MIHAILO
|
IZVIRNO SPOROČILO: Shuka IZVIRNO SPOROČILO: MIHAILO SHUKA a to da je Maj imel spino bifido se v nosecnosti ne da ugotoviti ane?A zdj po operaciji je pa vse ok in tudi bo kot ,da ni imel spino bifido? Men ,ko se Mihailo pokaka je adijo,ker ma redek kakec in,ko brca z nogicam bi mi vse umazal itd... Jaz sem pa brala nase cvekanje ,ko smo se bile ,kako je zanimivo... Hmmm, mal težko al pa lahko vprašanje za naše ginekologe. Načeloma so testi za SB jasni, sam ne delajo jih ker je verjetnosti da se to komu zgodi mala, če so na toliko rojstev kot jih je v sloveniji, kakih 5 primerov na leto, meni, ker se nam je to zgodilo je že to veliko ampak premalo so ginekologi vestni in premalo je denarja v zdravstveni blagajni da bi to gledali. Danes je važno(in kot da ima to kako vezo)če jemlješ v nosečnosti folno kislino, ginekologom je to najvažneje, če jo to pomeni, da se ti to ne more zgoditi, če jo ne je pol je verjetnost večja, ampak kot je NS je tudi folna le v procentih možnost da se to ne more zgoditi, zagotovila ni, ravno zato pa je to pomembno. Danes vem da sem imela izredno šlampastega in nemarnega ginekologa, pa naj ga dekleta še tako hvalijo, pri našmu malčku je marsikaj očitnega spregledal, pa še UZ jev sem imela več kot običajno in še 3D samoplačniško sem šla pa marsikaj ni videl, morda pa samo ni hotel povedati in se tako zaščitil. Ugotoviti se da SB po krvi in UZ-ju. Z operacijo so poštimali le to, da nima hrbtenjače zunaj telesa vse ostalo pa niso mogli popraviti, kar pomeni, da njegova povezava hrbtenjače z možgani je še vedno neznanka in ali bo lahko hodil ali ne se tudi še ne ve. Bomo videli kako bo s terapijami, če bomo lahko kaj izboljšali, veliko je že to da sam premika nogice. Jaz tudi nism bila zadovoljna s svojo g...zdaj imam g ,ki me je imel ob porodu in je zaenkrta ok pa se hvalijo ga prijateljice...smo pa imel infekcijo ob rojstvu pa me g se vprasala ni nic o tem, kaj sele za otroka no ,ko so mi pa v bolnici povedali da ima moj otrok infekcijo sem prvo potuhtala na STREPTOKOK bakterijo in sem se full ustrasla...skratka pomoje se da veliko pregledov naredit ,sam odvisno je od g ,ce te napoti oz ti pove da obstaja ta pregled...za streptokok sem jaz tukaj zvedela od punc ...
|