Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: lala. Svoboda in omejevanje izbire? Pol foruma je otroka vpisalo na vereuk. Kaj pa če bi mu bolj prijala muslimanska vera? In res je malo nesmiselno obtoževati vegetarijance in vegane, da nimajo pojma o prehrani, ker sama poznam vso biologijo in kemijo hrane, kaj s čim jesti, da dobiš maksimum železa, zakaj jesti le polnozrnate zadeve, kaj vsebuje kvinoja, kaj sejtan, kaj brusnice. In če še katera misli, da so vegetarijanci in vegani bledolični suhci brez mišične mase in s podočnjaki pod očmi - se katera spomni Riverja Phoenixa? Čudežnega dečka? Poguglajte, bil je največji, najmočnejši in najlepši iz četverice v filmu Stand by me. Pa ne boste verjele - bil je vegan še od otroštva. http://i3.iofferphoto.com/img/1121583600/_i/7486704/1.jpg River je žal podlegel Hollywoodu in postal ikona, kar sicer nima veze z veganstvom, njegov mlajši brat Joaquin Phoenix je pa - ne boste verjele - isto vegan od zgodnjega otroštva in očitno mu ne manjka ničesar. ;) To so samo primeri, ki jih lahko dejansko tudi lahko same vidite in poznate. Jih ne bi omenjala, če se ne bi oglašale same take coprnice, ki očitno ne vidijo dlje od svojega praga kmečkega življenja. Dodano: Aha, pa še nekaj. Sama nisem za siljenje otroka k določeni prehrani. Vendar prehrana v vrtcih ni ravno odlična alternativa veganstvu. Suha salama vsak drugi dan, a to je kao zdravo? Mi lahko kdo reče, da vaši otroci vedo točno proces predelave mesa? Bi pojedli jetrca, če bi jih poimenovali jetra in iz kje prihajajo? Bi pojedli perutničke, če bi jih poimenovali peruti? Bi pojedli bedrca, če bi jih poimenovali bedra? Bi jedli meso, če bi jim razložili postopek pridelave? Strel v glavo? Meni se zdi, da ravno VI (nekateri) ne dajete svojim otrokom dovolj izbire. Z nevednostjo jih spreminjate v sebi enake, odločitev pa na njihove prelagate na takrat, ko bodo že itak zasvojeni s soljo in chicken mcnuggetsi in ne bodo imeli volje odnehat Way to go. ah daj, ne klamfari neumnosti. jst recimo nisem otroka niti krstila, ker mu s tem ravno tako odvzameš pravico do izbire. svobodne izbire. in ja, prehrana v vrtcih ni ravno bohvekaj, zato pa je na meni, da otroku ponudim kvalitatno prehrano. da dobi doma kvaliteten zajtrk, čeprov ga bo imel čez pol ure v vrtcu. da ima kvaliteno kosilo, čeprov je nekaj pobrodil po krožniku v vrtcu. bistvo je uravnotežena prehrana. in veganstvo ni uravnotežena prehrana. ravno tako uravnotežena prehrana ne pomeni, da petrkar dnevno ješ meso in požreš vse živo, kar se da požret (ko že omenjaš mcnugetse al kva, jst niti to ne vem kak se napiše ) PA ODGOVORI ŽE KONČNO SI ČIM SI HRANILA SVOJGA DOJENČKA!! ja derem se, poboldano se derem....
|