gloria
|
IZVIRNO SPOROČILO: david.n IZVIRNO SPOROČILO: KAHLO david.n.....veš kaj mene najbl jezi.....(midva bi sicer vrtca imela tam okrog 150 evrov....nisma bogata, od lakote pa tudi ne bomo umrli), do vrtca imam 100 m, in ga nisem dobila......smo na 75. mestu.... In zdaj ko šetam tam po viču in se pogovarjam z mamicami (večina jih je dobila vrtec), kljub temu da so doma (so brezposelne), ali pa so prjavljene na bivališču svojih staršev in so tako dobile mesto v vrtcu tukaj, živijo pa na Fužinah ali pa za Bežigradom, ampak ker se njej njen pikec smili da mora bit do 16.00 v vrtcu, so nardili tako, da se je prjavla na naslovu svojih staršev in zdaj po malega hodi babica ob 15.00 uri, ona pa še ma po šihtu cajt za kofetek in šopping................to me pa tako boli, da bi nekoga Jaz delam do pol štirih, moj do petih, tako da sem lahko srečna da otroka sploh lahko kje imam do 16.00, babic nimam v bližini da bi jim lahko otroka uturila....mislim te ene lublanske mame so prave frajle!!! Plus tega sva lani adaptirala celotno stanovanje, ker sva prej živela v eni lukni v domu, sva mogla nabavit vse do zadnje žlice....tako da sva zakreditirana oba........Vlogo za vrtec sva dala že ob roj. najine punce, in sploh nisva pomislila da nebi dobila, no in pol maja tak šok......pol še šoki glede cen teh varušk.....še posebaj tista s 700 evri, ker pol bi se res bl splačalo da ostanem doma k v službi in samo čuvam otroke, moj pa da dela za kredite!!!! To me jeziiiiiiiiiiiiiiiii, da ta vrteška komisija.....nima nekih kriterijev oz. kakšen kriterij in kontrolo nad podatki ima da berzposelni starši dobijo vrtec, ali pa imajo prednost vrtca starši tistih otrok k sploh nimajo stalnega bivališča v bližini vrtca!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Poznam celo en primer k ma mamica dvojčka, je lena k ****s, mali hodita v vrtec, do zdaj se je šlepala na račun države 3 leta, da je dobivala neko denarno pomoč, zdaj se še pritožuje da je to premalo....vem da če v lj želiš delati dobiš službo, samo ta gospa se ne bi rada preveč naprezala......ima sredno ekonomsko šolo, zdaj pa sestavlja neko inter. stran za zmenkarije, in dela psihološke profile za ljudi k bi se naj sestajali.....pa to bruhaaaaaaaaaašššššš.....in še kr jamra in stoka........... Se opravičujem za mojo napako - se vidi, da nisem vešč v pisanju na forumih oz. da sem na tem področju pravi laik .Komentirati sem namreč želel navedbo Me to You in ne tvojo (bom naredil popravek v mojem prejšnjem odgovoru), a sem očitno napačno uporabil citiranje. Kahlo se opravičujem za napako. Popolnoma pa razumem tvojo situacijo, saj sva tudi midva z ženo preseljena na štajerski konec, medtem ko se starši obeh nahajajo na obali, kar pomeni, da babi-servis pri nas odpade in smo tako, čeprav nerad uporabljam ta izraz, "primorani" otroka dati v vrtec. Vrtec smo dobili v zadnjem, a res v zadnjem hipu-po lahko rečem naključju in sreči v tem , da smo v našem kraju "bolj majhni" in čakalne dobe v primerjavi z LJ ali ostalimi večjimi mesti niso takšne. Privat vrtcev ni, varušk pa nekaj je a tiste so vse polno zasedene.Tudi sam poznam nekaj primerov, ko zaposleni niso dobili mesta v vrtcu, matere ki pa niso bile zaposlene pa so ga. Kar ni v nobenem primeru pravično. A v naši državi že tako precej stvari ni pravičnih oz. razumljivih. Pravtako se strinjam navedbo, da ni pošteno, da starši dejansko bivajo v drugem kraju in imajo le zaradi vrtcev prebivališče prijavljeno v kraju kjerželijo imeti otroka v vrtcu..a to je še eden izmed težav naše birokracije. Sva pa tudi midva vesela, da sva vrtec sploh dobila in čeprav sva oba z ženo zaposlena v drugem kraju eden zjutraj, drugi pa popoldan hitiva da otroka pravočasno oddava in v roku 8,5 -9 ur (pol ure imava vožnje iz službe do našega kraja) prevzameva. Tako, zdaj vas pa res zapuščam, saj hitim na sestanek in vas klepetanje prepuščam moji dragi - to je njen forum . Pa lep pozdrav vsem. ...se strinjam .....z obema pa dobrodošel ...