Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 14.7.2009 14:33:11
|
|
|
|
Tanik
|
IZVIRNO SPOROČILO: baby blue chebelica21 hvala za recept... Mi bo prav prišel jaz sem ga tudi zapisala, ker imam lih polno kumar v hladilniku.a lahko dodam še kakšno meso vmes v omako s kumarami?
Žan 4.10.2009:50 cm, 3050 g 6.11.2009:55 cm, 4320 g (1 mesec) 30.11.2009:58 cm,5080 g (2 mesec) 11.1.2010:63,5 cm,6140 g(3 mesec)
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 14.7.2009 14:34:52
|
|
|
|
chebelica21
|
IZVIRNO SPOROČILO: Tamika87 IZVIRNO SPOROČILO: baby blue Tudi priznanje očetovstva lahko urediš na CSD... Partner mora s teboj pa oba morata imeti osebni dokument... Tam podpišeta papirje in voila... Vsaj pri nas je tako... Lahko pa mislim da tudi na Upravni enoti urejaš te stvari glede očetovstva Hvala!! Super da lahko vse na enem mestu urediva Je mogoče tukaj tudi kakšna študentka, ki ne bo šla na porodniško, ampak bo dala vlogo za starševski dodatek? Ne vem kdaj to grem uredit, zdaj ali po porodu? Tamika: Mislim, da če daš vlogo za starševski dodatek, si avtomatsko na porodniškem. Saj drugače ne moreš dobit dodatka. Vsaj jaz vem, da je tako. Sem namreč tudi študentka, kar pa nič ne vpliva na porodniško. Saj ti lahko normalno opravljaš vse obveznosti v šoli, čeprav imaš porodniško. Lahko pa seveda pavziraš, če želiš, ampak za vsakega živorojenega otroka ti pripada eno dodatno leto študija. Tako, da se mi zdi, da se ti ni potrebno odrekati porodniški.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 14.7.2009 14:38:56
|
|
|
|
altaja
|
Veselka, zdaj si me pa našla . Sama se še uvajam v svet kuhanja, zato bom mela mami na telefonu za natančne podatke. Ampak po spominu gre nekako takole (verzij je ogromno, to je pač recept moje mami), pa upam da nisem preveč zgrešila... naribaš kumare, narežeš čebulo na tanke kolobarje, malo zaliješ z vodo (ne preveč), dodaš lovorjev list in daš kuhat za cca 10 min. V ponvi prepražiš moko in preden streseš h kumaram dodaš žlico kisa da dobi malce kiselkast okus. No, to vse skupaj dodaš h kumaram in dobro prevreš da ni grudic, dodaš začimbe - poper, sol, paradižnikov koncentrat,... še malo pokuhaš in mislim, da je to, to. Je pa tud ena verzija brez moke, sam to moram pa res mami vprašat... Barika: vse smo tako skrivnostne glede imen... če boste ostale povedale, bom tud jst
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 14.7.2009 14:39:04
|
|
|
|
chebelica21
|
IZVIRNO SPOROČILO: Tanik IZVIRNO SPOROČILO: baby blue chebelica21 hvala za recept... Mi bo prav prišel jaz sem ga tudi zapisala, ker imam lih polno kumar v hladilniku.a lahko dodam še kakšno meso vmes v omako s kumarami? Po moje lahko kombiniraš s katerim koli mesom ali pa zelenjavo, drugače pa probaj. Meni osebno je vse dobro kar je iz kumar,...
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 14.7.2009 14:42:38
|
|
|
|
altaja
|
Aha, pa sem vas okužila s kumarami . Vam vračam za polnjene paprike, prav vam je! Men kumare noro pašejo v teh dneh...v vseh oblikah...so tako osvežilne..mmmmm...
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 14.7.2009 14:44:21
|
|
|
|
barika
|
Altaja, midva se nekako dogovorila, da bo Tomaž, druga opcija je Matej, ampak je mojmu Tomaž bolj všeč, meni pa tudi ni napačno ime (čeprav bi rajši imela Matevža - mi gre bolj z Martinom skupaj), pa moj pravi, da ne bo deval otrokom imena po hrani
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 14.7.2009 14:44:22
|
|
|
|
chebelica21
|
IZVIRNO SPOROČILO: altaja Aha, pa sem vas okužila s kumarami . Vam vračam za polnjene paprike, prav vam je! Men kumare noro pašejo v teh dneh...v vseh oblikah...so tako osvežilne..mmmmm... Ja predvsem zato, ker so tako osvežilne,... Dobre so tudi naribane z jogurtom in malo bučnega olja,... Mmmmm,....
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 14.7.2009 14:45:05
|
|
|
|
barika
|
IZVIRNO SPOROČILO: chebelica21 IZVIRNO SPOROČILO: Tanik IZVIRNO SPOROČILO: baby blue chebelica21 hvala za recept... Mi bo prav prišel jaz sem ga tudi zapisala, ker imam lih polno kumar v hladilniku.a lahko dodam še kakšno meso vmes v omako s kumarami? Po moje lahko kombiniraš s katerim koli mesom ali pa zelenjavo, drugače pa probaj. Meni osebno je vse dobro kar je iz kumar,... kakšni poleti iz faširanega mesa fajn pašejo zraven.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 14.7.2009 14:48:17
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: barika Punce, a boste kaj zaupale imena, ali jih boste skrivale do konca Jaz sem danes jedla zelenjavno juho in kruhove cmoke. naši bejbi bo Klara ime,k to sva imela že izbran za vsak slučaj če bi bila v prvo punčka pa je bil fantek ampak vam povem da je za punčke ful lažje izbrat ime kot pa za fantka vsaj pri nama kumare v omaki mmmm njami jaz jih dost podobno naredim narežem čebulco jo pobražim da postekleni in ji dodam kumare mal prepražim,potem dam od Fanta-a tist koncentrat za golaž pa če imam smetano za bolj sladek okus če pa ne pa mlekec in je vam povem za prste obliznit aja pa jaz zmeri zraven skuham še hrenovko k ful paše zraven zdej si grem pa še lase umit potem pa po našega fantiča
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 14.7.2009 14:48:27
|
|
|
|
baby blue
|
altaja se kar strinjam s tabo ja... Meni tudi kumare v teh dneh pašejo... So res prav osvežilne... Drugače pa moja mami ponavadi za k tej omaki naredi kakšne polpete iz faširanega mesa...mmmmmm mnjami ali pa kar preprosto hrenovke Glede imen... Mislim da sem že enkrat nekje napisala... V glavnem glede na to da je napovedana punčka bo Lana ali Nika - bolj se oba nagibava k Lani če bo pa kljub napovedim na svet prijokal fantek bo pa Nik...
< Sporočilo je popravil baby blue -- 14.7.2009 14:49:35 >
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 14.7.2009 14:51:05
|
|
|
|
veselka
|
IZVIRNO SPOROČILO: Tanik a ve katera kam bi nesla fotič digitalc na popravilo v LJ? fotomehanika na dolenjski c.
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 14.7.2009 14:53:17
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: chebelica21 IZVIRNO SPOROČILO: Tamika87 IZVIRNO SPOROČILO: baby blue Tudi priznanje očetovstva lahko urediš na CSD... Partner mora s teboj pa oba morata imeti osebni dokument... Tam podpišeta papirje in voila... Vsaj pri nas je tako... Lahko pa mislim da tudi na Upravni enoti urejaš te stvari glede očetovstva Hvala!! Super da lahko vse na enem mestu urediva Je mogoče tukaj tudi kakšna študentka, ki ne bo šla na porodniško, ampak bo dala vlogo za starševski dodatek? Ne vem kdaj to grem uredit, zdaj ali po porodu? Tamika: Mislim, da če daš vlogo za starševski dodatek, si avtomatsko na porodniškem. Saj drugače ne moreš dobit dodatka. Vsaj jaz vem, da je tako. Sem namreč tudi študentka, kar pa nič ne vpliva na porodniško. Saj ti lahko normalno opravljaš vse obveznosti v šoli, čeprav imaš porodniško. Lahko pa seveda pavziraš, če želiš, ampak za vsakega živorojenega otroka ti pripada eno dodatno leto študija. Tako, da se mi zdi, da se ti ni potrebno odrekati porodniški. Ja ja, saj to razumem, narobe sem se izrazila. Vem, da mi 12 mesecev pripada okrog 180€ porodniške oz. starševskega dodatka + štipendija za tisti letnik v katerem sem rodila. Jaz bom "ponavljala" 2. letnik in dobim štipendijo za obe leti za 2. letnik. Take imam informacije no. Štipendijo se tak al tak ureja septembra-oktobra, za starševskega pa ne vem al dam zdaj vlogo ali po porodu.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 14.7.2009 14:55:20
|
|
|
|
baby blue
|
Me prav zanima kako če sploh bo kaj pri meni glede na to da sem redno zaposlena in ob delu izredno študiram No saj ne da me je kar malo lenoba popadla in da se mi nič ne da mislit in ukvarjat s faksom ampak bomo že... kaj morem ko pa v nosečnosti uživam sploh ker je prva
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 14.7.2009 15:00:40
|
|
|
|
škorpijončica
|
Živjo! Tudi midva sva šla včeraj uredit vse na socialno. Na žalost mi bodo denar lahko nakazali šele naslednji mesec. Šla pa sva tud nardit priznanje o očetovstvu. Nisem vedla, da morš vedet kakšno ime boš dal otroku... sva imela kar problem ker se nisva še zmenila ali bo Maja z y ali z j...pol pa sva se tam začela pričkat, tista socialna delavka naju je pa čudn gledala...Da je to tko dokončno,..kaj pa če si premisliš.. No, sem popustila tako da je zdaj moj dragi prav zares uradno oče Nie Maje. Zdaj grem pa v Lj v šoping, juhu. Se slišmo kasnej ko vam bom poročala kaj vse sem kupila. lepo se imejte do takrat.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 14.7.2009 15:02:39
|
|
|
|
chebelica21
|
Štipendijo za dve leti,... Tega pa ne razumem. Pa saj ponavljaš, to pomeni, da ti za eno leto pripada. Sicer ne vem kako je ko koristiš porodniško, no. Sicer pa sama osebno nikoli nisem imela štipendije, no sedaj jo bom verjetno dobila,... Starševski dodatek boš pa urejala, ko rodiš, saj rabiš rojstni list otroka.
< Sporočilo je popravil chebelica21 -- 14.7.2009 15:04:39 >
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 14.7.2009 15:06:31
|
|
|
|
Tanik
|
IZVIRNO SPOROČILO: veselka IZVIRNO SPOROČILO: Tanik a ve katera kam bi nesla fotič digitalc na popravilo v LJ? fotomehanika na dolenjski c. hvala
Žan 4.10.2009:50 cm, 3050 g 6.11.2009:55 cm, 4320 g (1 mesec) 30.11.2009:58 cm,5080 g (2 mesec) 11.1.2010:63,5 cm,6140 g(3 mesec)
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 14.7.2009 15:12:51
|
|
|
|
_melody_
|
Ojla! Jaz sem tudi študentka in glede na to, da sem se v referatu mal pozanimala, smo se odločili tako...to leto bom pač pavzirala, ker se bom s 1.8. zaposlila tako, da bom dobivala porodniško (ne vem točn kuk je mal manj k 400 € se mi zdi). Smo prišli do točke, da itak prvo leto ne mi mogla nič za šolo nrdit in referentka mi je rekla da to leto zarad materinstva še vedno lahko koristim potem bilokdaj. Tako bom jaz naredila... Naša pupa bo pa Sara. Če bi bil pa fantek, bi bil pa Maj. Mmmmm kumare, jaz jih imam tudi ful rada !
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 14.7.2009 15:26:33
|
|
|
|
aromaja
|
Mnja, nič se nisem zatipkala :))) Že pred morfologijo je rekla, da je ful veliko dete in da bom morala na OGTT test, če bo v 20 tednu tudi velika. In je bila. In tudi gin., ki mije delala 3d UZ, jo je ocenila za težjo. OGTT je bil v redu, tko da...je pač babnca in pol. 2750 kr drži, 100g šiša zgornjo mejo za svojo gestacijsko starost. Sicer sem tudi jaz bila rojena z 3950g, sestra tudi okol 4kg, sestrična je imela čez 5 kil, moja mami in njene sestre pa vse čez 4kg. Evo, sem šla pogledat, v 26 tednu je imela 1110g, zdaj sem pa 32 teden. Mmmmm, same dobre reči kuhate. Pri nas bo pa kr paštica s pestom danes. Sem se komaj preselila in sem še na bolj instant hrani :) Bo pa ta naša krepka punca Zala, imava ime že od januarja izbrano. Če bi bil fantič, bi bil pa Anže
< Sporočilo je popravil aromaja -- 14.7.2009 15:30:32 >
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 14.7.2009 15:28:44
|
|
|
|
baby blue
|
Nič punce jst šibam proti domu... Se tipkamo jutri... Uživajte in pobožajte trebuščke...
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 14.7.2009 15:31:35
|
|
|
|
tulpek
|
Kumare.... pred nosečnostjo sem bila skoraj odvisna od njih, sedaj pa raje niti pomislim ne na kumaro. Pa jih ima mami zelo veliko domačih, prejšnja leta sem jih vsak dan jedla... upam, da mi bodo enkrat spet pasale. Ime: sva se odločila, da ne bova povedala. Je pa za punčko veliko lažje najti ime, ga imam že nekaj časa. Za fantka pa sploh ne najdem imena, ki bi mi bil 100% všeč, tak da je kar moj izbral. No, mogoče do poroda še kaj najdem. CSD: pri nas ni treba povedat imena, ko greš priznat očetovstvo, edino če so v pol leta kaj spremenili.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 14.7.2009 15:34:01
|
|
|
|
tulpek
|
Aromaja, potem imaš pa res veliko pupo .
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 14.7.2009 15:39:03
|
|
|
|
škorpijončica
|
Melody si zihr da je to bolj pametno? Jst sm tud študentka in mi je bratranec ponudil, da bi me zaposlil, sam haklc je, da dobiš samo 55% min. slo plače in to je bruto malo več kot 320 eurov s tem da si boš mogla plačat si zdravstveno zavarovanje približno 40 eurov pa še študentski status in bone izgubiš. Jst sm tud premišljala, da bi to naredila pa se ne splača.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 14.7.2009 15:45:30
|
|
|
|
Tanik
|
tudi jaz šibam proti domu.vas berem jutri zjutraj.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 14.7.2009 15:46:56
|
|
|
|
_melody_
|
dodatno si bom rabla sam plačevat-to je pa 24€. za bone se itak ne sekiram, ker jih ne koristim veliko, če ne mi bo pa že kakšna kolegica jih zrihtala. pri meni mormo še bolj zarad tega nrdit, ker sem lastnica firme od fotra (nisem pa zaposlena) in ko sem se hotla zavarovat preko moža ni potegnilo ravno zarad tega. in posledično smo mogli sedaj dva meseca plačevat okrog 80€ tako, da meni se splača to naredit ker ko bom nastopila s porodniško nam ne bo potrebno plačevat teh 80€ ampak samo dodatno. to je zdj nahitrco, v glavnem zakomplicirano ker smo 3 dni tuhtal kaj nrdit. in baje tle v brescah sem bla prvi tak primer...
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 14.7.2009 17:16:44
|
|
|
|
indy0024
|
ojjjjj ste se pa razpisale,ko me ni blo nic gor,skoz mam enga letanja glede papirjev in nosecnosti tako da nisem nic kaj dosti brala za nazaj,brez zamere!!!!! aja dobrodosla med septembrkami chebelica!!!!!lepo,da nas je cimvec!!!!!!! aha jaz sem zacela ze z likanjem otroskih cunjic in beljenje sobice tako da v avgustu ne bo prevec dela pa ceprav ga nikoli ne zmanjka!!!!!!vrocina ubija zato hodim bolj na kratke relacije,ker mi tudi pocasi zmanjkuje energije.A kateri ze odteka voda????ker meni vsak dan odtece en deci urina,pa je rekla ginekologinja,da je to normalno,naj se ne bojim,ker je pac plod tako tezek in pritiska na mehur!!!!obvezno moram uporabljati ulozke ampak bom vseeno v pon. vprasala ginekologakaj in kako je s tem!!!!!
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Zadnje s foruma
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?