|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  177 178 [179] 180 181   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: November2009
5.8.2009 20:02:25   
nogavicka80
PORODNIŠNICA - imam to srečo, da si lahko celo malo zmišljujem, kje bom pričakala zadnje dni in kam šla rodit, a sem malo zmedena. Do danes sem bila prepričana, da bom rodila v vodi (Postojna), a po današnjem pogovoru s kolegico sem že začela kolebatuser posted image  Povsod lahko naletiš na dobre in slabe, a do poroda je še kar nekaj časa in bomo videli. Ker vsi razen prej imenovane kolegice pljuvajo čez Celje, se tja zagotovo ne bom odpravila. Torej ali Postojna ali Ptuj, če bo dete želelo prehitro ven, pa Ljubljana.
O epiduralni še nisem razmišljala.

DOJENJE - sem absolutni zagovornik dojenja (in to čim dlje), je pa res, da sem malenkost v skrbeh, ker imam še iste košarice in nobenih znakov pretvorbe v mlekarno user posted image .

IZVORNE CELICE - prej sva se nagibala k temu, da bi jih shranila, saj če bo najina kepica imela moje gene, oz. se bodo moje težave prenesle nanjo, je to modra naložba. Zdaj, ko sem izgubila službo, pa...si verjetno tega ne bova privoščila. Nikjer pa nisva zasledila, da bi lahko poceni ali celo zastonj shranila celice. Toliko o spodbujanju natalitete in skrbi za zdravje svojih državljanov...

KILOGRAMI - sama sem se zredila skoraj 7 kg na preveč podlage, a mi še nihče kg niti omenil ni. Po mojih kg me vpraša le sestra pred pregledom in cifro zapiše na karton. Hodim pa v LEONIŠČE (je daleč, a se splača).

NAŠE DETE  je danes začelo nekam zelooo nizko brcati - občutek je bil kot da mi bo nogica pravkar pokukala ven med nogami. Malo sem se ustrašila, ampak verjetno je tudi to normalno. Prijateljica, ki že čaka na odhod v porodnišnico je rekla, da naj se kar navadim, da bodo mehur in rebra gol. Pozabila pa sem jo vprašati v katerem tednu približno postane mehur gol user posted image .

(odgovor članu nina68)
Neposredna povezava do sporočila: 4451
5.8.2009 20:06:19   
Nezy85
Pozdravljene,

no da se še jaz oglasim, danes smo imeli pregled, vse je vredu in našuser posted image prdno raste, vse je super, tudi srčka smo poslušali, nisem pa rabla ničesar piti za slakor, pridelali smo pa 7-8kg

Epiduralna je ne bom vzela, ker imam v glavi "programiran" narvni poroduser posted image , tudi glede porodnega načrta ne razmišljam, zato so tam zdravniki in sestre da poskrbijo za mene, kot vejo in znajo, se jim bom popolnoma prepustila!

Matične celice v zasebni banki je to za naju prevelik strošek tako da na žalost to odpade

Dojenje tudi jaz sem prepričana da dojenje mora iti in da bomo imeli dovol mlekeca!!!

Materinska šola sem naju z mojim danes prijavla kar preko meila, ker sem slišala da je za mesec Avgust totalno vse zapolnjeno in v ZD in v Bolnišnici!Tako da sem pohitela za September ker je že ta tudi baje full zaseden, jaz bi pa na vsak način raje vidla da grema v bolnišnico v materinsko šolo, mi je nekak bol pri srcu!!

Za seznam:
Naslednji pregled imamo 02.09.2009 rodili pa bomo definitvno v MARIBORSKI porodnišnici slikica pa še pride!!

Dobili smo najlepše darilo:
Sinčeka Patrika: 3850kg;52cm
1mesec-4400kg;54cm
2mesca-5470kg;58cm
3meseci-6500kg,61cm

(odgovor članu nina68)
Neposredna povezava do sporočila: 4452
5.8.2009 20:54:42   
eva1
Hojla!

Jaz sem imela danes pregled, vse ok, naslednjega imam 4.9! Počutje super, sploh sedaj ko se je malo ohladilo-mi prav paše, da ni več tiste hude vročine!

vidim da imate debate okoli poroda, dojenja...

Jaz bom rodila brez epiduralne...mi ni porod noben bau-bau, tak da bom že zmogla, niti se ga ne bojim...sej je hitro mimo, pa še hitreje pozabiš bolečine...vsaj pri meni je blo tako..ko dobiš dete v roke, ni nč več važno, samo da je vse ok!

DOJENJE-jaz sem oba dojila skoraj 1 leto, tako da mislim, da bom tega pikca tudi..se niti ne obremenjuje, ker vem da bo šlo..sej včasih pride kriza, ampak sej se da zdržat...sploh na začetku je težko, ko še ni navala mleka, pa k bradavice bolijko k user posted image ..joj tamala je kr kri z mlekom goltala, k sem mela tok razpokane bradavice..ampak po kakih 2-3 tednih se je vse poštimalo in dojenje postane užitek!

Kar se tiče KG, mah jst jih imam ful preveč, pa mi G še nikoli ni nič težil...tudi težav nimam nobenih zaradi tega..no pritisk imam pri njemu povečan, amapk glavno da je doma ok..pa k je blo fajn vroče sem mal zatekala, drugače ok! Upam, da tako ostane do konca!!!

Glede BRCIK...moj mali je še vedno na ritki in veselo brca v mehur, nič kaj luštno..upam, da se bo obrnil, ker pri taprvem sem imela zaradi medenične vstave CR! Drugo sem naravno rodila, vem pa da se je obrnila na glavco okoli 25 tedna, in tako ostala do poroda..ta pa sedi že odkar gibe čutim(17tedna)...ampak sej ma še čas..ma da se ubrne..ker si ne želim spet CR met!

Za seznamček...rodila bom v Trbovljah..slikico pa tudi še prilimam, sam se morm poslikat najprej!

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 4453
5.8.2009 21:05:27   
tassika
Ma mene brca povsod, se kotali čez cel trebuh, enkrat ga čutim nad popkom, večinoma pa zelo spodaj, mehur to je pa pravi žur, visim vsakih 10 min na wc-ju za par kapljic, kar čutim kako se odbije ko brcne notriuser posted image

Me pa spet ful boli križ odkar sem doma in malo bolj ležim, saj imam tako naročeno, malo se bojim prezgodnjega poroda, saj vem da je brezveze nekaj paničarit, počakam še ta dva tedna do pregleda in da vidim če se je stanje spodaj kaj poboljšalo, zdaj dva dni me je ful bolelo in špikalo, danes sem pa čisto ok in upam da tako ostane tudi vnaprej. A se še katera hitro utrudi, meni je 1 nadstopje po stopnicah že cel projekt in pa ful me bolijo noge, se ni sem veliko zredila ampak izgleda da vseeno nisem navajena take teže, bolijo me pa stegnske mišice niti ne podplati.

Drugih težav pa zaenkrat nimam, malo nabavljam stvari za bibo, nekaj brisačk in drobnega materiala, v sept. pa bova začela tudi s prenovo in postavitvijo sobice, za ta teden sem si še zadala projekt da operem pajacke in jih malo razvrstim, kaj bom dejansko imela in kaj ne, ker sem toliko dobila da nimam kam pospravit.

Glede povijanja a bo katera povijala na široko, imam ful povijalnih plenic, baje da to ni več potrebno, ampak vse so mi svetovale da je pa mogoče včasih bolje? No upam, da kaj več o tem izvem v šoli.

Seznamček bom popravljala jutri tako da še sprejemam popravkeuser posted image

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 4454
5.8.2009 21:45:58   
Nezy85
Glede širokega povijanja, je tak, koliko jaz vem ti v porodnišnici povedo če moraš široko povijat, ko oni slikajo kolke in potem določijo, če moreš ali ne. Potem pa tak hodiš na preglede v ZD in ga tam spremljajo kako so kolki!

Dobili smo najlepše darilo:
Sinčeka Patrika: 3850kg;52cm
1mesec-4400kg;54cm
2mesca-5470kg;58cm
3meseci-6500kg,61cm

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 4455
6.8.2009 6:41:21   
monika985
Jutro user posted image ke. Danes sem pa najbolj zgodna. Sem namreč kar močno prehlajena in ne vem če sem ponoči spala tri ure. Grem zdaj kuhat čaj, pa pojest kak vitaminček. Če se prav spomnim, vas je bilo kar nekaj prehlajenih. Kaj priporočate razen čaja in vitaminov seveda?

Včeraj sem imela pregled. Kot običajno hiter UZ, vse naj bi bilo O.K. Otrokova glavica je nekje v višini popka, tako da ni čudno, da že kake dva dni brca zelo nizko. Nasledni pregled imam 2.9.

Hvala vsem za odgovor. Sem mislila, da se bom testa z glukozo lahko izognila. Kot je že ena napisala ima tudi moja nona visoko sladkorno (je na inzulinu) in ima aparat za merjenje sladkorja doma. Zjutraj na tešče je vsebnost nizka, popoldan pa se mi nekoliko poveča, zato bo najverjetneje najbolje, da grem na testiranje.

Lep dan vsem!!!

(odgovor članu Nezy85)
Neposredna povezava do sporočila: 4456
6.8.2009 7:34:23   
pikica 28
DOBRO JUTRO,

se pridružujem vsem, ki imajo probleme v službi in ki ne vedo kako bo t njimi ko (če) pridejo nazaj iz porodniške.....user posted image
Kako se vse obrne proti tebi, ko jim ne paše, ker te ne bo eno leto....prej razumevajoči, sedaj pa nož v hrbet....
Resno razmišljam, da grem v bolniško in naj se j.....
Potem pa pričakujejo fer odnos....mah nej grejo v rit....

Se opravičujem, sam sem full jezna....

20.10.2010 .. 3170g/51cm
1. mesec: .... 3870g/54cm
2. mesec: .... 4900g/59cm
3. mesec: .... 5930g/61cm
4. mesec:.... 6950g/63cm
5. mesec:......7330g/67cm

(odgovor članu monika985)
Neposredna povezava do sporočila: 4457
6.8.2009 7:39:24   
valerija77
Pozdravljene

Sem se komaj prebila čez vse poste. user posted image Jaz bom rodila v Celju. In brez EA. Poroda samega me ni strah, saj sem ga enkrat že doživela, pa čeprav je trajal kar 12 ur z nekaj komplikacijami. Upam pa da bo tokrat kaj hitreje.
Glede dojenja...hmm... Da je vse v glavi....ne bo ravno držalo. Pri prvem sem bila jaz prepričana da bom lahko dojila ker imam dokaj velike prsi...NAROBE! Že prvi dan ni bilo dovolj mleka in sem jokala ker nisem mogla nahraniti svojega otročka. Ena punca zraven pa ni imela kaj dosti velikih pa bi lahko nahranila kar 3 otročke, tolk ga je mela. Tako da je drugi dan v porodnišnici že dobil nadomestek- ni šlo drugače. Potem sva se še trudila z dojenjem mesec in pol, dokler nisem dobila mastititsa. Ko sem ročno črpala mleko sem iz obeh dobila ven 40 ml, sin pa je takrat pojedel 200 ml na obrok. Pa mi povejte, če še ima potem smisel matrat otroka z dojenjem?!?
In sva se nehala dojiti in ostala na dodatku, pa je ravn tko zrastu kokr ostali.
Upam pa da bo tokrat drugače in da bi lahko dojila, ker če si malo stisnem bradavico, priteče nekaj malega ven.

Za shranjevanje celic, bi jaz tudi dala, vendar je res drago, sploh če si še brez zaposlitve. Kje pa se lahk pozanimam za brezplačno? Tudi jaz sem slišala da potrebujejo A+, vendar še nekaj časa ne bom mogla dati krvi.

Z kilami se tudi jaz ne obremenjujem. pri prvem sem se zredila 17 kg, tokrat do sedaj 6. Kolkr bo, pač bo. Sam da je dete ok.
Včeraj sva šla z mojim v LJ podpisat pogodbo za stanovanje, tko da danes verjetno dobiva ključe in se začne selitev! user posted image user posted image user posted image
Slikco pa še prlimam...

(odgovor članu monika985)
Neposredna povezava do sporočila: 4458
6.8.2009 8:16:08   
summer410
pikica 28 ....ne sekiraj se....preveč nouser posted image ker se jaz tud nonstop......zdaj je šla še ena na bolniško, tako, da me spet čakajo nadure...pa kaj...mogoče včasih zavidam tistim, ki so doma in se lahko posvečajo sebi.....ne pa jaz ki grem ob 7 in pridem domov ob 17-18, in zase ne vem več od utrujenosti....
ampak bomo že preživele....vem pa kako je ko te prime obup....user posted image

kar se tiče porodnišnice, še jaz zdej nisem sigurna kam bi šla:)

(odgovor članu valerija77)
Neposredna povezava do sporočila: 4459
6.8.2009 8:30:59   
pikica 28
SUMMER410 hvala....ja te zgrabi obup...pa bi vse najraje poslal nekam...
Ti si fer in se trudiš, si pripaden firmi, ne izkoriščaš bolniške.....pišeš 2 diplomske za firmo....ko pa nekaj potrebuješ od njih pa ...khm....

Ja tako pač je, če imaš nadrejeneo, ki je pozabila kako je bilo, ko je bila ona noseča....

Imaš prav, samo naše pikice so najbolj pomembne....user posted image user posted image

20.10.2010 .. 3170g/51cm
1. mesec: .... 3870g/54cm
2. mesec: .... 4900g/59cm
3. mesec: .... 5930g/61cm
4. mesec:.... 6950g/63cm
5. mesec:......7330g/67cm

(odgovor članu summer410)
Neposredna povezava do sporočila: 4460
6.8.2009 9:59:15   
tassika
user posted image
user posted image user posted image

PDP / NICK    (STAR.)    (?user posted image ,?user posted image )   NAS. PREGLED         SPOL

30.10. 
1.user posted image Nončika (27 )               (2.user posted image ,?. user posted image )      ?                        user posted image
31.10. 
2.user posted image rožica13 (24)               (1.user posted image ,?.user posted image )        ?                      user posted image  

3.user posted image soča (? )                        (?.user posted image ,?.user posted image )         ?                      user posted image
4.user posted image murkica (24)                (1.user posted image , ?.user posted image )                                user posted image
01.11.         
5.user posted image piška goriška (34)        (1.user posted image , 1.user posted image )       24.08.             user posted image
6.user posted image marby (33)                    (?. , ?. )                ?                     user posted image
7.user posted image  katja34 (36)               (4.user posted image , 4.user posted image )         ?                      user posted image  
8.user posted image  ellam(30)                     (2.user posted image , 1.user posted image )        ?                       user posted image
02.11.             
9.user posted image pocahontas (29)          (2.user posted image , ?.user posted image )         
?                        user posted image
10.user posted image Pikica28 (28)              (1.user posted image , ?.user posted image )      3.9.                      user posted image

11.user posted image lucky girl (?)                (1.user posted image , ?.user posted image )         ?                       user posted image

12.user posted image stuhica   (30)               (4.user posted image ,?user posted image . )           
?                    user posted image
13.user posted image  sanjacka (34)              (2. user posted image ,?user posted image )          29.7.                user posted image
14.user posted image   sunny1980(29)           (2.user posted image ,?user posted image )          29.7.               user posted image        
15.user posted image   Zupica (23)                    (1.user posted image ,0.user posted image )        13.8.               user posted image             
03.11
15.user posted image  Monika985 (26 )          (1.user posted image ,?.user posted image )          5.8.                  user posted image
17.user posted image  Maša88 (? )                  (?.user posted image ,?.user posted image )                ?                 user posted image
18.user posted image  Toba (33)                        (2.user posted image ,1.user posted image )           4.9.              user posted image
18.user posted image   Nonička (28)                     (2.user posted image ,1.user posted image )      14.08.           user posted image
04.11.  
20.user posted image Perlica76 (?)                 (?.user posted image ,?.user posted image )            ?                      user posted image
05.11.

21.user posted image Bojana82 (26)                 (2.user posted image ,1.user posted image )          ?                    user posted image    
22.user posted image Anonimna (?)                 (?.user posted image ,?.user posted image )             
?                   user posted image
23.user posted image  Juniorka (?)GB              (?user posted image . ,?. )                 12.8.            user posted image
24.user posted image   tanja712 (24)                   (1.user posted image ,0. )            12.8.             user posted image
06.11. 
25.user posted image Lupinica (23)                 (2.user posted image ,?.user posted image )            28.08.             user posted image   
26.user posted image  srecna_zvezda (?)                 (2.user posted image ,?.user posted image )               ?          user posted image   
7.11.     
27.user posted image daisy1980 (28)             (1.user posted image ,0user posted image )           03.09.                 user posted image
28.user posted image tante (?)                         (?. ,?.user posted image )                ?                       user posted image   
29.user posted image  cari (30)                      (1.user posted image ,0.user posted image )           3.8.                     user posted image
08.11.  
30.user posted image aurarina (?)                   (1.user posted image ,user posted image )         
      ?                        user posted image
31.user posted image zanka (?)                       (2.user posted image ,?.user posted image )                ?                        user posted image
09.11.
32.user posted image m031281(27)               (?.user posted image ,?.user posted image )            
?                        user posted image
33.user posted image  Pecorella (?)                  (1.user posted image ,1.user posted image )               ?                   user posted image   
10.11.  
34.user posted image robikA (?)                       (3.user posted image ,?.user posted image )                ?                       user posted image
35.user posted image  mayamaya (32)           (1.user posted image ,?.user posted image )            21.                      user posted image
36.user posted image   miska73 (36)                 (1.user posted image ,0.user posted image )             ?                      user posted image user posted image
11.11.  
37.user posted image srecna_zvezda (?)         (2.user posted image ,?.user posted image )           
38.user posted image divja (26)                       (1.user posted image ,?. user posted image )          01.09                 user posted image
39.user posted image jj24 (24)                       (2.user posted image ,1.user posted image )               ?                      user posted image
40.user posted image metuljcica77 (?)             (1.user posted image ,0.user posted image )         29.07.                 user posted image          
12.11.    
41.user posted image  jona3 (31)                     (3.user posted image ,3user posted image             ?                       user posted image       
42.user posted image  Tula (36)                         (3.user posted image ,3user posted image             ?                       user posted image     
13.11.  
43.user posted image nina68 (40) LJ/CE         (3.user posted image ,user posted image           2
.9.                       user posted image
44.user posted image valerija77 (32) CE         (3.user posted image ,1.user posted image )        11.8.                      user posted image         
14.11.
45.user posted image Nezy85 (23) MB             (2.user posted image ,?.user posted image )          2.9.                      user posted image  
46.user posted image  ROZICI (??)                    (2.user posted image ,?.user posted image )              ?                      user posted image
15.11.        

16.11.

47.user posted image   iribiri (27)                         (1.user posted image ,?.user posted image         ?                      user posted image
48.user posted image  Mashy (27)                     (3.user posted image ,1.user posted image )         25.8.                   user posted image   
49.user posted image   ninka80(29)                  (2.user posted image ,1.user posted image )         25.8.                   user posted image        
50.user posted image   lelyka(?)                         (?.user posted image ,?.user posted image )          07.08.                user posted image      
51.user posted image    sasika (31)                      (2.user posted image ,?.user posted image )          ?                      user posted image
52.user posted image    ninka80 (28)                  (2.user posted image ,user posted image 2. )           ?                     user posted image
53.user posted image    spelap1 (21) CE                 (1.user posted image . ,0user posted image . )        17.8.            user posted image   
54.user posted image   Eva19 (19) LJ                 (1. user posted image . ,0. user posted image )           03.09.          user posted image
17.11
55.user posted image among_the_clouds(?)    (2.user posted image ,?.user posted image              
?                      user posted image
56.user posted image MC09(32)                         (1.user posted image ,0.user posted image         19.08.                 user posted image      
57.user posted image  luan  (?) NM                     (2.user posted image ,1.user posted image        ?                           user posted image   
58.user posted image   Nogavicka80(?)PO/PT/LJ(1.user posted image ,0.user posted image    ?                           user posted image        
18.11. 

59.user posted image *i.am.happy* (31)            (1.user posted image  ,?user posted image )          ?                         user posted image
19.11.
60.user posted image stelaJ (30)                         (1. user posted image ,?.user posted image )      
 11.08.                user posted image        
61.user posted image  MajchaT (?)                    (1.user posted image  ,?.user posted image )           
?                       user posted image      

62.user posted image december06 (30)CE       (2.user posted image , 2.user posted image )          24.08.               user posted image      
63.user posted image  caryn (?)                         (1.user posted image , 0.user posted image )            ?                      user posted image     

20.11.
64.user posted image pikapoka83 (26)             (2.user posted image  ,2.user posted image )           ?
                       user posted image             
65.user posted image sashy (20)                       (2.user posted image ,?.user posted image )          5.8.                     user posted image      

66.user posted image  barbchen(31)PO             (2.user posted image ,?.user posted image )         14.8.                   user posted image      
67.user posted image  mamka3(37)                  (3. user posted image ,? user posted image )          4.8.                     user posted image
68.user posted image   petkapet (37)                  (2. user posted image ,1 user posted image )                                    user posted image  
21.11
69.user posted image summer410 (29)            (1.user posted image ,?.user posted image )              ?                       user posted image         

70.user posted image  krivonoska (32)            (2.user posted image ,1.user posted image )                  ?                    user posted image   
71.user posted image   DULCE (?) LJ                (?.user posted image ,?.user posted image )                   ?                    user posted image   
22.11.
72.user posted image nina7 (27)                       (2.user posted image ,2user posted image )         18.8.                      user posted image
73.user posted image moglan (?)                       (?.user posted image  ,?user posted image )                ?                        user posted image
74.user posted image  giotti  (33)                       (2.user posted image ,?.user posted image )       
 12.08.                     user posted image
75.user posted image Menta (27)                      (1.user posted image ,?.user posted image )         6.8.                           user posted image

76.user posted image  ursa1981 (28)                (2.user posted image ,1user posted image )        3/5.08                      user posted image
23.11.
77.user posted image tassika (25)LJ                (2.user posted image ,?.user posted image )         19.08                        user posted image

24.11.
78.user posted image bellamia (?)                    (2.user posted image ,2.user posted image )               
?                         user posted image
25.11.
79.user posted image  karmyka (22)CE          (2.user posted image ,3user posted image )          7.9.                           user posted image   
80.user posted image  pi82ka (26)PO            (1.user posted image ,1. user posted image )           24.08                     user posted image
81.user posted image  Kepica78 (31)               (1.user posted image ,0.user posted image )          13.8.                      user posted image   
27.11.
82.user posted image Ikar (?)                         (3. user posted image ,2.user posted image )                 
83.user posted image  Ninaaa (30)                    (2.user posted image ,2.user posted image )            ?                          user posted image            

84.user posted image   Pikapolonica24 (25)MB (2.user posted image ,2.user posted image )        28.08.                    user posted image            
28.11.
85.user posted image korala (32)                       (1.user posted image  ,user posted image )             3.8.                   
   user posted image
29.11.
86.user posted image mariee 
(26)                   (1.user posted image ,?.user posted image )             
?                           user posted image

87.user posted image  neni13 (?)                   (2.user posted image ,1.user posted image )               ?                            user posted image
30.11.
88.user posted image  katyn (26)                    (1.user posted image ,1.user posted image )          
10.8.                       user posted image
89.user posted image   ZalaLuka (26)              (2.user posted image ,3,4.user posted image user posted image )       ?                          user posted image       
02.12.
90.user posted image  eva 1(26)TRBOVLJE       (3.user posted image ,3user posted image )        4.9                            user posted image
XX.XX. 
91.user posted image **lunica** (?)             (?.user posted image , ?.user posted image )              
?                            user posted image
92.user posted image D.Mateja  (?)                 (?.user posted image , ?.user posted image )          

?                            user posted image
93.user posted image špešla (?)                      (?.user posted image ,?.user posted image )                ?                           user posted image   

Skupaj: 

user posted image :    30

user posted image :    22

user posted image  :    42

user posted image + user posted image + user posted image  = 93

Z nami so začeleuser posted image user posted image user posted image

KulGirl   user posted image
Žana21 user posted image
nincrli   user posted image zdajšnja januarka 2010 user posted image

polmaja user posted image  
water lilyuser posted image
Twixy user posted image user posted image   zdajšnja februarka 2010 user posted image
MalaRožauser posted image
miki23user posted image

user posted image                                     user posted image
ZANIMIVE SPLETNE STRANI:

Punce če vas zanima kako naše pikice sedaj izgledajo, si oglejte tukaj:

PRVO TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE

DRUGO TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE

TRETJE TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE

• Pa če še katero zanima kako je s pregledi in dokumenti v nosečnosti:
    PREGLEDI           
    user posted image   DOKUMENTI, NOSEČNOST, PORODNIŠNICA

• Še nekaj strani:

NUHALNA SVETLINA       SEZNAM ZA BODOČE MAMICE
    NOSEČNOST                    ŠOLA ZA STARŠE
    NOSEČNIŠKI KALK.         VSE O NOSEČNOSTI
    MAMA.SI                           NUMEROLOŠKI IZRAČUN IMENA

• Informativni izračun višine osnove starševskega nadomestila

LINK                VODNIK PO PRAVICAH NOSEČNIC

• nosečnost in delo:

TUKAJ                         TUKAJ                   TUKAJ 

• urejanje dokumentacije:
    Urejanje papirjev pred porodniškim dopustom
    vloga S-1/1
    priloga S-1

Urejanje očetovskega dopusta
    vloga S-1/2
    Potrebno je izpolniti še isto prilogo S-1 kot je zgoraj.
    Kako do pomoči ob rojstvu otroka?
    Priznanje očetovstva
    Kako do otroškega dodatka

user posted image

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu tassika)
  • Neposredna povezava do sporočila: 4461
    6.8.2009 10:05:09   
    giotti
    IZVIRNO SPOROČILO: karin82

Sem pa danes v šoli za starše izvedela, da se lahko v Lj. porodnišnici odločiš za t.i. tihi porod, kjer ti lahko igra izbrana glasba ali pa je popolna tišina, zatemnena soba samo ena lučka prižgana, nosečnica, partner in babca.

A res? Točno to je moja predstava, kako naj bi potekal porod. Kako to, da vam je to povedala, nam ni nič tega omenila? Se bom pozanimala ...

Glede izvornih celic ali se da to kaj na netu najdet, sploh kar se tiče tega cenejšega, kar ni tok drago, ker 2000 eur kolikor je tam kjer sem brala (Neocelica) je nama malo preveč.

Nisem še šla v raziskavo, ti bom pa vse povedala, ko bom raziskala in se odločila. Če ti zveš kaj prej, kar povej. Sama čakam dopust, da se sploh začnem malo bolj poglobljeno ukvarjati s tole nosečnostjo, porodom, po porodu ...

Aja pa še nekaj, sicer to še ni aktualno ampak. Danes so nam v šoli povedali kako kopati in umivati novorojenčka. In glede čiščenja otrokovih učk je babca rekla, da jih čistimo od zunanjega dela očesa proti notranjemu. Pridem domov in vzamem v roko knjigo Vse o porodu in nosečnosti slučajno odprem na strani kjer kopajo dojenčka in preberem ravno obratno.
    Pa še par stvari sem izvedela v zadnjih dneh, ki so ravno obratne od stvari ki sem jih slišala v šoli.
    Zdi se mi, da bo še veliko dilem kako ravnati v določeni situaciji. Torej komu vi bolj zaupate, knjigam, besedam prijateljic, babcam, starim mama,...? Tud tko na splošno me zanima.

Zdravi pameti in enem svojem notranjem občutku. Meni je bolj logično čistiti okece od zunaj na not (od bolj čistega na manj čisto). Je pa točno to tudi pri nas povedala babica in rekla, da v knjigi od Stoppardove pa piše obratno. In potem je rekla, da je cel kup stvari, kjer ni enega mnenja, tako na primer oni zdaj propagirajo čiščenje popka s fiziološko raztopino, ponekod pa še vedno uporabljajo alkohol (ta pa ful izsuši kožo) in prisegajo na to. Skratka, tudi sama je rekla, da moramo tudi malo po zdravi, kmečki pameti se odločati ... Pa tudi, če ni enega mnenja, potevm veš, da ni tako strašno pomebno oziroma narobe, če eni delajo tako, drugi drugače...

(odgovor članu karin82)
    Neposredna povezava do sporočila: 4462
    6.8.2009 10:09:10   
    giotti
    IZVIRNO SPOROČILO: piška goriška
    Sva pa danes končno kupila hiško!!!user posted image user posted image user posted image

Jupi user posted image user posted image user posted image
    Zavidam - na pozitiven način, kar pomeni, da ti privoščim, bi pa tudi sama imela user posted image
    Uživajta v urejanju in če se še kaj prodaja tam okoli, nujno povej! user posted image

(odgovor članu piška goriška)
    Neposredna povezava do sporočila: 4463
    6.8.2009 10:10:27   
    december06
    IZVIRNO SPOROČILO: valerija77

Pozdravljene

Sem se komaj prebila čez vse poste. user posted image Jaz bom rodila v Celju. In brez EA. Poroda samega me ni strah, saj sem ga enkrat že doživela, pa čeprav je trajal kar 12 ur z nekaj komplikacijami. Upam pa da bo tokrat kaj hitreje.
    Glede dojenja...hmm... Da je vse v glavi....ne bo ravno držalo. Pri prvem sem bila jaz prepričana da bom lahko dojila ker imam dokaj velike prsi...NAROBE! Že prvi dan ni bilo dovolj mleka in sem jokala ker nisem mogla nahraniti svojega otročka. Ena punca zraven pa ni imela kaj dosti velikih pa bi lahko nahranila kar 3 otročke, tolk ga je mela. Tako da je drugi dan v porodnišnici že dobil nadomestek- ni šlo drugače. Potem sva se še trudila z dojenjem mesec in pol, dokler nisem dobila mastititsa. Ko sem ročno črpala mleko sem iz obeh dobila ven 40 ml, sin pa je takrat pojedel 200 ml na obrok. Pa mi povejte, če še ima potem smisel matrat otroka z dojenjem?!?
    In sva se nehala dojiti in ostala na dodatku, pa je ravn tko zrastu kokr ostali.
    Upam pa da bo tokrat drugače in da bi lahko dojila, ker če si malo stisnem bradavico, priteče nekaj malega ven.

valerija77 tudi jaz sem imela podobne težave z dojenjem. Na koncu pač ugotoviš da ne zmoreš in da ni mleka, kljub vsemu trudu (pitju, masiranju, kremah, kapljicah za v nos, črpanjem....) si vseeno dobra mama in otroci čisto vredu zrastejo ob adaptiranem mleku. Naš še zdaj (skoraj dve leti) ni bil orng bolan, malo prehlada. Že trkam.

Naj vas opozorim, še na eno mojo nevednost, ko sem prvič rodila. Moja zgodba z dojenjem. Naš malček je bil bolj zaspanček, tudi zaradi zlatenice so bolj zaspani in ko sem ga dojila sem mislila da je gospodič dovolj popil, ker je kmalu zaspal in nič ni bil siten. V bistvu pa revček sploh ni dobival dovolj mleka in je tretji dan, ko bi že naj šla domov in še naredijo neke teste, bil dehidriran in potem pol dneva na infuziji. Tako, da če niste sigurne ali dovolj dobiva vašega mleka ga tehtajte preden dojite in tehtajte po dojenju. Kar sestre vprašajte v bolnici kje so tehnice. Naj vam ne bo nerodno nič vprašat. Ja, tako je, če si neveden. Naš pikec pa je bil čist zadovoljen, da se je samo pocartal pri meni. Zanimivo, ker na teži pa ni zgubljal, edino prvi dan, kar je normalno. In tudi potem kasneje v prvih mesecih ni dobival tolk na teži kot bi moral in ti pediatri te čisto prestrašijo. Nikoli ni, niti z dodatkom popil tolk kolkr bi moral. Če sem ga silila je potem bruhal. To imajo ti zdravniki neka pravila in človek ni stroj! Še tudi potem ko je kao normalno dobival težo ni nikoli tolk popil kolk bi naj. No to nas/vas še čaka.

Sem bla mal dolga, ampak če bo kateri pomagalo, je vredno.

pikica 28 ti misli v prvi vrsti nase in na bebico. Če se počutiš slabo, tudi psihično, tudi stres je velik sovražnik, kar pojdi v bolniško, potem ko/če prideš nazaj itak vse pozabijo in moraš vse na novo. Če pa se počutiš vredu pa delaj, samo res, ne se sekirat. Lahko se ti obrestuje, ker v enem letu se marsikaj lahko spremeni, predvsem če se vodstvo zamenja in so novi šefi in pridej "fer" ljudje na šefovska mesta, ki te prav poznajo. Ampak ti kar pojdi v bolniško, če se slabo počutiš, ni vredno.

porod prvič sem rodila naravno, zdaj pa razmišljam bolj o ULTIVI. Govorite samo o epiduralni, kaj pa mislite na ultivo?

Neposredna povezava do sporočila: 4464
    6.8.2009 10:13:19   
    barbchen
    IZVIRNO SPOROČILO: nogavicka80

NAŠE DETE  je danes začelo nekam zelooo nizko brcati - občutek je bil kot da mi bo nogica pravkar pokukala ven med nogami. Malo sem se ustrašila, ampak verjetno je tudi to normalno. Prijateljica, ki že čaka na odhod v porodnišnico je rekla, da naj se kar navadim, da bodo mehur in rebra gol. Pozabila pa sem jo vprašati v katerem tednu približno postane mehur gol user posted image .

no tkole nekak se jaz počutim zadnjih 10 dni, večkrat na dan in tuhtam, kaj za boga ima za početi tam spodaj. Se je mojuser posted image hecal, da bo pa mogoče ginekolog/injauser posted image user posted image

Tudi moje današnje spanje je bilo bolj za en..., verjetno luna, pa še moj je vstal ob 4h, ker je šel na Triglav, gor in dol v enem dnevuuser posted image je res pogumen, sploh, ker letos nismo tok aktivni v gričih kot ponavadi...jutri pa verjetno zase ne bo vedel, pa ga bomo potolažil in pocrklaluser posted image , mogoče smukneva tudi kam na morje za čez vikend.

Dojenje - jaz upam in si želim, da bo zlaufal. Je pa to pri vsaki drugače in dostikrat tudi z dosti močne volje ne gre. Držim pesti za vse nasuser posted image

Tassika - glede povijanja na široko, je meni sestra, ki ima 1. letnico rekla, da so ji v P. rekli, da jo ne rabi povijati na široko, ampak se je sama odločila, da bo 1. mesec to vseeno počela.

Pikica28 in summer410, vama pa pošiljam user posted image user posted image , da bi bili močni in da ne bi pustili, da se v vaju naseli slaba volja. Če in ko bosta imeli pa vsega dovolj pa gresta lahko kadarkoli na bolniško.

spelap1, zate pa sem zelo vesela, da se ti stvari odvijajo po najboljšem možnem scenariju. Lepo je slišati, da še obstajajo taki delodajalci, ki znajo svoje zaposlene ceniti in jim to tudi povejo. Res kapo doluser posted image user posted image user posted image

Božajte bušije in fajn se imejte!

Carpe Diem!

(odgovor članu nogavicka80)
    Neposredna povezava do sporočila: 4465
    6.8.2009 10:14:10   
    tassika
    A nisem nekje prebrala, da so ultivo ukinili?

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu december06)
    Neposredna povezava do sporočila: 4466
    6.8.2009 10:14:31   
    giotti
    IZVIRNO SPOROČILO: nina68

Danes sem imela tudi prvi pregled v Leonišču pri dr.Pušenjaku, tako, da giotti, nič straha pred njim, čeprav se moram pohvalit, da sem v 26.tednih pridobila samo 1 kilogramček

Lepo božajte vaše bušije.

1 kg user posted image A to se tudi dogaja? A si bila pred nosečnostjo "debela", ker 1 kg se mi zdi pa res malo premalo pri normalni teži. Ker to pomeni, da v bistvu hujšaš user posted image Samo če se Pušenjak ni nič obregnil ob to (v smislu, da si se PREMALO zredila), potem verjamem, da je to zate in tvojega otročička vse okej.
    A je bil tvoj možek zraven na pregledu? Jaz želim, da gre moj dragi zraven, ker se vse v zvezi z nosečnostjo tiče tudi njega, tako da ne bom nobenega nič vprašala in kar šla z njim noter.

(odgovor članu nina68)
    Neposredna povezava do sporočila: 4467
    6.8.2009 10:16:06   
    giotti
    IZVIRNO SPOROČILO: nogavicka80

PORODNIŠNICA - imam to srečo, da si lahko celo malo zmišljujem, kje bom pričakala zadnje dni in kam šla rodit, a sem malo zmedena. Do danes sem bila prepričana, da bom rodila v vodi (Postojna), a po današnjem pogovoru s kolegico sem že začela kolebatuser posted image  

Kaj točno ti je pa rekla? Kaj te je začelo odvračati od te ideje - porod v vodi?

(odgovor članu nogavicka80)
    Neposredna povezava do sporočila: 4468
    6.8.2009 10:23:04   
    giotti
    IZVIRNO SPOROČILO: tassika

Glede povijanja a bo katera povijala na široko, imam ful povijalnih plenic, baje da to ni več potrebno, ampak vse so mi svetovale da je pa mogoče včasih bolje? No upam, da kaj več o tem izvem v šoli.

Evo, informacija iz prve roke - iz šole, ki jo obiskujem ta teden user posted image
    2. dan po porodu se naredi UZ dojenčkovih kolkov in se na tak način ugotovi, ali je potrebno široko povijanje ali ne. Pri deklicah mogoče kakšne vseeno povijajo 1 mesec široko kljub temu, da je na UZ vse okej. Ampak tako iz preventive, ker škodit to menda nikakor ne more.
    Sama še nimam pojma, kako se bom odločila. Imam pa fantka in če bo na UZ vse okej, bom zelo verjetno brez tega povijanja.

(odgovor članu tassika)
    Neposredna povezava do sporočila: 4469
    6.8.2009 10:29:37   
    giotti
    IZVIRNO SPOROČILO: valerija77

Glede dojenja...hmm... Da je vse v glavi....ne bo ravno držalo. Pri prvem sem bila jaz prepričana da bom lahko dojila ker imam dokaj velike prsi...NAROBE! Že prvi dan ni bilo dovolj mleka in sem jokala ker nisem mogla nahraniti svojega otročka.

Velike prsi nimajo prav nobene veze s količino mleka. Količina mleka je izključno odvisna od tega, kako pogosto dojiš otroka! Večkrat ko ga dojiš, bolj mlekarna dela in obratno.
    Prvi dan nobena mama nima dovolj mleka - kako ti babica tega ni rekla??, naval mleka pride šele tretji dan ali kasneje (na primer, če je bil CR). Zato je treba ful vztrajati prve dni, ker res ni mleka in otroček celo zgublja na teži. Ampak se to zelo hitro uredi... To vse je povedala včeraj babica.

Neposredna povezava do sporočila: 4470
    6.8.2009 10:30:55   
    tassika
    Giotti moja sodelavka se je od začetka nosečnosti ful redila, na koncu pa ker je bilo tako vroče ji ni nič pasalo jesti in jo je g. najprej nadrla da hujša potem je pa povedala, da enostavno ne more jesti, da veliko pa pije in je rekla, da je potem ok, ker ima dovolj zaloge in mali se je rodil kar konkretenuser posted image

Meni je tudi zadnjič rekla da sem se preveč zredila 2kg v 5t naslednjič ko sem se pa 1,5kg v 4t je bilo pa vse ok. Je pa res da sem se skupno gledano v 24t zredila samo 4kg in zdaj res ne vem, moram mal na vago stopit, pa vedno pozabim. Sem pa kakšen dan ful lačna, drugič bolj malo. enkrat bi jedla pico, drugič samo navadni jogur ali pa mlečno kašo, nasploh mi nekaj dišijo mlečne zadeveuser posted image

Vam pa prepišem nekaj iz moje knjige:

ob koncu nosečnosti je dodatna telesna teža razporejena približno takole:
    - otrok 3,4 kg
    - posteljica 0,7 kg
    - plodovnica 1,0 kg
    - maternična sluznica 1,0 kg
    - povečanje dojk 1,0 kg
    - materni krvni obtok 1,4 kg
    - povečanje tekočine v materinem tkivu 1,5 kg
    - materine maščobne zaloge 3,0 kg

skupaj 13,0 kg

To naj bi bilo normalno, je pa res, da določene stvari lahko odstopajo, sploh če je otroček težji. 

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu giotti)
    Neposredna povezava do sporočila: 4471
    6.8.2009 10:31:14   
    summer410
    ojla....

kar se tiče poroda v vodi....baje te vzamejo ven iz vode preden gre bebica ven...zatorej se ji mogoče ne zdi smiselno....

pa še tole sem se spomnila, ko se videla tisto o 1 kg....ena je dejansko v prvih 6 mesecih skujšala 6 al z kg...ne spomnim se natančno...bom pa pobrskala....samo je imela prej 20 plusa.....

(odgovor članu giotti)
    Neposredna povezava do sporočila: 4472
    6.8.2009 10:32:32   
    summer410

A nisem nekje prebrala, da so ultivo ukinili?

ja...baje so jo povsod ukinili...

(odgovor članu tassika)
    Neposredna povezava do sporočila: 4473
    6.8.2009 10:43:03   
    giotti

Meni je tudi zadnjič rekla da sem se preveč zredila 2kg v 5t naslednjič ko sem se pa 1,5kg v 4t je bilo pa vse ok.

To je pa res čudno, saj pol kg na teden je čisto normalno, da se zrediš. Jaz sem dobila pa 4 kg v 4 tednih in še se bom zredila do pregleda, zato sprašujem. Torej, med pregledi bo minilo kakšnih 5 tednov ter 5 kg več. Ah, pa saj se sploh več s tem ne ukvarjam ... itaq jem zdravo, bolj zdravo več ne morem (tako da tudi če bi imela tisto sladkorno, nima smisla, da to gledajo, ker že imam takšno dieto kot jo imajo sladkorni bolniki - drugega itak ne moreš narest kot da se tako prehranjuješ), tako da če grejo kg gor, pač grejo ...

(odgovor članu tassika)
    Neposredna povezava do sporočila: 4474
    6.8.2009 10:49:03   
    giotti
    IZVIRNO SPOROČILO: summer410

ojla....

kar se tiče poroda v vodi....baje te vzamejo ven iz vode preden gre bebica ven...zatorej se ji mogoče ne zdi smiselno....

pa še tole sem se spomnila, ko se videla tisto o 1 kg....ena je dejansko v prvih 6 mesecih skujšala 6 al z kg...ne spomnim se natančno...bom pa pobrskala....samo je imela prej 20 plusa.....

No, meni je dokaj normalno, da je iztis na suhem ... nekako naravno je, da se rodimo na zemlji. Voda v prvi porodni dobi pa deluje kot anestetik, zelo lahko zelo omili bolečine. Jaz vidim, kako mi pomaga voda med M bolečinami. Tudi zmehča vezi spodaj, manj je raztganin presredka, manj je ženksa utrujena potem do druge porodne doebe, za sam iztis pa je po moje veliko bolj varno, da ni tista glavica skoz pod vodo. Tako da tudi meni je ta opcija zelo privlačna, ma, bomo videli...

OK, če si "predebel" pred nosečnostjo, potem se ti ni treba zrediti niti grama, tako pravi Pušenjak. Tako da pohvalno od te punce, da se ji bo uredila teža.

(odgovor članu summer410)
    Neposredna povezava do sporočila: 4475
    Stran:   <<   < Prejšnja stran  177 178 [179] 180 181   Naslednja stran >   >>
    Stran: <<   < Prejšnja stran  177 178 [179] 180 181   Naslednja stran >   >>
    Pojdi na:

Majhne skrivnosti za lažji porod
    Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!
    Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
    Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Alergije
    Michonne RR

Ali ima vaš otrok kakšno alergijo?

Ne (82%)

Da, na cvetni prah (12%)

Da, na pršice (0%)

Da, na hrano (6%)

Da, na več različnih (0%)

Da, drugo (0%)

Število vseh glasov: 17

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!