mama11
|
IZVIRNO SPOROČILO: petrazg Pa še eno vprašanje... Tiste, ki že imate otroke doma... kdaj so dobili prvi zobek???? Pri nas imamo dlesni full zatečene, rdeče, slinimo se nenormalno veliko, sedaj še pa nekja vročino dobiva... A je možno, da že zobke dobiva? 5 mesecev in 5 dni za prvega, dan kasneje pa še drugega. Vročina lahko povzroči izrast zob, obratno ne. Slinjenje je normalno - in bo še naslednje leto in pol. Zobke pa boš videla preden izrastejo - pod dlesnijo se vidijo bele pikice. IZVIRNO SPOROČILO: lake A kera ve kok stane knjižica za cepljenje? Sej najbrž je ne dobiš zastonj. Seveda jo. Ne reci, da si plačala materinsko?? IZVIRNO SPOROČILO: FLASK_A Punce, kako ste uvajale malčke na kahlo? Jaz sem probala, pa nekako ne zna... Všeč mu je ideja o kahlici, pa nagradi če bo lužica/kakec, ampak polula se pa v gatke. Nikoli ne reče, da ga tišči, tudi če ga vprašam. Mu je bilo pa tako všeč... Ko je šel počivat, je ves vesel pokazal posrano posteljo, plenica je bila zraven (si jo je slekel). In on prosi za čokolado, ker je bil priden :)) Itak, samo ni bil priden v kahlo, ampak na posteljo!!! Uf, smo pucali ko nori. Torej- KAKO!!!!??! Ti ne vem svetovat. Jaz sem s kahlico začela pri 11 mesecih - pa izbrala sem tisto z glavo od račke, da se je na njej zabavala. Nanjo sem jo dala po 3-4x na dan, običajno po obroku. Po 4 mesecih je začela kakati samo na kahlico (oz. malo kasneje na stranišče z nastavkom). Od februarja smo imeli tako mogoče 10 pokakanih pleničk. Zdaj jo že 2 tedna navajam na hlačke. Kar gre - naučila se je zadrževati, saj je najprej lulala na 15 min, zdaj pa včasih tudi uro in pol ne. Ampak je doslej samo nekajkrat sama rekla, da bo lulala. Enostavno ji dajem ritem - 1x na uro jo dam na kahlo in lula. Če do jeseni ne bo suha, bo pa naslednje leto. Za spat seveda dobi pleničko - pa obvezno še kakšne hlačke čez, da si je ne bi sama slekla. IZVIRNO SPOROČILO: mani2 Mi že gre malo na živce ker se mu točno vidi da mu je vseeno za igrače če se polomijo in uničijo ker itak niso njegove. Ne vem ali sem jaz res tako pošasten starš ampak od svojega otroka zahtevam da mi pove kam gre pa tudi da reče prosim hvala in da spoštuje lastnino drugega. Nisi. Kakor se Janezek nauči, tako Janezek zna. Njegovi starši ga očitno niso naučili ceniti tujih (najbrž niti svojih) stvari. Ne bodi huda nanj, ampak na njegove starše. Grem malo počivat. Ni moj dan... najbrž te vremenske spremembe... in dejstvo, da se je Julija odločila, da je fino ponoči jesti 3x
|