mama11
|
IZVIRNO SPOROČILO: k.tja drugače pa biogaia kapljic Urbanu ne dajem več, ker se mi je začel bolj napenjati kot prej in še manj je kakal,... tako da verjetno res pomagajo pri driski mu sploh nobenih kapljic ne dajem proti krčkom pa gre čisto lepo skozi dan. Včeraj sem imela že ful napisano, potem nam je pa za 2 s ven vrglo elektriko, pa je vse šlo . Skratka, Julija je kakala šele danes zjutraj - polnih 7 dni brez kakanja . Sem ji v četrtek ukinila vse kapljice (Bio Gaia med njimi, pa tudi D3 in Mylicon gocce), ker sem mislila, da morda prispevajo k zaprtju. Ampak na navodilih pri Bio Gaia nikjer ne piše, da so proti driski, samo, da so za prebavo... Včeraj sem klicala pediatrinjo, pa je na dopustu, nadomešča jo pa šolska zdravnica, ki je predlagala, da ji črevo podražim s termometrom. Potem sem pa klicala patronažno, ki je rekla, naj počakam, do danes zjutraj, da bo polnih 7 dni; če še vedno ne bo nič, naj ji dam pa masleno svečko... in ravno danes ob pol desetih sem jo dala v zmrzovalnik, da bi bila dovolj trdna, da ji jo dam, pa jo odvijem in je bila konkretno pokakana - pa nič vodeno, vse skupaj je bilo kremasto (HB, sicer bi prebilo plenico, povijalno plenico, body, pižamico in še kaj). Sicer sem pa diplomirala iz zaprtja pri dojenčkih, sem prebrala vse možno IZVIRNO SPOROČILO: k.tja ja, pa glede previjanja sem še mislila ,... je ena omenila, da sama ne želi biti pokakana ... sem Oskarja previjala vsakič ko se je pokakal, da ja ne bi bilo umazan,... in glej ga šmenta, ko je bil večji in se je pokakal v pleničko, ni nič povedal (kljub temu, da je že znal) in celo previti se ni hotel ... to je njihovo delo! otročki se tako matrajo, da se pokakajo, da je kakec njihova nagrada (sicer ne vem, če je pri malih dojenčkih isto, kasneje pa zagotovo!) Urbana previjem po potrebi,... včasih je tudi pokakan malo dlje, a na srečo nima občutljive kože, tako da zaradi tega nisem najbolj pozorna na to,... včasih smrdi, drugič pa prav nič. Nekako na tri-štiri ure se mi zdi, da ga previjam,... ponoči pa nič. Enako... se mi zdi, da pri drugi ful manj kompliciram. Zvečer jo ornk namažem s kremo, pa ni hudega. Dobro, zdaj tako ali tako en teden ni bilo nič ne podnevi ne ponoči. IZVIRNO SPOROČILO: Blueeyes naša je velika zdejle 55.5 cm, pa sm mela bodije št. 56 mogoče samo prvi teden... pol pa nč več... ker takoj k sem začela s širokim povijanjem ji je blo premajhno in jo je vse vezalo.. tko da ubistvu že od samga začetka mam skoz št. 62 Jaz jo za ponoči tudi previjam na široko (s povijalno plenico), ampak jo dam čez body - torej pampersko, zapnem body, dam čez povijalno plenico in potem še pižamico. Pa ji je tako št. 56 še prav (na pregledu pred 10 dnevi je bila tudi 55.5 cm velika). IZVIRNO SPOROČILO: Blueeyes o groza... sam se kr naježila k sem to prebrala... pa jz bi jih vse postrelila da mi to naredijo http://24ur.com/novice/crna-kronika/smrt-novorojencka-zaradi-malomarnosti.html Ej, ti pa res niso normalni. Meni bi se po moje zmešalo od hudega. Ravno zato mislim, da je prav, da je partner ali nekdo drug zraven pri porodu - jaz bi mojega že prepričala, da me popoka in odpelje drugam... pa ne bi čakala dan in pol s popadki. IZVIRNO SPOROČILO: copka Sem danes govorila z eno in pravi, da njen mali pri 11mesecih tehta 9kg. A nas bo 20kg? Saj to hitro pridobivanje teže se do 6. meseca umiri. Potem rastejo in se redijo počasneje. Brez skrbi, 20 kg verjetno ne bo imel niti pri 3 letih IZVIRNO SPOROČILO: pokica_ nahranile tiste otroške sestre, pa so šle stran, brez da bi mala podrla kupčka, pa se je začela dušit, tako dolgo...ni blo nikogar zraven, da ji je zmanjkalo kisika, padla v nezavest in sedaj že 2 tedna v komi. KAJ?? Pa da se takšne stvari res dogajajo?? IZVIRNO SPOROČILO: maja1488 Iščem kako poceni hišico za na vrt. Srečno... če najdeš kaj plastičnega pod 120 evrov povej - jaz sem zdaj videla samo eno v Merkurju, ampak je bila pol manjša od navadnih plastičnih (je bila trikotna). IZVIRNO SPOROČILO: PapuaNG Glede spravljanja spat-jst ga nafutram in položim u posteljico. Sicer ponavadi zaspi takoj po hranjenju, a tudi če ne, ga nič dodatno po rokah ne nosim-če noče več jest, gre u posteljo, dobi lupčka in to je to. Sicer čez par minut enkrat zajoka, ampak baje tko stres dajejo ven Očitno res, ker je potem mir, ga nič dodatno ne hodim gledat. Ja, blagor se vam, ki tako zaspijo. Meni takoj po hranjenju nikoli ne zaspi - je še vsaj 30-40 min budna. Se mi zdi, da jo hranjenje razbudi namesto uspava. IZVIRNO SPOROČILO: Tanja_ Jutro, no,jaz sem pa pridelala mastitis,tko da sm včer cel dan ležala z 39 vročine.Tud do zdravnika nisem bla sposobna prit,je mogu it lubi po antibiotike.Dons je mal bolš,vsaj vročine več nimam, me pa še zmer joška boli, pa zatrdlina se tipa.Pa tuširam s toplo vodo in masiram,ampak se mi ne zdi,da je kej bolš.Mate kak nasvet,kaj še loh nardim?Pa še Hana ma drisko, najbrž od antibiotika Ko jo pristaviš na to dojko, si obenem nežno masiraj zatrdlino. IZVIRNO SPOROČILO: zoja10 sem v enem življenskem precepu, se mi je ponudla možnost za nrdit eno fajn šolo ki bi mi jo plačali, sam nevem kaj nrdit, se vozit v lj vsak dan 2 leti ... za tamalo iskat varstvo,...nevem če bo šlo... joj.. bom že... za pravo odločitev IZVIRNO SPOROČILO: Blueeyes drgač ma pa Gaja zdej rdečkasto kožo od plenic... pa mi je pediartinja rekla da nej jo luftam - pa do zdej sem jo itak pr vsakmu previjanju pustila 10-15 min nago da sva se igrale... sm začela z bepanthenom mazat, pa je malo bolje, ampak ne čist,.,... morm v lekarno po kej druzga... kakšen nasvet kaj kupiti?? Sudocrem; mažeš pa na tanko. Pa mogoče bi bilo dobro zamenjati plenice - mogoče ji te, ki jih uporabljaš, ne ustrezajo. Aja, Dudica, UZ kolkov ima 8.9.
|