veselka
|
IZVIRNO SPOROČILO: barika IZVIRNO SPOROČILO: simonae Bety11 imam eno vprašanje, ki ni najbolj za tale forum - če se prav spomnim, si enkrat omenjala, kako si se znebila plesni s sten z varikino? Pri nas imam nekaj majhnih krogcev, ki bi se jih rada znebila - pa moža zgleda ne bom dočakala. Mi daš nasvet kako si to naredila (ALI PA KATERA DRUGA, ČE IMA IZKUŠNJE)? Ali kar nerazredčeno na cunjo? Ali si drgnila...? Si ne predstavljam. LP jaz bi najprej poskrbela za varnost ...maska na obraz in rokavice, pa fajn prezračit, drugače pa kar varekino ali pa "zatiralec" plesni gor pošrpicala. JAz tudi mojga čakam d ase loti tega, pa zgleda da nič ne bo. iz lastnih izkušenj (ko sva bla še v najemu): najboljše je če varikino ali zatiralec plesni (ki mora biti na osnovi klora, ta je najbolj učinkovit) pošpricaš po steni, kjer je plesen. pustiš kakšne pol ure. potem je pa fajn, če kupiš barvo, ki ima zatiralec že notri, pa če dodatno kupiš še tist algicid v oranžni flaški od juba in še tega malo notr zliješ, fino premešaš in prepleskaš. tkole najdlje zdrži... samo svetujem da se res dobro zaščitiš, ali pa da ti to nekdo drug naredi. za tem pa da bo učinek čim boljši in predvsem dolgotrajnejši predlagam, da si umislite električni odstranjevalec vlage (ne tiste škatlice s soljo, ker tisto je stran vržen denar) iz prostora (midva ga imava, ker ko sva se preselila v sveže novo stanovanje in so bile stene še ful vlažne pa nama je kup stvari splesnelo in sva sušila sušila sušila pol zime in pol je bil mir), vem da ni najcenejša stvar, midva sva kupla enga za cca 200 eur v bigbangu (že za tega sva komaj denar napraskala), ampak nama ni žal, je bila res super odločitev. še ko je cev v bloku počla in nam je steno zalilo, sva jo izsušila s temle. se splača dat denar za tole. plesen ima namreč ful rada vlažno(vlažen zrak, vlažne stene... stene se ne morejo posušit, ker je zrak že prenasičen z vlago) ... tale mašina ti suši zrak, in s tem ko ti suši zrak, vlaga, ker jo je zdaj v steni več kot v zraku, začne iz sten v zrak prehajat in ti jo odstranjevalec lepo iz zraka pobira... tko da imaš na koncu tudi suhe stene. in če so stene suhe, potem ni več plesni fino... sicer v steni stagnira, ker je to njena zoprna narava, ampak dokler je stena suha potem se ti ne bo "razcvetela". tegale imava midva http://www.bigbang.si/gospodinjski-aparati/ogrevalna-hladilna-in-vlazilna-tehnika/vlazilci-in-razvlazevalci-zraka/411461-argo-narciso-20-razvlazevalnik in je super, čeprav najcenejši.
< Sporočilo je popravil veselka -- 9.7.2009 7:36:15 >