mayamaya
|
pozdravljene no, mi je končno uspelo prebrat en 5 strani za nazaj. pohvale za čvekanje . pa kar nekaj konkretnih tem ste že načele. se nam pozna, da se bliža konec. jaz imam od danes še točno 3 mesece de PDP...le kdaj je minilo teh 6 skratka, da povem še svoje mnjene...bolj želje, no: epiduralna mislim, da bom šla na predavanje zgolj iz firbca, sem se pa že preden sem sploh zanosila odločila, da je ne bom uporabila. kaj pa vem, nisem povsem prepričana o 100% zanesljivosti. čeprav je menda v tujini to že kar stalna praksa. sploh pa pri nas ni 24 ur na voljo povsod. vsekakor ne! porod ja, sej si vse želimo isto, a ne? hitro in ne preveč boleče . strah me pa ni, ker sem tak tip, da me ne more biti strah nečesa kar ne vem kako izgleda (mogoče se vem bom zdela čudna). pa tudi moj prag bolečine je kar visok (vsaj do sedaj je bil) tako, da se bom prepustila trenutku ali več in kakor bo, bo. bom pa rodila v Izoli. ni neke pohvale vredna porodnišnica, mi je pa najbližje in nimam namena ne vem koliko kolovratit okoli zadnje minute. grem pa septrembra v materinsko, tam pa imajo v sklopu predavanj tudi ogled porodnišnice in pač kar spada zraven, tako da upam, da bo kaj koristnega. pa tudi glede poroda samega. komaj čakam september dojenje tukaj pa res upam, da bo družinska tradicija obveljala še pri meni . moja mami, pa teta sta obe polno dojili in to kar precej časa. sem pa zagovornik dojenja na polni črti. ga ni boljšega za rast otroka od maminega mleka, ampak če slučajno ne bo šlo...tudi tisti otroci, kjer mamice niso imele te sreče so zrastli v poštene korenjake glede dojenja: a si ve kaj masirate bradavičke ali kaj podobnega? moja mami pravi, da naj si jih vaske toliko malo ''povlečem'', da ne bodo slučajno vdrte ko ne bo treba. matične celice moja pobožna želja, žal predraga za najin proračun. sem pa absolutno za, tako da tiste ki si to lahko privoščite izkoristite to (pa ne me zdaj obsojat, da pa bom itak denar porabila za kaj drugega in bla, bla, bla...trenutno ni v najini moči).razmišljam pa o javni banki. menda ima to pri nas čez zavod za transfuzijo, samo se še nisem pozanimala točno, je pa ena že nekaj postov nazaj objavila povezavo do zloženke, pa nekega vprašalnika. z mojim se še nisva konkretno menila okrog tega, ampak nabrž se bova odločila v tej smeri. vsaj to pa lahko naredim. upam, da mojemu otroku ne bo nikoli rabilo kaj takega, lahko pa pomagam kakšnemu drugemu, ki bo potreboval. zdej pa ne vem več kaj sem sploh vse napisala , ogromno v glavnem in če sem kaj nejasno napisala se opravičujem že v naprej, če se kakšna ne strinja z napisanim, pa je to samo moje mnenje in nič drugega. lep dan vam želim, pa crkljajte svoje trebuške