dskubin
|
Še jaz malo na raport ;) zobarca - našedva oba hodita v Izolo k Brajnikovi, mi smo zelo zelo zadovoljni. Austen - Draž je bil prvič pri 9 mesecih (je bil klican, takrat se je še delal takrat prvi pregled zob - če so bili ;) in ustne votline in ti je svetovala o hranjenju in pranju zobkov) in ko je bila Diti tolko stara, sem jo kar peljala z njim, ko je imel pregled. Od takrat hodita obadva na pol leta. Drugače zdej po novem če se ne naročiš sam (naj bi bila samo Jelenova ) naj bi te klicali na prvi pregled šele pri 3h letih. Z Dražem nismo imeli nikoli problemov ne s pranjem ne s kazanjem zob pri zobarci, z Diti pa smo tam nekje do 1,5 leta imeli vsak večer velike borbe, zdej je v redu, končno. Oba si umivata s pasto (dobita samo 1x in še to 1 majhen grahek), najprej malo sama poščetkata in potem midva dokončava. Je pa tako da me opulita za ščetke na veliko, ko gremo v trgovino jih večkrat prepričam, da namesto sladkarij vzameta ščetko in pasto in delamo doma zaloge - samo da ne povem, kere ščetke si zbirata, ma si lahko predstavljate. Meni je samo pomembno, da potem rada ščetkata . Brajnikova tudi dela kapice, če se bomo odločli jih lahko Draž dobi jeseni, je rekla, da pred 4. letom tega ona ne dela. To na zdravih kočnikih zalije luknjice na kronicah, da notri ne more zaiti hrana in potem v nadalje ni piškavih zobkov. No, rekla je, da mu lahko to naredi, ker ima res lepe in zdrave zobke in če bo seveda dovolil, bi najprej poskusla 1 in če mu bo OK bomo šli dalje. Nismo se še prav odločli, ma verjetno bomo šli v to, čeprav je res ful priden pri umivanju. granule - če bomo bolni, bomo poskusli seveda tudi to, ma zaenkrat jaz nisem še nič takega nabavljala, ker nam ni rablo. Tu pa tam kaka anginca in to je to, našedva sta na sploh ful zdrava (tok, tok, tok) in tudi po bolezni hitro prideta k sebi - mislim, da je velik plus poznejši vstop v vrtec in s tem že močan imunski sistem. Draž je šel malo pred tretjim letom, Diti bo šla mogoče jeseni. Zdej smo večinoma z dopustov - kdaj gremo k Dorotu?