Dorca
|
Emaa hvala za spodbudne besede, verjem da sem bla prvič čist na tleh, pa so me v porodnišnici (Jesenice) ful potolažil, dohtarji in sestre, da to ni konec sveta, da pač če ni ni, da bom ravno tako dobra mama, naj se pač še potrudim, ampak če se v mesecu dni mleko ne vzpostavi, naj počasi presedlam na flaško. Ravno tako sem dala vse od sebe, dalj kot mesec dni - pa ni šlo! No in ko sem bila drugič noseča sem že takoj sklenila, da se ne bom obremenjevala, sva pa pristali na pediatriji, tam pa če hočeš bit pri otroku moraš dojiti Kaj mi je preostalo drugega, dojila, pumpala, za bogih 20 ml mleka, pa morm rečt, kapo dol sestram, so mi šle ful na roke, ful so ble ok! No in sedaj za tretjič imam že pripravljene flaške , ker se ne mislim več sekirat. Ta mali dve sta čist super, zdravi kakor toliko, če sta pa zalivančka pa bog pomagej (saj sem jest tud tko gor zrasla, pa sem čist fest punca ). Morm pa rečt, da je tole forsiranje dojenja čist pretirano!!!!! Pol manj živcev bi mi šlo, če ne bi povsod brala, da vsaka lahko doji samo če hoče... In kako potem ne boš imel vedno občutek, ko otroku daš flakško, da si zanič mama in da ne nudiš otroku najboljše!!! Upam, da se bo to piočasi uneslo, ker tiste, ki lahko dojijo hvala bogu, tiste ki se odločijo da ne bodo pa bi lahko - mislim, da je to njihov problem, tiste ki pa nimamo smo pa podvržene pritiskom in psihiranju! Nič nimam proti da se vzpodbuja dojenje, da te pa potem gledajo, kot da nočeš dojiti to je pa višek! Primer, ko sem prišla v lekarno po cucle za flaško, me je tako grdo pogledala in izjavila: ja jest pa tega nisem rabla, da sem ji rekla, da jaz pa žal 2x sem in si ne delam utvar, da tretjič ne bom!!!! Nihče ne pomisle, da se mama s tem ful obremenjuje, sej dojenje je super (verjemte da bolje kot pranje flaš in prekuhavanje, kamorkoli greš imaš s seboj celo potovalko pripomočkov, na koncu gledano je pa tudi finančno to kar velik zalogaj itd.), ampak res, naj nehajo pretiravati! Že občutek, ko gledaš porodnišnice: "Dojenju prijazna porodnišnica" - bi jim najraje napisala - bodite prijazni še do mam, katere pač ne morejo dojiti!!!! Joj zdaj sem se razpisala do nezavest, bom nehala, itak ima vsaka svoje mnenje o tem! Miska_mccute: TADEJ VSE NAJBOLJŠE Očitno tvoj Tadej in naš ta tretji dojenčkem ne bosta imela skupaj rojstnega dne, pa sem že zutrej štenge pomivala pa nič! Kje pa si dobila toliko vozičkov , še kakšnega za Nino prišparaj! Ziher jih boš prodala, saj letos je Kebrovo leto, tko da te nima kaj skrbet . Jaz samo upam, da me zagrabi med tednom, ker za vikend je Gorenjska avtocesta čist zabasana in si ne predstavljam vožnje do Jesenic !