|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: vedno kriva
3.6.2009 18:14:10   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: natasa77

IZVIRNO SPOROČILO: rija

ej mika, ampak to je sveta resnica: ko sem ga kje pohvalila, sva se čez eno uro tak počla, da bi šla tisto ven iz ekrana porezat, če bi se dalouser posted image user posted image user posted image user posted image

torej se ne dogaja to samo pri nas user posted image user posted image

In pri nas user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 26
3.6.2009 18:22:20   
mika
A bomo ustanovile klub?user posted image ...treba jih bo v red spravit.......

''Dragi, danes sem te pohvalila,  da mi slučajno ne pisneš''user posted image

Zenkrat še nič ne kaže nevihti, ampak dan se lahko zavleče v nočuser posted image ...bom jutri poročala.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 27
3.6.2009 19:25:32   
ThinkPink
Te čisto razumem, ker je moj čisto isti. Samo ni samo do mene tak, temveč vedno v vsaki stvari išče krivca. To ima prinešeno od doma - on je bil pa dežurni krivec in sedaj to podedovano nosi naprej, samo da sem v našem domu dežurni krivec jaz. Kriva sem, če otrok zboli, kihne (ker je nisem dovolj oblekla), kriva sem, da zamujava v službo, ker si vzamem svojih 5 minut za kavo, kriva sem, ker sem pozabila plačati položnico itd itd... Enkrat sem enostavno videla, da je logično, da sem za vse kriva jaz, saj jaz vse vodim in urejam!!! On se iz preventive ne loti ničesar, tako ne more ničesar tudi zaj****.  In kaj lahko naredim? Drugače je sicer ok, samo to prelaganje obveznosti in krivde res najeda. Dokler gre ga ignoriram, ne poslušam, odidem iz sobe...

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 28
3.6.2009 21:14:41   
ronja
hehe, moja mami vedno pravi: "kdor dela, dela napake!" Sicer se mi zdi kruto krivit mamo za zdravje otrok, čeprav se tudi sama dostikrat sekiram, a sem jo dovolj oblekla, če recimo kihneuser posted image . Ampak lubi me pa neuser posted image (no, vam poročam jutri, če bo tudi pri nas nevihta, ker sem ga pohvalilauser posted image )
Ampak imam vseeno izkušnje z očetom, ki mu je strašno težko priznat, da ga je posral - pa naj bo to še tako banalna stvar... Vedno je kup stvari/ljudi krivih za to, kar se mu dogaja... Pa ni slab, samo glede tega je pa res blesav. Res pa je, da ne teži okoli.

Verjetno partner na ta način kompenzira svoje občutke nemoči - to ljudje dostikrat delajo- sploh, kadar so otroci bolani, ker se takrat res počutiš nemočen, hkrati bi pa tako zelo rad spremenil realnost - pa je ne moreš - in to te ubija in nekateri potem izbruhnejo. Reci mu, da veš, da mu je hudo, ker je otrok bolan (recimo), ampak, da otroci pač zbolijo in ti nisi zato nič kriva in pika. Če je otrok žalosten, ga mama potolaži - to je dokaj univerzalno dejstvo in moški morajo to pač hočeš nočeš sprejetuser posted image .

Tezava pa je v tem, da sem jaz malce nerodna, da mi ne gre vedno vse, kot bi si zelela...nisem idealna gospodinja - hvatam krivine, ceprav je v grobem vedno vse narejeno.

A zato misliš, da si nerodna? Kakšne pa misliš, da smo druge? Popolne mame, gospodinje, ljubice, poslovne ženske in še kaj? japajadeuser posted image Vsi kdaj hvatamo krivine, tudi moškiuser posted image

Čakaj malo!

Ti si šla na službeno potovanje, otroka sta bila pa pri babici?

Zakaj že? A on pa ni sposoben poskrbet za SVOJE otroke? Se pravi, če tebe ni, se otrokom slabo piše, ker on ne zna/zmore poskrbet zanju?

No, pod tole se pa podpišem! Kako hudiča ti ima potem ksiht še najedat?user posted image Pa bi ga on imel takrat!

(odgovor članu ThinkPink)
Neposredna povezava do sporočila: 29
4.6.2009 7:59:34   
kalbo
IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil

IZVIRNO SPOROČILO: justi1
...Imamo 2 soncka, 4 leta in pol leta. ....sem morala na sluzbeno pot (obvezno pon.-sreda) in je bil mali pri mojih starsih. Je pa zbolel. Bil je v dobrih rokah,....

Kaj nisi na "porodniški"?

Je pa odvisno, kakšen je tvoj otrok in kako to tvojo odsotnost prenese, ne glede na "je v dobrih rokah".

Sicer ima vsak svoje ideje, ampak meni se zdi dvodnevna odsotnost matere za 6mesečnega otroka preveč. Da pa je odsotnos celo v času bolezni, pa.....user posted image    če sama ne veš, kdo naj ti dopove?

Tebi pa nebi škodilo, če bi se iz sanj zbudil v realni svet, resno. Že včeraj zvečer sem prebral eno tako, danes pa spet. To kar počne ta človek je bolano. Kje pa piše, da so otroci izključno ženska stvar in to je bistvo. Filozofiranje tej ženski ne bo nič pomagalo, takega filozofiranja ima zadosti doma.

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 30
4.6.2009 9:20:25   
water lily
Tist k dela se tudi moti. Tako da logično da včasih kaj zaserješ (bolezni ne pašejo v to kategorijo). Težko bo gospod k se mu še rit briše pa k se z otroci sam igra in nič druzga, k nima nobene odgovornosti se zmotu.
Pošlji ga za par dni k meni. Bom najdla miljon napak na njemu in mu jih vsake par minut servirala. Pa da vidmo kako bo gospod popolni užival.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 31
4.6.2009 10:59:27   
tweed

IZVIRNO SPOROČILO: justi1
Partner je super ocka, se posveca otrokoma, ju ima rad in res glede tega nimam nobene pripombe.
/.../
1.Vceraj se je recimo najin 4-letnik skril in se ni odzival na klice na dvoriscu. Od strahu se mi je skoraj zmesalo, moj pa je name vpil, da ne znam pazit na otroka.
2.Otroka sta res redko bolna, ampak kadar sta je to zame zivcna vojna. Itak da me skrbi za otroka, ampak on se pritiska, da je to zato, ker sem vceraj nardila to in to...
3. Zgodilo se je, da sem morala na sluzbeno pot (obvezno pon.-sreda) in je bil mali pri mojih starsih. Je pa zbolel. Bil je v dobrih rokah, to sem vedela (mama je med. sestra), res ni bilo mamice zraven,ampak... No, in moj dragi me je takrat skor pozrl.
V teh situacijah se res izgubljam, sprejemati ta obcutek krivde je neznansko tezko...predvsem pa sem obremenjena, da ja ne bom naredila kake napake. Na ta nacin pa izgubljam tiste sproscene trenutke z otrokoma. Sama sem sicer res bolj na easy karakter... in sedaj se pocutim kot ...
No, upam, da nisem prevec zamorila, morala pa sem izliti svoja obcutja.

Oprosti justi1 in podobne, ampak partnerji, kot jih opisujete, niso super očetje, še manj pa vas vredni partnerji. Če bi bili, se to nikoli ne bi dogajalo. Nikoli ne bi vpili na mamo, da ne zna pazit na otroka, nikoli ji ne bi očitali, da je ona kriva za bolezen otroka (je mogoče vsevedni zdravnik, ki točno ve, zakaj je otrok zbolel?), še manj pa bi jo "požrl", če bi otrok bil bolan, nje pa na bi bilo...

Kot je rekel Kalbo, to že zelo dolgo niso ženske domene, ampak jih večino lahko prevzame moški (super oče). Druga stvar pa je, če se mu to da. Enostavno je imeti otroka v varstvu pri nekom drugem in se mu 1 uro na dan posvečati... Naj poskusi s konkretnim varstvom. Čez vikend. Ti pa pojdi v toplice, bo že zmogel, ker je super oče...

Vsak dogodek je pozitiven iz določene perspektive.
Neli se je to poletje naučila plavat brez rokavčkov...
Rea pa se potopi pod vodo in vstane z nasmeškom...

(odgovor članu justi1)
Neposredna povezava do sporočila: 32
4.6.2009 11:36:05   
Tonchka
A potem ti tudi dejansko verjameš, da si "štorasta, nerodna, krivec za vse", ali kako? A samo zato, ker te je tvoj dragi v to prepričal? Ah daj nehaj no. Čisto nič ni narobe s tabo, ampak s tvojim tipom. Odkrito mu povej, da te to moti, pa magari na oštro!!! Ma ženske, ne morem razumeti, da se tako pustite manipulirati tipom, no. Če te on tako obtožuje pred otrokoma, potem pa sploh. Kje pa je bil tvoj Mr. Perfect takrat ko si bila na službeni poti? Menda ja ni bil doma, tvoj otrok pa pri babici? Glej, če se sama ne spoštuješ, te tudi noben drug ne bo. 

(odgovor članu justi1)
Neposredna povezava do sporočila: 33
4.6.2009 13:36:44   
Anonimen
Kako te bodo obravnavali drugi ljudje, določaš sama. Če imaš sebe za nerodno in če te moževe besede prizadanejo, potem je problem ne v njegovem dojemanju tebe temveč v tvojem dojemanju same sebe.

Začni spoštovat samo sebe, svoje delo, svojo osebnost in to zahtevaj tudi od drugih. Dokler ne boš tega najprej naredila pri sebi, te tudi drugi ne bodo šlivili oziroma ti bodo vsiljevali svojo podobo tebe - od tebe bodo pričakovali to, kar bi sami hoteli, da si. Če veš, kdo si, zakaj nekaj delaš tako kot delaš ter daješ svoj maksimum, da se imaš pravico tudi odpočiti, da imata z možem do otrok povsem enake pravice in dolžnosti, potem ti njegove pripombe ne bodo prišle do živega. In takrat te bo tudi on videl v drugi luči. Mogoče bo spremenil svoj odnos do tebe. Ga pa zagotovo ne bo, dokler ne boš sama spremenila odnos do sebe.

(odgovor članu Tonchka)
  Neposredna povezava do sporočila: 34
4.6.2009 14:16:01   
Zanica
IZVIRNO SPOROČILO: Ankica

Kako te bodo obravnavali drugi ljudje, določaš sama. Če imaš sebe za nerodno in če te moževe besede prizadanejo, potem je problem ne v njegovem dojemanju tebe temveč v tvojem dojemanju same sebe.

Začni spoštovat samo sebe, svoje delo, svojo osebnost in to zahtevaj tudi od drugih. Dokler ne boš tega najprej naredila pri sebi, te tudi drugi ne bodo šlivili oziroma ti bodo vsiljevali svojo podobo tebe - od tebe bodo pričakovali to, kar bi sami hoteli, da si. Če veš, kdo si, zakaj nekaj delaš tako kot delaš ter daješ svoj maksimum, da se imaš pravico tudi odpočiti, da imata z možem do otrok povsem enake pravice in dolžnosti, potem ti njegove pripombe ne bodo prišle do živega. In takrat te bo tudi on videl v drugi luči. Mogoče bo spremenil svoj odnos do tebe. Ga pa zagotovo ne bo, dokler ne boš sama spremenila odnos do sebe.

Mejčkan bom šla v skrajnost, ampak naj bo.

Ali ljudje izkoriščamo to, da naši bližnji ne spoštujejo sebe... se pravi, ona itak sama sebe ne spoštuje, zakaj bi jo jaz?! Ali ne obstajajo nekatera "pravila obnašanja", kjer to osebo ni treba še bolj zaničevati? Ona mora prvo spremeniti sebe, po tem se bo spremenil odnos partnerja/moža do nje... Ali je to res? Jaz mislim da ne...
Mene so vzgojili da tega ne delam. Mojo taščo razen mene noben ne spoštuje v tej meri kolikor si ona zasluži. Vendar ona nikoli ni spoštovanja zahtevala, nikoli se ni zase postavila, po tem takem, ona si spoštovanja ne zasluži?!?! Ona je tudi celo življenje bila za VSE kriva, kar je šlo narobe, in to je vedno sprejemala po tihem... Se pravi če ona ne spremeni odnos do sebe,bodo drugi vsiljevali podobo nje.... Ja, to so delali celo njeno življenje, in ona se zdaj ne more spreminjat, ker ne ve da je to sploh treba. In ljudje ki so ji to delali niso nič krivi?!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 35
4.6.2009 20:45:03   
ronja
če te moževe besede prizadanejo,

hm, samo to pa vsakega prizadane... Ne glede na to, kako si samozavesten, te bo partnerjevo mnenje še vedno prizadelo - ker ga imaš pač rad... Vsaj po moje... Seveda pa se mu ni treba podredit, to je pa drugo. Ampak vseeno ti pa ni, kaj reče, če ga imaš res rad, po moje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 36
4.6.2009 21:02:56   
lion
Moj je bil isti zdaj je že bivšiuser posted image user posted image user posted image . Popizdila sem vedno ko me je kritiziral za brez veze in sem se ga losala.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 37
5.6.2009 0:20:28   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: Zanica

Ali ljudje izkoriščamo to, da naši bližnji ne spoštujejo sebe... se pravi, ona itak sama sebe ne spoštuje, zakaj bi jo jaz?! Ali ne obstajajo nekatera "pravila obnašanja", kjer to osebo ni treba še bolj zaničevati? Ona mora prvo spremeniti sebe, po tem se bo spremenil odnos partnerja/moža do nje... Ali je to res? Jaz mislim da ne...

Zelo enostaven mehanizem uravnava tozadevne odnose. Zamisli si pare, povezane z vrvico. Vrvica mora biti zategnjena, da zadeva deluje. Ce eden popusca vrvico drugi avtomaticno uravnava zadevo s tem, da se bolj vlece na/po svoje.

Mene so vzgojili da tega ne delam. Mojo taščo razen mene noben ne spoštuje v tej meri kolikor si ona zasluži. Vendar ona nikoli ni spoštovanja zahtevala, nikoli se ni zase postavila, po tem takem, ona si spoštovanja ne zasluži?!?!

Ce ona misli, da si ga ne, ce okolica misli, da si ga ne.. potem si ga ne. Po tvojem si ga, samo ti nisi ona. Pravzaprav kako ji ti konkretno pokazes, da jo spostujes?

Ona je tudi celo življenje bila za VSE kriva, kar je šlo narobe, in to je vedno sprejemala po tihem... Se pravi če ona ne spremeni odnos do sebe,bodo drugi vsiljevali podobo nje.... Ja, to so delali celo njeno življenje, in ona se zdaj ne more spreminjat, ker ne ve da je to sploh treba. In ljudje ki so ji to delali niso nič krivi?!

Nic ji ne bodo vsiljevali. Ce sprejema potem sprejema brez prisile, ce bi bilo vsiljevanje bi se menda bunila vsaj kaj. Sicer se mi zdi, da se tu gre za mesanico spostovanja in prepoznavanja voge zenske ter spostovanja le te.
Ce te pa nekaj mori - ne mores ne vedeti, da je treba nekaj drugace.
Morda svojo tasco spostujes, jo pa imas za izjemno tupo osebo.  Je to mogoce tvoja bolecina - kako ona ne vidi, da to ni prav, pa ne reagira. Njeno prav pa morda ni enako kot tvoje prav.

< Sporočilo je popravil Misek -- 5.6.2009 0:22:29 >

http://www.youtube.com/watch?v=h-8PBx7isoM&feature=related

(odgovor članu Zanica)
Neposredna povezava do sporočila: 38
5.6.2009 7:11:15   
mika

Kako te bodo obravnavali drugi ljudje, določaš sama.

Točno tako. Meni nikoli, nihče ne teži. Če pa bi mi že, ga že na začetku zaključim...na lep način, povem zakaj, ampak odločno, tako da se nihče ne upira.
Kar se pa otroka tiče, pa je moja mama že od nosečnosti stala 100% za mano. Nekateri so vihali z nosom, ker grem rodit v SG in ne MB, pa je mama, zaradi teškega poroda, ko je mene rodila, vsakega zaključila, še preden sem uspela odpret usta. Po horoskopu je levinja in tako se tudi obnaša. Sem pa tudi jaz levinjauser posted image , tako da sva v mojih najstniških letih imeli kar borbe. Sedaj pa obe ščitiva svoji družini skupaj...samo če kdo hoče kaj gobcat, ga tako lepo porihtava, da mu na kraj pameti več ne pride.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 39
5.6.2009 8:36:07   
Čebel@
IZVIRNO SPOROČILO: Ulrica

Morala se boš postaviti zase in povedati partnerju, kar mu gre.
Kako pa se odzoveš na njegova obtoževanja? Če si kar tiho, ima gotovo še večje veselje
da te zmerja.
Mojga včasih tudi zanese in kaj kritizira, pa mora hitro utihnit. Ne rečem kritika, ki ima osnovo, ne pa
zaj. ebavanje v živ mozeg. user posted image
Pogovorta se!
se popolnoma strinjam s temlem postom

(odgovor članu Ulrica)
Neposredna povezava do sporočila: 40
5.6.2009 14:03:21   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Zanica

Mene so vzgojili da tega ne delam. Mojo taščo razen mene noben ne spoštuje v tej meri kolikor si ona zasluži. Vendar ona nikoli ni spoštovanja zahtevala, nikoli se ni zase postavila, po tem takem, ona si spoštovanja ne zasluži?!?! Ona je tudi celo življenje bila za VSE kriva, kar je šlo narobe, in to je vedno sprejemala po tihem... Se pravi če ona ne spremeni odnos do sebe,bodo drugi vsiljevali podobo nje.... Ja, to so delali celo njeno življenje, in ona se zdaj ne more spreminjat, ker ne ve da je to sploh treba. In ljudje ki so ji to delali niso nič krivi?!

Ne govorim o tem, da si spoštovanje ne zasluži. Vendar ga ne bo dobila, dokler ga sama ne bo zahtevala od tistih, ki ga ji ne kažejo. Če so se drugi v letih in letih skupnega bivanja navadili, da ne rečejo hvala, da je samoumevna ter da je smisel njenega življenja v tem, da streže drugim, potem ne bodo kazali spoštovanja. Saj do tega ne pride čez noč, začne se z majhnimi stvarmi in se stopnjuje.

Odnosi niso nekaj fiksnega. Razvijajo se skozi čas, se spreminjajo glede na izkušnje, ljudi, ki so v nek odnos vpleteni. Npr. lahko imaš enega ekstra samozavestnega moškega, ki pa zraven svoje patriarhalne mame zamrzne. Če si dolgo dopoveduješ, da imaš debelo rit, si boš to verjel, čeprav ti vsa okolica govori, da si suh. Samo poglej tu na RR, kako se ženske sekirajo zaradi strij, celulita, odveč kil, nečiste kože,... kako si znižujejo svojo edinstvenost, svojo vrednost. Se imajo za grde, nepomembne miške. Vse po vrsti so lepe, edinstvene ženske, ampak mi itak nobena ne bo verjela, dokler ne bo začela verjeti sama sebi, se sprejemati take kot so. Meni bi lahko dragi vsak dan rekel, da sem debeluška, pa me to ne bi premaknilo, ker se imam za eno prav fletno punco user posted image .
Moja babica ima identično razmišljanje tvoji tašči. Ima se za nevidno, nepomembno. Pa ji lahko jaz 100 let govorim, da je izjemna oseba, da bolj delovnega človeka, ki nam je dal še in še in ji nikoli ne bomo mogli poplačat njene dobrote,.. tega mi ne bo nikoli verjela, dokler ne bo samo sebe začela spoštovat in cenit. Dokler bo sama sebi govorila, sem nihče, ne bo nič. Jaz jo lahko cenim, ker sem bila tako vzgojena, mož jo ni, ker je bil vzgojen v patriarha. Če bi se kot mlada nevesta postavila za svoj prav, bi imela verjetno povsem drugačen odnos.

< Sporočilo je popravil Ankica -- 5.6.2009 14:13:47 >

(odgovor članu Zanica)
  Neposredna povezava do sporočila: 41
4.8.2009 12:30:35   
durable
Bom malo obnovila tole temo - če boš še kaj brala, naj ti povem, da sem pri naši hiši tudi jaz skoraj vedno vse kriva.  Čedalje bolj, ko prebiram te forume, se zavedam, da imam zelo, zelo razburkano zakonsko življenje. In vsi konflikti, vsi napadi jeze, mi že pošteno načenjajo živce in čedalje bolj sem občutljiva na vsako besedo, vse bolj se zatekam k joku, vsaka stvar me iztiri.
Po vseh teh branjih, mi je postalo jasno, da je moj mož pravi psihični nasilnež in egoist. Sama se zelo trudim, da smo urejeni, da imamo počiščeno, vsak dan grem v službo, med letom dva šoloobvezna otroka, ki ogromno zahtevata, potem pa še mož, ki zahteva ogromno časa. Ves čas hoče, da delam zunaj z njim, potem te še v hiši čaka delo, kar on ne razume. Misli, da se vse samo od sebe nardi. Pravi, da so otroci nevzgojeni, da nimajo reda, da sem lena in gnoj, da se nobene stvari sama ne spomnim nardit, da me mora vedno opozoriti. Naj povem, da sem 10 let praktično sama z otroki, ker je on po cele tedne službeno odsoten. Delam vsa moška in ženska dela, če si sam, pač moraš. Vse sem tolerirala, dokler me ni začel poniževati in to vpriča otrok. Jaz pa ne prenesem žaljivk, ker vem, da sem sposobna veliko več, kot si on misli. Moje mišljenje ni vredno nič, vedno mora biti po njegovo. Če si jaz kaj zamislim, sigurno ni dovolj dobro ali natančno, še celo vrt je tako grozn, da ga bo kar zaoral in travo posadil.
Do otrok se obnaša, kot da niso njegovi. Ves čas ga opominjam, da so to njegovi otroci, da pač drugega očeta nimajo. Cele dneve se samo dere na mene ali njiju, ker nihče nič ne naredi dobo. Vsak dan (zdaj je na dopustu) se ga "nacuka", potem je sploh razdražljiv. Prejšnji teden (saj me je sram to napisat, pa bom vseeno) se ga je zopet nalil (to je v mejah normale, nikoli, da bi obležal) in prišel domov in sem se razjezila, da tud en dan ne more bit trezen. On se je razjezil, prišel za mano v vrt, se drl name in v roki držu kamen, velik za celo njegovo dlan in kričal, da ga pač ne bom j*****, da on skoz dela, me podrl na tla mi odkrušil prednji zob in me prijel za lase in me dvignil in marš nateru v bajto. Vse to je videl sin, ki je joku in prosu atija, naj pusti mamico. OK. Tega res nisem prebolela in tud nikoli ne bom, že zaradi tega ne, ker se odnos krha ves čas in se bencin na ogenj samo priliva, ampak, zdaj, po enem tednu, je gospod že ves užaljen, ker jaz nočem sexat z njim in se z njim stiskat. In pol mi celo včeraj zabrusi, da si bo pač mogu poiskat eno punčko, da jo bo lahko sexu. Sem samo rekla: si pa peder, da mi sploh rečeš kaj takega v obraz.
Čisto sem čustveno nestabilna, zamerila sem mu že toliko stvari, da sploh nisem sposobna normalne komunikacije z njim.

No, tole bi bilo že zrelo za drugo temo in zašla sem od bistva.

Če ima katera kaj podobnega, naj piše. Želim se še bolj prepričat, da je tole moje življenje popolnoma zavoženo.

Za okolico smo super družina.

(odgovor članu justi1)
Neposredna povezava do sporočila: 42
4.8.2009 12:34:00   
Anonimen
Želim se še bolj prepričat, da je tole moje življenje popolnoma zavoženo.

ne ni še. ker ga še ni konc. če boš pa čakala, pa bo.

pokaj kufre, ne se ****, pa kok morte tko živet?

(odgovor članu durable)
  Neposredna povezava do sporočila: 43
4.8.2009 13:12:22   
vanilla
Durable, sama za sabo še enkrat lepo počasi preberi kaj si napisala in TAKOJ ti bo jasno, da moraš takoj, pri priči in v tej sekundi začet pakirat al pa njemu kufre postavit pred vrata!!!!

Ok, če vse toleriraš... ampak da te je s kamnom napadel in okrušil zob.... nimam besed! Do kdaj boš dopuščala zdaj že fizično nasilje nad sabo?????

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 44
4.8.2009 13:31:36   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: durable

Bom malo obnovila tole temo - če boš še kaj brala, naj ti povem, da sem pri naši hiši tudi jaz skoraj vedno vse kriva.  Čedalje bolj, ko prebiram te forume, se zavedam, da imam zelo, zelo razburkano zakonsko življenje. In vsi konflikti, vsi napadi jeze, mi že pošteno načenjajo živce in čedalje bolj sem občutljiva na vsako besedo, vse bolj se zatekam k joku, vsaka stvar me iztiri.
Po vseh teh branjih, mi je postalo jasno, da je moj mož pravi psihični nasilnež in egoist. Sama se zelo trudim, da smo urejeni, da imamo počiščeno, vsak dan grem v službo, med letom dva šoloobvezna otroka, ki ogromno zahtevata, potem pa še mož, ki zahteva ogromno časa. Ves čas hoče, da delam zunaj z njim, potem te še v hiši čaka delo, kar on ne razume. Misli, da se vse samo od sebe nardi. Pravi, da so otroci nevzgojeni, da nimajo reda, da sem lena in gnoj, da se nobene stvari sama ne spomnim nardit, da me mora vedno opozoriti. Naj povem, da sem 10 let praktično sama z otroki, ker je on po cele tedne službeno odsoten. Delam vsa moška in ženska dela, če si sam, pač moraš. Vse sem tolerirala, dokler me ni začel poniževati in to vpriča otrok. Jaz pa ne prenesem žaljivk, ker vem, da sem sposobna veliko več, kot si on misli. Moje mišljenje ni vredno nič, vedno mora biti po njegovo. Če si jaz kaj zamislim, sigurno ni dovolj dobro ali natančno, še celo vrt je tako grozn, da ga bo kar zaoral in travo posadil.
Do otrok se obnaša, kot da niso njegovi. Ves čas ga opominjam, da so to njegovi otroci, da pač drugega očeta nimajo. Cele dneve se samo dere na mene ali njiju, ker nihče nič ne naredi dobo. Vsak dan (zdaj je na dopustu) se ga "nacuka", potem je sploh razdražljiv. Prejšnji teden (saj me je sram to napisat, pa bom vseeno) se ga je zopet nalil (to je v mejah normale, nikoli, da bi obležal) in prišel domov in sem se razjezila, da tud en dan ne more bit trezen. On se je razjezil, prišel za mano v vrt, se drl name in v roki držu kamen, velik za celo njegovo dlan in kričal, da ga pač ne bom j*****, da on skoz dela, me podrl na tla mi odkrušil prednji zob in me prijel za lase in me dvignil in marš nateru v bajto. Vse to je videl sin, ki je joku in prosu atija, naj pusti mamico. OK. Tega res nisem prebolela in tud nikoli ne bom, že zaradi tega ne, ker se odnos krha ves čas in se bencin na ogenj samo priliva, ampak, zdaj, po enem tednu, je gospod že ves užaljen, ker jaz nočem sexat z njim in se z njim stiskat. In pol mi celo včeraj zabrusi, da si bo pač mogu poiskat eno punčko, da jo bo lahko sexu. Sem samo rekla: si pa peder, da mi sploh rečeš kaj takega v obraz.
Čisto sem čustveno nestabilna, zamerila sem mu že toliko stvari, da sploh nisem sposobna normalne komunikacije z njim.

No, tole bi bilo že zrelo za drugo temo in zašla sem od bistva.

Če ima katera kaj podobnega, naj piše. Želim se še bolj prepričat, da je tole moje življenje popolnoma zavoženo.

Za okolico smo super družina.

To je eno samo psihično nasilje, na dobri poti k fizičnemu nasilju. Nobenega dostojanstva, spoštovanja, polno manipuliranja in izživljanja svojih frustracij nad šibkejšimi.

(odgovor članu durable)
  Neposredna povezava do sporočila: 45
4.8.2009 13:33:24   
Oceania

To je eno samo psihično nasilje, na dobri poti k fizičnemu nasilju. Nobenega dostojanstva, spoštovanja, polno manipuliranja in izživljanja svojih frustracij nad šibkejšimi.

Enakovrednih ali močnejših se itak ne upa lotit, kajne?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 46
4.8.2009 13:33:35   
durable
Vanilla!
Jaz vem, da je vse to nedopustno in sama se tudi razjezim in sem včasih težkega karakterja, ampak, nikoli in res nikoli se na nobenga še nisem fizično spravila, ali pa poškodovala kakršnikoli predmet ali kaj podobnega.
Tolerirala sem to včasih, prej, ko sem bila še mlada in neizkušena in se še nisem znala postavit zase, ko se ga obravnavala kot idola.
Včasih mi pravi, da sem ratala hudičeva. Seveda, ko ne pokimam vedno, ko kaj hoče, ker sem začela BRANITI SEBE IN SVOJE OTROKE, zato sem hudičeva.
In tipično za te psihiče je to, da imajo dva obraza. In moj ga definitivno ima in to vem in to si ves čas dopovedujem, da se ne bo spremenil in bo vedno tak. Tolikokrat me je že izneveril, da tudi zaupam ne več. Men pa to v odnosu ni normalno.
Najbolj ironično?    OD VSEGA TEGA SE NE MOREM ODTRGAT, LOČITI.
Naj mi kdo pove, zakaj?!

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 47
4.8.2009 13:37:15   
vanilla
IZVIRNO SPOROČILO: durable

Najbolj ironično?    OD VSEGA TEGA SE NE MOREM ODTRGAT, LOČITI.
Naj mi kdo pove, zakaj?!

Mislim, da je to zelo pogost pojav, da nekako tisti, nad katerimi se izvaja takšno ali drugačno nasilje kot da "radi trpijo" in so radi žrtve. Kot da potem rata njihova misija v življenju, da se nonstop branijo in nekako opravičujejo ta dejanja nad sabo in nikakor nimajo moči, da bi šli stran. To je tipično za skoraj vse žrtve. Kot da imajo nek "materinski nagon" do tistega, ki nasilje izvaja in ga čuvajo in pazijo in skrbijo zanj, probajo narediti vse, samo da bo ok in ko spet padejo izbruhi, ga opravičijo oz. kar nekako živijo s tem.

Mogoče bi morala na pogovor: s kakšno zaupno prijateljico, starši, psihoterapevtom.... komerkoli, s katerim lahko predelaš situacijo in ki ti bo postopno pomagal, da vzameš svoje stvari in greš. Takrat boš svobodna!

Ampak vedi, to MORAŠ storiti, tako ne moreš živeti! Ta človek te nima rad!

(odgovor članu durable)
Neposredna povezava do sporočila: 48
4.8.2009 13:37:16   
durable
Pa ja!
Saj jaz mu vse to povem. Da, kot mož in žena sva si enakovredna v zakonu. Če lahko on meni reče vse stvari, ki mu niso všeč, zakaj mu jaz ne bi smela. In sem mu povedala, da razlika med nama je samo v tem, da je on fizično močnejši od mene. Potem je tiho.
Za ta fizično napad sem jaz kriva, si lahko zamislite?!
Moj odgovor: NE, ZA TA IZBRUH SI KRIV IZKLJUČNO SAMO TI!!!

(odgovor članu Oceania)
Neposredna povezava do sporočila: 49
4.8.2009 13:57:33   
vanilla
No, in kaj boš zdaj naredila?

Namreč, jaz sem oseba od akcije in ne bi mogla samo čakat, kdaj bo naslednjič padlo po meni.

(odgovor članu durable)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

porod in čep

V kolikem času ste rodile ko se vam je odluščil čep?

tisti dan (73%)

v roku enega tedna (18%)

v roku dveh tednov (5%)

v roku treh tednov (2%)

več kot tri tedne kasneje (2%)

Število vseh glasov: 222

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!