|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   prijatelji-mnenje
26.7.2009 23:25:18   
indijancek
Mene pa zanima, koliko imate stikov kaj s prijatelji, kako kaj poteka komunikacija...mi imamo par takih s familijami. Ampak nevem, ali se samo meni lahko vse reče al kaj.Nrvrm. ali se vam tudi kdaj dogaja,da drugi vede bolje kaj je dobro za tvojega otroka kot ti sam. Sama ponavadi začnem pogovore na tak nači, da izhajam iz sebe, svojih otrok...in se trudim, da ne rečem recimo Ti  za tvojega otroka naredi to, to, to...Se mi zdi, da vsak najbolje pozna svojega otroka, ima svoja prepričanja, izkušnje,...in ve, kaj je najboljše zanj.

To vas sprašujem, kolk kaj dovolite, da se drugi vtikajo v vas oz hočejo, da narediš tko kot oni želijo. Pa ne me narobe razumet, spoštujem vsa mnenja, ...ne maram le, da mi nekdo določi, kaj je bolje za mojo familijo.

user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: prijatelji-mnenje
26.7.2009 23:37:21   
rija
jah, pri meni vedo, da to ne pali....pa nekak nimam takih prijateljev in znancevuser posted image  

pri nas gre bolj za debato....in normalno, da ima vsak svoje mnenje, ki mu ga drugi ne zamerijo....no, vsaj jaz ne zamerim....user posted image

...vox populi...

(odgovor članu indijancek)
Neposredna povezava do sporočila: 2
27.7.2009 5:28:46   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: indijancek
Mene pa zanima, koliko imate stikov kaj s prijatelji, kako kaj poteka komunikacija

Vsem, s katerimi imam stike, nikakor ne morem reči prijatelji. Sama pri sebi jih nekako ločim na tri stopnje - znanci, kolegi in prijatelji.
Z znanci komuniciram, ko nanese prilika na to. Drug drugega ne iščemo, ampak pač naletimo drug na drugega - srečamo se v mestu, slučajno smo istočasno na MSN-ju (pa se niti ne kliknemo vedno, četudi se vidimo), pošljemo si kakšen e-mail, ki se ga pošilja verižno, včasih se pokličemo (predvsem takrat, ko iščemo kaj, kar vemo, da bomo tam našli) in podobno. Ne srečujemo pa se na organiziranih obiskih (ali čem podobnem, naši družinski člani se ne vedno poznajo vsi med sabo in naša življenja načeloma niso prepletena.
Kolegi so tisti, s katerimi komuniciramo največ. Večina jih je v istem biznisu, zato se dnevno vidimo ali slišimo, hodimo na pijače pred/po službi/o, obiskujemo se, se obveščamo o službenih in zasebnih novostih in še marsikaj. To so tisti ljudje, za katere nam je že čudno, če nas en teden ne pokličejo (ali mi njih; ali če se ne srečamo) in tudi tisti ljudje, s katerimi se je najlažje skregati.
Prijateljev pa je malo. Lahko jih preštejemo na prste rok. Poznamo se dolga leta in imamo skupno preteklost. Pri meni je tako, da mi nobeden od njih ni ravno sosed, zato se vidimo in slišimo redko (sploh, če primerjam s kolegi). Ampak ko nanese prilika za srečanje, si to v detajle organiziramo, nikoli ne pridemo praznih rok, srečanja ne prestavljamo (mobi varianta "sorry, nekaj je vmes prišlo"), ker nam je prioriteta in pokličemo se lahko sredi noči, če je treba. Vsi smo dovolj razumni, da si ne solimo pameti, ampak da ob konstruktivni debati (morda tudi ob povišanem tonu, ko kdo pristranski reče, naj se ne kregamo) rečemo samo: "To ni kreganje, temveč izmenjava mnenj."
To vas sprašujem, kolk kaj dovolite, da se drugi vtikajo v vas oz hočejo, da narediš tko kot oni želijo.

Od ljudi, za katerih precenim, da "vtikanje v mene" pomeni uveljavljanje njihove volje (beri: hočem, da je po moje, pa četudi ne pri meni, temveč pri tebi), se hitro ločim. Postanem nedosegljiva in nimam časa za njih, zato kmalu dojamejo, za kaj gre. Če ne, jim pa povem direktno:"Nisi mi ne mama, ne Bog, ne banka, zato me pusti, da živim po svoje." Za tiste, kateri "vtikanje" smatrajo samo kot to, da se pač dobro počutijo (dviganje lastnega ega), ko govorijo o tem, kako je pa pri njih, se ne sekiram preveč. Nasmehnem se in rečem nekaj v stilu:"Važno, da funkcionira" in živim dalje po svoje. Tisti pa, za katere vem, da mi dejansko želijo dobro in ki mi brez lastne koristi poskušajo dopovedati, da nekaj delam narobe in da bi bilo zame dejansko bolje, če bi bilo drugače (pa naj bo to po njihovo ali pa na splošno), imajo pa pri meni vse možnosti, da me "premaknejo". Poslušam njihovo mnenje in ga, ko ga primerjam s svojim, velikokrat tudi upoštevam. Pa ne zaradi njih, temveč zaradi sebe.

< Sporočilo je popravil Kerensa* -- 27.7.2009 5:29:23 >

Neposredna povezava do sporočila: 3
27.7.2009 9:44:21   
Arwenko
Bi se skorajda podpisala Kerenso...tudi jaz imam podobno delitev na znance, kolege in prijatelje, zadnjih je zelo malo, v večini so srednji. Komunikacija pa je pač "statusu" primerna. 

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
27.7.2009 12:47:57   
Barbara_L
V tem trenutku lahko povem, da prijateljev nimam. Edini prijatelj mi je moj partner. Ostalo sem skenslala, brez slabe vesti. 

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 5
27.7.2009 12:49:39   
Kerensa*
S kakšnim razlogom pa?

(odgovor članu Barbara_L)
Neposredna povezava do sporočila: 6
27.7.2009 15:02:53   
poli*
IZVIRNO SPOROČILO: Barbara_L

V tem trenutku lahko povem, da prijateljev nimam. Edini prijatelj mi je moj partner. Ostalo sem skenslala, brez slabe vesti. 

Tko je tut pr meni. Zraven lahko dodam še moja starša in sestro. Ostalo ni omembe vredno.
Ko me enkrat zaj. se mi zlepa ne prikupiš več user posted image

(odgovor članu Barbara_L)
Neposredna povezava do sporočila: 7
27.7.2009 15:12:03   
sneguljčica
Indijancek, ponavadi si dovolijo toliko, kolikor jim dovoliš ti. Če ne boš reagirala, ko se bojo spravili nate, se bo to nadaljevalo, če pa boš postavila meje, se bo to zgodilo veliko manjkrat.
Če gre samo za pametovanje okrog vzgoje otrok, se takrat odmakni od njih in se o tem ne pogovarjaj. Saj imaš v taki družbi izgovor vedno pri roki - greš pogledat, kaj delajo otroci, mu moraš preobleči plenico ali majico, se greš žogat.... Če ti nekaj rečejo direkt, se naredi, kot da nisi slišala, ker si ravno hotela popraviti otroku hlače. Ko se jim boš nekajkrat tako izmuznila, bojo še najbolj vztrajni ugotovili, da nima smisla in bojo prenehali.
V tvojem primeru gre res verjetno za kolege, ne prijatelje, bistvo je druženje in da se imate fajn. Če boš še naprej iz take družbe odhajala nesrečna, potem je bolje, da je nimaš.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
27.7.2009 15:14:12   
sneguljčica
IZVIRNO SPOROČILO: poli*

Ko me enkrat zaj. se mi zlepa ne prikupiš več user posted image

Jaz imam drug problem... Ko me enkrat nekdo zaj..., se mora potruditi, pa me dobi nazaj. Jaz pač nisem osel in grem večkrat na leduser posted image

(odgovor članu poli*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
27.7.2009 15:19:37   
josephine27
Moji prijatellji se ne vtikajo imam pa nekaj znancev oz. kolegov ki pač ne morejo mimo tega da bi pomodrovali ampak to pač čez ramo vržem. Z njimi se pač ne srečujem vsak dan. 

(odgovor članu sneguljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
28.7.2009 11:16:40   
Anonimen
Joj to je pa takoooo tečno. Vsi so najbolj pametni, ko se gre za druge a sami imajo največji kaos v življenju. Sama nikoooli ne delim nasvetov, razen če me kdo vpraša za mnenje. Pravijo "živi in pusti živeti" in se tega držim... žal sem pa ena redkih takšnih.

Prijatelji... hmm... hja imam enega res dobrega prijatelja, s katerim sva skupaj odraščala (od pleničk naprej). Ostalo so kolegi(ce) in pa znanci(ke). In to mi je čisto ok. Moja najboljša prijateljica moja mama, kateri res lahko povem vse. Sva sčasoma razvili tak odnos in mi je super. Ni tiste bolestne navezanosti mati-hči, kot jo opažam ponekod, je pa res iskreno zavezništvo. Mami je zakon! user posted image

(odgovor članu josephine27)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
28.7.2009 13:15:18   
Anonimen
Mene pa pri tako zvanih prijateljih moti to, da če me vprašajo za nasvet, ne marajo, da jim povem, kar mislim, ampak tisto kar si želijo slišati.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
28.7.2009 13:29:17   
mika
IZVIRNO SPOROČILO: indijancek

To vas sprašujem, kolk kaj dovolite, da se drugi vtikajo v vas oz hočejo, da narediš tko kot oni želijo. Pa ne me narobe razumet, spoštujem vsa mnenja, ...ne maram le, da mi nekdo določi, kaj je bolje za mojo familijo.

user posted image

Nič ne dovolim. Če imam občutek, da  debata pride v učenje mene osebno, kaj bi MORALA naredit, kar hitro zaključim. Sicer se mi to sedaj res redko dogaja, prej ko še je bila pupa dojenček, sem samo rekla A ne ne ne...in so hitro skapirale, da ne bo ničuser posted image .

S tem se sploh ne obremenjevat. Prijatelji te poznajo in si najbrž bolj mehki tip ženske, zato vrtajo vate. Ko boš pokazala na splošno odločnost, tudi kadar sprašuješ za nasvet, ti ne bo več nihče nakladal.

Neposredna povezava do sporočila: 13
28.7.2009 13:48:18   
Anonimen
ali se vam tudi kdaj dogaja,da drugi vede bolje kaj je dobro za tvojega otroka kot ti sam. Sama ponavadi začnem pogovore na tak nači, da izhajam iz sebe, svojih otrok...in se trudim, da ne rečem recimo Ti  za tvojega otroka naredi to, to, to...Se mi zdi, da vsak najbolje pozna svojega otroka, ima svoja prepričanja, izkušnje,...in ve, kaj je najboljše zanj.

Jaz pa od prijateljic pricakujem, da mi povedo svoje mnenje, sploh ce je drugacno od mojega. Pri znancih tega ne prebavljam, da se vtikajo tja, kamor jim ni mesto, od prijateljev oz. prijateljic pa to absolutno pricakujem.

Neposredna povezava do sporočila: 14
28.7.2009 14:46:46   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II

ali se vam tudi kdaj dogaja,da drugi vede bolje kaj je dobro za tvojega otroka kot ti sam. Sama ponavadi začnem pogovore na tak nači, da izhajam iz sebe, svojih otrok...in se trudim, da ne rečem recimo Ti  za tvojega otroka naredi to, to, to...Se mi zdi, da vsak najbolje pozna svojega otroka, ima svoja prepričanja, izkušnje,...in ve, kaj je najboljše zanj.

Jaz pa od prijateljic pricakujem, da mi povedo svoje mnenje, sploh ce je drugacno od mojega. Pri znancih tega ne prebavljam, da se vtikajo tja, kamor jim ni mesto, od prijateljev oz. prijateljic pa to absolutno pricakujem.

se popolnoma strinjam - ne maram, da mi kimajo mislijo si pa svoje - raje vidim, da mi povejo

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
28.7.2009 14:50:01   
mika

To je nekaj povsem drugega....povedati mnenje in se razvije fajn debata.
Ko pa ti  začne vsiljevat, da delaš narobe, pa si prepričan vase, da je prav, je pa druga zgodba.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
28.7.2009 14:51:36   
botrca
Menim se lahko z vsakim oz. lahko je to soseda, znanka ali prijateljica...svoje mnenje mi povejo jaz bom pa že naredila tako kot mislim da je prav. Ne dovolim pa, da mi vsilijo svoje mnenje.

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
28.7.2009 14:54:13   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: mika

Ko pa ti  začne vsiljevat, da delaš narobe, pa si prepričan vase, da je prav, je pa druga zgodba.

Ja, samo tega prijatelji ne bi delali...znanci in kolegi pa z vso mocjo user posted image

(odgovor članu mika)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
28.7.2009 22:26:58   
indijancek
Hej, punce. Ste se pa razpisale. Se ful vesela vaših mnenj. Skratka sama imam 3 zares dobre prijateljice. Njihova mnenja so vedno dobrodošla. Tudi s svojim parterjem se o vsem pogovoriva prav tako o večina stvareh tudi z mami. Pa nekaj oseb obstaja, ko se tudi poznamo še iz oš in ko se vsakih toliko srečamo si lahko vse povemo. Priznam,da sem bolj občutljice sorte, da večkrat vzamem stvari preveč osebno. Ampak spoštujem odločitve drugih, se pravi tudi njihovih ravnanj, obnašanj do svojih otrok, službe, partnerjev,...čeprav so čisto v nasprotju z mojimi prepričanji. Nihče ne rabi delat tako kot jaz, ali pa jaz tako kot drugi. Saj to je čisti nonsense. Jaz tako ti pač drugače. Kljub temu smo prijatelji. Razen če gre za drugačne vrednote. Takrat pa se razidemo.

user posted image za vas

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
28.7.2009 23:01:26   
indijancek
Karensa - si se pa potrudila in nam razložila. To je to. 

Neposredna povezava do sporočila: 20
29.7.2009 21:30:57   
ShopGirl
Mislm da vsak starš vzgaja svojega otroka na način, ki se njemu zdi primeren. Jst še nimam svojega otročka, čakam da se najina punčka rodi decembra user posted image
Zankrat samo opazujem, kako najini prijatelji vzgajajo svoje srčke. Dostkrat se mi zdi kakšna fajn super in si mislm "to si morm pa zapomnit". Dostkrat me pa tut prime da bi kej pokomentirala, ampak takrat s eugriznem v jezik in si rečem: ej to je njun otrok. bodi tiho. sama že vesta.
Ni fer pametovat drugim, razen če hočejo slišat tvoje mnenje. Jst vem, da mi ne bo všeč vtikanje drugih. Že zdej ko sm noseča mi ni prijetno, da mi kdo govori kako nej dojenčka kr pustim mal da joka...da se navadi, da mami ne bo takoj pritekla ker bo drugač razvajen. Bullshit. Dojenčka ne morš razvadit. Pa dokler ne govori se itak skozi jok izraža.
V glavnem, jst sm direktna glede določenih zadev, in ena izmed njih je tut še moj nerojeni otrok. Jst si ne bom pustila možganov prat, pa tut če bojo hotli bit oprani with best intentions user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 21
30.7.2009 20:05:09   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: ShopGirl

Dojenčka ne morš razvadit.

bajeuser posted image user posted image user posted image  
boš povedala naslednje leto

(odgovor članu ShopGirl)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
30.7.2009 22:56:30   
ShopGirl
nya user posted image

sam...sej skos jokajo - lačni, mokri, pokakani, grde sanje, hoče objem,... a ni tko? kako pa veš kdaj "blefira" oz. je razvajen? Mislm a je loh pred enim letom razvajenuser posted image

no bom poročala naslednje leto user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
30.7.2009 23:00:15   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: mika

uf, pol sm jst u bistvu vaša prjatlcauser posted image user posted image user posted image user posted image

to je pa skor za v črni humor žeuser posted image

(odgovor članu mika)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
30.7.2009 23:01:36   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: ShopGirl

nya user posted image

sam...sej skos jokajo - lačni, mokri, pokakani, grde sanje, hoče objem,... a ni tko? kako pa veš kdaj "blefira" oz. je razvajen? Mislm a je loh pred enim letom razvajenuser posted image

no bom poročala naslednje leto user posted image

ne ne more bituser posted image in pika.

(odgovor članu ShopGirl)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?