|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  140 141 [142] 143 144   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrke 2009 - part.II
13.7.2009 11:36:57   
barika
IZVIRNO SPOROČILO: Tanik

povejte mi katere plenice moram kupit za novorojenčka? vsak ima drugo mnenje. a lahko en paket že zdaj kupim? ali kdaj boste to kupovale?

jaz bom kupila od dm-a, baby love, ker imajo pri popku tako odprtino, da jih ne moti tista "špangica", pa 3-6 kg, kupila jih bom pa avgusta, oz. ko dobim € od paketa.

(odgovor članu Tanik)
Neposredna povezava do sporočila: 3526
13.7.2009 11:41:32   
Anonimen
men je moj že prinesel en paketek pampersk k so mi bile že takrat pr tamalmu fajn,glede popka pa itak zavihaš tist rob dol pa je ockejuser posted image

aja drgač pa dober dan punceuser posted image

(odgovor članu barika)
  Neposredna povezava do sporočila: 3527
13.7.2009 11:48:56   
baby blue
Plenice bom jst tud avgusta kupila... Za to se še ne mudi tako...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3528
13.7.2009 12:05:26   
jullie
user posted image
IZVIRNO SPOROČILO: baby blue

Plenice bom jst tud avgusta kupila... Za to se še ne mudi tako...

..pri meni se še za nič ne mudi user posted image user posted image .. ma nimam še nič in se mi po pravici povedati sploh ne da kupovati..pa niti si še nisem seznama naredila kaj že imam pa kaj še rabim..grozna sem..pa sploh nevem zakaj sem tak lena.. verjetno bo kaj bolje po pregledu, ko mi bo še enkrat povedal, da bo punčka user posted image  ..ker se bom rajši še enkrat prepričala, preden začnem roza shopping...

(odgovor članu baby blue)
Neposredna povezava do sporočila: 3529
13.7.2009 12:37:47   
Tanik
veselka, čudežne krpice oz. krpice za lovljenje barv. kupiš jih v vsaki trgovini,imaš v sparu,mullerju (dr.beckman,20 krpic). eno krpico vržeš med perilo in potem tisti kos ki spušča barvo, obarva krpico. lahko daš tudi 2 krpici.

so na tistih pultih poleg praškov pa mehčalcev.

jaz sem bila prvič ful skeptična če to res dela,pa se je izkazalo za dobro. ker sem imela včasih po malo majc različnih barv (roza,oranžna,rumena,zelena,...) in je težko to prat.

Žan
4.10.2009:50 cm, 3050 g
6.11.2009:55 cm, 4320 g (1 mesec)
30.11.2009:58 cm,5080 g (2 mesec)
11.1.2010:63,5 cm,6140 g(3 mesec)

(odgovor članu veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 3530
13.7.2009 12:45:19   
katka11
ja, te krpice so super, tud jaz jih uporabljam. edina slaba lastnost je, da jih veckrat potegne noter in mas potem zabasan filter in posledicno piz..... pac moras scistit filter.
aja se to sem hotla vprasat ja. a vas G pregleduje, tako zares, gin. pregled. mene v nosecnosti se ni. no pa sej to mi je fajn. ampak preden grem na morje bi pa mogoce blo dobr. ker kako drugace pa odkrije dolzino MV oz kako vidi, da je kaj narobe??? pred morjem bi res rada slisala, da je vse OK, in , da gremo brez skrbi.
teh vnetij mam jest poln kufr, res no...a ste enkrat govorile o nekih sveckah za zdravljenje vnetja, ki jih dobis brez recepta in so primerne tudi za nosecnice???

(odgovor članu Tanik)
Neposredna povezava do sporočila: 3531
13.7.2009 12:50:04   
baby blue
Meni do sedaj G tudi še ni nič merila MV in delala vaginalnega pregleda... Vaginalni pregled sem imela sam prvič da mi je potrdila nosečnost drugače mi pa vedno naredi UZ da vidi če je zadosti gibov in plodovnice...  Mi je na zadnjem pregledu rekla da je vse OK tako da grem mirne vesti na zaslužen morski zrak in dopust user posted image

(odgovor članu katka11)
Neposredna povezava do sporočila: 3532
13.7.2009 12:57:18   
aromaja
katka, mene od prvega pregleda dalje ni nič več pošlatala :) Jutri mam spet pregled, mogoče me bo tokrat ;)
Vidim da teče debata o plenicah. Jaz mam pripravljen en kup racmank in za vsak slučaj še en newborn paket od mullerja. Srčno pa upam, da se nam bodo bombažke obnesle. ravno tako ne kupujem mleka, flašk...ker molim, da bi mlekarna "Mama" zalaufala 100%-no. Sem bolj komot tip, pa bi mi pasalo da ne rabim vode gret, vret, hladit, flaš sterilizirat...ja no, pa za malo Zalo bi tudi bilo boljše bit na mamini cicki kot na flaški...pravijo ;) Čeprav nas je dosti takih, ki smo čist fejst zrasli tudi na flaški!

(odgovor članu baby blue)
Neposredna povezava do sporočila: 3533
13.7.2009 13:01:44   
Tanik
IZVIRNO SPOROČILO: katka11

ja, te krpice so super, tud jaz jih uporabljam. edina slaba lastnost je, da jih veckrat potegne noter in mas potem zabasan filter in posledicno piz..... pac moras scistit filter.

kam not jih potegne? user posted image

aja se to sem hotla vprasat ja. a vas G pregleduje, tako zares, gin. pregled. mene v nosecnosti se ni. no pa sej to mi je fajn. ampak preden grem na morje bi pa mogoce blo dobr. ker kako drugace pa odkrije dolzino MV oz kako vidi, da je kaj narobe??? pred morjem bi res rada slisala, da je vse OK, in , da gremo brez skrbi.
teh vnetij mam jest poln kufr, res no...a ste enkrat govorile o nekih sveckah za zdravljenje vnetja, ki jih dobis brez recepta in so primerne tudi za nosecnice???

mene je vaginalno pogledal mislim da tam nekje na tretjem pregledu. svečke pa kremo pa mi je predpisal,ker sem enkrat neki omenila da me boli,sam ni bilo vnetje,dal mi jih je za vsak slučaj,če bi jih potrebovala. brez recepta pa ne vem.

Žan

(odgovor članu katka11)
Neposredna povezava do sporočila: 3534
13.7.2009 13:01:51   
veselka

veselka, čudežne krpice oz. krpice za lovljenje barv. kupiš jih v vsaki trgovini,imaš v sparu,mullerju (dr.beckman,20 krpic). eno krpico vržeš med perilo in potem tisti kos ki spušča barvo, obarva krpico. lahko daš tudi 2 krpici.

jaz sem bila prvič ful skeptična če to res dela,pa se je izkazalo za dobro. ker sem imela včasih po malo majc različnih barv (roza,oranžna,rumena,zelena,...) in je težko to prat.

jaz take barve vse skup vržem brez cunjice, pa se mi še nikoli ni nič obarvalo.

31.8.09, 9.55 Aurora - 54 cm, 4100 g, og 35 cm.

11.10.11, 15.25 Gabriel - 55 cm, 3930 g, og 36 cm

(odgovor članu Tanik)
Neposredna povezava do sporočila: 3535
13.7.2009 13:05:26   
katka11
tanik, skozi luknjice v bobnu. kako je to mogoce me ne vprasaj... je pa tako, da mi vsake tolko stroj zastrajka in potem ugotovim, da sta v filtru npr dve te krpici (pa zna bit, da se kaksna vrecka za pasje dreke, k jo kdo pozabi v zepu user posted image user posted image user posted image )

(odgovor članu veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 3536
13.7.2009 13:07:52   
Tanik
IZVIRNO SPOROČILO: veselka

jaz take barve vse skup vržem brez cunjice, pa se mi še nikoli ni nič obarvalo.

jaz sem pa enkrat obarvala bele črte na trenerki pa na majci,ker sem prala zraven rdečo majico,ki ni nikoli barvala.

Žan

(odgovor članu veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 3537
13.7.2009 13:12:09   
veselka
no ok, rdečega ne dajem zraven, ker pač velja za eno tistih zoprnih barv ko nikoli ne veš. tko kot temnih stvari ne dajem zraven. sam imamo rdečega dovolj, da se pere posebej, samo počakat je treba, da se nabere. pa še kakšne temno roza ali vijoličaste zravn uturim, pa je.

(odgovor članu Tanik)
Neposredna povezava do sporočila: 3538
13.7.2009 13:19:38   
aromaja
Oh, tole pranje...moj dragi ima eno zbirko gat z roza nadihom ;) Jaz pa eno zbirko belih cunj z modrosivim nadihom. Za prvi kiks sem kriva jaz, za drugega pa tašča. Zdajle pa lih gledam vodo iz stroja, kamor sem dala prat svetle barve in eno novo deko iz Ikee. Deka je svetlo svetlo sivomodra...voda pa fejst modra ven teče. Mater...upam, da ne bodo zdaj moje svetlo beš hlače pobarvane, grrrrrrr....

(odgovor članu veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 3539
13.7.2009 13:24:59   
veselka
imam še eno (morda čudno) vprašanje... lika se oblekice, plenice, posteljnino... kaj pa brisače?

in posledično še drugo vprašanje: kaj je sploh namen vsega tega likanja (pač v mat. šoli je patronažna rekla, da je treba vse polikat)? razen da je zlikano seveda...

(odgovor članu aromaja)
Neposredna povezava do sporočila: 3540
13.7.2009 13:28:41   
vila MaLiNa
Pozdravljene,

vikend je sploh prehitro minil. Z dragim sva si v soboto vzela čas zase in sva prav uživala - šla sva na zajtrk v staro Ljubljano, na sprehod ob Ljubljanici, kjer imajo postavljeno tržnico ročnih izdelkov, nato na trg po veliko sadja in zelenjave... pa malo po nakupih... V nedeljo sva pa imela prijatelje na kosilu in je čas kar tekel....

Najina spalnica je sedaj postavljnauser posted image . Sedaj bo treba samo še v otroški sobici nekaj narisati...Potem pa bom tudi sama prilepila kakšno sliko sobice. PA Larilu - bravo za take mojstrovine! user posted image

Ufff.... ste pa pridne s tem pranjem. Meni se otroških stvari zaenkrat še ne da pratiuser posted image .

IZVIRNO SPOROČILO: katka11

To so borax vaginalete. Meni so pomagale. Samo, ko si jih vstaviš moraš imeti dnevni vložek, ker se ful "vsuje".

Danes sem že dobila domov obvestilo od Zavoda za transfuzijo krvi, da sem ustrezna darovalka in naj nekaj dni pred pdp pridem po komplet, ki ga na to odnesem s sabo v porodnišnico.

CSD - joj teh papirjev se mi ne da urejati. Za očetovski dopust sem poklicala in je rekla, da se to naknadno ureja. Samo ko sem brala na uradnih straneh, se to odda že prej, napiše predviden datum poroda, naknadno se pa samo sporoči kdaj se je mala štruca zares rodila. No tako mi je pojasnila na CSD Grosuplje...

Bodite v cvetju.

(odgovor članu katka11)
Neposredna povezava do sporočila: 3541
13.7.2009 13:32:34   
vila MaLiNa

imam še eno (morda čudno) vprašanje... lika se oblekice, plenice, posteljnino... kaj pa brisače?

in posledično še drugo vprašanje: kaj je sploh namen vsega tega likanja (pač v mat. šoli je patronažna rekla, da je treba vse polikat)? razen da je zlikano seveda...

Se mi zdi, da je to še vedno neka stara šola. Če se motim me popravite. Če likaš brisače bodo zgubile na mehkobi - vsaj take so moje izkušnje.

Včasih je bilo likanje pomembno, da si uničil bakterije. Danes to naredijo pralni praški.

Nam je pa rekla patronažna naj nikar ne kompliciramo in da za likanje, ko bo dete na svetu itak ne bomo imele časa in da naj se zato s tem ne obremenjujemo.

(odgovor članu veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 3542
13.7.2009 13:33:39   
aromaja
Jaz ničesar nisem zlikala. Tetra plenice mi je oprala mama, ker sem se takrat še selila, in jih je tudi zlikala. To je tudi vse, kar je bilo likano. Lika se lahko iz dveh razlogov, estetski in higienični. Higienični, kao da z likanjem pomoriš vse bacile gor dol levo desno. Ampak...ne vem...a je to lih treba? Cunje, ki so v porodnišnici, so sicer oprane na visoki temperaturi, lika se jih ne, zlaga se jih pa ročno, torej, preden se vanje obleče male pikce, so itak že fejst prešlatane. Tudi če bi zdaj prelikala vse cunje, jih bom prešlatala sigurno vsaj še enkrat, rok si prej ne bom umila...torej nima niti smisla likat.
Včasih, ko se je povijalo v tetra plenice, je bilo smiselno likat tudi zato, ker so plenice potem brez gub, gube so pa lahko zoprna reč za nežno kožo.

(odgovor članu vila MaLiNa)
Neposredna povezava do sporočila: 3543
13.7.2009 13:51:48   
Anonimen
no glede tega likanja sem zdej sam te cunjice k se mi zdi čist out k to je bolj mišljeno se mi zdi če bi skupaj s svojimi stvarmi prale

glede vaginalnega pregleda no pr men je vsakič in bodite vesele da ga nimate k zdej je še bolj neprijetno in boleče kot da že pred nosečnostjo ni bilo dovoljuser posted image

(odgovor članu aromaja)
  Neposredna povezava do sporočila: 3544
13.7.2009 13:54:22   
tulpek
IZVIRNO SPOROČILO: vila MaLiNa

Danes sem že dobila domov obvestilo od Zavoda za transfuzijo krvi, da sem ustrezna darovalka in naj nekaj dni pred pdp pridem po komplet, ki ga na to odnesem s sabo v porodnišnico.

Js tudi, s tem da sem komplet dobila že kar danes po pošti.

(odgovor članu vila MaLiNa)
Neposredna povezava do sporočila: 3545
13.7.2009 14:35:03   
barika

user posted image jaz ne likam posteljnine (tudi za dojenčka ne), pa ne likam v bistvu nič drugega razen majic. Fora likanja je, da kao uničiš bacileuser posted image .

(odgovor članu veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 3546
13.7.2009 14:38:45   
barika

IZVIRNO SPOROČILO: larilu

no glede tega likanja sem zdej sam te cunjice k se mi zdi čist out k to je bolj mišljeno se mi zdi če bi skupaj s svojimi stvarmi prale

glede vaginalnega pregleda no pr men je vsakič in bodite vesele da ga nimate k zdej je še bolj neprijetno in boleče kot da že pred nosečnostjo ni bilo dovoljuser posted image

sej če je oprano, je oprano ali ne?? ali so tvoje, od moža od sosede, če opereš na 60° verjetno pride čisto ven ...user posted image pa nekatere komplicirajo, pa perejo posebej spodnje hlače ko imajo menstruacijo ..ne vem, ,emni je to smešno.

Je pa res, da sem jaz en stroj cotk za dojenčka oprala samega brez velikih cunj ...ker jih je bilo za cel strojuser posted image

A ta paket za popkovnično kri se dobi po pošti, ker jaz se ne mislim po to vozit v Lj.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3547
13.7.2009 14:47:06   
klaja
Plenice: za začetek bom imela te od Pampers new born, potem pa preklopim na Hoferjeve. Bom  pa jih že kar nabavla, ker me lahko kaj prehiti. Že kar ta teden ali pa naslednjega bom šla po nakupu, da vsaj te ta nujne stvari nakupim in si  vse pripravim.

Pregled: meni je moja g tudi samo na začetku naredila vaginalni pregled, sedaj pa nič več.

Likanje: jaz brisač ne likam, prav tako pa tudi posteljnine ne (odvisno iz kakega materiala je).

(odgovor članu aromaja)
Neposredna povezava do sporočila: 3548
13.7.2009 14:49:24   
Tanik
jaz tudi ne likam brisač, ne perila,ne spodnjih majc,... likam srajce,hlače,zgornje majice, posteljnino pa kadar se mi da (odvisno kakšen dan imam-razpoloženje).user posted image

Žan

(odgovor članu klaja)
Neposredna povezava do sporočila: 3549
13.7.2009 14:56:42   
baby blue
Glede likanja... Jst ne likam ne posteljnine ne spodnjega perila ne kavbojk... Otroških cunjic pa tudi ne bom likala samo oprala in lepo pospravila v omaro...

(odgovor članu Tanik)
Neposredna povezava do sporočila: 3550
Stran:   <<   < Prejšnja stran  140 141 [142] 143 144   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  140 141 [142] 143 144   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

umivanje zob
varuška mb

Kolikokrat na dan otroku umivate zobe (oz. si jih otroci sami)?

manj kot 1x na dan (11%)

1x na dan (34%)

2x na dan (48%)

3x na dan (5%)

bolj pogosto (2%)

Število vseh glasov: 351

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!