asso
|
IZVIRNO SPOROČILO: NAVT O, klepetulje pa take!!! Zdej mam pa mir. Naš dopust je bil produktiven. Že prvi dan smo izgubili eno dudo, ki smo jo naslednji dan našli, a smo nadaljevali eksperiment. Odločili smo se namreč, da poskušimo prekiniti s to razvado. Neža se je svoje pogrizene dude držala kot klop, Brina pa je brez problema že takoj tisti večer zaspala brez. Zato smo vztrajali. Tri jutra zaporedoma je Neži njeno dudo izpulila iz ust, si jo za kakšno uro prisvojila, pol pa ji jo je kar vrnila. Čez dan sta itak imeli preveč posla, da bi pogrešali dudo (Brina jo je itak takoj pozabila, Neža pa ni imela cajta). Pol je pa ratalo še tako, da je tisti večer pred rojstnim dnevom, tudi Neža zaspala brez. In pri tem je ostalo. Bravo moje babe! Predvsem se mi zdi pomembno, da ni bilo nobene travme, da niti nista vprašali po njej in da sta zadovoljni. Ko smo prišli domov, je Neža vprašala, kje je nova duda? Pa smo ji rekli, da smo jo pustili na dopustu. Očitno je bila zadovoljna z odgovorom. Druga pridobitev: Aljoša se je še nekaj dni na dopustu nacejal s pijačo na flašo z dudo. Pač nisem se odločila, da to prekinem. Pa sem izkoristila uspeh z dudo pri Brini in rezala s flašo še pri Aljoši. Pri njemu je šlo bolj "opazno", a kljub temu smo jo ukinili. Za piko na i, sem jo včeraj pri pranju še strgala: mi je kar prst pogledal skozi. Ko je spet vprašal zanjo, sem mu o pokazala in ni bilo začuda nobenih solz. Nekaj dni so bili z nami na dopustu eni naši kolegi, ki se ukvarjajo z motopedagogiko. Malo so pogledali Aljošo in povedali, da je "razštelan" kar se tiče motorike, ter svetovali naj pod nujno kupimo kanvas (tranpolin), ker skakanje na njem ful poštima elementarno motoriko. Kot za nalašč, se je pojavila akcija v Hervisu in v Tušu. Danes smo ga kupili, jutri ga sestavimo, pa bom povedala kako skačejo moje žabe na njem! Nisem še končala: nam se je v teh dneh očitno odprlo Aljoša je do včeraj dobesedno sovražil vodo. Včeraj ga je moj mož spravil noter in sicer tako, da ga je dal na hrbet in sta šla "ležat" v vodo. Aja, včeraj smo Aljošo na silo zvlekli na plažo, on bi raje ostal doma Ko smo danes rekli, da gremo na plažo, ga je kar katapultiralo. Danes smo dali še rokavčke gor in je bil eno uro in pol noter. Brez problema na globoko, pa moker je bil tudi po glavi in po očeh; danes ga to ni več nič motilo. KONČNO!!! Punci pa itak ne delata problemov z vodo. Na dopustu sta po dve uri stali in se igrali v ledeni vodi. Meni bi stopala odpadla, uni dve pa skozi noter. Se mi je že zdelo, da se mi bosta prehladili, a ni bilo nič od tega. Uživali do konca!!! U, bravo Vi pa ste dosti uspehov osvojili te dni... Mi smo pri flašah in dudah (beri prst) vedno na slabšem skoraj Edino ta mala se vode res vedno manj boji... včeraj je celo sama "plavala" seveda z rokavčki in spraševala, da gremo plavat in ni hotela z vode... Ja, zdej ko se moj dopust izteka in ko bomo vedno manj vidli morje Ja, še danes in konc lepega Prav grozno bo v ponedeljek it delat in peljat punci v vrtec...