Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Oktobrke 2009 2.del 11.8.2009 8:49:23
|
|
|
|
lindi1
|
TUAI mora za isto obdobje plač,če koristi očetovski dopust,zadaj mora izpolniti,koliko časa bi bil na dopustu,moj je napisal mislim,da 15,tisto,kar je več,spodaj imaš pa še za do 3 leta in je tudi označil zdaj,ker če ne označiš,potem nimaš več te možnosti,ko je vse izpolnjeno neseta na csd,takoj,ko se otrok rodi in dobiš en pildek v porodnišnici,mora na csd,da mu začne teči porodniški dopust
|
|
|
|
RE: Oktobrke 2009 2.del 11.8.2009 9:20:20
|
|
|
|
emaa
|
Kot je napisala Lindi, naj smao označi katere variante misli koristit, plačanega v kosu ali po dnevih, neplačanega, itd. KO boš rodila, bo pa potrdilo o datumu poroda odnesel, pa javil kdaj nastopi dopust. Pri nas lahko odda vlogo hkrati z mano, vem pa da na veliko CSD, ne dovolijo oddajanja vloge za očetovski dopust pred porodom.
|
|
|
|
RE: Oktobrke 2009 2.del 11.8.2009 9:26:28
|
|
|
|
katrin***
|
Dobro jutro so , mi smo ravnokar iz pregleda in je blo prov fino k je bla samo sestra (je G na dopustu) in sva se razgovorile do amena. Poslušali smo k bije sto na uro in glede na lokacijo je verjetno naš obrnjen z glavico navzdol . Dobila sem potrdilo o PDP, en kup napotnic za laboratorij spet (toksa, voda in kri). NASLEDNJI PREGLED JE UZ 27.8 k ga moram plačati seveda! REDNI PREGLED PRI G. PA 8.9 K BOM MELA ŠE CTG ZRAVN! ene par vas je spraševalo glede očetovstva in študentstva... midva bova to tko zrihtala, da bo že sedaj priznal očetovstvo, za preživnino se ne bova šla ment, ker se mi ne zdi ne vem kaj, mislim, da ne bom dobila nič več če zrihtava to, pa še enkrat se bova poročila . Bom pa zaprosila za državno štipendijo in občinsko štipendijo za nadarjene študente, potem otroški dodatek, starševsko nadomestilo, starševski dodatek, namesto paketa na CSD bom vzela denar, potem še denarno nakazilo občine za novorojenca k sicer ni bogve kaj ampak je neki. In to bo to verjetno. Na CSD bom verjetno šla enkrat ta teden po papirologijo, potem pa bomo vidli kako pa kaj. Sigurno se bom pa tudi jaz še oglasila s temi papirji, ko kaj ne bom znala izpolnit Delam še do konca meseca, potem pa na dopust Sicer se mi izteče šele 16.9 ampak ker sm študentka lahko grem prej pa še tukile na šihtu smo tko zmenjeni da vsem paše, da bo tko. Tako da že pridno odštevam - ko bom pa doma mi bo pa dolgcajt sej vem, bove pa z boob vsak dan na kavici a ne? se slišimo kasneje
|
|
RE: Oktobrke 2009 2.del 11.8.2009 9:53:04
|
|
|
|
Emilly
|
Ja pišuka tole z AMZS, moram rečt da prvič slišim kaj takega Jst sem mela do zdaj same prijetne izkušnje. Z mojo petko, ko sem jo še mela, sem mela kar veliko težav... Nevem pa, če sem kdaj klicala čez vikend Mislim, kar neki, sem namreč glih novo članarino plačala, grrrrrr!!!! Sploh tole z žarnicami je hudaaa! Gorenka, Lenika - kje bo žurka, kar v porodnišnici
|
|
|
|
RE: Oktobrke 2009 2.del 11.8.2009 9:58:26
|
|
|
|
Emilly
|
Aja, mam eno težavo, pa upam da mi kej znate pomagat!!!! Hudoooo me srbi: trebušček, noge (stegna, do kolen), in roke (notranji del do komolcev). Tolk je hudo, da se bom glih zdej do krvi spraskala . Že dve noči zarad tega ne spim... Prejšnji teden sm mela pregled jetrnih encimov. Danes sem jih konč dobila na telefon, da mi povejo, da so OK!!! HB. Ampak, ker so dopusti, moja g. pride nazaj pa šele 24. 8., mi niso znal nič pomagat ! A mogoče katera kaj ve kaj bi to blo??? Prosim res, ker je čist neznosno!!!
|
|
|
|
RE: Oktobrke 2009 2.del 11.8.2009 10:03:14
|
|
|
|
Aniiita
|
katrin, mislim, da ne moreš prejemat starševskega nadomestila in starševskega dodatka, veš- da se to izključuje. Pa tudi dveh štipendij navadno ne, edino če imate vi kaj prav občinskega posebnega. No, moja izkušnja z AMZS je pa samo pozitivna. Ko je mi je prišel takrat zamenjati gumo nisem bila član in bi prišlo za plačat nekaj čez 50 evrov..in mi je predlagal, da se takrat včlanim, plačam članarino, ki je bila nižja od tega zneska in potem dela ne plačam- ker je pač za člane to brezplačno..in tako sem tudi naredila in bila brez skrbi še celo leto...in sem jih potem še enkrat klicala, ker sem pustila vžgane luči in mi je baterijo spraznilo je bila sobota in so enako zastonj prišli. Ko se bom več furala (sedaj se mi ne splača) v službo in tako, se bom gotovo spet včlanila.
|
|
|
|
RE: Oktobrke 2009 2.del 11.8.2009 10:04:11
|
|
|
|
Aniiita
|
Emily, poskusi se več mazat z čim neagresivnim..pomoje se ti širi koža in to srbi.
|
|
|
|
RE: Oktobrke 2009 2.del 11.8.2009 10:08:52
|
|
|
|
Februarka08
|
Ojla... Frrr, ste imeli pa res pestro... tud jaz bi bla besna kot samo da si zdaj ok Emily ne znam ti svetovat jaz bi šla sigurno še na kakšen pregled... lahko pa da si na kaj alergična pojma nimam Jaz sem že zlikala kar sem imela, zdaj grem pa na zajtrk, prej mi itak ni dišal... Zdele ležim na hrbtu in me prav veselo brca tako po trebuhu navzgor tako da upam da je obrnjen na glavo, seveda upam da ni samo zdele tako, bom videla v petek... Sem pa sama, tast je vzel tamalo, tako da lahko mal zadiham... Potem grem pa delat seznam stvari za na morje bo prav fino to delat še par dniiiiiiiiiiiiiiiiiiii
|
|
RE: Oktobrke 2009 2.del 11.8.2009 10:19:36
|
|
|
|
lenika83
|
IZVIRNO SPOROČILO: Emilly Gorenka, Lenika - kje bo žurka, kar v porodnišnici Joooooj, upam da ne. Sem rekla, da ima po 10. prosto pot za izhod, prej pa se nič ne mudi. Rojstnega dneva pa res ne bi rada preživela ob predihavanju popadkov. Saj smešno bo, ko se mi bo na koncu to še res zgodilo Gorenka sem ravno zadnjič klicala na naš CSD in mi je gospa rekla, da lahko prinese vlogo za očetovski dopust en dan pred koriščenjem. Midva bova sicer septembra na njegovi firmi uredila tisti obrazec za plačo, ker zna malo trajati, ker mora poslati v Lj na upravo. Potem bo pa itak vzel nekaj dni rednega dopusta in bo šel v tem času uredit na csd. Jaz pa grem seveda prej, čakam na naslednji teden, da bo še julijska plača zraven, ker je malo bolj normalna, da vsaj malo dvigne povprečje, potem pa nesem vlogo.
|
|
|
|
RE: Oktobrke 2009 2.del 11.8.2009 10:39:10
|
|
|
|
Emilly
|
Ja saj jst sem tud mislila da se mi širi koža, ker se mi je v zadnjem tednu (odkar me srbi) trebuh precej povečal!!! Ampak čudn mi je to da me močno srbijo tudi noge in roke.... Mam pa občutek da sem šele zdej prava nosečnica s tem orng trebuhom .
|
|
|
|
RE: Oktobrke 2009 2.del 11.8.2009 10:49:57
|
|
|
|
manca
|
Emilly, kaj pa če te koža srbi zaradi vročine? Ker mene je zadnjič ponoči tudi srbela koža zadaj za koleni in sem se praskala. Sem imela pa potno kožo in je bilo to vzrok.
|
|
|
|
RE: Oktobrke 2009 2.del 11.8.2009 10:54:20
|
|
|
|
TRIŠ
|
Meliitak mi smo kupili vzmetnico lagea
|
|
|
|
RE: Oktobrke 2009 2.del 11.8.2009 11:05:29
|
|
|
|
katrin***
|
Aniiita...ja, sej bo verjetno res tako - se vidi, da nisem še čisto nič študirala kako pa kaj s temi papirji. Kako pa bosta vidva to zrihtala, če smem vprašat (lahko tudi na ZS)? Preživnina ja al ne? Nadomestilo al dodatek? Ma, tole je kr neki s temi birokrati Danes je naš zelo, zelo dejaven v smislu obračanja levo in desno Brcik ne več toliko, ampak obračanja pa. Sej pravim, na vsake tri dni pa cel dan uro aerobike Šibam na malico - Nutela in riževi vaflji! mljask
|
|
RE: Oktobrke 2009 2.del 11.8.2009 11:08:52
|
|
|
|
katrin***
|
Aja, pa glede štipendije sm tut ravnokar dobila odgovor s študentske svetovalnice, da ne morem imeti obeh hkrati Bom poslala za obe pa potem videla katero bom dobila in katera je višja, uno ta drugo pa skenslala če slučajno po ne vem kterem čudežu dobim obe
|
|
RE: Oktobrke 2009 2.del 11.8.2009 11:27:46
|
|
|
|
gorenka
|
Gorenka, Lenika - kje bo žurka, kar v porodnišnici [/quote] Jst tut upam da prej ne bom že kje u porodnišnic...tm od 11. naprej pa uhka. Glih za r.dan bi pa še z mojim rada eno u dvoje pojedla....sej takrt bo moj buši tko velk da bom mela mizco za gor postavt kr sabo
|
|
|
|
RE: Oktobrke 2009 2.del 11.8.2009 11:28:52
|
|
|
|
Anonimen
|
Evo mene iz pregleda...imeli smo eno drugo G, ker je moja osebna na dopustu in bilo je super. Oba z dragim sva bil notri skoraj 45minut. Naredila je totalen UZ, vse ok, lepo raste, spola se spet ni videlo ( se je že 2x skrival ). Voda je tudi OK, glede cukra je rekla, da sploh ni panike, da ni nobenega velikega odstopanja, tako da kar mirno. Izmerila je MV in je nekje 16mm izmerila potem pa 26mm. Pravi, da je to mišica in da ni panike, je pa Y oblike. Pač se mi MV kar lepo krajša pravi, pa da če že čutim popadke ??! Me je pa dala na bolniško zaradi MV in šipkanja. Tako, da bom delala še tale teden pa malo drugi teden, tako da bom v 33t zaključila s službo, pa potem 3t bolniške. Ali zelo kontrolirajo, ker jaz imam šolo začetek septembra ? Grem pa potem na porodniško 11.9.09. Mi je pa rekla, da bova še izmerile trebuh, samo je potem toliko dela z MV imela ( ga je preverjala 2x!!), da je pozabila. Upam, da ne bo kaj narobe ? Naslednji pregled 1.9.09.
|
|
|
|
RE: Oktobrke 2009 2.del 11.8.2009 11:30:44
|
|
|
|
karmen b
|
No jaz moram spet šibat v službo...matr nimam nobenga cajta. Komej čaka, da bom mela spet mal dopusta drug teden, da se vam mal bol posvetim, če seveda ne skliznem na morje. Lpeo se mejte in ne klepetajte preveč,ker ne dohajam z branjem...ne sej se hecam, ve kar, bom že not prnesla
|
|
RE: Oktobrke 2009 2.del 11.8.2009 11:32:05
|
|
|
|
Anonimen
|
Aja pa po UZ je rok 2.10.09, PDP pa nismo spreminjali.
|
|
|
|
RE: Oktobrke 2009 2.del 11.8.2009 11:32:54
|
|
|
|
karmen b
|
Uf tole sem pa zgrešila...jaz mam tud rd 1.10. Najbolše da res eno fešto na oddelku v porodnišnici nardimo
|
|
RE: Oktobrke 2009 2.del 11.8.2009 11:39:19
|
|
|
|
pattaya
|
Tudi jaz imam rd 23.10., PDP pa 26.10. Meni bi bilo pa kar prav, da bi rodila na moj rd.
|
|
|
|
RE: Oktobrke 2009 2.del 11.8.2009 11:44:19
|
|
|
|
gorenka
|
uuuuaaaauuuu....kolk ns je oktobrk...to bo pa res pestro....sej ne bomo vedle al čestitat za r.dan al za r.dan
|
|
|
|
RE: Oktobrke 2009 2.del 11.8.2009 11:48:21
|
|
|
|
Anonimen
|
Pr ns ma pa bratranc 2.10. roj. dan. Jst pa babi obe 7.10., moj pa njegova sestra pa oba 10.10. Rok mam pa 15. 10. Pa to je samo ožja familija, kje so pol še priženjeni širši družinski člani, kolegi, ... LUDO Moj bi rad da se rodi na njegov roj. da, men je pa vseen, samo da bo zdrava, pa oktobra in da je tehtnica
|
|
|
|
RE: Oktobrke 2009 2.del 11.8.2009 11:50:07
|
|
|
|
Aniiita
|
pataya, ti imaš roj. dan isti dan kot moj Katrin, bom napisala kar tu,morda pride še komu prav: Meni se zdi, da mi sploh ne moremo zbirati ali nadomestilo alli dodatek- ker nadomestilo dobivaš, če si že bil zaposlen, če si študent, pa nisi bil in ti tako pripada enako kot vsem brezposlenim, starševski dodatek. Tako da pomoje ne boš mogla zaprositi za nadomestilo. Za štipendije lahko daš za obe vlogi, samo pazi,da se ne zafrkneš..ker če ti eno prej odobrijo, potem druga takoj odpade (ker ne moreš imeti dveh, te mislim, da niti ne obravnavajo). Jaz sem lani dala za zoisovo vlogo in so mi svetovali naj počakam in če te ne dobim dam za državno (ker za državno lahko oddaš vlogo kadarkoli med letom, za Zoisovo je bil pa rok do oktobra). No,pozanimaj se uglavnem. Sem pa že sama zračunala, da mi pride Zoisova višja kot državna.. Glede preživnin in tega..nisva še dokončno odločena,samo meni se upira nekaj mutit s tem in pol dokazovat, da ne živiva skupaj, če pa živiva.. Tako da pomoje bova pustila naslove kot so (ali bom prijavila začasno bivališče pri njem), na CSD pa bomo povedali, da smo družina oz. da se štejemo skupaj glede dohodkov.. Si se ti kaj bolj zanimala okrog tega? Kaj izgubiš/dobiš v katerem primeru? Če je bolj osebno, pa lahko na ZS, ja..
|
|
|
|
RE: Oktobrke 2009 2.del 11.8.2009 11:50:50
|
|
|
|
emaa
|
Katrin otroškega dodatka ne boš mogla prejemat, če ne bosta uredila preživnine, urejata jo pa morata, ker se gre za interes otroka.
|
|
|
|
RE: Oktobrke 2009 2.del 11.8.2009 13:00:49
|
|
|
|
Emilly
|
Juhuhuhu, oktobrke oz. tehtnice smo pa res zakon Ja tud jst bi še rada svečko upihnila doma, bi blo pa hecno da rodim ravno na moj 30. roj. dan
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Zadnje s foruma
Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16
Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.