danes pri svojem G, na podlagi histoloških izvidov mi je rekel, da je pri meni šlo za IMN....
|
|
RE: Upanje po splavu-2.del 1.8.2009 14:29:06
|
|
|
|
lana38
|
katra55! LP
|
|
RE: Upanje po splavu-2.del 4.8.2009 19:51:24
|
|
|
|
lana38
|
V albumu Tim12 so slikice z našega . LP
|
|
RE: Upanje po splavu-2.del 5.8.2009 8:29:44
|
|
|
|
zaljubljena23
|
Lana, vidim da ste uživali ;)
|
|
RE: Upanje po splavu-2.del 9.8.2009 11:39:12
|
|
|
|
natasarobi
|
Pozdravljene! Da se malo oglasim in da vas pozdravim. Vidim, da se je kar nekaj novih punc pridružilo, stare pa se 'rihtate' s svojimi mlajšimi. Moram priznat, da vsake toliko malo preberem kaj se dogaja, sploh kadar imam kaj več časa. Imam ogromno dela v službi (večinoma itak sedim zaračunalnikom) in ko sem doma sem zadnje čase redko na računalniku. Verjetno bom pa v prihodnosti kaj več napisala. Z mojim greva 3. v boj (sva začela). Želim si, da bi kmalu zagledala + in da tokrat pridemo do konca. Še sedaj se sprašujem ali nama bo ratalo tako hitro kot prej ali se bova morala še s tem trudit, pa potem kako bo vse sledilo,... Vem, da me boste edino tu razumele kakšni boji se bodo odvijali v meni. Tiste, ki ste imele različne težave s kromosomskimi nepravilnostmi in ki ste imele UPN, me zanima na katere preiskave ste šle v naslednji nosečnosti? Jaz razmišljam, da bi šla samo na amniocintezo, glede na to, da so določena tveganja in na to, da ne rada doživljala še enkrat UPN okoli 20t, me zanima katere možnosti imam že pred 16 tednom. Mislim,da je en test pregled hormonskis resis ali kako se mu že reče. lp
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki 5 vzrokov za bolečino pri ovulacijiNe glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...
Zadnje s foruma
Ritka.
пеперутка16
Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?