Ribica 80
|
PoZdravljene punce in otročki! Oči je letel po plenice, Ožbe pa spi, tako da ima mami čas da se vam kaj javi! Najprej ČESTITKE VSEM MAMICAM, ki ste rodile v zadnjih 14 dneh, 3 tednih, OTROČKI pa bodite nam zdravi!!! Pri nas smo v petek, 9.7., ravno na dan poroda šli lepo proti NM. Da ne omenjam, kako smo mi to že obvladali, ker smo dan prej imeli "suho vajo" (nadomestna G me je poslal k mojem ydr., ker je sumila na trombozo(desna noga bolj otečena kot leva) - dan pred porodom; tako sem morala takoj v laboratorij in peljati kri v NM ). Zjutraj vstanem, ker sem bila zmenjena ža kavo, grem mimo ogledala v hodniku in vidim temen flek na pižami...itak misliš, da si se polul, kaj pa drugega. Ko jaz ugotovim, da to ni to, se grem stuširat in poklicati mojega. Voda mi je odtekala še cel dan, ob 21. zvečer bi mi pač sprožili vso zadevo. Na srečo so se mi uro pred porodom začeli moji popadki in to lepo na 15 minut, do 22-ih pa že lepo na 4 minute...vmes sva klepetale z še eno nosečko, ki je bila 10 dni čez rok (beri to: ob 17ih je šla ona na CTG, ki ji ni pokazal nič, čez 5 min jo je v sobi zvijalo tako, da so po hitrem postopku šli v porodno, kjer je čez 20 min rodila punčko - drugi otroček). Počasi dobim na hodniku sestro, za katero se je izkazalo da je moja porodničarka (ful uredu ženska), me pregleda, odprta 1 cm. Pokličem mojega, porodničarka me lepo po stopnicah pospremi v porodno, kjer je bila ravno izmena. Vmes ugotovimo, da smo iz istih koncev, da je babičina sestra moja sodelavka, dobim novo babico Tanjo (k njej grem še enkrat rodit) in čakam. Najbolj me je zvijalo na začetku, prve 4 cm, ko nisem dobila nič proti bolečinam, EA nisem hotela. Šla sem v klistirnico (3x), tam so bile muke kristusove! Trgalo me je po celem telesu; moj pa vse to posluša na drugi strani vrat, ker ga pač še niso spustili v porodno. Končno babica vidi okol polnoči, da me fino matra in mi dajo nekaj proti bolečinam; ko je tisto prijelo, je bil pa cel žur! Tako me je zadelo (ne jemljem nobenih tablet, ker sem alergična na paracetamol), da sem od tega naprej vse doživljala v polsnu. Z mojim nisem spregovorila 20 besed, ker se mi ni dalo, on me je samo lepo močil, pa še to je narobe delal, ampak se mi ni dalo mu povedati Menda je babica proti koncu rekla, da naj lepo pritisnem in jaz njej nazaj - zdajle še ne bom, čez 2 popadka pa - vse skupaj sem nekako nadaljevala v tem smislu - zadeta čist! Najtežji je bil zame finiš. Ni se mi dalo potisniti dovolj močno. Enostavno ne. Zato sem bila tudi rezana - to pa sem čutila! Nakar ob 2.20 končno pritisnem in zadiham tako kot so mi rekle (prej se mi pač ni dalo ) in bil je zunaj! Samo jajčka sem videla! Prej nisva vedela kaj bo! In jaz sem bila prepričana, da bo punči! Najprej kar sem pomislila je bilo - krči so pogostejši pri fantih! Ne vem zakaj je bila to prva zadeva na katero sem pomislila! In od takrat naprej sem bila budna kot sova! Pogledam očita, solzne učke čist! Jaz sem se pa samo sekirala, ker sem bila tako lena med porodom. Malega so mi položili na prsa, mu nato vzeli kri iz popkovnice in oči je lahko prerezal popkovnico. Nato smo se podojili - zagrabil kot pravi dečko! Nato so ga umili, oblekli; mali je bil pokonci in nas spremljal z odprtimi očki od 2.20 do 5.30, ko sva šla na oddelek, kjer sva skupaj zaspala. Oči pa domov! In prvi obisk naslednji dan zjutraj je bil obisk malega bratrančka, ki se je rodil 3 dni pred nami! Naslednji dan je bila sicer druga zgodba (pobrala sva bakterijo, za katero se ne ve kaj in kako - menda okužba v porodni sobi (dobil infuzijo in antibitik), prenehal je jesti in še zlatenčen je postal. Smislil se mi je čist! Ampak važno da smo danes ok! No, dajejo nas vetrovi, ampak očitno nam pomagajo Vetrovne kapljice. O tem kdaj drugič. Drugače pa lepo in predvsem VELIKO pojeva in rastemo, rastemo - smo v torek bili 300 g nad odpustno težo (kljub vsemu mi je v porodnišnici zgubil samo 100g). Punce, se opravičijem ker sem dolga, ampak krajše ne znam napisati. Zdaj pa moje Dan D- jevke - katera je še bila v NM od 9.7.-14.7.? Menda Jaknik (Katrinka napisala), ampak jaz nisem spoznala nobene mamice s sinom Aljažem...jaz sem bila v sobi št. 6... Katrinka - ne vem kako naj se ti zahvalimo za ažuren seznam in vse ostalo in to kljub temu, da imaš tudi ti malo pupiko? Hvala ti, res!! Češnca - Edina stvar, ki jo je vredno ukrasti, je poljubček spečemu otročku. DRŽI ČIST ZARES! PS - Sliko vam pošljem, ko pogruntam kako se to naredi...
|