|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  30 31 [32] 33 34   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Dvojčki 2009
3.7.2009 8:52:13   
Skorpija
gemelli pomoje jeste čisto normalno za njuno težo - našedva sta tudi toliko jedla, zdaj ko imata oba 7+ kil, pa sta začela malcat po 180 in 210 ml, zato smo šli na GH, drugače bi se mi začela ponoči zbujati... pa tudi popoldne ti ful lepo spita - jaz ju dam po kosilu spat v postelico in spita eno uro, je pa res, da mi še vedno po vsakem obroku spita kakšne pol urce do urco.

hedi mi jemo vse user posted image začeli smo s korenčkom in tudi nehali, ker se mi ga res ne da prat ven iz mojih las - pač nista fena korenja in pika! do zdaj sta jedla jabolčno čežano (obožujeta!), banano, kolerabo, bučko, karfjolo, blitvo, krompirjev pire... v zelenjavne kaše jima jaz zamešam ene dve žlički rižolinota, v sadne pa ene kekse, ki sem jih našla v DM in so brez glutena (je kokr baje treba to merkat)... aja, pa tudi avokado sta že probala in bila navdušena, sam sva bila midva malo manj, ker ga obožujeva in se ga nisva pripravljena odrečt user posted image tko da smo si ga bratsko razdelili... je pa tko, da kadar jima je nekaj všeč, to pojesta in je gmah, kadar pa ne, pa hočeta čez še mleko imet. od mlečnih kašic jima pa dajem eno DMovo, ki je ubistvu AM + riževa moka + vanilija in se kar z vodo zmeša, jaz pa dam včasih notri še kakšen keksek. tukaj pa vedno upava, da bosta mulca kaj pustila, pa nič od tega...vse pojesta user posted image

nokes evo mene user posted image sej včasih pridem kaj pokukat, sam nimam kej dost za povedat - otroc rastejo, zmeri bl so fletni, našedva se zdaj že krohotata in to se ti pa kar srce topit začne... uglavnm gavnarji kokr je treba! user posted image user posted image

aja, a kaj šibate po PSTju? k to pa povejte mami skorpi, pa bo koj prletela! user posted image

Kdor si upa, za trenutek izgubi tla pod nogami. Kdor si ne upa, izgubi življenje!

(odgovor članu hedviga)
Neposredna povezava do sporočila: 776
3.7.2009 9:56:02   
Snezinka4
Skorpija, Noki - po katerem delu PST-ja šibate? Da se vama pridružim - jaz sem tam pri ZOO-ju (ja kje pa drgje, ne?user posted image )

Ko se že pogovarjate o količini popitega mleka...Koliko so vam pa pri 2 mesecih popili? Namreč mi imamo samo 6 do 7 obrokov, pa količina na obrok od kar se dojimo je manjšauser posted image  (glede na vago). Pa tiste formule 150ml na kg tudi ne dosežemo (zadnje dva dni, ko se samo dojimo). Jutr bom izvedla kontrolno tehtanje. Ma čist skoz me mora neki vsaj mal skrbet, drgač mislim, da je že kaj narobeuser posted image .

Lepo se imejte!

(odgovor članu Skorpija)
Neposredna povezava do sporočila: 777
3.7.2009 10:33:48   
nokes
IZVIRNO SPOROČILO: Snezinka4

Skorpija, Noki - po katerem delu PST-ja šibate? Da se vama pridružim - jaz sem tam pri ZOO-ju (ja kje pa drgje, ne?user posted image ) jp, jaz se lahko na PST priključim pri bajerju pa šibam do zoo-ja, sicer pa v tej sopari ne grem kaj daleč, pes je zmatran user posted image , otroci nerazpoloženi, ne vem, kdaj nam bo danes sploh uspelo iti ven user posted image , pa nič ne jest, pa jok in stok... jaz sem še vedno v spalni strajciuser posted image

Ko se že pogovarjate o količini popitega mleka...Koliko so vam pa pri 2 mesecih popili? Namreč mi imamo samo 6 do 7 obrokov, pa količina na obrok od kar se dojimo je manjšauser posted image  (glede na vago). Pa tiste formule 150ml na kg tudi ne dosežemo (zadnje dva dni, ko se samo dojimo). Jutr bom izvedla kontrolno tehtanje. Ma čist skoz me mora neki vsaj mal skrbet, drgač mislim, da je že kaj narobeuser posted image . mi smo že od začetka pri ivani na 100 ml na kg telesne teže, al pa malo manj, pa raste ko kopriva user posted image user posted image , eni rabijo pikico pa je dovoljuser posted image  (je pa razpon med cca 100 do cca 180 ml, to je največ,, kar sem zasledila in sem uporabila, ker nam ustreza spodnja meja, povprečje računajo s 150 ml), ti lepo stehtaj in se potolaži, ziher sta se zredili!

Lepo se imejte!

nokes

(odgovor članu Snezinka4)
Neposredna povezava do sporočila: 778
3.7.2009 11:02:06   
Snezinka4
Tooo Noki! Sem vedla, da mi boš kaj vzpodbudnega napisalauser posted image user posted image Hvalauser posted image . Jaz se bom tudi na 100ml na kg prikloplauser posted image . Ti povem, odkar si ne črpam toliko, se počutim prav svobodna. Že dva dni hodim peš v Rožno na kosilo k staršem, tam podojim in potem imam še 3 ure frei za bluzit naokoli. Včeraj sva šla na sladoled v Tivoli...Noro dobr. Pa še avtobus sem osvojila z vozičkom, tako da se sploh mobilno počutim. Super je. Čeprav po vseh kolibocijah, ki smo jih imel, kar pričakujem še kakšno štalouser posted image ...je treba stran odgnati slabe misli...

Koliko se pa kaj vozite z avtom naokoli s 2,7-3,4 kg težkimi dojenčki? Naši dve tako bogi zgledata v tistih avto-stolčkih, da ne vem če bi se mi že preveč na izlete okrog vozili...spet preveč kompliciram?

(odgovor članu nokes)
Neposredna povezava do sporočila: 779
3.7.2009 11:04:05   
Snezinka4
Aja Noki - Si za skupni čvekavi sprehoduser posted image ? Se naslednji teden kje dobiva? Me prav zanima, če nama bo uspelo urnik najinih 4 malčkov uskladituser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 780
3.7.2009 14:20:23   
hedviga
Skorpija, kako pa kakata po GH? Po recimo jabolčni čežani?  Mislim, kakšna konsistenca je ipd user posted image user posted image Ja, tudi naša dva seveda tadobre večerne kašice nič ne pustita...Avokado sem pa jaz že razmišljala, ampak nisem še dobila primernega, samo trde kot kamen kost..

Snežika..pri 2 mesecih..hmm... jedla sta različno od obroka do obroka, ampak Miha nekje povprečno 130-140, Špela pa ene 110. Jedla sta ob istih urah kot zdaj, 6 obrokov. Zdaj sta povprečno na 170 ml, včasih Miha napade 200, včasih (redkeje) pa to rata Špeli. Naša dva kakata vsak dan tudi večkrat kar pomeni da pojesta veliko ampak nimata takega izkoristka kot od Noki.
Huih dobra si da si šla z busom, jaz še sama ne bi šla.. Z avtom sem jaz hodila okoli po potrebi, ne veliko ker je bila cela kolobocija s tastarim avtom, ma v lupincah sta bila mala, ampak to je šlo tako hitro mim, da... Zgledajo res kot vrženi tja notri.
Sicer pa nehi mislit o kozlarijah ampak nadaljuj s pozitivo! Pomoje si itak že zmagala!!

Špelca in Mihec 9.2.2009

Neposredna povezava do sporočila: 781
3.7.2009 14:22:31   
gemelli
Hedviga, Nokes, Skorpija ... hvala za odgovore. Ma ste full face,prav res. Z mozem se od srca nasmejeva, ko se Hedviga po domace razgovori.Bravouser posted image , le tako naprej!!!!

Me pa zopet nekaj matrauser posted image . Sem s primorske, kjer je malo bolj vroce, pa me zanima ali je tudi vasim otrokom ponoci toplo? Koliko stopinj imate v sobi? Drzite okno odprto al ne?
Jaz ju ne bi rada prehladila, pa tudi pregrela ne. Jaz sem bolj zmrzljive sorte zato me zanima vase pocetje.

Pa se nekaj. Nasa dva imam v vozicku se vedno v lezecem polozaju, pa studiram, da bi ju malo dvignila in jima pokazala zunanji svet, a se bojim, da je se prezgodaj in da potem ne bosta hotela vec pridno lezat. Se motim? Kdaj ste ve delale spremembo?

Hvala, hvala, ker odgovarjte.Prav super je, da ste naredile ta forum!!!!!!! Lep dan vsem! Lp Rubin in njenima malima!!!!!!!!!!!!user posted image

(odgovor članu hedviga)
Neposredna povezava do sporočila: 782
3.7.2009 14:30:04   
Snezinka4
Hedi - hvaa za odgovore, ampak se bom delala, da prvega dela o mililitrih nisem vidlauser posted image . Zdaj imam odgovor od Noki in sem super zadovoljna z njim, druge, ki imate otroke ki popijejo več kot 80 mi sploh ne nič napisatuser posted image

Avtobus - s.h.it.Sploh nisme pomislila da je pa to še hujš koker nakupovalni centri...krava neumna. Nič, gremo peške...

LP vsem 

(odgovor članu gemelli)
Neposredna povezava do sporočila: 783
3.7.2009 15:10:37   
Skorpija
hedi kakci po GH so user posted image za crknit no... men so sicer bolj všeč ker sta mi prej dobesedno vodo kakala, še posebi Domnu se je kar razlilo po plenici in je šlo včasih tudi vse mimo. zdaj pa imata bolj gost kakec, po banani sta mal zaprta edino, drugače pa se da preživet... pa zaenkrat ju tudi črvičilo ni še po nobeni hrani, tako da je meni tale GH prav všeč!

v vozičku našedva še večinoma ležita, včasih ju malo dvignem - kadar jesta ali pa smo na kavi, da malo gledata naokoli, kadar se peljemo pa še vedno večinoma spita, tako da kadar sta ekstra sitna in zmatrana in nočeta zaspat čez dan, gremo vedno guze trest v vozek user posted image ponoči pa ju imam jaz v spalnih vrečah, ker drugače mi odskačeta čist do vrha postelje, Tilen se mi je ponoči že tako butnil v ograjco, da sva bila z atatom v sekundi v njuni sobi, ko je zacvilil... Imata pa v sobici zdaj okoli 22 stopinj. ravno zdajle sta šla tja počivat, spat nočeta, ju slišim po babyfonu kako nekaj jamrata, ampak vsaj malo si bosta spočila od te grozne sopare...

če boste kdaj šle po PST pri bajerju v kosezah pa javite... jaz se z našima zdaj vozim z avtom že povsod, se tudi rada peljete, na začetku pa se nisem šla sama takih podvigov, ker je Domen kar precej tulil v avtu. zdaj se pa kar reži ko ga dava v lupinico user posted image smo se pa že od začetka vozili na izlete ven iz LJ. na avtobus pa jaz ne bi šla, nimam živcev za to, grem rajši peš kt pa da naš voz tlačim na bus...

Kdor si upa, za trenutek izgubi tla pod nogami. Kdor si ne upa, izgubi življenje!

Neposredna povezava do sporočila: 784
3.7.2009 15:19:29   
Skorpija
snežinka sem malo gruntala koliko sta popila pri dveh mesecih...se mi zdi da med 90 in 120 ml, jedla sta pa takrat ene osmkrat al sedemkrat na dan... zdaj jesta šestkrat na dan, to stlačita v 12 ur, ker 12 ur spita, tak oda si lahko predstavljate kako izgleda moj dan user posted image dejmo rečt, da velik flaše pa žličke v rokah držim... ampak zdaj ko jesta istočasno, je to tamali problem. boš vidla sneži, hitro bo bolje, pol se pa sploh ne boš več spomnila, kako je bilo takrat ko si mogla stalno met otroke priklopljene. pa ne preveč računat, pa tehtat, pa primerjat - opazuj svoje otroke, če so zadovoljni in srečni, potem imajo vse kar rabijo - za hrano že znajo povedat kdaj in koliko, ljubezni jim pa itak ne manjka. uživajte!!!!

(odgovor članu Skorpija)
Neposredna povezava do sporočila: 785
3.7.2009 16:53:37   
lara light
lušne ste, vsaka po svoje, joj vas mam/o mi radi, kar tko naprej, vse povejte o Gh, da bomo pridno kopirali..

mucka, lepi princeski maš!!user posted image

gemelli, mi imamo vedno malo odprto okno, potrebi tudi balkonska vrata, zrak otroku le prija, važno da ni prepiha, pa vsake toliko ju preveri za vratkom, pa lička, okončine so pa večkrat bolj hladne pri dojenčkih, kar ne pomeni da jih zebe.
...po občutku, a ne snežinkauser posted image

snežinkica, kot so rekle ostale, ne obremenjuj se, če sta deklici zadovoljni, če spita, če so pleničke polulane in pokakane, no problem.Jaz vage nimam in moja tamala tudi ni glih neki jedec, pa je že zmanjšala razliko v teži za 10 dag, čeprav se mi zdi, da fantek občutno več poje, saj vleče čisto drugače in tudi večerni dodatek formule zmaže kot za šalo, medtem ko ga ona velikokrat tudi pusti in ne poje do konca, ker ma rajš maminouser posted image
aja, sem ti še dolžna zahvalo, hvala! Moj res ne vem koliko ceni mojo +, a drži se me kot klop že skoraj 12letuser posted image
čuvaj se, same lepe filme v glavo prosim!

spita!! grem tud jaz malo oddremat!

skorpija noki hedi objemček!

fajn vikend, lubčkov 100 vsem vam in cukrom

Strah sega do tja, kjer se začne neizbežno; od tam naprej izgubi ves smisel.
Coelho

(odgovor članu Skorpija)
Neposredna povezava do sporočila: 786
3.7.2009 17:31:53   
Belen
ciao dwojne mamice,
eko mene danes so moje 2 pikice stare 2 tedna user posted image ....sam res leti ta čas.....
da ne bom sam jamrala,kako ne spijo ponoči...bom tudi sebe okregala.... ker moje punce niso dojene (mleko si črpam), nimajo sesalnega refleksa user posted image še na flaškah mi zaspijo... a je katera imela isto???? user posted image
si brizgam mleko,ampak se mi zdi da ga je wse manj in to zato,ker wpliwa da si ga ponoči ne brizgam???? sam ponoči mi res ne znese.... in SE POČUTIM KRIWO  user posted image user posted image mojga mleka imam w 24 urah za dwe punci nekje 50:50.... 50% mojega, 50% dodajam ...torej 4/4 obroke... pojejo cc. 50-60ml. Res komaj gledam, še tako hranjenje traja 1 uro pri nas....
mela katera podobno izkušnjo? user posted image
po wsakem obroku tudi kolcajo user posted image .... boščke ne wem kaj bi nardila....da jim pomagam user posted image
gemelli...widim da saj še ena primorka tuki... jupiiiiiii....
lep weekend punce

(odgovor članu lara light)
Neposredna povezava do sporočila: 787
3.7.2009 18:04:58   
minca_n
Belen jaz imam 10 mesecev stari enojajčni dvojčici ki sta se rodili v 31.tednu. In z hranjenjem smo imeli ogromno težav. V bolnici so jih na 3 ure zbujali pa jih učili jest, saj nista mele sesalnega refleksa. Problem je bil tudi da se jih je vedno budilo in sta bili tak zaspani, da sta vedno zraven flaške zaspali. Zato sem komaj čakala da pridemo domov in da si same naredimo urnik hranjenja. Vglavnem point je v tem da ko smo prišle domov jih enostavno nisem budila, ampak sem počakala da se zbudita sami in sta potem brez problema pojedli kolko sta mogli. In jima čisto nič ne manjka. Tak da če jih mogoče budiš za hranjenje en dan probaj da se bosta sami zbudili ko bosta lačni in boš vidla da bosta pojedli tolko kot morata.

Pač moj nasvet. Škodit ne more user posted image

Lepo cartanje vam želim...

20.8.2008 sva dobila največje bogastvo: ob 14:58 Zoja 1400g, 39 cm in 15.23 Nia 1550g, 39,5cm

(odgovor članu Belen)
Neposredna povezava do sporočila: 788
4.7.2009 10:31:01   
Snezinka4
Belen - moji sta bili stari 33t. Enako kot pri minci so ju na intenzivni na 3 ure budili. Tako smo tudi mi nekaj časa delali doma (ne ponoči), sploh pa zato, ker nista nič jokali, da bi pokazali, da sta lačni. Šele zdaj tu pa tam zajokata, pa še to, če ju zvija. Če sta lačni pa bolj zevata in nekako s odprtimi usti iščeta hrano. Jaz sem bila zelo prestrašena na začetku in sem se držala 3 urnega ritma čez dan. Smo pa zato zdaj malo bolj skulirani in jemo tudi na 5 uruser posted image . Ju pač ne zbudim, če spita. Ti kar ugotovi njun ritem in ju hrani po njem, vendar zdaj ko sta še tako miceni ju ne hrani na dalj kot na 3,5 do max4 ure. Sploh, če pojesta zelo malo morata zato večkrat jesti.
NIC SE NE POČUTI KRIVO!!!! Če boš skurjena še toliko mleka kot ga imaš ne boš imela. Če ti ne znese ti ne znese in to ti najbolje veš, zato je prav tako kot delaš! Kolcanje je tudi stalnica pri nas.Ni kej, nič ne moreš narest. Najhuje je pa še to, da mi velikokrat zaradi kolcanja še ogromno izbruhata...Ampak s časom tudi to mine.
Draga moja Belen vse kar se dogaja tebi, se je meni. Pa še marsikateri drugi. Ne skrbi to je vse normalno. Ampak danes smo mi že kar dobro spali. Sem se celo pred otroci zbudila! Iz dneva v dan bo boljše zato nič ne obupat. Zdaj sta miceni luškani in hitro bosta veliki. Kar uživaj ta čas, čeprav je po drugi stranu hudi.čevo naporen.

(odgovor članu minca_n)
Neposredna povezava do sporočila: 789
4.7.2009 10:41:22   
Belen
snežinka hwala.... user posted image dans ponoč je blo že boljše.... zdej spijeta 2 dni po 60 tudi 70ml... se mi zdi kr mal dosti na 3-4 ure...če jima dam manj,pol grizeta rokice... user posted image  user posted image
uglawnem widim da je to wse normalno, obljubim ne bom weč jamrala user posted image

na začetku une ki niste mogle dojit ste lahko mogoče kasneje??? ko so dobile ses.refleks? user posted image
lep weekend... tle na obali je wroče za znoret.......... uffffffffffff user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 790
4.7.2009 10:53:05   
irenav
Včasih mal preletim tole temo in se veselim vsakih novih dvojčkov in malce obujam spomine :). Nimam namena smetit samo Belen hotela sem ti povedat da se je moja punčka začela dojiti šele pri skoraj 5 mesecih...prej sem jo pristavljala vsaka dan pa ni in ni hotela do nekje 4 meseca, nato pa sem obupala. Potem je pa enkrat namesto, da bi zagrabila flaško, stegovala rokice in glavico proti prsim, pristavila sem jo in je povlekla kot, da bi to od vedno počela. Prej sem si ves čas črpala. Namenoma se zato ponoči nisem zbujala...zbudil me je ponavadi naš fant, ki je bil lačen. Sedaj sta stara 10 mesecev in Ano še vedno dojim, Vid pa se ni nikoli hotel. Upam, da ti uspe, če pa ne se pa ne sekiraj.

2.9.08 sta se rodila moja sončka!

(odgovor članu Belen)
Neposredna povezava do sporočila: 791
4.7.2009 13:00:08   
Snezinka4
Belen tudi jaz šele zdaj polno dojim - 4 dni (danes imata 8 tednov). In teža napreduje, čeprav se skoz ukvarjam s tem ali sta dovolj spili ali neuser posted image . Sem jih pa prej pristavljala 1-2x na dan. Včasih sta lepo pili, včasih pa kljub lakoti nista meli pojma kaj naj z joško počnetauser posted image . Pa vmes ju tudi kakšen dan nisem pristavljala, pa 1x smo imeli en teden pavze...Torej ne skrbi, vse je mogoče.user posted image  Pa če se ti jamra, ti kar daj. Po tem se človek bolje počuti,pa še kdo ti kakšno vzpodbudno reče pa je življenje malo lepšeuser posted image

(odgovor članu irenav)
Neposredna povezava do sporočila: 792
4.7.2009 13:17:40   
miska73
Da še malo tle pozdravim. Moje ljube dvojne mamice.

Larči moj, hvala ti mučo fejst na pohvalicah in pozdravčih. Lubeka malima štrunfkoma.

Noki moj, i tebi isto tako... pa seveda tudi lubeke malima štrunfkoma.

Z Blanči nisem nič na novo govorila. Se mi zdi, da je zdaj malo bolj bizi, ko ima svoja pikeca v sobi. Jo bom malo poklicala tam v ponedeljek/torek ... da zvem novičke.

Mucka sem vidla tudi tvoje fotke. Kaka cukra.

Lubčke in pozdravčke tudi vsem ostalim mamicam in njihovim cukrom.

Neposredna povezava do sporočila: 793
4.7.2009 20:25:32   
mlinčka
Daaan!

Skrajni čas, da se neham pretvarjat, da mi pupi vzameta ves čas in kaj napišem user posted image . Bom poskusla porodno zgodbo skup vržt, preden mi uide iz spomina (če je kej takega sploh možno user posted image ). Torej...

Zelo podobno kot Belen, sem se šla tud jaz preventivno pokazat zarad povišanga pritiska (ornk zatekala sem že par tednov prej) in so me zadržal na opazovanju. Bla sem sicer 1 cm odprta, sicer pa vse pod kontrolo in nobenih posebnosti. Prim. Blejčeva, ki je bla moja sobna zdravnica, mi je kljub temu ves čas obljubljala, da bojo kar sprožil, po 5 dneh pa me je vendarle poslala domov, z navodilom, da se pridem čez dva dni nazaj pokazat. Mi je spet napovedala, da bo verjetno kar sprožila porod, ker je tisti dan itak ona dežurna v porodnem bloku user posted image  (razlog pa tak). Čez dva dni, torej 19. 6., grem zjutraj nazaj, v upanju, da če je vse ok in ni medicinskih razlogov za sprožitev, da me mogoče pošlje še za kak dan domov. Ja pa ja de user posted image . Kar po telefonu je uni v triaži dala navodilo naj mi da svečko in hop nazaj na E oddelek (sem šla vsaj  v isto sobo, na isto postlo, kjer sem se že domače počutla pa še fajn cimra me je od prej čakala). Ker mi je zdravnica ob vstavljanju svečke razložila, da redko prime že pri prvi in da na 8 ur dodajajo novo (do max 4 svečke), sem se nekak naštelala, da tole bo pa trajal in se prav udobno namestila v sobi. Že pri prvem CTG (po 4-ih urah, torej okol 14h) so se kazal blagi popadki, ki sem jih pa v bistvu začutla šele, ko sem jih tam na papirju vidla user posted image . So bli pa kar pogosti. Ampak, še kar nisem dojela, da se očitno počas že nekaj dogaja. Ko je ob 15h prišel moj na obisk, me je že kar opazno navijalo, jaz pa še kar nisem zapopadla, da bo šlo počas zares user posted image . Ob 16h me pošibajo na pregled k Blejčevi, ki me prizemlji - gremo počas v porodno, partner naj pride ob 18.30 nazaj. Počas oddrsam proti sobi in glih nekje do vrat mi uspe sprocesirat, kaj je rekla. Z mojim se zmeniva, da gre domov neki pojest pa kamero iskat in srotek, rahlo zmeden, odide. Takoj zatem me je že prišla iskat sestra in me odpeljala v porodni blok. V sobi za "žur po klistiranju" sta dve že izmenjaje švicali na WC-ju in kmal je ta radost doletela tudi mene. Britje mi je blo prihranjeno (sva se z mojim dan prej potrudla user posted image ). Kmal so se popadki začel stopnjevat in se mi je zdelo, da že prav svinjsko trpim. Ko me je prišla iskat za v porodno sem bla, duša naivna, prepričana, da tole je pa že malodane za rodit. Da sem že bogve kolk odprta user posted image . No, podatek, da sem odprta 2 cm, me pač ni razveselil user posted image . Aha, v porodno sem prišla nekej okol 18:30, moj par minut za mano. Takrat je blo že kar divje in sem se že mal sama seb začela smilt. Mam se za zlo trpežno bitje, z visokim pragom bolečine, ampak priznam, zadeva me je presenetila. Veš, da ni piknik, ampak da te pa tok trga in zvija, si pa nisem predstavljala. Auč user posted image ! U, pa ko mi je ovoje predrla je tud svinjsko bolel. Pa seveda ne predretje samo, ampak ko si je utrirala pot do njih user posted image . No, ko so me zadrogiral je blo kmal bolš - bla sem dobesedno zadeta. Od tam naprej sem samo avtomatsko počela vse, kar so mi rekl, vmes mal dremala pa ob popadkih vsake tolk mal jamrala. Mojga sem čist zignorirala, reveža, mi je pa ogromno pomenil, da je tam user posted image . Je bil skor bolj aktiven kot jaz user posted image . Me je masiral po križu pa z babco debatiral (kar se zame ne bi dalo rečt user posted image ). Morm priznat, da mi ni bla preveč všeč. Rahlo pokroviteljska mi je delovala pa ves čas je nekaj pametovala in spraševala, jaz sem bla pa zmožna samo kakšnega mhm al pa ne. Tista, s katero sem začela (je bla vmes izmena), je bla bolj fajn, prijazna in ful materinska. Kakorkoli, zadnje pol ure so mi našopali še umetne popadke, za veliki finiš. Takrat se mi je pa počas že temnilo pred očmi. Ampak pač pritskaš, kaj pa boš? Ob 1.06 se je potem kmalu rodila Taja in čez 5 minut še Anja. Tajo so kar na hitro umaknili, da so pripravli teren za prihod Anje, njo sem pa potem le dobila na trebuh in novopečeni očka je imel tudi čast prerezat popkovino. Od prihoda v porodno do poroda je trajal torej 6,5h. Itak sem bla rezana, tko da so me potem še šival. Drugač je blo pa vse ok, nobeni zapletov in posebnosti. Ker očitno ni blo gužve, so nas pustili v porodni skoraj do 5h in tačas je mami k seb prihajala, oči se je pa z vsemi tremi ukvarjal in crkljal. Potem so me odpeljal v sobo, kjer sem bla k sreči sama, miškici sta bli pa k sreči tud čist pridni, čeprav glih kej dost spala tud nisem. Sej veste, mal jih gledaš, mal te zmanjka pa spet planeš na vsak šum pa jih spet kar tko mal gledaš, vmes se ščipaš, če se ta neizmerna sreča res teb dogaja pa spet mal zakomiraš...user posted image   In to je to.

Da ne bom še bolj dolgovezna, je čas, da zaključim. Mogoče v kratkem še kej o radostih bivanja v porodnišnici user posted image , vsekakor pa kaj o tem, kako se rihtamo...

Pa še utrinek s prvega sprehoda (levo Taja, desno Anja):

user posted image

In vendarle so bile štorklje...

(odgovor članu miska73)
Neposredna povezava do sporočila: 794
5.7.2009 9:48:53   
Belen
mlinčka lepe pupike user posted image

wem punce si boste mislile da nič ne wem ,sam sprašujem itd....spet je bla grozna noč za nami... 1.sm zaprla oči ob 5h zjutraj user posted image Našo je zvijalo ...nism wedla kaj nardit... smo jo crtali, pole sm js skuhala bebe čaj in je pomagalo, jo je nehalo napenjat.... po moje ne more kakat....ker Lija to noč od 23h do 8h ni NOBENA OD NJIH NI KAKALA....kaj pomaga??? je to normalno če ne kaka??? no polulane so bile....
kak naswet? user posted image user posted image
mamice me imate poun kufer že,ane z mojimi wprašanji user posted image user posted image

(odgovor članu mlinčka)
Neposredna povezava do sporočila: 795
5.7.2009 21:51:56   
gemelli
Belen, vse to kar prestajas je normalno za ta cas. Ce ne moreta kakat, jima daj malo sladke vode (1dcl prekuhane vode z 2 zlickama sladkorja) pred obrokom, pa bos videla, da bo pomagalo. Moja dva se sicer nista zvijala ponoci, sta pa od 3 do 12 tedna imela vsak vecer kricalne vaje in ju je bilo prav naporno poslusat, pa tudi pomagalo ni nic. Rabila sta samo cas, da sta se prilagodila na ta svet.

Upam, da je tvoja punca imela samo slabo noc in da bo za naprej vse ok. Drzi se, ce kaj ne ves kar vprasaj, saj smo tu, da si med seboj pomagamo, a ne?  lp vsem

(odgovor članu Belen)
Neposredna povezava do sporočila: 796
5.7.2009 23:30:47   
Snezinka4
Belen, če otrok, ki pije samo materino mleko, kaka na 7 dni je to normalno, tako kot če kaka na 3 ure. Tisti, ki pa je samo adaptirano mleko pa mislim (tle me  pa ne za besedo držat), da če kaka na 3 dni je tudi vse ok. Torej, če tvoj otrok ne kaka 9 ur ni to nič narobe in mu ne dajaj še sladke vode. To prihrani za takrat, ko res dolgo ne bodo kakali.

(odgovor članu gemelli)
Neposredna povezava do sporočila: 797
6.7.2009 6:54:39   
lara light
Lepotičke, dan!user posted image
Mlinčka, uff, oh in sploh, prelepi sta, uauuu!user posted image

Vidim, da ste pri plenicah? Tudi jaz sem pravkar od nje. Malo heca, a jaz bi si zelo želela, da bi vsaj 1x našla nepokakano plenico mojega fantka. Ali vsaj, da bi novo uspela zalepit še preden je pokakana...ja, Kaka še vedno non stop, upam, da se mu res kmalu uredi, ker je zanj to zelo naporno, ritka je adijo, lačen je non stop in danes zgodaj zjutraj sem imela priliko slišat, kako se joka ko so pravi krčiuser posted image , to je pa zelo hudo. Upam, da je bila le izredna vaja in da se temu ognemouser posted image .
Moja dva imata popolnoma drugačno odvajanje. Fantek kot sem rekla, deklica pa na 1,5 dneva...tko da,
Belen, ne sekiraj se preveč, skbno upoštevaj nasvete naše snežinke- ta ma 4, ta je ziheruser posted image ... najbolj važno je, da ju ljubkuješ, ko te rabita...to pa itak razturašuser posted image

Naj se pohvalim, na pico smo že šli, na kak prigrizek tudi že večkrat, včeraj pa smo bili pridni zunaj na kosilu (roj dan v družini) cele 3 ure...ni čudno, da je nocoj akcija od 24.50,user posted image evo ti mati, kaj nas pa vlačiš okrog po veselicah, če pa smo še v plenicah user posted image

Grem dudo pobrat...lep dan vsem od nas3!

Coelho

Neposredna povezava do sporočila: 798
6.7.2009 6:59:24   
lara light
IZVIRNO SPOROČILO: miska73

Da še malo tle pozdravim. Moje ljube dvojne mamice.

Larči moj, hvala ti mučo fejst na pohvalicah in pozdravčih. Lubeka malima štrunfkoma.

Srčica, hvala, lubčke od nas nazaj, joj gledam ticker, kako šibaaa...se mi zdi, da sem bila včeraj v 22. tednu...sedaj pa me ga ga ua a kliče naj dudo že v 132-o poberemuser posted image ...lepo bodi in vse dobro do konca! Te čakamo ja, a pridno počakamo na tvoj dan. Nič se ne mudiuser posted image
Spet duda?!! Itak, grem, lp!

Coelho

(odgovor članu miska73)
Neposredna povezava do sporočila: 799
6.7.2009 10:37:14   
pikatara
Klarissa meni je bolj všeč rdeč, čeprav se bolj maže. Mi imamo dosti bež barve na vozičku pa še ni bil nič umazan, čeprav ga ogromno uporabljamo in v avtu vse nanj nalagamo.

Skorpija lepo da si se javila. A jeste samo gosto hrano ali tudi mleko in koliko obrokov kaj?

Gemelli pri nas pojesta Karolina 90 do 110, Patrik pa 140, težka sta 4,7 in 5,5, stara 3 mesece, čez dan pa jemo na 3 ure. Če ti bo to kaj pomagalo. Po moje je malo bolj od teže odvisno kolk pojesta, kot pa od starosti.

Hedi a imate pregrado v vozičku. Pri nas je ni in se skoz tepeta. Zelo redko spita istočasno, večinoma se menjata. Pol pa eden zaspi, ga pa drug tolče.

Snežinka mi smo se že od začetka dost vozili okrog, pri 4 tednih smo šli že na morje. Dokler sta bila še lažja in sta boga zgledala not, sem bila na daljših vožnjah odzadaj z njima, če bi ju bilo treba kaj popravit, sedaj sta pa že korenjaka not. Če bo Patrik tolk jedel, bomo morali še sedež kmalu zamenjat.

Belen nič se ne krivo počuti zaradi stiskanja ker kot je ena napisala pa se ne spomnim več katera (mogoče Hedi) bolje spočita mama, kot pa zombi. Tudi pri nas je bilo isto, mleka vedno manj, na koncu sem pa obupala in šla samo na adaptirano, kar mi je ful lažje. Kolcalo se jima je pa ogromno, pa nič ne moreš. Za kakanje pomaga 2 žlički cukra v 1 dcl tople vode.

Larči pridni ste. Seveda sta pridna zunaj, saj se rada potepata, sta čist po mamici. Pozdravčke vsem.

(odgovor članu Skorpija)
Neposredna povezava do sporočila: 800
Stran:   <<   < Prejšnja stran  30 31 [32] 33 34   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  30 31 [32] 33 34   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?