gogabojan
|
IZVIRNO SPOROČILO: Tejčika29 Že študiram kaj vse narediti za boljšo kri, ampak Alina res poje veliko sadja, zelenjave, mesa... Tejčika 29 - žal mi je, glede na to, da imate slabo kri. Če je velik problem v železu oz. imate zelo slab hg, je priporočljivo delati vse tako, kot je P predlagala. Naš bojan je bil izredno slabokrven, in mu je zelo zelo primanjkovalo železa. Z 5imi meseci sva že jemala železov sirup, ki sem mu ga dajala po šprici notri. S sirupom, se nama je kri čisto malo (3% izboljšala). Največ lahko narediš s prehrano. Bojan še vedno poje včasih do pol kozarčka rdeče pese pri kosilu. Začuda jo obožuje, ker sem mislila, da mu se bo z leti zavračala. V glavnem, hočem povedati, da veliko jejte rdeče pese. Imaš tudi v trgovini sokec od rdeče pese ZŽ (zdravo življenje). Glede zelja, ko pravijo da ima veliko železa, je nam dr. rekla, da ga ima, sam se ga zelo veliko zgubi z dušenjem, kuhanjem,.... Pesa in meso sta najbolj pomembna. Nama se je kri zboljšala v roku treh mescev. Toda če nismo mu dajali zadostne količine (več kot pri običajnem otroku), nam se je takoj krvna slika katastrofalno poslabšala. Lej tako ti bom rekla. Nekaj stvari imam še vedno glede prehrane Bojana. Tako da če rabiš, mi povej, pa ti pošljem na mail vse. Saj ni tako hudo s časoma boš videla. Tudi prehrana se vama bo uredila (mislim jedilnik bosti prilagodili), in sploh ne boš opazila razlike. Le živčki ti bodo delali vsakič, ko greste na pregled krvi. Najverjetneje boste zdaj hodili 1x na mesec kri oddajat, kajne. Zdravilo jemljite točno, kot vam je predpisano. Le takrat, ko greste kri dajati, ne preveč hraniti princesko z železom, ker (če ga bo s hrano dobila bodo testi super), gre pa se dejansko da vidijo (pri nas je takrat to meni rekla pediatrinja od bojana, ker je le tako videla, če jemlje železo, in en dan pred oddajo krvi ne jemlje, koliko se mu je izboljšala kri), oz. kako resno stanje je. V glavnem če želiš jedilnike in opis prehrane dobiti ali pa kakršno koli info mi sporoči, pa ti pošljem na mail. UFFF sem zabluzila. Nima ne konca ne glave.
|