opatija
|
Ojla bejbe! Vidim, da bi vas kar nekaj že rado šibalo v Rim Jaz še vedno malo kolebam. Predvsem nikakor ne spedaanam vsega tako kot bi rada. ne vem ali hje to podzavestna nepripravljenost ali pa mi preprosto zmanjkuje energije. Po eni strani bi čim prej, po drugi pa še kar uživam s trebuhom. Mali se še vedno kar živahno premika, je pa ful fajn opazovati in božati trebuh, ker se tako dobro čuti mali telešček Z zatekanjem nimam nobenih težav, sam pa danes ponoči trpela za znoret. Včeraj sva bila z dragim na neki večerji in sem se preveč napokala. Katastrofa!!! Zgaga me je pela za znoret, trebuh pa sem imela tako napihnjen da sem mislila da me bo kar razneslo. Ne vem kaj mi je, ker sem se ravno prej spet tako napokala, da sedaj komaj diham. Po kosilu sem pojedla 9!!! piškotov Toninena čestitke za Lukca. Vsem želim vse najlepše!!! Simonalokar ne ubadaj se z mnenjem drugih. Nedvomno ima mamica pravico odločati glede obiskov in samo tepci tega ne upoštevajo, četudi gre za kakšne hormonske izpade. Glede na trenutno situacijo z razsajajočo gripo pa imaš popolnoma vso pravico odkloniti obiske že ob najmanjšem pomisleku. Če nič drugega ni vredno da te skrbi ali lahko kdo okuži tvojega otročička. Nekateri so prav mizerno neobčutljivi in še danes mi gre še danes na jok, ko se spomnim prvega obiska v porodnišnici, ko sem rodila Nika. Pričakovala sem obiske, seveda ali pa mojo mamo. Nakar prihrumita tašča in tast! Dragega sem prosila, naj mi prinese dudico in ker je bil že na poti, je poklical svojo mamo. Ona pa "praktična" kot je, je poslala njega, češ bo že ona pri meni!!! S tastom sta prišla pol ure prej kot so se začeli obiski in zapolnila sta jih tako, da sta kadila enega za drugim. Ko sta odprla vrata sobe je kar puhnilo po čikih, kot bi mi v obraz stresel poln pepelnik čikov, pa sem imela posteljo na koncu sobe. Komaj sem zadrževala solze, ko je že tašča vlekla tamaučka iz posteljice z izjavo saj lahko a ne... Poleg tega pa mi je bilo do konca neprijetno, ker sem ravno čakala sestro, da mi prinese novo spalno srajco, saj sem bila do popka mokra od mleka, zadaj pa sem imela vse krvavo. Ko sem vstala za na wc in pod tuš pa se mi je ulilo, da je bila pod mano luža krvi. Res prijetno za kramljanje s tastom in taščo! Mogoče sem preobčutljiva in razumem da je bila vesela in je želela čim prej videti vnučka, pa je zraven vlekla še tasta, ki mu je bilo skrajno neugodno, pa vseeno, mislim da bi lahko bila malo bolj subtilna. Za primerjavo, ko je prišla moja mamo (pa je Nik njen prvi vnuk, taščin pa tretji) je tamaučka gledala in nežno pobožala. V naročje ga je vzela šele ko ji je rekel moj če ga želi malo popestovati in takrat je rekla da komaj čaka, če ji le dovoliva. Je razlika, kaj ne. Pa še to se moram spucati glede tašče. Najprej je imela idejo, da bo ona pri meni, naj bo kar v službi. Na srečo sva jo takoj postavila na realna tla, da bomo kar mi sami skupaj, da se navadimo drug na drugega in bo imel očetovski dopust takoj ko pridem iz porodnišnice. Nato je hodila k nam, ko sem prišla iz porodnišnice pomagat (čeprav je nisem nikoli prosila), kar pa je pomenilo da je nervozno čakala, da sem podojila tamaučka (njej gre dojenje na živce, ker sama ni nikoli dojila) nato pa mi ga je izpulila iz rok, češ naj jaz počivam ona pa ga bo crkljala. Da ne govorim kako mi ga je vzela kadar je jokal zaradi krčev, češ ga bom jaz potolažila ker ti ne znaš. Kar nekajkrat sem se zjokala ker sem se počutila totalno zmedeno in nemočno preden sem se postavila zase. Zato punce, ne ubadajte se kaj si kdo misli o vas in se ob prvi priliki postavite zase, ker takšnih stvari ne pozabiš nikoli, pa hormoni gor ali dol. 5ra83 jaz si že dober teden večkrat na dan menjavam spodnje hlače, ker imam skos mokre. Malo me skrbi, če mi slučajno ves čas po malem odteka plodovnica. V torek na pregledu je G rekla, da je plodovnice še dovolj, torej gre najbrž za povečan izcedek, čeprav je kot brezbarvna voda. Ne vem, ali bi me moralo kaj skrbeti? Danes je točno en teden do roka. Prav zanima me, ali bo kaj prej, ali bo točno, ali pa bomo zamujali. Uživejte in pazite nase, pa seveda srečno prvi ki prispe v Rim!
|