|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  90 91 [92] 93 94   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrke 2009 - part. III
20.8.2009 20:15:02   
baby blue
škorpijončica ne vem sicer koliko je normalno število utripov ampak ko sem gledala na otročarijah je pisalo od 120 do 140... Sicer pa saj če ti G ni nič rekla potem ni nič hudega... Pomojem je to kar v redu...

Pri meni pa CTG še niič popadkov ni zaznal... Bomo videli kaj bo naslednji teden čeprav je G rekla da se ima prav fino in da se ji očitno nikamor ne mudi...

Evo pa še moj buši pri 36t 4d

user posted image

polari ja 4.9 je luna... Moj ati je že reku da bo kar takrat

< Sporočilo je popravil baby blue -- 20.8.2009 20:17:20 >

(odgovor članu chebelzza)
Neposredna povezava do sporočila: 2276
20.8.2009 20:18:34   
Lubenička
baby blue...lepi buši user posted image user posted image

17.9.09 je nasvet prijokal Arian...naša mala sreča!

(odgovor članu baby blue)
Neposredna povezava do sporočila: 2277
20.8.2009 20:20:05   
eternety
Odtekanje plodovnice -tudi jaz imam skoz nekakšne vodene izcedke, včasih pa mlečno bele. Mislim, da če je v manjših količinah, verjetno ne gre za plodovnico, saj naj bi se takrat, ko odteče plodovnica, fejst ulilo.

Velikost dojenčka - vprašanje koliko so dejansko te meritve z UZ-ji merodajne. Ravno zadnjič mi je ena user posted image razlagala, da so ji na ultrazvoku povedali eno težo, potem ko se je user posted image rodil, pa je imel skoraj 1 kg manj. Tako, da je treba te meritve z rezervo jemat.

(odgovor članu chebelzza)
Neposredna povezava do sporočila: 2278
20.8.2009 20:30:16   
tulpek
IZVIRNO SPOROČILO: jullie

IZVIRNO SPOROČILO: tulpek

A, z rogaške s. si... sem se spraševala in ugibala, ampak sem te malo bolj proti Šmarju umestila user posted image user posted image user posted image .

Bi bilo manj zanimivo, rada ugibam take stvari user posted image user posted image user posted image . Čeprav na koncu verjetno ne bi vedela 100%.

(odgovor članu jullie)
Neposredna povezava do sporočila: 2279
20.8.2009 20:33:38   
tulpek
Še ena čebelica (chebelica 21) se že nekaj dni ni oglasila...

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 2280
20.8.2009 20:36:53   
Erdbeere
IZVIRNO SPOROČILO: eternety

Odtekanje plodovnice -tudi jaz imam skoz nekakšne vodene izcedke, včasih pa mlečno bele. Mislim, da če je v manjših količinah, verjetno ne gre za plodovnico, saj naj bi se takrat, ko odteče plodovnica, fejst ulilo.

Velikost dojenčka - vprašanje koliko so dejansko te meritve z UZ-ji merodajne. Ravno zadnjič mi je ena user posted image razlagala, da so ji na ultrazvoku povedali eno težo, potem ko se je user posted image rodil, pa je imel skoraj 1 kg manj. Tako, da je treba te meritve z rezervo jemat.

tudi moji sosedi so govorili, še v P ko je prišla rodit, da kako velik user posted image je, pa da ima 4,5 kg pa kaj vem kaj še vse, na koncu je bila pa mala najlažja od treh otrok in je imela samo 3,150 g

(odgovor članu eternety)
Neposredna povezava do sporočila: 2281
20.8.2009 20:39:24   
tulpek
Altaja, ne pozabit na CTG jutri, kdaj ga pa imaš? Js ob 9ih. A si sploh še z nami ? user posted image user posted image user posted image user posted image

Seznam pa posodobim, ko pridem iz pregleda. Lahko ga pa katera prej, če se ji da. Ampak naj prosim vse tri sezname (nosečniški + buši+dojenčki) enega za drugim objavi, da ni treba potem iskat po temi, kje so ti seznami.

Mene še nič ne muči, edino v prsih me malo tišči, ker sem kar aktivna danes... rabim počitek in grem zdaj direkt v poseljo. No, mogoče vas pridem še malo prebrat čez kakšno urco.

< Sporočilo je popravil tulpek -- 20.8.2009 20:43:34 >

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 2282
20.8.2009 20:42:48   
tulpek
IZVIRNO SPOROČILO: Lubenička

polari...ne sekiraj se...moj je imel že v 34.tednu 3100g...sedaj je 4 tedne kasnej in še kar ne misli ven. user posted image imam v pon pregled in upam, da mi ga bo zmerila, da bom vedela pri čem sem. user posted image se bomo pa malo bolj namučile, čeprav nekaterim, če je tok težek otrok naredijo CR. Mah...jst sploh nočem razmišljat o tem...bo že kar bo. user posted image

Naredijo CR pri velikem user posted image v medenični vstavi, če je na glavico obrnjen pa ne kar tako. Edino če je ženska ful drobna, da ne bi mogla rodit ali nekaj podobnega. Ga pa naredijo potem, ko ugotovijo, da drugače ne gre. Ampak sploh ni rečeno, da večja teža pomeni tudi težji porod. In kot so že napisale, velikokrat se zmotijo v ocenjevanju teže. Tak da ne skrbet.

(odgovor članu Lubenička)
Neposredna povezava do sporočila: 2283
20.8.2009 20:43:42   
Erdbeere
jest imam tudi jutri svoj prvi ctg v tej nosečnosti. In to mam ze ob 8-ih zjutraj..joj bo treba kmal ustat user posted image user posted image

Sem pa kar malo utrujena, sem bila dons fajn pridna, sem po ta novi hiški stiropor za pod talno gretje polagala user posted image še jutri pa bo eno nadstropje končano.

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 2284
20.8.2009 20:46:40   
tulpek
Erdbeere, pa ti si pa pridna user posted image user posted image user posted image . Vsaka ti čast! Js bi šla po takšnem delu direkt rodit- pa to se ja skoz nekaj sklanjaš... Imaš ti takšne načrte, da nas avgustovke prehitiš, a ne user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .  

(odgovor članu Erdbeere)
Neposredna povezava do sporočila: 2285
20.8.2009 20:53:43   
Erdbeere
hehe ne ne nimam takih načrtov, je rekel moj možek, da hoče d apreden rodim, da so estrihi narejeni, pol mu je pa treba pomagat user posted image če bojo pa res bomo pa videli...jest upam, da bodo, ker je prav fino videt kako se dela po hiši in je vsak dan kaj novega 

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 2286
20.8.2009 21:36:34   
SONČEK LARA
Pozdravljene

No pa je dan mimo in jaz končno čas za vas čveke in čas za počivanje. Čist cel dan nekaj počnem. Popoldan pa še lara in njene vragolije tak da sem kr utrujena, moj trebušček pa tudi. Morm rečt, da tako kot pa sedaj slabše prenašam tole nošenje trebuha in predvsem vročine pa ne znam opisat. Trebuh mi otrdeva kar naprej, švicam za znoret, tamau tok brca, da mi je včasih prou že zoprno. Zdele npr, je čist tam spodaj nekje, kot da mam glavco že med nogami hudiča. Jest ne vem pa še 5 tednov pred mano.

Odtekanje plodovnice pri lari mi je začela zjutraj odtekati voda, po kapljicah in tudi nisem vedela za kaj se gre. Sem preoblekla hlačke, šla skuhat kavo in spet kr neki, kot da bi se mal polulala. Sem šla poklicat svojo G (bilo je en dan pred PDP), ta mi je rekla, da naj grem kar takoj v P, saj samo oni lahko preverijo če gre res za plodovno vodo. Sem se šla stuširat, poklicala fanta na bajto da greva mal v LJ, vzela torbe za vsak slučaj. Do P v LJ nobene vode od nkoder, nbenega popadka, mi je blo prou bed, kaj bodo sestre tečne če hodm zastonj. No in ko so me pregledal, 5cm odprta, tak da punce, ni nujno da je vode k v potoku, meni so naknadno potem morali še enkrat predirat mehur.

Erdbeere...tudi vidva zidata, finiširata? pridna sta! Tudi midva, upava na selitev v roku 4 tednov. In tudi jaz veliko postorim, sam ti povem da zadnje čase si še čevlje težko zapnem, tako me trebuh moti.

Sem bila v prvi nosečnosti k srnca poskočna, v tehle tednih sem še šibala v hrib. In sem se smejala ženskam ki so jamrale pa se delale boge v N, sem vedno rekla, pa saj so noseče in ne bolne. In glej ga zlomka, danes si sama težko čevlje zapnem, grozn me trebuh boli ko se sklonim. Palca ima vedno dva konca...user posted image  

beti...kar se tiče tistih starih vešč, verskih fanatikov....ufff to mi gredo kar kocine pokonc...moj tast npr. groza, največji greh je delat na cerkveni praznik, če je državni pa izkoristi gužvo. Da jih ni sram fanatike hudičeve...ta tema ni zame, ker se razpiz****totalno. (se opravičujem vsem vernikom tega foruma...vse je zdravo v mejah normale)

Cukr...hvala za obrazložitev

Simonae...če sedaj preverjam ta razmak sploh nimam pojma kje naj šlatam pri tojšnem trebuhu. Pa glede tele knjige, zanimiv naslov. Kakšne težave si to imela v glavi, kot pop. depresija ali pač težave z dojenjem. Jaz iščem kaj pametnega za depresijo. ker sem imela pri lari en mesec kr težave in bi se rada mal pripravla, če se me sedaj kaj spet loti.

No pa lep večer vsem

Čao

(odgovor članu Erdbeere)
Neposredna povezava do sporočila: 2287
20.8.2009 21:43:34   
polari
IZVIRNO SPOROČILO: eternety

Imate prav, ja....saj te meritve ziher niso 100%....eh, ne bomo se več sekirali......bo kar bo, kot si rekla, Lubenička...user posted image

Baby blue, lušn trebušček!!!

No, moj user posted image je spet na tekmi v Mb....jaz pa sem bla s kužiko na sprehodu.....malo me je sicer vlekla, pa je šlo....včeraj mi je mama dala njen nosečniški pas, pa je super, če grem na kake sprehode, me dosti manj boli spredaj, tak da se splača...

Ne bote verjele, kaj jaz zdaj pijem....(mam poln želodec)...pivo+pepsi! user posted image malo se mi je zluštalo....

Enej: 21.9.2009: 3880g, 53cm

Klara: 21.12.2010: 3480g, 53cm

(odgovor članu eternety)
Neposredna povezava do sporočila: 2288
20.8.2009 21:44:10   
Erdbeere
IZVIRNO SPOROČILO: SONČEK LARA

Erdbeere...tudi vidva zidata, finiširata? pridna sta! Tudi midva, upava na selitev v roku 4 tednov. In tudi jaz veliko postorim, sam ti povem da zadnje čase si še čevlje težko zapnem, tako me trebuh moti.

Sem bila v prvi nosečnosti k srnca poskočna, v tehle tednih sem še šibala v hrib. In sem se smejala ženskam ki so jamrale pa se delale boge v N, sem vedno rekla, pa saj so noseče in ne bolne. In glej ga zlomka, danes si sama težko čevlje zapnem, grozn me trebuh boli ko se sklonim. Palca ima vedno dva konca...user posted image  

Glej mene trebuh sploh nič ne ovira, sej vidiš, da imam bolj majhnega user posted image sploh se ne počutim, da sem noseča zato mi pa ni nič težko....pa zdej se mi je še dol spustil, tko da res nimam nobenih ovir več...se britje ni neka znanost pri meni, vse gre...je bilo v drugi nosečnosti težje.

Kar se pa selitve tiče pa midva še ne finiširava toliko, upam, da nam uspe do konca leta...se pravi 4 mesece user posted image user posted image

(odgovor članu SONČEK LARA)
Neposredna povezava do sporočila: 2289
20.8.2009 21:47:20   
barika
čer user posted image

punce, punce, kok ste smešneuser posted image user posted image morem se malo pohecatuser posted image

vložki za odtekanje plodovnice ... ne obstajao več v prosti prodaji (razen če je spet na novo, mi prosm povejteuser posted image )

teža otroka ... variira +/- 10%, ne se sekirat, ko bo čas za ven pridet, ga bodo že nekako ven zbezaliuser posted image
utrip srca je pa normalen med 120 in 160 utripi ..a vam ginekologi na pregledih nič ne povejo?? user posted image user posted image user posted image men to moja G. za vsako pove, zato mi je ful hecno, ko se takle "sekirate" ....

(upam, da katera ne zameriuser posted image , pa verjemte druga nosečnost je pri meni skoraj taka, kot da bi bila prvič noseča, ker je vse drugače)

(odgovor članu SONČEK LARA)
Neposredna povezava do sporočila: 2290
20.8.2009 21:51:22   
polari
Barika, mene je zdaj postalo res grozno strah it rodit....če pa so okol mene same take, ki so rodile deco po 2500g ali pa 2900g....pa sem te nekak upala, da bo malo pa fajno......pa saj mi je fajn, da maš tak lepega, vlkega bebija, samo to ven dobit.....ne vem.....nisem več optimist....pa kaj se jaz sploh sekiram, itak ne vem, kaj me še čaka..niti približno......user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 2291
20.8.2009 21:53:25   
Erdbeere
dej polari nikar se ne sekiraj, jaz sem prvo rodila je imela 3540g pa ni bilo panike, v drugo je bil 4160 pa sem imela občutek, da je kr ven padel...sploh ni merilo kok je otrok težek, važn je da ti lepo sodeluješ, potisneš ko rečejo, daš vse od sebe pa ni hudič da ne bo ven prišel, drugače pa obstaja CR, če ne bo šlo...tko da ne se sekirat

(odgovor članu polari)
Neposredna povezava do sporočila: 2292
20.8.2009 21:53:37   
barika
IZVIRNO SPOROČILO: polari

Barika, mene je zdaj postalo res grozno strah it rodit....če pa so okol mene same take, ki so rodile deco po 2500g ali pa 2900g....pa sem te nekak upala, da bo malo pa fajno......pa saj mi je fajn, da maš tak lepega, vlkega bebija, samo to ven dobit.....ne vem.....nisem več optimist....pa kaj se jaz sploh sekiram, itak ne vem, kaj me še čaka..niti približno......user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

moj  M.je imel 3950g, 51cm,  obsega glave pa ne vem (moj pravi da 37 cmuser posted image ), ampak ni bilo panike sploh user posted image user posted image user posted image
aja, dober teden pred porodom, ko mi ga je G. merla je pa namerla ene 3800g, tak da se ni nič zmotla, glede na to, da je zamujal
jaz pa komaj čakam, ko vem kaj me čakauser posted image

men je bilo važno, da sem poslušala babico, pa da sem sama pri seb razčistla, da je to treba ven spravituser posted image

< Sporočilo je popravil barika -- 20.8.2009 21:55:33 >

(odgovor članu polari)
Neposredna povezava do sporočila: 2293
20.8.2009 21:57:57   
polari
Hehehehehe...user posted image user posted image user posted image user posted image

Dobro, sploh se več ne bom sekirala user posted image user posted image user posted image glavno, da bo fant zdrav!!!user posted image
Atek je tak veseli, da bo pravi dedec user posted image user posted image

Ojej, zdaj pa se mi je še vlilo.....že mam fleke na majci user posted image

No, sem že dosti boljše volje......user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 2294
20.8.2009 21:59:18   
Erdbeere
IZVIRNO SPOROČILO: barika

IZVIRNO SPOROČILO: polari

moj  M.je imel 3950g, 51cm,  obsega glave pa ne vem (moj pravi da 37 cmuser posted image ), ampak ni bilo panike sploh user posted image user posted image user posted image
aja, dober teden pred porodom, ko mi ga je G. merla je pa namerla ene 3800g, tak da se ni nič zmotla, glede na to, da je zamujal
jaz pa komaj čakam, ko vem kaj me čakauser posted image

men je bilo važno, da sem poslušala babico, pa da sem sama pri seb razčistla, da je to treba ven spravituser posted image

moj je mel obseg glavice 36,5 pa bil je dolg 55 cm

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 2295
20.8.2009 23:04:46   
baby blue
Se opravičujem ja...  Moja napaka od 120 - 160 utripov na minuto je normalno ja... Tiskarska napaka... No bolj moja površna napaka... Še G mi je zadnjič pri prvem CTG-ju pravila pa sem se vseeno zatipkala... Se pavi ponavljam: Normalen srčen utrip od 120 - 160 udarcev na minutro

Sedaj bom pa odpeketala v svet sanj... Lahko nočko vsem

(odgovor članu Erdbeere)
Neposredna povezava do sporočila: 2296
20.8.2009 23:11:19   
eltea333
Konćno ležečki!!

nepoznana vse naj naj user posted image
chebelzza držim pesti, da bo tako, kot si želiš in da tvoj user posted image počaka, da boš pripravljena!

Meni že kar nekja časa G ni delala UZ, tako da nimam pojma, kakšne mere ma user posted image   - moj mož je bil ob rojstvu velik fant- 4500 g, jaz pa sem imela 18 dni pred PDP 3000 g. Trebuh se mi zdi težak 2 toni, tako, da pričakujem korenjaka user posted image , ma me nič ne skrbi zaradi tega, še vsak je prišel ven, bo tudi naš  user posted image

(odgovor članu Erdbeere)
Neposredna povezava do sporočila: 2297
20.8.2009 23:14:55   
barika
moj frajer je pa danes izjavil ..pazi to... ja ti imaš pa danes res ful čuden trebuh, velik večji, pa nekam povešenuser posted image , sigurno nisi nič počivala danes.
a bejž, bejž, da bi pa on malo otroka popazil, posodo umil, itd. ko pride iz službe, pa se nihče ne spomni, mater muuser posted image user posted image user posted image
res pa je, da sem cel dan letala okrog zdravnikov, pa k mojim domov, pa za tamalim, pa ni da ni ....
bo treba enmal počivat, pa sploh nisem zmatrana,,,

(odgovor članu eltea333)
Neposredna povezava do sporočila: 2298
20.8.2009 23:30:30   
škorpijončica

Hej

Aha, potem ni panike glede utripov srčka.
Mlaj je, jst pa še kar doma :)

Jst sm pa ravno spekla slavno luknjasto pecivo... s testom ni bilo težav, maček je čist prestrašen, ker sem se med luknjanjem res vživela, da je ropotalo, pol sm pa dala še vanili puding in potresla s kokosovo moko, mandlji in čokoladnimi koščki. V glavnem, ratalo je, če je pa tudi dobro vam bom mogla pa ju3 napisat, ker moram čakat da se shladi, ampak me bo verjetno prej zmanjkalo. Bo pa za zajtrk za zravn kavice, pa še kakšno prijateljico povabim, da ne bom celga pladna sama zmazala.

Glede velikosti; jst sm oblačilca za v P vzela v št. 56, a bi morala vel. 50 kupit? Verjetno bodo res malo prevelika, sam bom pa še kakšno tetra pleničko več gor navlekla in zavihala rokavčke.

Joj, komaj čakam.............................
Me prav zanima, če bomo ju3 še vse v enem kosu... Da se mi že zjutraj vse pofočkate, da vem!user posted image  
Če pa že ne greste v P, vam pa želim, da bi mlaj vplival na vas tako, da bi čimveč sanjale o svojih user posted image . Lahko noč

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 2299
21.8.2009 0:39:58   
barika
SEPTEMBRSKI BUŠIJI

user posted image
Baby blue 36t 4d

user posted image  
altaja 38t 4d

user posted image user posted image

tažana 34t 2d

user posted image

veselka 35t3d

user posted image
tanik 33t

user posted image
Tulpek, 36t2d

user posted image
sontschica 34t1d

user posted image

barika 38t

user posted image
Sarchi 35t

user posted image
škorpijončica 34t

user posted image

vila MaLiNa v 38. tednu

user posted image
larilu 29t2d

user posted image
indy0024  30t

user posted image

Lubenička v 37. tednu

user posted image  
Kepica - točno 37t

user posted image

mayathebee, 31. teden

user posted image  
Erdbeere 37t2d

user posted image

Polari, 33t

user posted image
Casiopea 32t

user posted image
Pupček 37t2d

user posted image

Bety11 31t3d

user posted image
litlleMiss 35t6d

user posted image
Klaja v 33. tednu.

user posted image
Oktavija, 35T 5d

user posted image

Tamika, 37. tednov

user posted image
srečanje septembrk: Erdbeere, škorpijončica, Lubenička, veselka, sontschica, pupček,tanik

< Sporočilo je popravil barika -- 21.8.2009 0:44:53 >

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 2300
Stran:   <<   < Prejšnja stran  90 91 [92] 93 94   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  90 91 [92] 93 94   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

ime za otroka
suzy124

Katero ime bi izbrale za dojenčka?

Nik (19%)

Gal (16%)

Mai (11%)

Sven (8%)

Tim (20%)

Žan (25%)

Število vseh glasov: 324

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!