|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   vedno kriva
3.6.2009 8:49:45   
justi1
Pozdravljene!

No, moram nekomu mal potoziti o tej situaciji. Smo 4-clanska druzina. Imamo 2 soncka, 4 leta in pol leta. Partner je super ocka, se posveca otrokoma, ju ima rad in res glede tega nimam nobene pripombe. Za vzdrzevanje partnerskega odnosa nama sicer zmanjka casa vecinoma, ampak bova ze... Tezava pa je v tem, da sem jaz malce nerodna, da mi ne gre vedno vse, kot bi si zelela...nisem idealna gospodinja - hvatam krivine, ceprav je v grobem vedno vse narejeno. No, in vedno kadar je kaj narobe, ce se kaj zgodi, se mi pripisuje krivda.
1.Vceraj se je recimo najin 4-letnik skril in se ni odzival na klice na dvoriscu. Od strahu se mi je skoraj zmesalo, moj pa je name vpil, da ne znam pazit na otroka.
2.Otroka sta res redko bolna, ampak kadar sta je to zame zivcna vojna. Itak da me skrbi za otroka, ampak on se pritiska, da je to zato, ker sem vceraj nardila to in to...
3. Zgodilo se je, da sem morala na sluzbeno pot (obvezno pon.-sreda) in je bil mali pri mojih starsih. Je pa zbolel. Bil je v dobrih rokah, to sem vedela (mama je med. sestra), res ni bilo mamice zraven,ampak... No, in moj dragi me je takrat skor pozrl.
V teh situacijah se res izgubljam, sprejemati ta obcutek krivde je neznansko tezko...predvsem pa sem obremenjena, da ja ne bom naredila kake napake. Na ta nacin pa izgubljam tiste sproscene trenutke z otrokoma. Sama sem sicer res bolj na easy karakter... in sedaj se pocutim kot ...
No, upam, da nisem prevec zamorila, morala pa sem izliti svoja obcutja.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: vedno kriva
3.6.2009 8:51:37   
Kerensa*
Če mene vprašaš (al' pa, če me ne) - tvoj partner je s tabo izključno zato, ker imata skupaj otroka. Vse ostalo je krinka.

(odgovor članu justi1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
3.6.2009 8:59:51   
urška
lažje je pri drugih opaziti napake, kot priznati svoje. to dela tvoj partner. če je tako sakramensko pameten bi pa on imel otroke, ko si bla na službeni poti! pa nej on nauči otroke odzvati se na prvi klic!
je pa seveda lažje rečt, ti si kriva, kot pa pomislit na kej druga. in ne pomislit, da se njemu lahko čez pet minut kaj takega naredi. (da otrok faše vročino, ko ni tebe zaven). iskanje krivde ne reši problema. nekako se bosta morala pogovorit.
če je pa res to, kar je rekla Kerensa, pa ne bom trdila. upam, da ne. zavoljo otrok....

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
3.6.2009 9:01:09   
higuys
Eni ljudje so čustvene pijavke, za svoje preživetje morajo drugim najedat , moriti in jim sesat energijo.

Nasveta nimam, mogoče to, da začni delati na sebi v smislu pozitivnega mišljenja /sem super mama, lepa, nasmejana, stvari v gospodinjstvu mi šibajo z levo roko, /

Tvoj mož pa je butec. Ma ne , no...samo ..veliko je čustvenih invalidov. Reči mamici, da je kriva , ker je otrok zbolel je bolano, nesramno, nevljudno, grdo, ...

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
3.6.2009 9:02:40   
Ulrica
Morala se boš postaviti zase in povedati partnerju, kar mu gre.
Kako pa se odzoveš na njegova obtoževanja? Če si kar tiho, ima gotovo še večje veselje
da te zmerja.
Mojga včasih tudi zanese in kaj kritizira, pa mora hitro utihnit. Ne rečem kritika, ki ima osnovo, ne pa
zaj. ebavanje v živ mozeg. user posted image
Pogovorta se!

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
3.6.2009 9:04:15   
emaa
Če si morala ti na službeno pot, bi pa ti njemu zbujala občutek krivde, zakaj ju ne pazi, saj sta ravno tako njegova kot tvoja. Zbolijo vsi otroci, nekateri več, drugi manj, zaradi tega se ne pripisuje krivda.
Če se otrok skrije drugič ti nanj vpij, zakaj pa on ne pazi bolje otroka, pa kaj a si samo ti starš v tem odnosu, ker tako zveni, pa gospodinja, itd. Kaj pa enakopravnost?

(odgovor članu urška)
Neposredna povezava do sporočila: 6
3.6.2009 9:05:47   
blazka
Iskat krivdo v komurkoli, ko je otrok bolan je brez veze. Kot da bi mama ali pa babica zanalašč povzročili, da je otrok zbolel - BOLANO. Čeprav je tvoj mož super duper in oh in sploh, tole je pa ena navadna budalaština.

Na tvojem mestu bi naslednjič, ko ti bo kakšno tako "pametno" prijavil čist popizdila. Nima ti kej očitat, če otrok zboli. Otroci pač zbolijo kdaj pa kdaj, pa kdaj se tut skrijejo, vse sorte. Mogoče si pa tudi za svetovno recesijo ti kriva!?!? user posted image user posted image

(odgovor članu higuys)
Neposredna povezava do sporočila: 7
3.6.2009 9:37:05   
puppa
Čakaj malo!

Ti si šla na službeno potovanje, otroka sta bila pa pri babici?

Zakaj že? A on pa ni sposoben poskrbet za SVOJE otroke? Se pravi, če tebe ni, se otrokom slabo piše, ker on ne zna/zmore poskrbet zanju?
Zame to ni nek super truper partner.
da mi pa še naprej meče, da sem jaz kriva,da je otrok zbolel, ker sem šla na službeno potovanje.
Ja, kje je bil pa on ves ta čas?

Začni delat na svoji samozavesti, pa ne se pustit partnerju, ker očitno hoče iz tebe narediti bedaka.

(odgovor članu blazka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
3.6.2009 10:13:56   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: justi1
...Imamo 2 soncka, 4 leta in pol leta. ....sem morala na sluzbeno pot (obvezno pon.-sreda) in je bil mali pri mojih starsih. Je pa zbolel. Bil je v dobrih rokah,....

Kaj nisi na "porodniški"?

Je pa odvisno, kakšen je tvoj otrok in kako to tvojo odsotnost prenese, ne glede na "je v dobrih rokah".

Sicer ima vsak svoje ideje, ampak meni se zdi dvodnevna odsotnost matere za 6mesečnega otroka preveč. Da pa je odsotnos celo v času bolezni, pa.....user posted image    če sama ne veš, kdo naj ti dopove?

(odgovor članu justi1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
3.6.2009 10:17:56   
Rožica I
V bistvu si sama kriva (vem, da ti ni tega sploh za poslušat, sorry user posted image ), ker se že sama postaviš v vlogo žrtve. On jo pa samo dopolnjuje. Torej sta taprava skupaj! Ti- zato, da se naučiš postaviti meje in, predvsem se postaviš ZASE; on pa verjetno zato, da ti nastavlja ogledalo oz zato, da se spopade s prevzemanjem odgovornosti in reševanjem lastnih problemov brez prelaganja le-teh na okolico.
Tudi sama sem imela enak problem, ker sem bila zmeraj pod drobnogledom glede vsega. Moj partner (ex, thanks' God user posted image ) je perfekcionizem vzganjal na...meni. In ker sem želela bit super truper ženska/mama/partnerka, brez napak, nonstop fit in dobro razpoložena, skratka popolna, sem skoraj kolapsirala. Kadar sem kaj narobe naredila, sem se potožila partnerju, da češ kaj sem naredila. In kaj je sledilo? Tip me je totalno skritiziral in obsojal. In tako nonstop, par let. Namesto tolažbe, je (z mojim dovoljenjem) udrihal po meni  tako doglo, da sem prej sposobna in samozavestna ženska, postala zakompleksana in zmedena,  na pol že živčna razvalina...
Dokler nisem spoznala, da me moj preljubi  user posted image  v imenu ljubezni in pomoči, v bistvu na nek način zlorablja. Saj sem bila na koncu kriva skoraj tudi za vremenske razmere.
Končno sem se postavila pokonci, prevzela vajeti v svoje roke, predvsem odvrgla vlogo žrtve (ki jo raznorazni slabiči z užitkom sprejmejo in izkoriščajo) ter jasno in glasno povedala, da več nisem predpražnik in da kakršna sem-sem! Če mu kaj ni prav- se bo moral sam spremenit, ker jaz sem sama s sabo zadovoljna! No, kmalu sva šla popolnoma narazen in sedaj ima moj ex vampir drugo- žrtev user posted image !

Dokler se ne boš sama cenila, te ne bo nihče! Delaj na sebi, izgrajuj si dobro samopodobo, dovoli si napake in slabosti brez slabe vesti! In predvsem se imej rada user posted image !!!

< Sporočilo je popravil Rožica I -- 3.6.2009 10:19:44 >

ROŽICA

(odgovor članu puppa)
Neposredna povezava do sporočila: 10
3.6.2009 10:21:15   
justi1
Zivjo spet!

Ja, definitivno bova morala nekaj naredit na svojem odnosu tudi.  Mislim sicer, da ta njegove reakcija izhaja iz druzinskega okolja. Vceraj sem res pop... , ko se je nad mano znesu...
No, ta sluzbena pot se ni zgodila zdaj v casu porodniske, ampak ze prej, sine je bil star 2,5 leti. In ko sem ga pustila v varstvu se ni bil bolan. Tko da, se zavedam, da bolnega otroka ni primerno puscati samega...

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 11
3.6.2009 10:27:04   
Anonimen
Jaz vedno rečem: Če te kaj moti, naredi sam.

Vsakdanje stvari je vsak sposoben naredit (a vsak na svoj način). Če ti moj način ni všeč, prevzemi in naredi tako kot ti paše. Kmalu se ti bo nabralo toliko stvari, da ne boš več zmogel. In takrat boš prepustil meni, da delam na MOJ način.

(odgovor članu tehnofil)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
3.6.2009 12:34:30   
Taddy78
Včasih je psihično zlorabljanje lahko še hujše kot psihično in po eni strani res ne vem kaj bi ti svetovala...
Mogoče edino to, da ko začne bluzit njegove črne scenarije, da se obrneš in ga ne poslušaš, ker veš kako je...ko ti nekdo 100x reče da si nor, slej kot prej začneš v to verjeti...

tehnofil in kaj je v tem slabega, če bi šla predčasno v službo in pustila bolanega otroka pri starih starših (čeprav v tem primeru ni bilo tako)? Saj ga ni odvrgla na ulici. Koliko je mamic, ki gredo predčasno v službo in koliko je takih, ki si ne morejo privoščiti bolniške, ko so otroci bolani, pa jih pač pustijo pri babicah-še vseeno boljše to, kot pa da bolane vozijo v vrtec, potem pa zbolijo še drugi otroci. Jaz  v tem res ne vidim nič slabega...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
3.6.2009 14:01:38   
mateyka
v ameriki ful mamic začne delat 3 mesece po porodu. ali so pa "stay at home" mame- lahko izbirajo user posted image

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 14
3.6.2009 14:20:40   
Ekaz
Pri meni je podoben problem. Tamala (stara skoraj dve leti) se zadnje obdobje zelo "navezuje" name. Dokler sta z očijem sama, je vse OK, ko pridem domov jaz...je pa zgodba čisto drugačne. Začne kar jokat, klicat "mama, mama", nič se ne zamoti sama.

Tudi, ko gre spat noče zaspat in vedno hoče mene zraven. Sicer poskušam, da ne bi šla k njej v sobico, da je ne bi držala za rokico...samo vstopim, rečem, da ne bom nikamor šla, da je čas za spanje, lahko noč....in grem iz njene sobice. Torej, ne odzovem se na vsak klic, ko pa le nekaj časa kliče, pa grem k njej.

Moj pa zraven godrnja: da je ne znam vzgajat, da na vsak njen jok skočim, da rušim vse tisto, kar on uspe doseči...potem pa samo sedi in gleda TV, jaz pa njo poskušam uspavat, pripravljam oblačila za jutri, kuham čaj za ponoči, študiram kaj vse moram še zlikat,....skratka popuser posted image  bom.

Vedno imam nek občutek krivde in me je skoraj strah, kdaj bo spet tamala začela kaj jokat, ker bom vsega spet jaz kriva....

(odgovor članu justi1)
Neposredna povezava do sporočila: 15
3.6.2009 14:30:07   
rija
Ekaz: če velik otrok ne more razumeti, da te tamali otrok rabi....ko ga šišauser posted image

mater, danes me je moj tak razkuril in v končni fazi tudi prizadel, da bi šla kar povrsti in vsem tem dedom jajca porezala....prekleti pizdekiuser posted image

ker obračaš sem, obračaš tja....bolj ali manj >(poudarjamuser posted image ) so prej ali slej vsi vglihuser posted image

...vox populi...

(odgovor članu Ekaz)
Neposredna povezava do sporočila: 16
3.6.2009 14:58:47   
mika
IZVIRNO SPOROČILO: rija

Ekaz: če velik otrok ne more razumeti, da te tamali otrok rabi....ko ga šišauser posted image

mater, danes me je moj tak razkuril in v končni fazi tudi prizadel, da bi šla kar povrsti in vsem tem dedom jajca porezala....prekleti pizdekiuser posted image

ker obračaš sem, obračaš tja....bolj ali manj >(poudarjamuser posted image ) so prej ali slej vsi vglihuser posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

moj je pa zlat, sploh zdaj, ko sem malo 'zabluzila z zdravjem'....ampak vsakič, res vsakič, ko ga pohvalim na RR, nekaj zabluzi, da sem jezna nanj. Sem mu rekla, da ga ne bom več hvalila okroguser posted image .

Ekaz in justi...ni ga človeka, ki bi meni bi meni preprečeval, da objamem otroka, ko me potrebuje. O tem kako pristna bom z otrokom odločam jaz in nihče drug. Da bi mi pa vzbujal občutek krivde, tudi ne dovolim...sicer mi nikoli nihče ni.
Šla sem na sindikalni izlet.....prvič po petih letih popolnoma sama od doma in moja pupa dobi vročino, ker nikoli nisva bili narazen. Odločila sem se da ne grem, mož pa me je prepričal v nasprotno...pupi sem obljubila kaj vse ji bom prinesla in je bila vesela, mi je dala lupčka in sta z atijem (prvič skupaj sama zaspala). Čez dve uri mi napiše sms, da nima več vročine in da naj uživam. Pa je res bilo fajnuser posted image .
Ma res je zlatuser posted image ....očitno se bo bliskalo in pokalo domauser posted image

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 17
3.6.2009 15:06:55   
rija
IZVIRNO SPOROČILO: mika

moj je pa zlat, sploh zdaj, ko sem malo 'zabluzila z zdravjem'....ampak vsakič, res vsakič, ko ga pohvalim na RR, nekaj zabluzi, da sem jezna nanj. Sem mu rekla, da ga ne bom več hvalila okroguser posted image .

ej mika, ampak to je sveta resnica: ko sem ga kje pohvalila, sva se čez eno uro tak počla, da bi šla tisto ven iz ekrana porezat, če bi se dalouser posted image user posted image user posted image user posted image

...vox populi...

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 18
3.6.2009 15:13:30   
Anonimen

ej mika, ampak to je sveta resnica: ko sem ga kje pohvalila, sva se čez eno uro tak počla, da bi šla tisto ven iz ekrana porezat, če bi se dalouser posted image user posted image user posted image user posted image

torej se ne dogaja to samo pri nas user posted image user posted image

(odgovor članu rija)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
3.6.2009 15:19:01   
lemavrica
Pri nas je isto, jaz ga nekje pohvalim, se isti dan oz. najkasneje drugi dan tako skregava da je za znoret.

12.09.07 sva dobila najinga sončka Jako
06.05.2010 smo dobili še drugega sončka Žigo

...Na ta lepi dan v meni erekcija se ti ne zdi da ne more biti lepša...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
3.6.2009 15:23:51   
Anonimen
ok. od danes dalje ga samo še šimfam vsepovsod user posted image

(odgovor članu lemavrica)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
3.6.2009 15:32:07   
rija
IZVIRNO SPOROČILO: natasa77

ok. od danes dalje ga samo še šimfam vsepovsod user posted image

jaz ga niti omenjala ne bom več user posted image user posted image user posted image user posted image

...vox populi...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
3.6.2009 17:15:36   
barika
IZVIRNO SPOROČILO: natasa77

torej se ne dogaja to samo pri nas user posted image user posted image

zgleda, da neuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
3.6.2009 17:15:47   
Taddy78
user posted image user posted image user posted image
Punce res ste face user posted image

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 24
3.6.2009 17:39:33   
Anonimen
Nesposoben in zakompleksan partner, ki svoje pomanjkljivosti izživlja na tebi.

(odgovor članu justi1)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Kuhanje
Siana

Pustite svoje otroke, da z vami kuhajo?

Da (96%)

Ne (4%)

Število vseh glasov: 70

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!