NAVT
|
IZVIRNO SPOROČILO: asso Glede meduz sem na koncu (zdej) ugotvaljala, da verjetno ni bila meduza, ampak kakšna druga vrsta ožigalkarja, ker je bila full mičkena in čudna... Kaj narediti ko te opeče: Dobro sprati s SLANO vodo, nikakor ne s sladko, ker sladka voda aktivira tisti strup v "lovkah" in še bolj pospeši, da proide v kožo in bolj peče in srbi. Eni pravijo mrzle obkladke, drugje sem brala, da leda ne... Tako, da mislim, da bo to kar držalo. Eni pravijo, da je najboljše se polulat gor, ker uniči tisto snov, ki škoduje... drugje sem brala, da isto velja za sodo bikarbono... No, mi smo šli na stranišče se polulat (škodit nima kaj - je toplo in istočasno slano...), potem pa sem ji držala roko na betonu zraven brisače, ker je bil vrel. Edina napaka sem beton polivala z vodo iz flaše, namesto morsko... mah, sej je beton slan tako, da... in na koncu si je še v morju "namakala"... in je bilo kar hitro v redu, po dveh urcah skoraj nič videt, le kot da se je malo popraskala. Niti jo ni kaj dosti bolelo ali peklo... NAVT pri kateri zobozdravnici ste bili. A v Luciji. Dej kaj mi daš ime in telefonsko. Jaz moram tudi Tarin naročit... sicer ne vem, če bo glih usta odprla, ker čim vidi zdravnike je jok in stok... Mogoče, ko ji bom razložila, da ji bo rešla zob, ker jo večkrat en zob boli in ji pravim, da bomo šli k zobozdravnici in se z menoj strinja... U, ma vi ste imeli pravo reševalno akcijo! Samo, da je pomagalo! Zobozdravnica je BEDENE ZVEZDANA, ambulanto ima v OŠ Piran, sprejema pa tudi predšolske. Z moje strani same pohvale. Tisto kar se mi zdi poglavitno, je njen odnos do otrok, predvsem smisel in to, da je edina (ali ena od redkih), ki dela "čeladice". To so "čepki" na zdravih zadnjih zobkih (če sem prav zastopla), ki zobek obvarujejo. V bistvu gre za preventivo. Sicer pa jih dobiš na 05/673 11 56, ob četrtkih so popoldanski, drugače pa dopoldanski.
|