jolly123
|
IZVIRNO SPOROČILO: Katy78 IZVIRNO SPOROČILO: maktub hubi ja za tvoj "recept" mi je pravla že mama ampak je težko ker vsak dan je pri nas drugačen, da ne govorimo vikendi, pa gres tam pa gor pa dol in vsak dan smo ob drugačni uri doma, tudi tamali vsak dan hodi ob drugačni uri popoldne spat Naš je sicer star šele 7 mesecev, ampak mi redkokdaj kam gremo oz. če gremo, gledam na to, da smo ob urah, ko mora on spat, doma. To velja tako za 2 - 3 spance čez dan kot tudi za nočni spanec. OK, se zgodi, da smo za kakšno dnevno spanje kje drugje (pri mojih ali njegovih starših), ampak vedno gledam, da gre ob svoji uri spat in to v posteljo (v vozičku itak ne bo zaspal, ni šans). Saj je prav, da greš sem in tja, ampak otrok mora imeti red. Ne moreš enkrat priti domov ob 19.00, drugič ob 21.00 itd. Otrok mora imeti rutino, sploh zvečer, v bistvu imajo otroci red radi, saj jim to daje občutek varnosti. Jaz mislim, da morate najprej začeti s tem, da ste zvečer, ko je čas za večerjo, kopanje in uspavanje vedno ob isti uri doma in da vsi ti rituali potekajo vsak dan ob čimbolj istem času in v miru, brez hitenja. Se strinjam popolnoma. pri nas je največ pomagala rutina. Na začetku je bilo grozno zaspali vsakič ob drugi uri, če smo sploh spali. Ko smo uvedli urnik, vsak dan ob istem času kopanje, hranjenje in spanje, ni problemov, zaspi med šesto in sedmo uro. Tko da ja seveda je fino ob takem času malo dalj odzunaj ampak če hočeš imeti ljubi mir doma, boste pač morali prej hodit domov in ga prej dat spat. Sej se bo drl na začetku ker ne bo navajen, kak teden pa se bo navadil, brez skrbi ;)
|