|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  116 117 [118] 119 120   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Južna Primorska 2.del
21.8.2009 7:54:51   
NAVT
Austen, pelji jih na ribice na Manziolijev trg. Ni fensi, je pa dobro in domače.

Kolikor vem, je cena teh granul res malo visoka, a jih je kar nekaj notri. Navodilo pravi, da naj bi jih otrok užival enkrat tedensko, v primeru poslabšanja, pa pogosteje. Če torej ni poslabšanja (sicer verjetno niso tako ultra učinkovite, sicer bi klasična farmacija propadla user posted image ), jih znese za nekaj mesecev. Menda jih je v paketu 30. Kolegica jih je imela od avgusta do marca. Sicer pa navodilo tudi pove, da pogostost jemanja pri bolezni pride tja do ene granule na 8 ur.

(odgovor članu n€na)
Neposredna povezava do sporočila: 2926
21.8.2009 8:01:20   
n€na
jutro,

Zala je že boljša in sedaj moram ji dati še dozo zdravilauser posted image user posted image

(odgovor članu NAVT)
Neposredna povezava do sporočila: 2927
21.8.2009 8:07:00   
asso
Jutro, končno petek... jupiuser posted image user posted image user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: n€na

jutro,

Zala je že boljša in sedaj moram ji dati še dozo zdravilauser posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image  In kako je bilo ponoči glede pleničkeuser posted image

Mi smo se včeraj kopali pri Delfinu in glej ga zlomka Tarin opeče meduzauser posted image  prav njo mora vse tokat. No, na srečo ni bilo hujšega, ker je bila meduza res majhna (manjša kot en zamašek od flaše...). Smo hitro ukrepali, čeprav ko berem kaj se naredi ko te meduza opeče so mnenja zelo različna. Eni pravijo toplo gor, drugi mrzlo, tretji... No, mislim, da smo dobro ukrepali, ker jo ne peče ne boli... samo se pozna na rokici malo, kot, da se je kam odrgnila..

Zdej pa grem na delovni sestanekuser posted image user posted image

Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet.

(odgovor članu n€na)
Neposredna povezava do sporočila: 2928
21.8.2009 8:16:32   
n€na

Jutro, končno petek... jupiuser posted image user posted image user posted image

a petek je žeuser posted image user posted image sploh ne sledim več dnem v tednu..se kar pozna, če si doma delaš vse na iziuser posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image  In kako je bilo ponoči glede pleničkeuser posted image

SUHAAAAAAAAAAAAAAAAAA- to je bilo treba zakričatuser posted image user posted image user posted image user posted image
Upam, da bo tudi v naprej takouser posted image user posted image

Mi smo se včeraj kopali pri Delfinu in glej ga zlomka Tarin opeče meduzauser posted image  prav njo mora vse tokat.

da bo hitro boljše in se na rokici ne bo več poznalo user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu asso)
Neposredna povezava do sporočila: 2929
21.8.2009 8:26:16   
NAVT
Asso, kaj ste pa naredili vi??? Ja, jaz sem čula eno varianto sprat z morsko vodo, drugi pravijo obvezno s sladko vodo user posted image

Sicer smo se pa tudi mi včeraj kopali pri Delfinu oz. malo naprewj na kamenčkih. Naš Aljoša je prvič zares plaval user posted image , seveda z rokavči, a je brcal na globoki vodi in se pri tem premikal: zame to pomeni plavanje! In Brina je tudi uživala na globoki z rokavčki. Neža pa ni bila od volje. Pred tem sem jo matrala pri zobozdravnici. Še vedno ne odpre ust. Zdaj smo dobile navodilo, da vadimo doma. Časa imamo slab mesec.

(odgovor članu n€na)
Neposredna povezava do sporočila: 2930
21.8.2009 8:32:18   
n€na
IZVIRNO SPOROČILO: NAVT

Še vedno ne odpre ust. Zdaj smo dobile navodilo, da vadimo doma. Časa imamo slab mesec.

kaj pa morate vadit?

Aljošauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image za plavanje

(odgovor članu NAVT)
Neposredna povezava do sporočila: 2931
21.8.2009 8:40:17   
austen
NAVT....hvala za nasvet....kaj pa imajo od ribic???? Je dobro?????
user posted image user posted image ...ti imaš že plavalce.....pridni......
mislim, pa de sem pogruntala katere granule imaš namen kupit....ime je neki na osci.....um?????? pa so pakirane v takih malih ampulcah?????? Ker to smo mi lani dajali Eriki.....1x na teden, ko je bila kaj šmrkava pa bolj pogosto. Ne vem kaj naj rečem.....ma se mi zdi, da ko smo jih začeli jemat je bila kar OK.Sploh glede na to koliko so bili bolni ostai otroci v skupini. Zdaj pa ne vem ali so pomagale granule, ali si je že ojačala imunski sistem, glede na to, da je bila v jeseni kar precej bolnauser posted image ...kar je bil ttudi razlog za nabavo granuluser posted image

n€na....user posted image user posted image user posted image bravo za  Zalo za pleničko......
pri nas ni nič napredka v tej smeriuser posted image user posted image

za Tarinuser posted image da ne bo peklo in bolelo.

(odgovor članu n€na)
Neposredna povezava do sporočila: 2932
21.8.2009 8:42:29   
nektarina
Jutro....
user posted image  Zala, da gre hitro angina stran. Mi smo zaradi  angine bili  doma 10 dni . 3 dni je bila  visoka vročina in je samo spal. Ma tako ubogega otroka kot takrat ga nisem nikoli videla.  Je bilo pa čudno, ker je bil edini on z angino. Nobeden doma, niti brat s katerim si kradeta stekleničke, niti v vrtcu nobeden ni zbolel.  Kako je to fasal  ne vem. Je pa manj imun od brata, ker zadnje čase noče jest sadja in zelenjave, medtem ko ta drugi   poje  vse.  To noč sta oba  malo zagordnjala čez noč in vsak čakam ,da vidim  kaj je. Sumim na zobke, ker  Nik se tako slini  ,da je v momentu majčka mokra. ALex pa je 2 zgonji petici že spravil  malo ven. 

NAVT:  kako tvoje  umivajo zobke. Pri nas se ne pustijo,da jih jaz umijem oni pa naredijo po svoje. Tudi mi moramo na pregled k zobarju ampak se bojim,da oba bosta štrajkala in usta  bodo ostala zaprta.
S plenicami pa je kar težka.  NIk včasih  lepo  vpraša  da lulat in kakat ampak takoj za tem zahteva plenico. Alex pa nič ne vpraša in če ga pustim brez plenice imam v 5 minutah po 3 lužice... bomo že. 

(odgovor članu NAVT)
Neposredna povezava do sporočila: 2933
21.8.2009 9:25:29   
NAVT
Zobozdravnica je z "žličko" (= tisto svojo špičastjo rečjo) podrgnila po mojem nohtu, tako da je Neži razložila kako bomo podrgnili po zobku. Nato je meni dala navoduila, naj doma vadimo z neko podobno rečjo (lahko seveda navadno žličko) malo po mojem nohtu, malo po njenem in naknadno preidemo na zobek. Poleg tega pa ponavljam, da bomo tako pokazali zobozdravnici in bo tako naredila tudi zobozdravnica.

Austen, tapravo si vprašala, če je tam dobro ???!!! Moja mama nama je zadnjič dala ponudbo, da nam čuva otroke, da si midva (z možem, seveda) privoščiva malo trenutkov v dvoje in naju napotila tja na večerjo. Komaj čakam, a se še ni uresničilo. Vse kar vem je to, da v glavnem vsi hvalijo, kako je dobro in kako super sardone imajo... Problem je lahko le v tem, da imajo kar gužvo in včasih kakšni stojijo menda v vrsti na prosto mizo.

Nektarina, umivanje zob user posted image Sliši se tako: "tudi jaz žiga- žaga!!!!!!!!! tudi jaaaaaz !!!" Meni ne pustita, ko dobita pa zobno ščetko v roke jo skozi namakata pod vodi in veselo žvečita. Itak, da se takoj uniči in rata ko koprska palma !!! Skratka, se borimo. Zobna pasta pa ni šans!!! Jima zgleda ni všeč.

Austen, ja to so te granule. Zdej iščem po netu pa mi ne rata:  A MOGOČE KATERA POZNA URNIK LEKARNE, IN SICER TE, MALO NAPREJ OD TUNELA NA DESNO?

(odgovor članu nektarina)
Neposredna povezava do sporočila: 2934
21.8.2009 9:52:42   
nektarina
www.farmaciaaquilinia.it/orari.html

To je link od Lekarne v Aquilinii. So bili na dopustu  in začnejo delat v ponedeljek.

NAVT: pri nas pa prav pasta za  zobe je tista najbolj zanimiva.  Ščetkico pod vodo  in pol fehtajo non stop za  pasto.Logično pa jo  3/4 pojejo .
A misliš, da bo tista varianta noht-zobki prijela???   Hmm .. pri nas sigurno ne.

< Sporočilo je popravil nektarina -- 21.8.2009 9:55:19 >

(odgovor članu NAVT)
Neposredna povezava do sporočila: 2935
21.8.2009 10:09:42   
NAVT
Sem tud jaz vmes že zbrskala to lekarno.
Nič ne vem, a bo palila ta finta al ne .... bomo videli!

Danes zvečer gremo pa spet v Koper na PUF. Aljoša je ultra navdušen. Prejšnji teden smo gledali na Ukmarjevem lutkovno predstavo in klovna (ki je bil fenomenalen), danes bo sprevod na hoduljah. To bi utegnilo zanimati celo naše frajle!

Neposredna povezava do sporočila: 2936
21.8.2009 10:12:02   
asso
Glede meduz sem na koncu (zdej) ugotvaljala, da verjetno ni bila meduza, ampak kakšna druga vrsta ožigalkarja, ker je bila full mičkena in čudna...
Kaj narediti ko te opeče:
Dobro sprati s SLANO vodo, nikakor ne s sladko, ker sladka voda aktivira tisti strup v "lovkah" in še bolj pospeši, da proide v kožo in bolj peče in srbi. Eni pravijo mrzle obkladke, drugje sem brala, da leda ne... Tako, da mislim, da bo to kar držalo.
Eni pravijo, da je najboljše se polulat gor, ker uniči tisto snov, ki škoduje... drugje sem brala, da isto velja za sodo bikarbono...

No, mi smo šli na stranišče se polulat (škodit nima kaj - je toplo in istočasno slano...), potem pa sem ji držala roko na betonu zraven brisače, ker je bil vrel. Edina napaka sem beton polivala z vodo iz flaše, namesto morsko... mah, sej je beton slan tako, da... in na koncu si je še v morju "namakala"... in je bilo kar hitro v redu, po dveh urcah skoraj nič videt, le kot da se je malo popraskala. Niti jo ni kaj dosti bolelo ali peklo...

NAVT pri kateri zobozdravnici ste bili. A v Luciji. Dej kaj mi daš ime in telefonsko. Jaz moram tudi Tarin naročit... sicer ne vem, če bo glih usta odprla, ker čim vidi zdravnike je jok in stok... Mogoče, ko ji bom razložila, da ji bo rešla zob, ker jo večkrat en zob boli in ji pravim, da bomo šli k zobozdravnici in se z menoj strinja...

Neposredna povezava do sporočila: 2937
21.8.2009 10:27:40   
nektarina

http://it.wikipedia.org/wiki/Oscillococcinum

To so te granule, katere so tudi živalskega izvora in  so  francoskega porekla.

(odgovor članu asso)
Neposredna povezava do sporočila: 2938
21.8.2009 11:32:31   
austen
asso....telefonska od ZD Lucija - Otroška zobna amb. je 677 36 00 Barbara Jelen, dr.dent.med.

Neposredna povezava do sporočila: 2939
21.8.2009 11:37:05   
NAVT
IZVIRNO SPOROČILO: asso

Glede meduz sem na koncu (zdej) ugotvaljala, da verjetno ni bila meduza, ampak kakšna druga vrsta ožigalkarja, ker je bila full mičkena in čudna...
Kaj narediti ko te opeče:
Dobro sprati s SLANO vodo, nikakor ne s sladko, ker sladka voda aktivira tisti strup v "lovkah" in še bolj pospeši, da proide v kožo in bolj peče in srbi. Eni pravijo mrzle obkladke, drugje sem brala, da leda ne... Tako, da mislim, da bo to kar držalo.
Eni pravijo, da je najboljše se polulat gor, ker uniči tisto snov, ki škoduje... drugje sem brala, da isto velja za sodo bikarbono...

No, mi smo šli na stranišče se polulat (škodit nima kaj - je toplo in istočasno slano...), potem pa sem ji držala roko na betonu zraven brisače, ker je bil vrel. Edina napaka sem beton polivala z vodo iz flaše, namesto morsko... mah, sej je beton slan tako, da... in na koncu si je še v morju "namakala"... in je bilo kar hitro v redu, po dveh urcah skoraj nič videt, le kot da se je malo popraskala. Niti jo ni kaj dosti bolelo ali peklo...

NAVT pri kateri zobozdravnici ste bili. A v Luciji. Dej kaj mi daš ime in telefonsko. Jaz moram tudi Tarin naročit... sicer ne vem, če bo glih usta odprla, ker čim vidi zdravnike je jok in stok... Mogoče, ko ji bom razložila, da ji bo rešla zob, ker jo večkrat en zob boli in ji pravim, da bomo šli k zobozdravnici in se z menoj strinja...

U, ma vi ste imeli pravo reševalno akcijo! Samo, da je pomagalo!

Zobozdravnica je BEDENE ZVEZDANA, ambulanto ima v OŠ Piran, sprejema pa tudi predšolske. Z moje strani same pohvale. Tisto kar se mi zdi poglavitno, je njen odnos do otrok, predvsem smisel in to, da je edina (ali ena od redkih), ki dela "čeladice". To so "čepki" na zdravih zadnjih zobkih (če sem prav zastopla), ki zobek obvarujejo. V bistvu gre za preventivo. Sicer pa jih dobiš na 05/673 11 56, ob četrtkih so popoldanski, drugače pa dopoldanski.

(odgovor članu asso)
Neposredna povezava do sporočila: 2940
21.8.2009 11:38:55   
NAVT
Nektarina, hvala za link. Bom malo poštudirala.

Sem prej pozabla, nena, bravo za suho noč! Mi smo še kakšno svetlobno leto daleč od tega. Bo že!

(odgovor članu NAVT)
Neposredna povezava do sporočila: 2941
21.8.2009 12:03:43   
asso
Hvala obema za kontakte.

Sej Nastia hodi v Koper v ZD in smo z njo full zadvoljni, ker jo tudi osebno od prej poznamo in ni problemov. Tarin še ni bila in nekaj časa mi vsake toliko joče, da jo zob boli in sem mislila vprašat ali moramo prej v Lucijo ali direktno k njej, ampak žal je zdej na dopustu, potem pa zaradi zdravstvenih težav (koleno) jo ne bo ene dva mesecauser posted image user posted image  tako, da... Moram najt alternativo.

(odgovor članu NAVT)
Neposredna povezava do sporočila: 2942
21.8.2009 12:23:23   
austen
ok....zdej mi pa neki ni jsanouser posted image ko sem jaz hotela Eriko naročit k zobarci v Izoli je rekla, da tako majhne ne sprejemajo in naj gremo v Lucijo k Dr. Jelen.....
Kako to da so vse ostale sprejeli drugje???
Sej se ne pritožujem, mi je v redu. Je ful prijazna in se lepo pomeni tudi s tamalimiuser posted image .....sicer pa (trkam) Erika zaenkrat lepo odpira usta pri njej.... dokler jih samo gleda. Bomo vidli kako bo ko bo treba kaj delat.

NAVT....kaj so une kapce? Se ti da napisat malo več????? Bi Vprašala našo če to dela, naslednjič ko gremo na kontrolo!

(odgovor članu asso)
Neposredna povezava do sporočila: 2943
21.8.2009 12:52:08   
NAVT
Austen, bom vprašala še kakšno dodatno info, pa ti javim. Sem pa enkrat slišala, da jih menda Jelenova ne dela. Ne trdim, ampak tako imam v spominu.

Spadam med starokopitne in predvsem nezaupljive in zdej sem naredila korak naprej. Preko interneta sem si naročila Teva japonke. Nekje mi je v oči padla neka reklama in me je premamilo. Predvsem to, da jih imajo za 20€ in to, da je plačilo po povzetju. Govorim pa o strani bestshop (slov. stran). Pa še na hitrco mi je tip naredu reklamo z novo prihajajoče Teva pohodne in zimske čevlje, ki da so 50% znižane. Bom še zapravljala user posted image

(odgovor članu austen)
Neposredna povezava do sporočila: 2944
21.8.2009 13:02:21   
austen
ajejjjjjjjjjj....pazi da ne padeš preveč noter v spletno nakupovanjeuser posted image ......ki bo kriza na kartici.....
jaz si moram tudi nekaj podobnega tevicam nabavituser posted image ...so se mi strgali moji stari "pohodni sandali" ma kaj ki une ki jih jaz gledam so 88 Euruser posted image .....pišuka za ta dnar dobim škornje ne pa ene šlapice....
dej pa ko kaj zveš od zobarce mi javi....lahko gremo tudi na Birbo skupajuser posted image

(odgovor članu NAVT)
Neposredna povezava do sporočila: 2945
21.8.2009 21:38:14   
majrim
ufaaaaaaaaaa,temo o zobarjih....pri nas na srečo ni problem,sploh ker ve,da če bo pokazala usta,bo dobila štam piljko...user posted image ...in tako veselo odpira usta in čisti zobeuser posted image - kar se pa zobne paste tiče,ne pretiravajte oz. se ji raje izogibajte
nena...oz. Zala user posted image user posted image user posted image user posted image ----bravo za pleničkeuser posted image user posted image user posted image ...jaz si zdaj res ne predstavljam,da bi jo imela...ni lepšegauser posted image ---v kopalnici ima kahlo,a veliko raje vzame pručko (ki je kar pri školjki) in gre na školjko,tako da zdej res prihaja do gužve v kopalniciuser posted image
asso....----itak se mi vedno zgrešimouser posted image user posted image user posted image ---je pa res,da smo uro in pol v vodi,pol pomalica in hitro domov ,ker je zaspanauser posted image user posted image user posted image

28.6.2007 se je rodila NAJINA NEŽA

Ko imam čas napišem kaj na MOJ BLOG

(odgovor članu austen)
Neposredna povezava do sporočila: 2946
21.8.2009 22:10:51   
n€na
čer, majrim

(odgovor članu majrim)
Neposredna povezava do sporočila: 2947
21.8.2009 22:30:29   
thaiss
pozdravček,
pa je konec našega dopustauser posted image Matia bo sicer še v ponedeljek doma, v torek pa spet vrtecuser posted image
Toliko kot sem se letos nakopala in nasončila, se nisem sigurno že kakih 10 let!

granule Oscillococcinum (tukaj si lahko kej preberete ) smo mi jemali v kombinaciji še s 4 drugimi varjantami, v pakiranju je 30 doz.

Zala čestitke za suho pleničkouser posted image user posted image in čimprej se pozdravi. Meni je super odkar smo brez plenic, ponoči smo imeli samo eno nesrečo do sedajuser posted image Kahle in nastavka sploh ne uporabljamo več, ker gre na stranišče kot velik fant (tako on rečeuser posted image ). Imam par plenic viška, katera rabi??

Aljoša bravo za pogumno plavanje!!! Matia tudi lepo plava na globoki vodi, z nogicami pravilno plava žabico (z rokami ne zna), a je možno da mu je to ˝znanje˝ ostalo od plavalnega tečaja??user posted image
Sicer ne plava kot Phelpsuser posted image , ampak par metrov mu gre.

umivanje zob- tukaj pa ni pardona, najprej si jih umije sam, potem pa mu jih še jaz. Sej kakšen krat se upira, ampak ga kar prepričamo da če si zobkov ne bo umiva mu jih bo miška pojedla.

zvečer gremo pa spet v Koper na PUF. Aljoša je ultra navdušen. Prejšnji teden smo gledali na Ukmarjevem lutkovno predstavo in klovna (ki je bil fenomenalen), danes bo sprevod na hoduljah. To bi utegnilo zanimati celo naše frajle!

Navt lepo se imejte. Jaz razmišljam da bi pozimi začeli obiskovat kake lutkovne predstave, a je v Izoli kej ??

Preko interneta sem si naročila Teva japonke. Nekje mi je v oči padla neka reklama in me je premamilo. Predvsem to, da jih imajo za 20€ in to, da je plačilo po povzetju. Govorim pa o strani bestshop (slov. stran).
hvala za info, že kukamuser posted image
te so mi full padle v oči http://www.bestshop.si/izdelek/1967/naziv/TEVA-otroski-cevlji-Omnium

najin sonček Matia je posijal 27.2.2007 ob 12:59

(odgovor članu majrim)
Neposredna povezava do sporočila: 2948
21.8.2009 22:53:35   
thaiss

IZVIRNO SPOROČILO: thaiss
granule Oscillococcinum (tukaj si lahko kej preberete ) smo mi jemali v kombinaciji še s 4 drugimi varjantami, v pakiranju je 30 doz.

Ops, nisem linka dobro pripopala....evo http://www.ciao.it/Boiron_Oscillococcinum__Opinione_833948

najin sonček Matia je posijal 27.2.2007 ob 12:59

(odgovor članu thaiss)
Neposredna povezava do sporočila: 2949
22.8.2009 8:30:30   
n€na

Ops, nisem linka dobro pripopala....evo http://www.ciao.it/Boiron_Oscillococcinum__Opinione_833948

jaz pa nič ne razumemuser posted image

a lahko ena mal po SLO napišeuser posted image user posted image

(odgovor članu thaiss)
Neposredna povezava do sporočila: 2950
Stran:   <<   < Prejšnja stran  116 117 [118] 119 120   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  116 117 [118] 119 120   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
13 predlogov za zabavne aktivnosti na prostem
Igre na prostem so lahko odlična zabava za otroke v vseh starostnih skupinah. To je 13 predlogov za otroške igre na pros...

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.